abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 december 2012 @ 22:45:59 #1
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_119939301
Laatste post van het vorige deel:

Nederland wil risico's uitsluiten met Patriot

BRUSSEL - Het risico dat Nederland betrokken raakt bij een oorlog tegen Syrië door de inzet van zijn Patriot-raketten in Turkije is „echt wel uitgesloten”. Dat verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans dinsdag in Brussel.

Samen met zijn collega's van de andere NAVO-lidstaten besloot de bewindsman te voldoen aan het verzoek van NAVO-partner Turkije om Patriots te sturen. Volgens Timmermans gelden voor de stationering van de Patriots heel strenge criteria. Ze worden puur als verdediging ingezet, ze mogen niet dienen om een eventueel vliegverbod boven Syrië af te dwingen en ze mogen niet leiden tot betrokkenheid bij een of ander conflict in Syrië.

„Het is heel simpel. We hebben daarover goede afspraken gemaakt met de NAVO-landen, met Turkije, met de Verenigde Staten”, aldus de minister.

Timmermans benadrukte dat hij en de minister van Defensie nu eerst alles op een rijtje gaan zetten: „We doen dit stap voor stap, ook om misverstanden te vermijden”. Het is de bedoeling dat de ministerraad vrijdag een besluit neemt, waarna de Tweede Kamer zich erover kan buigen.

De minister wilde nog niets zeggen over de kosten. Ook is nog onduidelijk wanneer de Patriots ter plekke kunnen zijn. „Ik moet precies zien wat aan militaire kant in de planning mogelijk is en uitvoerbaar is. Het is logistiek niet eenvoudig”, aldus Timmermans.

„Nederland kan altijd nog nee zeggen. Maar als een NAVO-partner zijn grenzen en burgerbevolking bedreigd ziet, en een beroep doet op zijn partners, dan moet je wel van heel goede huize komen om niet aan dat verzoek te voldoen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)g_tegen_Syrie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 december 2012 @ 22:58:45 #2
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_119940012
Verkenners Turkije terug

4 december 2012, 16.05 uur
De 9 militaire verkenners die een mogelijke plaatsing van Nederlandse Patriot-raketverdedigingssystemen in Turkije hebben onderzocht zijn vandaag teruggekeerd.
Het team keek samen met Amerikaanse en Duitse collega’s naar de mogelijkheden voor een eventuele ontplooiing van de Patriots. De militairen onderzochten zaken als locaties, logistiek, ondersteuning door gastland en commandovoering.

Advies

De verkenning vormde onderdeel van het NAVO- en nationaal planningsproces. Met het onderzoek moest een groot aantal technische en operationele factoren in kaart te worden gebracht. Daarvoor is informatie nodig over mogelijke locaties, benodigde logistieke ondersteuning, transport en commandovoering. Op basis daarvan gaat een militair advies naar minister Jeanine Hennis-Plasschaert.

Defensief

De Turkse regering heeft vorige week een verzoek ingediend bij de NAVO. Het gaat om de inzet van Patriotsystemen voor de bescherming van de bevolking en het grondgebied van Turkije aan de grens met Syrië. Een eventuele inzet is van puur defensieve aard en biedt geen ondersteuning aan een vliegvrije zone of offensieve operatie.

Besluit

De NAVO zal naar verwachting vandaag (dinsdag) een besluit nemen over het verzoek van lidstaat Turkije. Daarna moet het kabinet nog een besluit nemen. De regering heeft het verzoek in beraad. Bondgenootschappelijke solidariteit speelt een belangrijke rol bij de afweging. Samen met Duitsland en de Verenigde Staten is Nederland het enige land van de NAVO dat beschikt over Patriots. Eerder werden Nederlandse Patriots in 1991 en 2003 in Turkije ingezet tijdens de zogenoemde Golfoorlogen.

Grondgebonden

De verkenners waren ondermeer afkomstig van de Defensiestaf en het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando. Het DGLC beschermt vanaf de grond Nederlandse vitale objecten, eenheden en gebieden tegen vliegtuigen, helikopters, kruisvluchtwapens en ballistische raketten. Dit gebeurt zowel zelfstanding als in samenwerkingsverband, bijvoorbeeld binnen de NAVO met krijgsmachten uit andere landen. Het DGLC bestaat uit 850 mannen en vrouwen en is een samenvoeging van de Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht en het Commando Luchtdoelartillerie van de Koninklijke Landmacht. De Luitenant-generaal Bestkazerne, voorheen Luchtmachtbasis De Peel in Vredepeel, is de thuislocatie van het commando dat onder het Commando Landstrijdkrachten is geplaatst.

