abonnement Unibet Coolblue
pi_120042984
Maisnon en Onderweg, bedankt voor de informatie.
Blijkbaar is mijn eigen brein weer mijn grootste vijand en heb ik mezelf weer compleet gek zitten maken met allerlei spookbeelden. |:(

Die dexa scan heeft Jos het wel over gehad inderdaad. Ik kreeg dat foldertje in mijn handen gedrukt de laatste keer dat ik er was. Ze zouden me dan nog bellen om daar een afspraak voor te maken. Alleen ben ik daar weer zo van in de stress geschoten omdat het me allemaal weer overviel en ik had al wat enge dingen gehoord over dat je tijdens dat onderzoek zo'n 20 minuten lang in je ondergoed op een onderzoekstafel vastgesnoerd lag. Toen ben ik hem zo geflipt dat ik de genderpoli gebeld heb en de dames mij heb laten beloven om in ieder geval tot aan het volgende consult met mijn psych dat onderzoek nog even uit te stellen.

Na wat rondbellen bij andere ziekenhuizen (VUmc afd. Radiologie nam niet eens de moeite om één en ander uit te leggen) heb ik meer duidelijkheid gekregen over het verloop van het botdichtheidsonderzoek en daarmee ben ik ook weer wat gerustgesteld. Wederom had ik het me allemaal weer erger voorgesteld dan het is ;( . En het mooiste is dat ik nu ook een ziekenhuis heel dicht in de buurt heb gevonden waar ze met hetzelfde apparaat werken en waar je gewoon je kleren aan kan houden (zolang er maar geen metaal in zit).

Ik hoop echt dat ik ooit van deze angsten af kan komen. :'(
pi_120043298
Waarom wil je zo nodig je kleren aanhouden dan
pi_120043970
Ja je moet je wel tot op je ondergoed uitkleden voor de dexa :P nouja een hempje mag je aanhouden

En nouja he, dat is misschien niet heel charmant, maar fuck it die dokter ziet elke dag genoeg mensen toch! Ik kan me een heleboel bejaarden voorstellen die er een stuk minder uit zullen zien in hun ondergoed dan mij, haha!

Het vervelendste vond ik dat, nouja, ik kan niet zo goed tegen kou en hoewel t daar wel okay was in die kamer, lag ik een beetje te shaken op die tafel :P

Vastgesnoerd wordt je niet, je ligt gewoon los, maar je moet dus wel stil blijven liggen. Voor de foto krijg je iets onder je benen zodat je rug precies goed ligt
pi_120046069
Ik moch de jurk die ik aan had gewoon aanhouden tijdens de dexa. Alleen de jeans die ik erbij droeg moest uit vanwege de metalen knoop en rits. Het is een minuutje of 10 stil liggen en ergens met een kussen onder je been en een bandje om je voet voor de juiste houding. Maar echt vast liggen doe je niet hoor.

De drie maanden check bij de arts stelde niet veel voor. Bloedwaarden van de vorige keer bekeken. Dexa uitslag doorgenomen. Bloedruk gemeten. Even gepraat of ik verder geen klachten of bijwerkingen had. Na nog geen kwartier zat ik alweer bij de apotheek met een herhaalrecept.
  vrijdag 7 december 2012 @ 20:01:11 #155
296917 Abby79
Being myself!
pi_120051035
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2012 16:37 schreef wupke79 het volgende:
En het mooiste is dat ik nu ook een ziekenhuis heel dicht in de buurt heb gevonden waar ze met hetzelfde apparaat werken en waar je gewoon je kleren aan kan houden (zolang er maar geen metaal in zit).

Ik hoop echt dat ik ooit van deze angsten af kan komen. :'(
Dat hoop ik ook voor je! Hoe erg is die angst van je? Want als je het complete traject gaan doen, dus inclusief operaties, dan zul je toch echt momenten hebben waar je (deels) niet gekleed gaat zijn. Denk aan operaties, en de ontharing voor die gebieden. Dat wordt lastig met ondergoed aan ;).

Heb je trouwens enig idee waarom je daar zo bang voor bent?
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 7 december 2012 @ 20:02:04 #156
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_120055869
robinpunt, ik heb er geen problemen mee om me te ontkleden voor een onderzoek. Zolang het maar functioneel is. In het geval van een DEXA scan is het niet gewoon onnodig om mensen te vragen zich zover te ontkleden. Zolang er maar geen metalen voorwerpen in het scangebied zitten. Ik ga toch ook niet in mijn ondergoed bij de tandarts zitten. Zo'n DEXA scanner kan prima door een extra laagje katoen heenkijken.
Dus het is voor mij meer een principe dingetje denk ik.

