abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 27 maart 2013 @ 11:04:05 #251
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_124559358
Iemand nog tips om zo te lunchen in Amsterdam Centrum? Ja, ik ben me ervan bewust dat dat eigenlijk niet hier hoort :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_124561910
:D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_124699850
Waar?
Wilhelminapark Utrecht
http://www.wilhelminapark.nl/
Wanneer?
Gister
Wat at je?
4 gangen menu "van de chef"

Amuze was witte bonensoepje
Voorgerecht: Artisjokhart gevuld met krab met zoetzuur van komkommer.
Tussengerecht: Gegrilde makreel met venkel, prei en bosui
Hoofdgerecht: Eendenborst met geconfijte eendenmaag, wat er verder bijzat is niet blijven hangen
Na: Cheesecake met kersenijs

Impressie?
Leuke tent, mooi modern interieur. bediening kan echter wat authentieker overkomen (duidelijk riedeltje afdraaien bij elke gang). Eten was zeer goed. Wijnen echter allemaal te warm (zowel wit als rood). Kwam denk ik doordat de wijnarrangementflessen nogal in de omloop waren.

Kosten?
155 voor tweemaal 4 gangen inclusief wijnarrangement (3 glazen).
Cijfer?
7.5
pi_124700445
waar?

Eetcafe de steenenbrug, schoonhoven

Wanneer?
Vandaag
Wat at je?
Weekmenu.
Voorgerecht: salade stenenbrug
Hoofdgerecht: peppersteak met gebakken aardappeltjes groente enz
Nagerecht: koffie
rekening 60 euro 2 personen 6 witte wijn
cijver: 9

https://www.facebook.com/#!/DeSteenenbrug
  zaterdag 30 maart 2013 @ 22:46:31 #256
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124702678
Waar: Spijslokaal De Goede Mannen in Haarlem.
Wanneer: 30-03-2013

Impressie:

Tot een paar dagen geleden nog nooit van dit restaurant gehoord, maar afgaande op de goede recensies bij Iens toch nieuwsgierig geworden en dus voor vandaag gereserveerd.
130 jaar geleden was het een slijterscafé en nadat er ooit een bistro heeft ingezeten is het nu al geruime tijd een eenvoudig ingericht spijslokaal in handen van de compagnons Jan (doet de bediening) en Frans (chefkok).
De gelegenheid biedt plaats aan ca. 40 gasten.

Leuke persoonlijke ontvangst door de zwarte brigade, hetgeen ook de rest van de avond zich voortzet. Af-en-toe een praatje aan tafel en voldoende uitleg over het eten.
Je hebt uit diverse gerechten de keuze om een driegangenmenu samen te stellen tegen een zeer redelijke prijs.
We beginnen met een fles bruisend water en bestellen gelijk een lekkere frisse witte wijn, een Sauvignon Touraine, Domaine Jacky Martea.
Er komt warm brood en boter op tafel en alvorens we het voorgerecht krijgen wordt er een amuse, door hen een 'wachthapje' genoemd geserveerd: een kommetje met mooie heldere runderbouillon met paddenstoelen.


Voorgerecht:

Bluezz had gekozen voor Sashimi van alaska zalm geschroeid in vijf kruiden met een dressing van soja, wasabi. sesam, yuzu en teryaki. Een goede zalm met lekkere smaakjes:


Voor mij was het voorgerecht rolletjes van gerookte paling met coquilles op gekarameliseerde pancetta en citroenmayonaise. Heerlijk gebakken coquilles met een goede kwaliteit pancetta en de combinatie met paling was verrassend maar erg smaakvol.


Hoofdgerecht.
Voor Bluezz de Black Angus biefstuk op geitenkaas en warme aardbeiensaus met roze pepertjes.
Op haar verzoek mooi medium rare gebakken biefstuk en de combinatie geitenkaas met aardbeiensaus was op het eerste gezicht wat raar, maar vulde de smaak van het gerecht prima aan. Alweer een verrassend lekkere combinatie:


Ik had gekozen voor Noordzeetong gebakken in de boter met krabbenpoten uit de Beringzee.
Voor deze menuprijs een goed gebakken Noordzeetong te krijgen is uitzonderlijk en er dan ook nog een paar kingcrabpoten bij te krijgen is helemaal geweldig:


Het begeleidende garnituur bestond uit lekker krokant gebakken aardappelschijfjes en een in filodeeg verpakt groentepakketje in de vorm van een appelflap:


Dessert.

We kozen allebei voor de mousse van passie en mango met een gelei van saffraan en sorbetijs van pure chocolade en limoncello
Ook dit was gewoon een lekker fris gerecht als afsluiting:


Met de redelijke menuprijs (totaal inclusief water en wijn samen 87,50), het lekkere eten, de prima wijn en het vriendelijke personeel hebben we genoten van van deze avond en is dit wat ons betreft terecht een in de top-10 van Iens in Haarlems staand adres.
Met de regelmatig wisselende menukaart zullen we zeker nog wel eens vaker hier gaan eten.

