golfer | donderdag 27 december 2012 @ 14:07 |
Nu ook op TV te zien, vanavond 22:45 op Nederland 2, de prachtige docu-film El Bulli, cooking in progress.
quote: Koken is kunst geworden en pure chemie bij El Bulli, het wereldberoemde exclusieve Spaanse restaurant met meerdere Michelin-sterren. Slechts zes maanden per jaar zijn de deuren van het restaurant geopend en als je er wilt eten moet je vaak jaren van te voren reserveren. Wat gebeurt er die andere zes maanden? In het smaaklaboratorium wordt minutieus aandacht besteed aan experimenten met onder andere textuur, smaak en kleur die moeten leiden tot een nieuw avant-gardistisch 30-gangen menu. Het gaat om smaaksensaties die soms per toeval lijken te ontstaan, zoals olie gemengd met water, wat er in een cocktail voor zorgt dat er een lekker zacht laagje op je lippen achterblijft. Ook ingenieuze gerechten als een fluorescerende vislolly en pasta met de naam Vanishing Ravioli komen voorbij. Bij El Bulli gaat het allang niet meer alleen om eten, je moet het voelen en beleven. Zoals chef-kok en culinair genie Ferran Adria zelf zegt: 'Hoe meer verwarring, hoe beter.' Adria heeft onlangs na 27 jaar de deuren van El Bulli gesloten, om pas in 2014 te heropenen. Maar dan als een stichting, wat betekent dat hij nog meer gaat experimenteren en dat je er alleen nog maar op uitnodiging kan eten. Heb deze docu zelf al eens gezien en kan hem van harte aanraden. |
Molleman | donderdag 27 december 2012 @ 14:46 |
Leuke docu inderdaad Maar pasgeleden al gezien. Wel een aanrader. |
FigureBirdStars | donderdag 27 december 2012 @ 19:19 |
Idd de moeite waard om te kijken! |
golfer | donderdag 27 december 2012 @ 22:20 |
Nog maar even een reminder! |
henkde_j | donderdag 27 december 2012 @ 23:46 |
Damn wat een gestress  |
Ringo | vrijdag 28 december 2012 @ 00:22 |
Hi-tech design lab. |
DarkerThanBlack | vrijdag 28 december 2012 @ 12:08 |
quote: Valt mee, is bij elke keuken zo. |
henkde_j | vrijdag 28 december 2012 @ 12:51 |
quote: Later viel het mee. Maar toen ze net begonnen  |