quote:
Op donderdag 6 december 2012 22:19 schreef knoblaucha6 het volgende:Vragen om extra warmte van je vloerverwarming kost simpel gezegd meer energie dan de temperatuur constant te houden. De thermostaat gaat niet vragen om extra warmte als de hele heisa constant bijv. 20 graden is en daarom stook je gunstiger áls je constant blijft .
Extra opwarmen kost energie, zeker met vloerverwarming heeft het ook totaal geen zin de handel "even" op te stoken.
We "stoken" nu dus 3 jaar (sinds vloerverwarming) in het stookseizoen constant op 20 graden, 24/7 en wat ik al zei, de energierekening is enorm minder dan toen we nog enkel (de nu geheel beneden niet meer aanwezige wat geheel afgevoerde) radiatoren beneden hadden.
Dat is natuurlijk niet per definitie waar.
Als jij over 24 uur maar 4 uur lang een temperatuur van 19c wilt dan is het onzin om 24/7 de thermostaat op 19c te laten staan. Wil je 12 uur een temperatuur van 19c dan levert verlaging waarschijnlijk geen voordeel op.
Je kan dan veel beter een "nacht"verlaging laten plaatsvinden van 18 of misschien wel 17c.
De gemiddelde etmaal temperatuur zal zakken, de delta T naar buiten is dus kleiner, het warmte verlies is dus ook kleiner.
Een goed ingeregelde CV systeem kan zeker op LTV zeer efficiënt een ruimte verwarmen, eigenlijk net zo efficiënt als het warmhouden alleen heb je de verliezen niet.
@TS, is het nieuwbouw? Zo ja dan moet je het eerste jaar rekening houden met een verhoogt verbruik omdat er veel vocht in de woning zit. Het duurt ongeveer een jaar voordat al het vocht uit het huis is.
Zorg ervoor dat het retourwater van de CV ketel uitkomt op 30c dan rendeert je HR ketel maximaal.
160m3 voor november is inderdaad wel erg veel. Wij hadden 62m3 inc tapwater. (46m3 voor verwarming). Tussenwoning 110m2 uit 2008
[ Bericht 1% gewijzigd door Revolution-NL op 07-12-2012 11:45:47 ]