Prijs-kwaliteit: 9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124703774
Te gek zeg! En zeker voor die prijs :o Is dat tijdelijk ofzo?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_124703953
Noem je dat goedkoop? 90 euro...
  zaterdag 30 maart 2013 @ 23:18:17 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124704059
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 23:15 schreef arjan1212 het volgende:
Noem je dat goedkoop? 90 euro...
43,75 pp incluus water en wijn is voor zo'n menu geschenkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124704101
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

43,75 pp incluus water en wijn is voor zo'n menu geschenkt
oke die 90 euro was met 2 personen dan.. verkeerd begrepen
  zaterdag 30 maart 2013 @ 23:55:26 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124705549
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 23:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Te gek zeg! En zeker voor die prijs :o Is dat tijdelijk ofzo?
Nee, vaste prijs, zie: http://degoedemannen.nl/?page_id=10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 30 maart 2013 @ 23:59:44 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124705702
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:

43,75 pp incluus water en wijn is voor zo'n menu geschenkt
En nog belangrijker: met plezier en liefde gemaakt en dat proef je.
Jan (mede-eigenaar) zei ook dat die Noordzeetong eigenlijk niet in die menuprijs kon, maar hij vond het gewoon leuk om wel te doen en hij berekent bij zijn inkoop en calculatie niet elk gerecht afzonderlijk maar gooit alles bij elkaar qua prijs en doet daar een marge bovenop. Voor sommige gerechten betaal je dus misschien wel iets teveel en voor ander gerechten te weinig, maar bij elkaar klopt het voor zijn portemonnee ook. Tent zit vrijwel elke avond vol.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 maart 2013 @ 00:22:04 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124706434
Ik heb er geen moeite mee dat zo iemand een goede marge heeft, dan kan ik er vaker heen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124711277
Klinkt leuk Golfer, al vind ik het idee van biefstuk met geitenkaas en áárdbeiensaus nog wat ''exotisch'' :P
pi_124711590
Ziet er uitstekend uit voor een goede prijs hoor ^O^ Als je soms ziet wat het mensen kost om in een eetcafé een matige maaltijd te nuttigen met wat biertjes dan krijg je voor maar een beetje meer geld toch echt veel beter eten.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124716046
Leuk topic :D
pi_124716306
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 09:12 schreef Selestha het volgende:
Klinkt leuk Golfer, al vind ik het idee van biefstuk met geitenkaas en áárdbeiensaus nog wat ''exotisch'' :P
Ik ook, maar erg verrassend lekker (pers. smaak w.s.)
Ergens op Iens vond iemand het helemaal niks en dat kan ook. Ik was juist getriggerd door deze combi :9
pi_124716444
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 13:48 schreef Bluezz het volgende:
Ik ook, maar erg verrassend lekker (pers. smaak w.s.)
Ergens op Iens vond iemand het helemaal niks en dat kan ook. Ik was juist getriggerd door deze combi :9
Ik hou wel van een beetje zoet bij een lekker stuk vlees en had misschien deze combi ook geprobeerd :Y Juist omdat het zo'n niet alledaagse combinatie van smaken is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124716601
Ook interesse in een uitstapje in het buitenland

Aantal jaar geleden gegeten in burj al arab

Heb geen foto's van het eten, maar als ik het mij goed herinner was het een bedje van zalm was met daarop wat kleine tomaatjes, ei en kaviaar, met een lekkere saus. Het was niet heel veel omdat het een lunch was

De bediening was top, en de locatie was natuurlijk prachtig. Het was wel super formeel. Op de wc werden je handen voor je gewassen, wat ik wel een beetje raar vond.

Hier enkele foto's van het restaurant





Prijs was iets in de orde van grote van 125 euro pp, maar ik denk dat je t met gemak 5x zo duur kan maken als je flink aan de drank gaat. Al met al wel prijzig voor n lunch, maar wel een hele mooie ervaring. Een 9!



pi_124716784
Wauw wat een restaurant _O_
pi_124716942
Schitterend zeg :o Maar hoe werkt dat, 'werden je handen voor je gewassen' :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124717178
Van die warme doekjes denk ik, ik heb het wel eens bij een chinees gehad dat het mannetje ze niet alleen aan tafel bracht maar ook je handen voor je wilde afvegen :D
pi_124717290
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 14:11 schreef Bluezz het volgende:
Van die warme doekjes denk ik, ik heb het wel eens bij een chinees gehad dat het mannetje ze niet alleen aan tafel bracht maar ook je handen voor je wilde afvegen :D
Dat gaat me toch wat ver hoor.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_124717406
Ja ik vond het wat griezelig.
Dat de paus je voeten wast en kust is tot daar aan toe, maar dit ~:)
pi_124717475
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 14:05 schreef Isabeau het volgende:
Schitterend zeg :o Maar hoe werkt dat, 'werden je handen voor je gewassen' :o
Ze staan in het toilet bij de wastafels, en het is daar vrij rustig dus je bent meestal als enige klant in de wc, dus zon mannetje staat bij de wastafel (en kan lekker meeluisteren) te wachten tot je klaar bent en dan gaat hij je handen inzepen en afdrogen :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')