Bron: http://www.defensie.nl/mi(...)enners_Turkije_terug
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 5 december 2012 @ 23:50:28 #3
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_119980885
Duitse militairen naar Turks-Syrische grens

BERLIJN - Duitsland zal met maximaal 400 militairen deelnemen aan de NAVO-inzet in Turkije om het land te beschermen tegen aanvallen vanuit Syrië. Dat zegt het persbureau DPA woensdagavond te hebben vernomen van veiligheidsbronnen in Berlijn.

Het Duitse kabinet zal donderdag een besluit nemen over de uitzending van Patriot-luchtverdedigingsraketten naar Turkije. Het parlement wil zich volgende week uitspreken over de missie, waaraan vrijwel zeker ook Nederland en de Verenigde Staten deelnemen. In Nederland neemt de ministerraad naar verwachting vrijdag een besluit.

Turkije had de NAVO om hulp gevraagd na herhaaldelijke granaatinslagen in het grensgebied met Syrië. De Patriot-raketten zijn geschikt voor de verdediging tegen vliegtuigen of raketaanvallen. De inzet is volgens het militaire bondgenootschap uitsluitend bedoeld om het Turkse grondgebied te beschermen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 december 2012 @ 00:17:12 #4
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120022053
Nederland stuurt Patriots naar Turkije

DEN HAAG - Nederland stuurt Patriot-raketten naar Turkije. De ministerraad gaat daar vrijdag mee akkoord. Dat hebben ingewijden donderdag tegenover het ANP bevestigd. Het luchtverdedigingssysteem moet de Turken beschermen tegen aanvallen uit Syrië.

Na het besluit van de ministerraad zal er met de Tweede Kamer over worden gesproken. De meeste partijen in de Kamer steunen de missie, alleen de grootste oppositiepartij PVV is faliekant tegen. Daarna zal het nog enkele weken duren voordat de Patriots aan de Turks-Syrische grens zijn gestationeerd. Met de missie gaan enkele honderden Nederlandse militairen mee.

Het wordt de derde keer dat het Patriot-luchtverdedigingssysteem naar Turkije gaat. Dat gebeurde eerder in 1991 en 2003. Toen moesten de raketten het land beschermen tegen mogelijke aanvallen van het Irak van dictator Saddam Hussein.

De regering in Ankara vroeg vorige maand aan de NAVO om de inzet van de Patriots voor puur defensieve doeleinden. De NAVO ging hier dinsdag mee akkoord en de Duitse regering stemde eerder donderdag al in met de uitzending. Er gaan maximaal 400 Duitse militairen met de missie mee. Binnen het bondgenootschap beschikken alleen Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland over Patriots.

Eerder deze week kwamen Nederlandse militaire verkenners terug uit Turkije. Zij hebben met Amerikaanse en Duitse collega's onder meer gekeken naar zaken als locaties, logistiek en commandovoering. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert zei eerder dat Turkije als gastland ,,met name de kosten gaat dragen''.

Op Turkse grensdorpen zijn de afgelopen maanden verschillende keren mortier- en artilleriegranaten uit Syrië terechtgekomen. Patriots zijn niet geschikt om dit soort beschietingen te stoppen. De Turken vrezen naar verluidt vooral mogelijke aanvallen met raketten met chemische wapens.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)uurt_Patriots__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 december 2012 @ 15:15:23 #5
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120039678
Duits kabinet akkoord met missie in Turkije

BERLIJN - Het Duitse kabinet gaat akkoord met het sturen van Patriot-luchtverdedigingsraketten en militairen naar Turkije. De Duitse inzet is onderdeel van de NAVO-acie om het land te beschermen tegen aanvallen vanuit Syrië. Dat hebben de Duitse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken donderdag laten weten.

Het gaat om maximaal 400 militairen. Nederland en de Verenigde Staten zullen vrijwel zeker ook meedoen aan de missie. Turkije heeft de NAVO om hulp gevraagd na herhaaldelijke granaatinslagen in het grensgebied met Syrië.

