abonnement Unibet Coolblue
  zondag 31 maart 2013 @ 21:52:57 #276
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_124734716
quote:
1s.gif Op zondag 31 maart 2013 14:17 schreef Astonmartin22 het volgende:

[..]

Ze staan in het toilet bij de wastafels, en het is daar vrij rustig dus je bent meestal als enige klant in de wc, dus zon mannetje staat bij de wastafel (en kan lekker meeluisteren) te wachten tot je klaar bent en dan gaat hij je handen inzepen en afdrogen :D
Als je roept, komt hij dan ook je achterste afvegen?
pi_124740751
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 21:52 schreef Coelho het volgende:

[..]

Als je roept, komt hij dan ook je achterste afvegen?
:D

Mooi restaurant :o
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_124848515
Afgelopen zaterdag gegeten bij Truffels in Haarlem.

Wat een genot!! Het was voor mij een hele bijzondere ervaring, omdat dit de eerste keer was dat ik op dit niveau gegeten heb. Truffels biedt een superconcept wat dat betreft: betaalbaar, doordat Mark, Sergio (de koks) en Edith (de maitre en sommelier) zeer scherp kunnen inkopen. A la carte eten is namelijk niet mogelijk, men biedt een vastgesteld maandmenu aan.

Ik heb helaas geen foto's gemaakt (ik durfde niet :@ ), maar wel de menu kaart meegenomen (netjes gevraagd hoor :P ):

***
Tataki van zwaardvis, luchtige rode biet, compote van appel/gerookte makreel en ijskoude limoen

***
2x Zeewolf, roergebakken zilversteel en een soepje van kokos/citroengras/blad

***
Gestoofde procureur, gesmoorde zwarte quinoa, crispy chia zaad, creme van topinamboer, gebakken mini-king boleet en een jus van vadouvan

***
Gebakken U.S.A. black angus sucade (rose), geroosterde groene asperge, gesmoorde knoflook, puree van roseval aardappel en ui en smoked bbq sauce

***

Kaas van Bourgondisch Lifestyle (met een 20 jaar oude port erbij)

***
Bloedsinasappel / dragon / drop

Het was gewoon geweldig. Zeker ook met het wijnarrangement erbij: de sommelier had perfecte wijntjes gekozen.

Kosten: het was een cadeautje, dus ik weet niet wat de uiteindelijke rekening was. Het menu kost 39,50 per persoon. Ik schat in dat een wijnarrangement een euro of 25 kost? Geen idee eigenlijk. Het 20 jaar oude portje zal ook niet goedkoop geweest zijn en we namen nog koffie na (heerlijke espresso, waar we nog een creme van hopjes bij kregen).
Prijs kwaliteit is al met al dik in orde.

Het was echt een topavond. Ik ga vaker naar Haarlem! ^O^ :Y)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 3 april 2013 @ 20:16:36 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124849148
quote:
0s.gif Op woensdag 3 april 2013 20:03 schreef Tezz het volgende:
Afgelopen zaterdag gegeten bij Truffels in Haarlem.

Prijs kwaliteit is al met al dik in orde.

Het was echt een topavond. Ik ga vaker naar Haarlem! ^O^ :Y)
Je had gerust foto's mogen maken hoor.
We komen er al jaren en en het is ons favoriete restaurant in Haarlem. Staat niet voor niets bovenaan bij de Iens top-10 van Haarlem. We gaan als het even lukt naar de proefavonden die ze aan het begin van elke menuwissel hebben. Dan kost het inclusief een compleet wijnarrangement 49,95 pp. Ze zijn net deze week weer van menu gewisseld.
Al 3x een recensie over geschreven en als ik bel weet Edith altijd meteen welke tafel wij willen (Die links aan de uitgifte zodat we ook met Mark en Sergio kunnen babbelen.)

