Ik ga die filmpjes later nog eens kijken. Vooral dim-akkoorden zijn vaak erg mooi. Ook wel de "dubbele mineur" genoemd, omdat je zowel je 3 als je 5 een halve verlaagt.quote:Op maandag 26 november 2012 13:09 schreef tntkiller het volgende:
ik had al snel opgegeven over de theorie vam muziek maar zij leerde mij met die video's in nog geen 30 minuten hoe ik accoorden op de piano zelf vinden zoals maj-min-dim-aug.
Eenschquote:Op maandag 26 november 2012 13:44 schreef Boldface het volgende:
[..]
Ik ga die filmpjes later nog eens kijken. Vooral dim-akkoorden zijn vaak erg mooi. Ook wel de "dubbele mineur" genoemd, omdat je zowel je 3 als je 5 een halve verlaagt.
Ben zelf ook erg gecharmeerd van 6-akkoorden, m9 of maj9 en de m7-5 (mineur 7 met verminderde 5). Ook niet onbelangrijk: sus2 en sus4.
Maar TS moet niet meteen te veel hooi op z'n vork nemen. Eerst beginnen bij de basis van muziek maken. Naar mijn bescheiden mening zijn dat de 5 akkoordgroepen die ik noemde.
Dat hangt érg af van het soort keyboard dat je gebruikt. Grofweg heb je drie soorten:quote:Op maandag 26 november 2012 18:50 schreef nickhguitar het volgende:
[..]
Eensch. Heb net een gratis cursus gevonden op internet en die begint inderdaad met de basisakkoorden, vingerzetting e.d.
Zit nu een stukje van Bryan Adams te spelen (Everything i do) en wat me opvalt is dat je met de gitaar vrij makkelijk dynamiek kunt aanbrengen met de slag. Op het keyboard gaat dit moeilijker, alle toetsen nog maar eens een paar keer indrukken klinkt toch niet echt heel goeden als je alle akkoorden gewoon 1x speelt klinkt het ook vrij plat.
Ik heb dus drukgevoelig, maar ik bedoelde ook meer het wisselen tussen klanken. Bij een gitaar tokkel je een akkoord en bij een keyboard (tot nu toe bij mijquote:Op maandag 26 november 2012 23:03 schreef Boldface het volgende:
[..]
Dat hangt érg af van het soort keyboard dat je gebruikt. Grofweg heb je drie soorten:
1) Niet aanslaggevoelig
2) Aanslaggevoelig, met lichte keyboard-toetsen
3) Aanslaggevoelig, met gewogen toetsen
Als een geluid precies hetzelfde klinkt, ongeacht of je zacht of hard op de toets ramt, dan is je keyboard niet aanslaggevoelig. Dat is vaak zo bij de goedkoopste keyboards. Maar zelfs de gemiddelde low-budget Casio heeft tegenwoordig al standaard een knopje als "touch response" om op z'n minst de aanslaggevoeligheid een beetje te simuleren.
Verschil tussen 2 en 3 is dat 2 lichte keyboardtoetsen heeft, terwijl je bij gewogen toetsen moet denken aan hoe een piano speelt. Het indrukken van de toetsen is dan sowieso een stuk zwaarder.
Ah zo.... - Tja, in hoeverre een klank naklinkt, hangt natuurlijk erg af van het geluid dat je kiest. Als je een piano kiest, sterft het geluid snel uit. Pak je een orgel, string of synthgeluid dan klinkt de klank door zolang je de toets ingedrukt houdt.quote:Op dinsdag 27 november 2012 21:42 schreef nickhguitar het volgende:
[..]
Ik heb dus drukgevoelig, maar ik bedoelde ook meer het wisselen tussen klanken. Bij een gitaar tokkel je een akkoord en bij een keyboard (tot nu toe bij mij) sla ik de akkoorden 1x aan en dan is het klaar, als ik alle toetsen van het akkoord afzonderlijk aansla geeft dit niet hetzelfde effect als bij een gitaar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |