Elorin | woensdag 2 januari 2013 @ 12:09 |
Ik heb onlangs een nieuwe combimagnetron mét stoomfunctie aangeschaft. Hartstikke leuk, fijne oven ook, maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat klaar te maken in de stoomschaal. Op zoek naar inspiratie dus, dus wie heeft voor mij wat ideeën? Of heb je zelf al lekkere dingen er in klaar gemaakt, dan hoor ik het graag ![]() Ik weet niet of het uitmaakt, maar ik heb een Samsung CE137NEMX Magnetron. | |
Lienekien | woensdag 2 januari 2013 @ 12:11 |
Hoe ziet die stoomschaal eruit? Ben even benieuwd of het lijkt op wat ik heb (ander merk). | |
Elorin | woensdag 2 januari 2013 @ 12:36 |
![]() | |
Lienekien | woensdag 2 januari 2013 @ 13:33 |
Die is wel anders. Die van ons is meer een schaal. Ik stoom de groente er vaak in. | |
Elorin | woensdag 2 januari 2013 @ 14:26 |
En wat gebruik je dan eventueel als smaakmaker? En heb je ook al eens vlees en/of vis klaar gemaakt? | |
loecje | woensdag 2 januari 2013 @ 15:04 |
aardappels ![]() wassen, in partjes en op de schaal (niet schillen) | |
Lienekien | woensdag 2 januari 2013 @ 16:25 |
Niks! Vlees stomen lijkt me sowieso niks, vis kan vast goed, maar ik ben niet van de vis. | |
Elorin | woensdag 2 januari 2013 @ 16:31 |
Ze zeggen dat gestoomde kip, vlees in het algemeen, erg mals is na stomen... | |
Pietverdriet | woensdag 2 januari 2013 @ 16:41 |
Bepaalde groentes, zoals broccoli stoom ik wel eens, maar verder vind ik het weinig toevoegen. | |
Lienekien | woensdag 2 januari 2013 @ 16:45 |
Niet voor hele maaltijden, nee. | |
Elorin | woensdag 2 januari 2013 @ 16:48 |
Hmm, nog niet echt heel veelbelovende antwoorden dus... Dan zal ik het maar gewoon een keertje moeten gaan proberen ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 januari 2013 @ 16:53 |
Vergeet niet, als je vlees braadt, of vis bakt, of pocheert in een bouillon of witte wijn, dan gaar je niet alleen, je heb chemische reacties die de smaak veranderen. Stomen is een heel subtiele manier van garen. Er zijn mensen die gestoomde vis erg lekker vinden, maar daar behoor ik niet toe. En voor zaken die erg subtiel moeten, zoals het garen van een Flan of pate doe ik dat liever au bain marie. Voor het snel warm maken van sommige diepvriesmaaltijden werkt een prof. stoomoven erg goed, maar die heb ik niet en ik heb niet de ambitie instellingskeuken te imiteren. | |
Elorin | woensdag 2 januari 2013 @ 16:59 |
Hahaha, die ambitie heb ik ook niet nee! Gestoomde vis vind ik zelf wel erg lekker, dus dat ga ik wel een keer proberen, het vlees, daar ben ik ook niet heel erg enthousiast over, maar ja, als ik het niet probeer, dan weet ik het natuurlijk nog niet. Kans is groot dat het niet erg best smaakt, maar wie weet word ik wel een wonderbaarlijke stoomoven chef ![]() | |
Lienekien | woensdag 2 januari 2013 @ 17:01 |
Een echte stoomoven werkt volgens mij anders dan een combi met zo'n stoomding erin. Het is toch voornamelijk een magnetronfunctie. | |
Pietverdriet | woensdag 2 januari 2013 @ 19:09 |
Ja, er is ook een verschil tussen een steamer en een oven met stoominjectie | |
loecje | woensdag 2 januari 2013 @ 19:26 |
als het goed is zorgt de schaal ervoor dat de magnetronstralen niet bij het eten komen, maar alleen bij het water om dat op te warmen. ik pak liever een pan met een stoommand/pan. diverse azieatische dingen (dim sum, verse broodjes bapao ) groente rijst | |
Lienekien | woensdag 2 januari 2013 @ 19:28 |
Dat zou kunnen, al betwijfel ik dat voor mijn schaal. Die van hierboven, zou goed kunnen. | |
loecje | woensdag 2 januari 2013 @ 19:35 |
dat is wat samsung zelf zegt over de schaal.![]() wij hebben ook gekeken naar een versie met stoomfunctie maar hebben nu de samsung zonder stoomfunctie staan. de combimagnetron zo hoog staat dat ik een schaal bijna kokend water toch niet uit de magnetron durf te halen dus de stoomfunctie was bij ons nutteloos. |