Maar goed het kan ook best zijn dat ik net de verkeerde persoon trof toen ik de afdeling radiologie van het VUmc belde. Zeker als ik het verhaal hoor van Fixers dat ze gewoon haar jurk aan kon houden. Tegen mij waren ze heel stellig dat er absoluut maar 1 kledinglaag mocht zijn. Zelfs mijn voorstel om me dan nog een nachthemd aan te laten houden of desnoods zo'n ziekenhuisschortje werd afgewezen. Ja nachthemd mocht wel, maar dan moest ik wel helemaal naakt eronder zijn. Gevraagd naar de reden werd mij verteld dat een extra kleding laag storingen in het apparaat zou geven 8)7 Sorry, maar zo'n verhaal gaat er bij niet in. Zeker niet nadat ik navraag had gedaan bij een paar andere ziekenhuizen waar het geen enkel probleem was. En die werken ook met een Hologic Discovery, hetzelfde apparaat als het VU gebruikt.
pi_120056121
Neem je me nou in de maling of..
pi_120056357
Abby, het is eigenlijk heel raar. Maar als ik weet dat het gewoon nodig is voor de operatie of handeling en ik word van te voren goed geinformeerd over de hele procedure dan heb ik er stukken minder last van. Ik ben op dit moment bezig om een adamsappelreductie in combinatie met een neustussenschotcorrectie geregeld te krijgen in Veghel. En het idee dat ik daarvoor ook in mijn eva kostuumpje op de O.K. kom te liggen laat mij eigenlijk helemaal koud. Ergens vind ik het ook wel spannend allemaal. Zal de eerste keer voor mij zijn dat ik onder algehele narcose ga. Af en toe begrijp ik mezelf ook niet meer :) .

En wat betreft de reden van de angst, ik denk dat het bij mij voortkomt uit een gevoel van enorme kwetsbaarheid plus het feit dat ik het heel lastig vind om andere mensen te vertrouwen. Waarschijnlijk komt dit voort uit mijn karakter plus een aantal vervelende ervaringen toen ik nog jong was. Maar daar wil ik het verder liever niet over hebben.
pi_120056527
robinpunt, nee ik zit je echt niet in de maling te nemen. Mijn angsten zijn ook totaal niet rationeel. Maar tegelijkertijd kan mijn limbisch systeem er soms wel compleet van op hol slaan. Mijn pscych (buiten het VU) kan er ook geen touw aan vast knopen.
pi_120057050
Dat is akelig voor je Wupke
Maar ik denk dat je er in het ziekenhuis wel vanuit kunt gaan dat het niet voor hun eigen entertainment is als artsen vragen of je 1 laag kleding zou willen dragen.
pi_120058373
Nee dat denk ik ook niet. Maar toch vraag ik me wel een beetje af of het ook niet een regeltje is om het het personeel dat de scans uitvoert het wat makkelijker te maken. Een patient in een onderbroekje en een hemdje kun je immers in één oogopslag nakijken dat ze geen metaal dragen. Maar misschien zit ik er wel helemaal naast hoor. Maar ik blijf me toch afvragen waar dan de grens moet liggen. Hoe veel comfort of respect voor intimiteit van de patient mag je opofferen om je eigen processen efficienter te laten verlopen?
pi_120059038
Heeft er iemand overigens "Achter gesloten deuren" gezien vanavond? Het ging over een pre-op mtf die iets begon met haar klusjesman (die nog niks van haar "geheim" wist). Ik heb alleen de eerste tien minuten gezien omdat de recorder er toen mee ophield :{ . Ik zou het niet erg vinden als iemand kan verklappen hoe het af is gelopen.
  vrijdag 7 december 2012 @ 22:37:45 #164
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_120059390
Heb 't wel een tijdje geleden gezien (is een herhaling, staat ook wel online bij uitzending gemist), maar zou echt niet meer weten hoe 't afliep, zoveel indruk heeft 't blijkbaar op me gemaakt :)
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_120059464
Volgens mij heb je gewoon net de verkeerde aan de telefoon gehad. Ik kan me voorstellen dat drie lagen winterkleding zo'n scan zouden kunnen verstoren. Omdat er veel materiaal tussen zit en ze daardoor een hogere dosis straling moeten gebruiken. Maar naakt hoeft niet en hoefde ik ook niet bij het VU. Uit de VUmc informatiefolder:

quote:
Tijdens het onderzoek kunt u uw T-shirt, onderbroek en sokken
aanhouden. Metalen sieraden en navelpiercings moeten worden
afgedaan. Het onderzoek is niet belastend of schadelijk voor uw
gezondheid.
Ik droeg toen een katoenen knie-lengte jurk met jeans en gympies (want ik ben nu eenmaal een jurk+jeans type). Schoenen moesten uit, ook voor het meten van mijn lichaamslengte, ik bleek 5 cm korter dan ik altijd dacht. :o Jeans uit, en eventuele sierraden af doen. Maar sokken, ondergoed en jurk mochten aanblijven. Als er maar geen knopen, ritsen of harde voorwerpen in zaten.
pi_120060655
Ach, ik had een beugelbh aan dus 'moest' strippen tot op mijn slipje (of ik had eventueel mijn trui weer kunnen aantrekken daarna, maar dat vond ik de moeite niet waard). Ziekenhuispersoneel ziet zoveel mensen voorbijkomen, daar herinneren ze zich echt niets meer van. Het is maar een lichaam tenslotte, geen erotisch object of zo. Bovendien zag de radioloog er niet uit alsof iets hem kon opwinden :P
  zaterdag 8 december 2012 @ 08:07:55 #167
296917 Abby79
Being myself!
pi_120067213
:o

Net een mailtje gehad van CZ, over de declaratie van de ontharingsafspraken. Het is dit keer gewoon in een keer vergoed! Vijf keer is scheepsrecht zullen we d'r dan maar van maken :P.
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_120115980
Dat is mooi Abby!

Ik ben inmiddels in behandeling bij de P.I.G. en dat bevalt prima.
pi_120146822
Ik had al min of meer besloten dat eventuele transitie er niet in zit en ik ben nu bezig om te stoppen met de psychische behandeling. Ik probeer het een plekje te geven en mezelf te helpen, zonder steun van hulpverleners.
  maandag 10 december 2012 @ 13:30:44 #170
296917 Abby79
Being myself!
pi_120146951
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 13:26 schreef De_Sosjaalist het volgende:
Ik had al min of meer besloten dat eventuele transitie er niet in zit en ik ben nu bezig om te stoppen met de psychische behandeling. Ik probeer het een plekje te geven en mezelf te helpen, zonder steun van hulpverleners.
Ik neem aan dat dit niet alleen is vanwege de gedachte dat je bang bent die man-in-een-jurk te worden?
Want ik denk dat je dan de verkeerde beslissing neemt...

Maar succes dan! Ik hoop dat het je gaat lukken zoals je wilt, met of zonder die hulp :).
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_120154366
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 13:30 schreef Abby79 het volgende:
Ik neem aan dat dit niet alleen is vanwege de gedachte dat je bang bent die man-in-een-jurk te worden?
Want ik denk dat je dan de verkeerde beslissing neemt...
Dat is de hoofdreden eigenlijk. Ik zie het gewoon niet zitten (lees: ik ben doodsbenauwd dat ik heel erg mannelijk uit zie als vrouw) en als ik er niet 100% achter sta kan ik het beter uit mijn hoofd zetten. En mijn stem, gezicht (ogen die te dicht bij elkaar staan, een te grote neus, te hoekig) en lengte... het plaatje gaat voor mij niet 'kloppen'. Onzekerheid speelt ook een grote rol.

Heb me de laatste twee weken heel voorzichtig iets mannelijker opgesteld (uiterlijk en rolpatroon) en dat valt blijkbaar wel in de smaak bij vrouwen (ik heb eh... interesse opgewekt :@ ). Ik ben blijkbaar toch wel aantrekkelijk voor sommigen, maar ik kan het maar niet begrijpen. Probleem is alleen dat ik er eigenlijk niet op in kan/wil gaan zoals ik nu ben.

Nou ja, genoeg om over na te denken de komende tijd... ;(
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 13:30 schreef Abby79 het volgende:
Maar succes dan! Ik hoop dat het je gaat lukken zoals je wilt, met of zonder die hulp :).
Dank je :* ! Ik heb over een maand nog wel een afspraak gepland trouwens; kan ik nog een maand nadenken over mijn keuze.
pi_120154879
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 16:48 schreef De_Sosjaalist het volgende:

Heb me de laatste twee weken heel voorzichtig iets mannelijker opgesteld (uiterlijk en rolpatroon) en dat valt blijkbaar wel in de smaak bij vrouwen (ik heb eh... interesse opgewekt :@ ). Ik ben blijkbaar toch wel aantrekkelijk voor sommigen, maar ik kan het maar niet begrijpen. Probleem is alleen dat ik er eigenlijk niet op in kan/wil gaan zoals ik nu ben.

Niet vervelend bedoelt, want het was een moeilijke keuze natuurlijk voor je; maar dat was wat ik ook keer op keer gedaan heb en dan kwam het toch weer hier op uit :P
pi_120154915
Ik begin trouwens ook eindelijk met gezichtshaar wegflitsen :') zit al bijna een jaar aan de hormonen maarja het kwam er telkens niet van vooral door financieel gedoe. Had vandaag een intake gesprekje en volgende week maandag is de eerste sessie

Ben benieuwd hoe beroerd ik eruit zie als alles rood is _O-
pi_120155276
quote:
11s.gif Op maandag 10 december 2012 17:02 schreef Maisnon het volgende:
Ben benieuwd hoe beroerd ik eruit zie als alles rood is _O-
Je zult zeker geen pics in je FoBo zetten? :D
pi_120156222
quote:
7s.gif Op maandag 10 december 2012 17:12 schreef Oerbeer het volgende:

[..]

Je zult zeker geen pics in je FoBo zetten? :D
HEY EEN POST :P

zet er misschien wel eentje hier in dit topic, for science
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')