Enige 'nadeel' van hun concept is dat het een avondvullende 'voorstelling' is en je dus echt 3 uur kwijt bent.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124864675
quote:
14s.gif Op woensdag 3 april 2013 20:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Je had gerust foto's mogen maken hoor.
We komen er al jaren en en het is ons favoriete restaurant in Haarlem. Staat niet voor niets bovenaan bij de Iens top-10 van Haarlem. We gaan als het even lukt naar de proefavonden die ze aan het begin van elke menuwissel hebben. Dan kost het inclusief een compleet wijnarrangement 49,95 pp. Ze zijn net deze week weer van menu gewisseld.
Al 3x een recensie over geschreven en als ik bel weet Edith altijd meteen welke tafel wij willen (Die links aan de uitgifte zodat we ook met Mark en Sergio kunnen babbelen.)

Enige 'nadeel' van hun concept is dat het een avondvullende 'voorstelling' is en je dus echt 3 uur kwijt bent.
Ja leuk he! Ik wist dat jullie daar vaker kwamen, heb jullie recensies ook gelezen en bekeken. Helemaal super! De aanbieding met de tryout is echt super inderdaad. Helaas is het 150 km rijden voor mij, anders had ik hier zeker vaker gebruik van gemaakt......
Mijn broer is bevriend met Mark, Sergio en Edith en hij komt er wel redelijk frequent. Ben jaloers op hem, haha!
Wij zaten trouwens ook daar bij de uitgifte. Leuk hoor, om in de keuken te kijken....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_125191038
Pas gegeten in Villa Augustus in Dordrecht

Het restaurant heeft een hele leuke en aparte aankleding.
Daarnaast is het eten heel goed, en groenten komen (als het seizoen daar is) uit eigen tuinen en kassen.

Had zelf de salade met gebakken geitenkaas, shitake risotto en cheesecake na. Alles smaakte heerlijk, echt een aanrader!
Abracadabra, tapate guarra!
  woensdag 17 april 2013 @ 15:21:49 #282
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_125398844
Weer eens gegeten bij La Tasca in Delft (latasca.nl)
We gaan hier vaak heen als er iets te vieren is, en elke keer is het weer even lekker!
Dit restaurant heeft een verrassingsmenu, waarbij je kan kiezen voor het 3, 4 of 5-gangenmenu. Je kan aangeven wat je echt niet wil eten, dan passen ze het menu daarop aan. Wij zijn vegetariër en ook daarmee kunnen ze altijd goed omgaan.

We kozen voor het 4-gangenmenu en deze keer kregen we:
Drankje van het huis: voor mijn vriend spritz en voor mij een non-alcoholische versie met appelsap en nog iets (vergeten...).
Amuse: een klein glaasje truffel-paddestoelensoep: echt supersterk en lekker van smaak, ik proef het nu nog!
Voorgerecht: vier kleine gerechtjes, namelijk een dadel uit de oven gevuld met geitenkaas en een courgette eromheen; een soort crackertje met een gevulde paddestoel erop; geitenkaas en gekaramelliseerde ui en paprikasap uit de oven; een plakje mozzarella met basilicumolie. Daarbij zelfgebakken brood. Allemaal superlekker, hele sterke smaken en alles supervers.
Tussengerecht: huisgemaakt tagliatelle met huisgemaakte pesto. Superlekker; ik kan zelf ook wel pesto maken, maar deze was misschien nog beter!
Hoofdgerecht: paddestoelenfrittata op een bedje van wilde spinazie met geroosterde groente en agrodolce-saus. Ook heel lekker, ik had nog nooit agrodolce-saus gehad, maar het paste goed bij de rest van de ingrediënten.
Dessert: citroenbavarois en aardbeienbavarois. Dit vond ik een beetje saai, de aardbeienbavarois was vooral heel zoet en de citroenbavarois smaakte niet zo sterk.
Daarna nog een thee waarbij we een bonbon van het huis kregen.

De bediening was zoals altijd weer erg vriendelijk; hoewel het druk was bleven ze rustig en beleefd en namen de tijd om een praatje te maken. We kennen de kok persoonlijk, die kwam ook even vragen of we het lekker vonden.