Turkije is in het Syriëconflict de zwaarst getroffen NAVO-partner, zo lieten de Duitse departementen weten. Komende week zal het Duitse parlement over de missie beslissen. Het regeringsbesluit maakt ook de inzet van AWACS-radarvliegtuigen mogelijk. Die zijn al in het gebied gestationeerd en zijn voornamelijk met Duits personeel bemand.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html

Kabinet besluit: Patriots naar Turkije

Den Haag - Nederland stuurt op korte termijn twee Nederlandse Patrioteenheden naar Turkije. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daartoe van de ministers Jeanine Hennis (Defensie) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken), meldde Timmermans na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad. Nederland voldoet daarmee aan een verzoek van de NAVO.

Twee eenheden Patriots, met in totaal maximaal 360 Nederlandse militairen, worden in Turkije opgesteld ter verdediging van het Turkse grondgebied en de lokale bevolking tegen raketaanvallen vanuit Syrië. Over de precieze locatie wordt nog overlegd met Turkije, de VS en Duitsland. De inzet van de Patriots is puur defensief van aard en vormt geen ondersteuning voor een no-fly zone of offensieve operatie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 december 2012 @ 20:15:08 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120051714
Kabinet verlengt antipiraterijmissie Somalië

DEN HAAG - Nederland verlengt de deelname aan de antipiraterijmissies van de EU en de NAVO voor de kust van Somalië. De inzet wordt verlengd tot eind volgend jaar, besloot het kabinet vrijdag.

Sinds 2009 is de Koninklijke Marine al actief in het gebied in het bestrijden van de piraten, die het vaak gemunt hebben op grote koopvaardijschepen en humanitaire voedseltransporten van de Verenigde Naties.

Nederland draagt in 2013 aan de EU-missie Atalanta bij met het fregat Hr. Ms. De Ruyter en het amfibisch transportschip Hr.Ms. Johan de Witt. Vanaf dit schip zal de Marine van augustus tot en met december het commando voeren over Atalanta. Van mei tot augustus wordt het fregat Hr.Ms. Van Speijk ingezet voor de operatie Ocean Shield.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het aantal geslaagde kapingen en aanvallen van piraten sinds 2009 sterk gedaald, van meer dan 20 gekaapte schepen naar nu vijf. Nederland pleit voor een aanpak waarbij ook de oorzaken van de piraterij worden bestreden. Stabiliteit in Somalië is volgens het kabinet de enige oplossing voor het probleem.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)erij_verlengd__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 december 2012 @ 10:52:00 #7
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120068734
Marine draagt bevel antipiraterijmissie over

DEN HAAG - De Koninklijke Marine heeft het commando over de antpiraterijmissie van de NAVO voor de kust van Somalië overgedragen aan Italië. Dat meldde het ministerie van Defensie zaterdag.

Commandeur Ben Bekkering voerde sinds begin juni het bevel over de missie Ocean Shield. Hij heeft in Djibouti het commando overgedragen aan de Italiaanse schout-bij-nacht Antonio Natale.

Bekkering kijkt tevreden terug op het afgelopen half jaar. In die periode is geen enkel koopvaardijschip gekaapt. Er was slechts een aanval van piraten op een koopvaardijschip en een op een vissersschip.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)l_missie_over__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 10 december 2012 @ 22:50:21 #8
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120172470
Luchtmacht onderzoekt 'bijna botsing' F-16's

LEEUWARDEN -
De luchtmachtbasis Leeuwarden onderzoekt of mogelijk sprake is geweest van een bijna-botsing tussen twee Nederlandse F-16's op maandagavond. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht.

De twee straaljagers van de basis vlogen boven Duits oefengebied. Vliegtuigspotters van Milspotters.nl vingen op dat tussen de twee de woorden „near miss” (net voorkomen botsing) werden uitgesproken. Om te kijken of het inderdaad zo was zal de luchtmachtbasis onder meer de vluchtgegevens onderzoeken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)otsing_F-16_s__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120176626
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 22:50 schreef Cobra4 het volgende:
Luchtmacht onderzoekt 'bijna botsing' F-16's

LEEUWARDEN -
De luchtmachtbasis Leeuwarden onderzoekt of mogelijk sprake is geweest van een bijna-botsing tussen twee Nederlandse F-16's op maandagavond. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht.

