Gelukkig hebben we de foto's nog niet.quote:Op zondag 24 februari 2013 18:23 schreef arjan1212 het volgende:
net in een eetcafetje gegeten
eerst een garnalen coktail toen de sate
en nog een koffie
.
Amuses en friandises horen bij een menu en daar behoor je niet extra voor bij te betalen (zit al gecalculeerd in de totaal menu-prijs).quote:Op zondag 24 februari 2013 22:32 schreef Coelho het volgende:
Horen lekkernijen bij de koffie wat jullie betreft standaard bij de prijs van de koffie of het menu net zoals je voor amuses niks extra's betaalt of kom je deze ook nog wel eens op de rekening tegen? Ik ben altijd wat terughoudend in het kiezen van bijvoorbeeld bonbons omdat het niet altijd duidelijk is. Evenzo voor het eigen plankje met lekkernijen dat op de foto's van Treeswijkhoeve staat. Aanraken is betalen of is dat een extraatje van het het huis?
Uitzondering is de Restaurantweek. Daar heb ik er altijd apart voor moeten betalen. Maar het wordt dan wel elke keer netjes gevraagd. Voor de friandises dan. Amuses zijn ook daar inbegrepen.quote:Op zondag 24 februari 2013 23:50 schreef Isegrim het volgende:
Dat hoort in de prijs te zitten. Ik zou het niet acceptabel vinden om dat terug te vinden op de rekening; je krijgt het immers zonder dat je erom vraagt.
Net zo stom als dat je voor mayo apart moet betalen. Of voor rijst bij de Chinees.
Haha, voor zo'n bedrag had ik ze toch mooi in een doosje laten stoppen en meegenomen. Maar er blijven bij mij nooit over, ik ben echt een chocolade- en zoetighedenmonster.quote:Op maandag 25 februari 2013 09:47 schreef Coelho het volgende:
Ik heb eens 2x ¤12,75 teruggevonden op mijn rekening in een sterrenzaak voor 2 normale dubbele espresso's met zoetigheden plateau. Omdat ik niet exact op de hoogte was en ben van de normale gang van zaken in dat soort restaurants heb ik zonder onvertogen woord afgerekend. Had achteraf wel spijt dat ik voor dat geld slechts 2 bonbons op had en de rest had laten staan
Zonde en jammer..quote:Op vrijdag 1 maart 2013 21:17 schreef golfer het volgende:
Waar: Ristorante Arcimboldo in Haarlem
Wanneer: 01-03-2013
Wat:
Afgaande op de over het algemeen goede beoordelingen op Iens en met gebruikmaking van onze Dinerjaarkaart (25% korting) met redelijk hoge verwachtingen naar deze voor ons nieuwe restaurant getogen. Restaurant Arcimboldo heeft tot doelstelling een eerlijke en gezonde keuken te presenteren. Waar ze kunnen, werken ze zoveel mogelijk met biologische producten.
We worden in deze, qua inrichting wat kille, aan een kantine lijkende zaak, ontvangen door de enige persoon in de bediening. Een nauwelijks Nederlands sprekende wat verlegen en stille, houterige man, die zwijgend onze jassen aanneemt en vervolgens ons ook zwijgend de menukaart overhandigd.
Na bestudering van de erg beperkte kaart besluiten we in eerste instantie allen voor een voor- en hoofdgerecht te gaan en dan later te beslissen of we ook nog een dessert willen nemen.
Voorgerechten:
Bluezz besluit te gaan voor Gegrilde Roodlof met Gorgonzola.
Goed gegrild, maar de bittere uiteinden van de roodlof zaten er nog aan, dat was jammer.
[ afbeelding ]
Ik had gekozen voor carpaccio van zwaardvis.
4 plakjes platgeslagen zwaardvis besprenkeld met olie en balsamico, een paar lekkere olijven en helaas fantasieloos vergezeld door de eeuwige hoop rucola.
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht:
B. nam de parelhoen en ik wilde de forelfilet. Na enige tijd wachten kwamen er 2 borden uit de keuken met compleet verkeerde gerechten (polenta en nog iets anders). Teruggestuurd met de mededeling dat wij dat niet besteld hadden. Het taalprobleem met de man in de bediening had dus ook in de communicatie met de keuken voor problemen gezorgd...
Uiteindelijk na weer wat wachttijd kwam dan toch voor Bluezz haar parelhoen met een saus van granaatappel en blauwe bes.
Volgens B. een tranig ruikende ouwe taaie kip met teveel vlieguren.
[ afbeelding ]
Voor mij kwam vervolgens de in salieboter op de huid gebakken forelfilet.
Weer fantasielood vergezeld door exact dezelfde garnituur als Bluezz had gekregen: 2 stukjes aardappel, een gegrild plakje courgette, een gegrild plakje aubergine, een gegrild stukje rode paprika en een vrijwel nog rauwe ( en dus niet snijdbare) waspeen.
De forelfilet was op zich goed gebakken en de salie en salieboter smaakvol. Alleen verwacht je niet als je een filet besteld om bijna elke hap een mond vol graten te hebben.
[ afbeelding ]
Als biologisch inhoudt dat het allemaal van matige en bedenkelijke kwaliteit is dan hoeft dat van ons nooit meer.
Voor ons genoeg redenen om ons niet verder aan een dessert te wagen en de espresso en limoncello lekker zelf thuis te nuttigen.
Uiteindelijk waren we inclusief elk 2 glaasjes witte huiswijn (Suave) met de 25 % korting toch nog 50 euro kwijt.
Prijs-kwaliteit: hooguit een 5.
Dat is nou eenmaal Therese Boer haar smaak en uiterlijk.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:24 schreef Mint_Clansell het volgende:
Het ziet er prachtig uit, maar wat een kitscherige bedoening zeg.
Hoe verhoudt het zusje zich dan tot de Librije zelf ?quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is nou eenmaal Therese Boer haar smaak en uiterlijk.
We kwamen Johnnie en Trees nog even tegen bij de ingang toen ze iets kwamen afleveren of regelen bij de receptie en de outfit van haar was ook weer helemaal ordi en over the top.
Zusje is iets informeler. Verder wel dezelfde soort keuken. Ze serveren voornamelijk de succesnummers van de 'grote' Librije.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:52 schreef Cinderella_Man het volgende:
Hoe verhoudt het zusje zich dan tot de Librije zelf ?
Kanabaliseren ze elkaar dan niet, of is het prijsverschil ook niet groot dan ?quote:Op dinsdag 19 maart 2013 22:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Zusje is iets informeler. Verder wel dezelfde soort keuken. Ze serveren voornamelijk de succesnummers van de 'grote' Librije.
Het verschil tussen 2 of 3 michelinsterren is niet echt groot meer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |