abonnement Unibet Coolblue
pi_121215247
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 19:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam.

En dan gaan ze scheikundigen dingen laten zeggen "als dat maken we van brokstukken van aardolie" daarna doen ze uitspraak over onnatuurlijk...

Ik zie publiek dat niets over organische chemie weet al vieze gezichten trekken...

Aan de ene kant is dit best een goed programma, maar ze doen wel heel abracadabra over veel alledaagse procedures en methoden.
Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden.

Soms lijkt het wel alsof je stevig wat basiskennis scheikunde moet hebben om te begrijpen dat de chemische processen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Terwijl een objectieve, correcte duiding van wat er gebeurt juist een kerntaak van de publieke omroep zou moeten zijn, zou ik zeggen.
  zondag 6 januari 2013 @ 00:25:49 #27
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121215390
Hoe kan het dat ik er nu pas achterkom dat er een topicserie bestaat over het geweldigste programma ooit op de Nederlandse TV? O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_121218242
Omdat gewoon :) :D
  zondag 6 januari 2013 @ 02:45:16 #29
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121219237
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 00:21 schreef Igen het volgende:

[..]

In salami zit doorgaans een van de zouten E249 en/of E250, waarvan niet zo lang geleden is aangetoond dat het kankerverwekkend kan zijn. Wat overigens in de media kwam als "vlees eten is kankerverwekkend", terwijl het verband nadrukkelijk niet voor 'rood vlees' was aangetoond maar alleen bij vlees dat met nitrietzout is geconserveerd.

Met je afkeer van extra toegevoegde smaakversterker zit je, als het om gezondheidseffecten gaat, dus aan het verkeerde adres.
E249/E250 is óók een ongewenste toevoeging, maar dat staat los van die E621 troep.

Waar het mij om gaat: een stuk vlees (ham dan, ok?) of kaas kan. En MOET wat mij betreft op een natuurlijke manier z'n snaak krijgen.
Zit er E621 in dat vlees of die kaas, dan is het simpelweg gemakzuchtig gefabriceerde troep.

En trouwens, aspartaam raak ik met geen vinger aan, wát smaakt dát goor!

[ Bericht 6% gewijzigd door Lemans24 op 06-01-2013 02:55:37 ]
  zondag 6 januari 2013 @ 09:22:35 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121220979
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 02:45 schreef Lemans24 het volgende:
, maar dat staat los van die E621 troep.

Waar het mij om gaat: een stuk vlees (ham dan, ok?) of kaas kan. En MOET wat mij betreft op een natuurlijke manier z'n snaak krijgen.
Zit er E621 in dat vlees of die kaas, dan is het simpelweg gemakzuchtig gefabriceerde troep.

En trouwens, aspartaam raak ik met geen vinger aan, wát smaakt dát goor!
Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 09:24:22 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121220983
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 19:54 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Die onderzoeken gaan heel ergens anders over. Daarnaast, mijn specialisatie was wel milieutoxicologie ;)
Ah, je geroep was dus onzin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 09:29:23 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121221007
En nitraatpekelzout en de gevaren daarvan, ik zie dat ongeveer zo
Vleeswaren zonder nitraatpekelzout: laten we schatten, duizenden doden per jaar in eu door botox en salmonella ( waarschijnlijk veel meer)
Onderzoek toont aan nitraatpekelzout verantwoordelijk voor 0,85 gevallen van kanker in eu per jaar

Media: Nitraatpekelzout is troep waar je kanker van krijgt, en ze doen het in ons eten!! Jammer, Huil!

Het zelfde soort gegil wat je hoort van Lambiekje over kinderen laten inenten tegen Mazelen.

[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 06-01-2013 09:34:27 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 09:33:30 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121221028
@lemans24: wat is het verschil tussen natuurlijk voorkomend glutamaat in kaas, salamie en andere levensmiddelen, en het toegevoegde glutamaat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 09:45:29 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121221096
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 00:21 schreef Igen het volgende:

[..]

Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden.

Soms lijkt het wel alsof je stevig wat basiskennis scheikunde moet hebben om te begrijpen dat de chemische processen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Terwijl een objectieve, correcte duiding van wat er gebeurt juist een kerntaak van de publieke omroep zou moeten zijn, zou ik zeggen.
Helemaal mee eens, ze hangen vaak een beetje naar een libelle truttigheid achtig wereldbeeld, waar de realiteit maar eng is. Verder kunnen ze een onderwerp soms nogal strekken, maar liever dat als de britse versie waar ze drie items nemen en daar 1 aflevering van 20 minuten mee maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121221161
wat is de britse versie?
  zondag 6 januari 2013 @ 09:57:29 #36
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121221169
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:
@lemans24: wat is het verschil tussen natuurlijk voorkomend glutamaat in kaas, salamie en andere levensmiddelen, en het toegevoegde glutamaat?
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman. :P

En dingen waarin te veel E621 is toegevoegd smaken naar Cupasoup.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_121221179
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman. :P
de smaakontwikkeling van het product zal ook anders zijn. zo'n old amsterdam smaakt imo minder lekker dan een lekker oud kaasje.
  zondag 6 januari 2013 @ 10:10:17 #38
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121221273
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, je geroep was dus onzin
Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
  zondag 6 januari 2013 @ 10:11:26 #39
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121221287
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog?
Smaak onderbouwen? Tjonge jonge...
pi_121221359
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:10 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Welkom op FOK!
  zondag 6 januari 2013 @ 10:32:50 #41
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121221491
quote:
9s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:19 schreef Tem het volgende:

[..]

Welkom op FOK!
:D
  zondag 6 januari 2013 @ 11:39:56 #42
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121222599
Het gaat natuurlijk helemaal niet om het onderbouwen van 'smaak', maar enfin.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 6 januari 2013 @ 12:11:46 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121223288
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:11 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Smaak onderbouwen? Tjonge jonge...
Je ontwijkt..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 12:12:42 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121223306
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:10 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Ik onderbouw mijn mening tenminste met bronnen, inhoudelijkheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 12:13:39 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121223328
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman. :P

.
Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 13:24:43 #46
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121225805
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je ontwijkt..
Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk.
  zondag 6 januari 2013 @ 13:25:38 #47
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121225836
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman.
NATUURLIJKE glutamaat.
Echt, synthetisch is niet hetzelfde al natuurlijk.
Gistextract is zelfs niet hetzelfde als E621.

Natuurlijk zout: een vis uit zee
Kunstmatig zout: een zoetwatervis in de pekel.
  zondag 6 januari 2013 @ 13:26:00 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121225847
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:24 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk.
Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 13:26:34 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121225875
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:25 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

NATUURLIJKE glutamaat.
Echt, synthetisch is niet hetzelfde al natuurlijk.
.
Vertel, waarin zit het verschil?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 januari 2013 @ 13:26:50 #50
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_121225883
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaat
In dat bericht zeg ik ook niks wat ik moet onderbouwen, alleen dat ik natuurlijke rijping prefereer en IK E621 zooi vind.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')