De twee straaljagers van de basis vlogen boven Duits oefengebied. Vliegtuigspotters van Milspotters.nl vingen op dat tussen de twee de woorden „near miss” (net voorkomen botsing) werden uitgesproken. Om te kijken of het inderdaad zo was zal de luchtmachtbasis onder meer de vluchtgegevens onderzoeken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)otsing_F-16_s__.html
http://www.milspotters.nl/forum/download/file.php?id=118

Blijkbaar word gevraagd of hij als een 2-ship (duo vlucht) of een 4-ship (4 kisten) in de CTR wil binnenkomen. Hij kiest voor 2-ship. Bij welke groep het vervolgens misging is volgens mij niet helemaal op te maken, maar hoorde wel Archer 1 en Archer 7, en Killer 1 en 2, wat callsigns van verschillende kisten zijn. Ik denk dat het bij de Killer formatie is.
Blood Sugar Sex Magik
pi_120177237
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2012 15:15 schreef Cobra4 het volgende:
Duits kabinet akkoord met missie in Turkije

BERLIJN - Het Duitse kabinet gaat akkoord met het sturen van Patriot-luchtverdedigingsraketten en militairen naar Turkije. De Duitse inzet is onderdeel van de NAVO-acie om het land te beschermen tegen aanvallen vanuit Syrië. Dat hebben de Duitse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken donderdag laten weten.

Het gaat om maximaal 400 militairen. Nederland en de Verenigde Staten zullen vrijwel zeker ook meedoen aan de missie. Turkije heeft de NAVO om hulp gevraagd na herhaaldelijke granaatinslagen in het grensgebied met Syrië.

Turkije is in het Syriëconflict de zwaarst getroffen NAVO-partner, zo lieten de Duitse departementen weten. Komende week zal het Duitse parlement over de missie beslissen. Het regeringsbesluit maakt ook de inzet van AWACS-radarvliegtuigen mogelijk. Die zijn al in het gebied gestationeerd en zijn voornamelijk met Duits personeel bemand.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html

Kabinet besluit: Patriots naar Turkije

Den Haag - Nederland stuurt op korte termijn twee Nederlandse Patrioteenheden naar Turkije. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daartoe van de ministers Jeanine Hennis (Defensie) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken), meldde Timmermans na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad. Nederland voldoet daarmee aan een verzoek van de NAVO.

Twee eenheden Patriots, met in totaal maximaal 360 Nederlandse militairen, worden in Turkije opgesteld ter verdediging van het Turkse grondgebied en de lokale bevolking tegen raketaanvallen vanuit Syrië. Over de precieze locatie wordt nog overlegd met Turkije, de VS en Duitsland. De inzet van de Patriots is puur defensief van aard en vormt geen ondersteuning voor een no-fly zone of offensieve operatie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html
Waarom Ned? Duitsland of Frankrijk hebben die dingen toch ook wel?
Ik zwaai naar dieren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 december 2012 @ 00:46:45 #11
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120177338
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:42 schreef Geerd het volgende:

[..]

Waarom Ned? Duitsland of Frankrijk hebben die dingen toch ook wel?
Duitsland stuurt ook patriots. En de VS waarschijnlijk ook. Frankrijk heeft dit systeem niet.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120177360
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:46 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Duitsland stuurt ook patriots. En de VS waarschijnlijk ook. Frankrijk heeft dit systeem niet.
Aah oke, wat hebben de Fransen wel dan?
Ik zwaai naar dieren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 december 2012 @ 00:54:59 #13
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120177491
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:47 schreef Geerd het volgende:

[..]

Aah oke, wat hebben de Fransen wel dan?
O.a. de Aster
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120177595
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:54 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

O.a. de Aster
Niet echt vaak in actie geweest :P
Ff pitten trouwens, dank voor de info!
Ik zwaai naar dieren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 december 2012 @ 20:24:52 #15
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120204133
F-16’s zaten te dicht op elkaar

11 december 2012, 17.10 uur
2 Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen zijn gisteravond tijdens een oefening boven Duits grondgebied onbedoeld dicht bij elkaar gekomen. Een zorgvuldige analyse van de vluchtgegevens heeft dit bevestigd.

De toestellen, afkomstig van Vliegbasis Leeuwarden, waren bezig met een nachtvlucht. Dergelijke oefeningen worden dagelijks gehouden, waarbij normaal gesproken boven open zee wordt getraind. Door de weersomstandigheden moest gisteren echter worden uitgeweken naar het oefengebied boven Noord-Duitsland.

Training

De oefening maakt onderdeel uit van de training voor piloten. Ze vliegen met 2 toestellen in formatie om een onderschepping te kunnen simuleren. Bij de uitvoering van die manoeuvre kwamen de toestellen te dicht bij elkaar.