Prijs in totaal was slechts 62 euro i.v.m. de Iens deal (die ongeveer neer kwam op ¤ 10 korting per persoo, normaal kost het 3-gangenmenu 34,50, 4 gangen 39,50 of 5 gangen 44,50). Inclusief 2 drankjes per persoon, echt goed eten voor een mooi budget.

We komen hier zeker nog eens terug!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_125399426
Klinkt goed!
Die saus moest ik even opzoeken : http://en.wikipedia.org/wiki/Agrodolce
  donderdag 25 april 2013 @ 22:23:32 #284
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125739544
Waar: Restaurant Duna, Bloemendaal aan Zee
Wanneer: donderdag, 25 april 2013
Hoe en wat:
We hadden nog een Groupon-deal liggen die we ooit eens hadden aangeschaft. Een 3-gangen a la carte diner voor 2 personen voor totaal 29 euro i.p.v. 65 euro bij Restaurant Duna in Bloemendaal aan Zee.
Vroeger was in dit boven het strand gelegen restaurant de Pyramides gevestigd, een vrij oubollige zaak, maar nu het Duna is geworden is het een trendy ingericht restaurant en club geworden met dito begeleidende loungemuziek.

We bestellen eerst een bordje met brood:


Voorgerecht:

Bluezz koos voor gegrilde aubergines met ricotta, Italiaanse ham, cherrytomaatjes en donker oerbrood.

Niet echt goed op smaak volgens haar met slappe aubergine en veel te grof gesneden grote plakken ham.

Voor mij was het voorgerecht Gamba's ag Aglio (black tigergarnalen in knoflookolie gegaard) met stokbrood.

Ook hier een opmerking over gemaakt: de gamba's waren te veel doorgegaard en waren een beetje muf van smaak (niet vers?)

Hoofdgerecht:
Allebei kozen we voor de Kabeljauw geserveerd met rijkelijk gevulde couscous een een mosterd beurre blanc saus.
.
Met dit gerecht revangeerde de keuken zich voor de zwakke voorgerechten.
Een prima gebakken stuk kabeljauw op een inderdaad rijkelijk gevulde couscous met een lekkere mosterd beurre blanc.

Nagerecht:
Ook hierbij toonden we ons eensgezind. Allebei kozen we voor de Aardbeien di Duna: in wodka, suiker en Coebergh gemarineerde aardbeien met een slagroom van roodfruit en vanille ijs.

Ook hier niks op aan te merken. Gewoon lekker en fris.

Bij het eten dronken we een fles Chardonnay, Nouveau Monde, Vin de Pays d’Oc uit Frankrijk en een fles mineraalwater met bubbels.

Het enige meisje in de bediening was attent en vriendelijk en hield alles keurig in de gaten en de prachtige omgeving en het uitzicht compenseerde het missertje bij de voorgerechten ruimschoots. Gewoon verder goed, eerlijk eten.

Uiteindelijk voor de fles wijn, het water en het brood nog 25,50 bijbetaald zodat het totaal bedrag uitkwam op ¤ 64,50.

Eten: 7
Omgeving/uitzicht: 9
Bediening: 8

Prijs-kwaliteit: 7,5


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 25-04-2013 22:46:15 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125740167
Dat hoofdgerecht ziet er prima uit :Y Ik mis alleen een foto van het uitzicht dat blijkbaar een 9 waard was 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 25 april 2013 @ 22:38:35 #286
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125740620
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 22:32 schreef Isabeau het volgende:
Dat hoofdgerecht ziet er prima uit :Y Ik mis alleen een foto van het uitzicht dat blijkbaar een 9 waard was 8-)
Oké, jij je zin:





There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125740928
Ik zei nog zo tegen g zet ze erbij want dat maakt het bijzonder :D
pi_125741131
Dat moet heerlijk zijn geweest vanavond en de zee als uitzicht is eigenlijk altijd O+ O+ O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_125741254
Mijn zee zeg ik altijd ;) O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_125742531
Lekker hoofdgerecht! Ik heb van Groupon alleen nog maar gewone eetcafe-dingen gezien -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 26 april 2013 @ 00:01:58 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125745322
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2013 23:07 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker hoofdgerecht! Ik heb van Groupon alleen nog maar gewone eetcafe-dingen gezien -O-
Kijk ook eens op Wow-veilingen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 april 2013 @ 00:14:10 #292
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_125745774
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_125754608
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2013 23:07 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker hoofdgerecht! Ik heb van Groupon alleen nog maar gewone eetcafe-dingen gezien -O-
Ik heb via Groupon bij Niven* en L'Hermitage* gegeten. Nu is Mijn Keuken* in Wouw de aanbieding. Vond iets te ver rijden, anders had ik het misschien wel gedaan. Meestal komen ze eerst op Groupon Premium en daarna in de normale groupon.
  zaterdag 4 mei 2013 @ 21:09:04 #294
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_126070618
Gisteren gegeten bij "De Hoop op d'Swarte Walvis" aan de Zaanse schans. Vroeger kwam ik hier vaker en ging het eten er langzaam op achteruit. Het was niet zo spannend meer, zeg maar. De laatste keer was ruim twee jaar geleden. Nu is er (weer) een nieuwe eigenaar en hoorde we goede verhalen van een familielid dat er geregeld luncht.

We kozen na een drankje voor het vijfgangenverrassingsdiner, waarvan we de eerste gang op het terras genuttigd hebben. De eerste gang was lavendelijs, ijs van gemarineerde tomaat en een bonbon van [onbekend].

Daarna zijn we binnen verder gegaan met een kalfstartaar met een gepocheerd eigeeltje, truffelmayonaise en wat groenvoer. Klinkt niet erg spannend, maar het was allemaal perfect op smaak! Ik moest rijden, dus wilde niet gelijk aan de wijn (en ben sowieso geen kenner). Er werd een erg lekkere roséwijn uit de Provence bij geserveerd, van Domaine de Curebéasse.

De derde gang was aspergesoep (de gastheer noemde het geen soep, maar iets anders) met een roosje van (iets te) zoute zalm. Er werd een witte bourgogne bij geserveerd.

Daarna een gang met fazant en een loempiaatje met piepkuiken en groene asperge. Mijn vrouw vond dit een wat mindere gang, ik vond vooral de fazant erg lekker bereid. De wijn (van Dornfelderdruiven) kwam van wijngoed Thorn en was echt een van de beste glazen wijn ooit! Echt heerlijk!

De laatste gang was heilbot, op de huid gebakken, met wortelpuree met iets schuimachtigs er omheen. De vis was heerlijk, alles er omheen vond ik minder. Wijn weet ik niet meer.

Als dessert kregen we een bord met daarop brownie-ijs, bosbessenijs met gelei en twee hoopjes chocolade-ijs. Ik was er niet weg van, maar dat ben ik zelden mbt een dessert. Mijn vrouw vond het heerlijk. Vervolgens nog een cappucino en dat was het dan.

De gangen zijn wat aan de kleine kant, muv de aspergesoep. Het brood was kraakvers en de boter erg smaakvol, ook belangrijk. Tafels zijn netjes aangekleed, verse bloem, heel mooi zoutbakje met lepeltje op een plateau van natuursteen.

Over de bediening niets dan lof. De gastheer benaderde de perfectie, volgens mijn vrouw ook qua uiterlijk :P. Zeer innemend, met kennis van zaken met de juiste balans tussen aanwezig/afwezig.

De locatie behoeft natuurlijk geen introductie; het is een van de mooiste stukjes Nederland, het pand is prachtig (van binnen wel erg klassiek qua kleuren, maar het klopt wel allemaal).

Het eindbedrag was 175 euro. Een hoop geld natuurlijk, maar het was het wat ons betreft wel waard. Vergeleken met de vorige keer is het echt stukken beter geworden. Als ze zo doorgaan, zouden ze zomaar hun ster weer terug kunnen krijgen. :)
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 mei 2013 @ 18:07:00 #295
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_126137784
Restaurant De tijd in Wolfheze. http://www.restaurantdetijd.nl/

Met pa wilden we even snel wat eten. Je hebt er een drie gangen menu voor 27,50, mooie prijs dus Alleen pa had geen trek in een voorgerecht en om nu alleen drie gangen te eten... ..

Het bleef dus bij een hoofdgerecht

Pa de vegetarische lasagne
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ging voor de Lamsrack
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarbij kregen we nog een zak patat en salade.

We sloten af met een Ierse(moi) en Franse(pa) koffie.

Eten was :9. Bediening was aardig, maar lette niet echt op qua drankjes. Niet alleen aan onze tafel, maar ook andere tafels was de bediening niet optimaal. Uiteindelijk hebben we later op de avond ergens anders nog wat gedronken.
Totale kosten voor 2 hoofdgerechten, 2 koffie met drank,1x Duvel, 1x Witte wijn = 56,50.

Prijs/kwaliteit eten 7,5. bediening 5.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_126138484
Ziet er goed uit.
Was het toeval of is je vader vega?
  Moderator / Redactie Sport maandag 6 mei 2013 @ 18:29:58 #297
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_126138530
Hij eet nog wel eens een heel enkel keertje vlees. Maar dat is eens in de paar maanden. :P
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_126141132
Maar goed dat er nog patat en salade bij werd geserveerd want de portie van je vader ziet er wel heel karig uit.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_126141264
Inderdaad, daar raak je toch nimmer zat aan
Bodybuilding #1
Hardlopen #2
  woensdag 15 mei 2013 @ 01:12:31 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_126518315
Waar: De Bokkedoorns in Overveen
Wanneer: 14 mei 2013
Wat:
Vanwege de Heerlijk-10daagse een reservering gedaan bij het al 22 jaar met 2 Michelinsterren onderscheiden restaurant De Bokkedoorns in de mooie duinen van Overveen vlakbij ons. Je dineert voor 25 euro bij gewone restaurants en per ster wordt er een supplement van 10 euro berekend. Dus voor de Bokkedoorns komt dat voor een driegangendiner uit op 45 pp met de mogelijkheid daarbij om het menu nog uit te breiden met een extra gang a 15 euro pp.
Wij besloten dat laatste doen.
Helaas werkte het weer niet zo mee, dus dineren op het terras was geen optie.
Het uitzicht werd er niet minder om:

Na ontvangst en de placering door de over het algemeen wat ouderwets formele bediening en sommeliers werd al snel wat zelfgebakken brood vergezeld door lekkere boter op tafel gezet.

We besloten de hele maaltijd te laten vergezellen door een fles Ritual, een heel erg lekkere Chileense Sauvignon Blanc en wat bruisend water.

Amuses.
De 4 amuses werden gelijktijdig op een leuk origineel 'bord' opgediend:

Van rechts onderaan met de klok mee naar linksboven:
een crème van komkommer met yoghurtgelei op een oesterblad,
een 'steentje' van brood gevuld met ganzenlevermousse en duindoornbes,
een marshmallow van slak met waterkersgelei met een krokante wijngaardslak en
in het zwarte bekertje een kreeftenbisque met Hollandse garnaaltjes.

Voorgerecht.
Het voorgerecht bestond uit een salade van gepocheerde kreeft met diverse tomatensoorten, basilicumcrème, krokantjes van basilicum en messenkleverkaas. Wat er in eerste instantie op het bord uitzag als een cherrytomaat bleek dus de messekleverkaas te zijn.


Extra tussengerecht.
Dat werd dus een op Pata Negra ham gebakken coquille te zijn met spinazie a la creme met daarbij een gepocheerd eitje met Russische kaviaar en mosterdcrème.


Hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht was een Amerikaanse rundersukade met asperges en tuinbonen, vergezeld door gekonfijte aardappel, een bloem gemaakt van rettich met in het midden piccalilly en een jus van rode wijn.


Dessert.
Het toetje was een taartje van citroen met gemarineerde watermeloen, een mousse van verveine met een sorbetijs van citroen.


Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.

Prijs-kwaliteit: 8,7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')