Zelden

Na het voorval is de oefening meteen stopgezet en zijn de betrokken vliegtuigen teruggekeerd naar Vliegbasis Leeuwarden voor een evaluatie van de gebeurtenis. Door zorgvuldige training en strenge veiligheids- en evaluatieprocedures komen dergelijk incidenten maar zelden voor.

De kansen hierop worden nog verder gereduceerd door de ervaringen direct te verwerken en te delen met partnerlanden. De uitkomst van de evaluatie wordt gebruikt om situaties zoals die van maandagavond in de toekomst te voorkomen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)n_te_dicht_op_elkaar
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 11 december 2012 @ 23:14:43 #16
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_120212782
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 20:24 schreef Cobra4 het volgende:
F-16’s zaten te dicht op elkaar

11 december 2012, 17.10 uur
2 Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen zijn gisteravond tijdens een oefening boven Duits grondgebied onbedoeld dicht bij elkaar gekomen. Een zorgvuldige analyse van de vluchtgegevens heeft dit bevestigd.

De toestellen, afkomstig van Vliegbasis Leeuwarden, waren bezig met een nachtvlucht. Dergelijke oefeningen worden dagelijks gehouden, waarbij normaal gesproken boven open zee wordt getraind. Door de weersomstandigheden moest gisteren echter worden uitgeweken naar het oefengebied boven Noord-Duitsland.

Training

De oefening maakt onderdeel uit van de training voor piloten. Ze vliegen met 2 toestellen in formatie om een onderschepping te kunnen simuleren. Bij de uitvoering van die manoeuvre kwamen de toestellen te dicht bij elkaar.

Zelden

Na het voorval is de oefening meteen stopgezet en zijn de betrokken vliegtuigen teruggekeerd naar Vliegbasis Leeuwarden voor een evaluatie van de gebeurtenis. Door zorgvuldige training en strenge veiligheids- en evaluatieprocedures komen dergelijk incidenten maar zelden voor.

De kansen hierop worden nog verder gereduceerd door de ervaringen direct te verwerken en te delen met partnerlanden. De uitkomst van de evaluatie wordt gebruikt om situaties zoals die van maandagavond in de toekomst te voorkomen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)n_te_dicht_op_elkaar
Fraai staaltje "Hoe voorkom ik het woord Near-Miss?" oftewel: downplayen.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_120235091
Onderzoek naar Defensie in Uruzgan

LEIDEN - Het Nederlandse ministerie van Defensie krijgt mogelijk een aanklacht aan de broek voor een bombardement in Uruzgan. Advocaat en hoogleraar Liesbeth Zegveld gaat een aanval uit 2007 onderzoeken, waarbij 73 doden vielen.

De advocaat, tevens hoogleraar internationaal recht aan de Universiteit Leiden, heeft het ministerie van Defensie laten weten de zaak te onderzoeken. Zij wil dat het incident niet verjaart. Als het tot een zaak komt, is het de eerste keer dat Defensie strafrechtelijk vervolgd wordt voor het gebruik van geweld in Afghanistan.

In 2008 wilde Zegveld het bombardement al onderzoeken, maar ze verloor het contact met een dorpshoofd, dat 22 familieleden verloor bij het bombardement. Het contact is pas recent weer hersteld.

Op 25 september 2007 om half één ’s nachts werd het dorp Kakrak in Deh Rawod gebombardeerd. Wie de bommen heeft gegooid en om welke reden, is nog niet duidelijk. In elk geval stond de Navo-missie in Uruzgan onder verantwoordelijkheid van Nederlands gezag.

De centrale vraag is of de aanval volgens het humanitair oorlogsrecht geoorloofd was. Cruciaal is dat er volgens het nu 34-jarige dorpshoofd niemand van de Taliban aanwezig was, en ook niet in de tijd daarvoor. Bovendien was er geen waarschuwing vooraf. Het ministerie van Defensie kon dinsdag niet inhoudelijk reageren.

Leidsch Dagblad
pi_120235184
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 17:06 schreef AchJa het volgende:
Onderzoek naar Defensie in Uruzgan

Op 25 september 2007 om half één ’s nachts werd het dorp Kakrak in Deh Rawod gebombardeerd. Wie de bommen heeft gegooid en om welke reden, is nog niet duidelijk. In elk geval stond de Navo-missie in Uruzgan onder verantwoordelijkheid van Nederlands gezag.

De centrale vraag is of de aanval volgens het humanitair oorlogsrecht geoorloofd was. Cruciaal is dat er volgens het nu 34-jarige dorpshoofd niemand van de Taliban aanwezig was, en ook niet in de tijd daarvoor. Bovendien was er geen waarschuwing vooraf.
Yeah right... Als er een oord was wat vergeven was met Taliban en ander geboefte was het Kakrak wel... Patrouilles rond dat gebied waren over het algemeen geen pretje.
  Moderator woensdag 12 december 2012 @ 17:21:23 #19
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_120235594
Liesbeth Zegveld

tja ...
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_120246028
Jahoor, wat wil je als bewijslast aanhalen? De getuigenissen van een stel analfabetisch schaapherders? Ga maar een onderzoek naar de Russen doen daar. Veel interessanter.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 12 december 2012 @ 21:49:20 #21
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120246900
Extra geld voor innovatie defensie-industrie

DEN HAAG - De VVD en de PvdA willen dat het ministerie van Defensie eenmalig 5 miljoen euro extra gaat stoppen in het potje waarmee het midden- en kleinbedrijf wordt geholpen om nieuwe defensie- en veiligheidsproducten te ontwikkelen. Dat maakten de regeringspartijen woensdag bekend tijdens de behandeling van de begroting van Defensie.

Een deel van de winst van het nieuwe product komt uiteindelijk terug bij de Commissie Defensie Materieel Ontwikkeling (Codemo). Het is voor het mkb niet altijd makkelijk om aan geld te komen voor de ontwikkeling van nieuwe militaire producten. Daarom richtte het ministerie in 2010 Codemo op om de bedrijven de helpende hand te bieden.

Volgens PvdA-Kamerlid Sultan Günal-Gezer is het fonds een „enorm groot succes”, maar kost het enige tijd voordat de winst terugstroomt naar Codemo. Volgens haar VVD-collega Ronald Vuijk zoekt het bedrijfsleven meer betrokkenheid bij de krijgsmacht.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)sie-industrie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 12 december 2012 @ 21:52:47 #22
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_120247110
Die kogels en ied's kwamen zeker als een geschenk van Allah uit de lucht vallen daar in de omgeving van Kakrak :'). Daar had de Taliban niks mee van doen.


Wij van WC-eend..
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 12 december 2012 @ 21:59:55 #23
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120247549
Rutte bezoekt NAVO-topman Rasmussen

BRUSSEL - Premier Mark Rutte heeft donderdag een gesprek met NAVO-topman Anders Fogh Rasmussen in het hoofdkwartier van het bondgenootschap in Brussel.

Nederland is een van de drie NAVO-landen die binnenkort Patriotraketten naar bondgenoot Turkije wil sturen. Het luchtverdedigingssysteem moet de Turken beschermen tegen aanvallen uit Syrië.

Het bezoek van Rutte was al langer gepland als een van de reguliere contacten tussen de NAVO-topman en de leiders van de 28 NAVO-landen. De premier en Rasmussen ontmoetten elkaar voor het laatst op 14 juli, aldus een NAVO-woordvoerster.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)t_NAVO-topman__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 12 december 2012 @ 22:00:43 #24
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120247591
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 17:21 schreef sp3c het volgende:
Liesbeth Zegveld

tja ...
Dat.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 14 december 2012 @ 19:28:17 #25
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_120314162
Het wordt steeds mooier.

quote:
'Gijzelen blauwhelmen was legaal'


DEN HAAG - Het gijzelen van VN-blauwhelmen door het Bosnisch-Servische leger in 1995 was legaal.

Hij baseert dat op een oud en nog maar weinig gebruikt element van het oorlogsrecht, de represaille. Dit is een eigenlijk illegale handeling die legaal wordt doordat ertoe wordt overgegaan als reactie op een illegale handeling van de tegenpartij.

Volgens Karadzic waren NAVO-bombardementen op een Bosnisch-Servisch munitiedepot illegaal. Die gebeurden in opdracht van de VN, ondanks een waarschuwing van Karadzic, aldus de pleitnota.

In de loop van 1995 werden meer dan 200 VN-blauwhelmen gegijzeld door het Bosnisch-Servische leger van Ratko Mladic. Die werden soms vastgebonden aan lantaarnpalen vlakbij munitiedepots om te voorkomen dat de NAVO die zou bombarderen. Dat gebeurde soms als de Bosnische Serven het verbod op zware wapens rond de 'veilige zones' negeerden.

ANP
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')