de snackbar...quote:
Culinesse à gogo (Afkorting: CUL)quote:Op donderdag 6 december 2012 22:40 schreef Adrie072 het volgende:
Toen ik jouw reactie las,na het zien vd aflevering, vond ik het indrukwekkend dat de naam astaxanthine jou bekend was en zoals vermeld weet elke CUL-bezoeker dit. Ik had tot voor kort van beide nog nooit gehoord, astaxanthine ken ik nu. Zou je willen uitleggen wat CULinhoudt?
Ik werk bij DSM en wij maken een tussenproduct wat uiteindelijk die stof wordt wat die zalm roze maakt.quote:Op donderdag 6 december 2012 21:03 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ik ben het niet live aan het kijken, maar heb je het nu over die kleurstof die uit aardolie gemaakt wordt? Wat boeit dat nou, voedseltechnisch gezien. Oke, het voegt niks toe aan de smaak, maar het is gewoon een natuurlijke stof, die veel in andere vis voorkomt. Al is deze dan kunstmatig geproduceert. Dat het zonde is van de aardolie, dat is een ander verhaal.
Is die kleurstof nog steeds niet toegelaten in de VS?quote:Op donderdag 6 december 2012 22:52 schreef penny-wise het volgende:
[..]
Ik werk bij DSM en wij maken een tussenproduct wat uiteindelijk die stof wordt wat die zalm roze maakt.
Geen flauw idee eigenlijk.quote:Op donderdag 6 december 2012 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is die kleurstof nog steeds niet toegelaten in de VS?
Volgens wikipedia is het wel toegestaan als kleurstof maar niet in diervoedersquote:
Aardolie bestaat uit zoveel producten.quote:Op donderdag 6 december 2012 23:00 schreef Adrie072 het volgende:
Misschien simplistisch, maar als aardolie als natuurlijk wordt gezien en algen, kreeftjes etc. ook, vanwaar die afkeer van de 'milieu-freaks' tegen dit verschijnsel. Is astaxanthine schadelijk te noemen voor de gezondheid of is er geen verschil met algen, kreeftjes?
Het gaat er niet om of je aardolie als 'natuurlijk' of 'chemisch' ziet. Als het product dat je er uit maakt op moleculair niveau identiek is aan hetzelfde product, maar dan gewonnen uit bv garnalen dan maakt dat voor wat je er mee doet dus helemaal niks uit.quote:Op donderdag 6 december 2012 23:00 schreef Adrie072 het volgende:
Misschien simplistisch, maar als aardolie als natuurlijk wordt gezien en algen, kreeftjes etc. ook, vanwaar die afkeer van de 'milieu-freaks' tegen dit verschijnsel. Is astaxanthine schadelijk te noemen voor de gezondheid of is er geen verschil met algen, kreeftjes?
Zal wel een soortgelijke constructie aan vast zitten zoals met de Nederlandse Parmahamquote:Op donderdag 13 december 2012 12:34 schreef ß het volgende:
Als dit klopt ben ik benieuwd waarom ze het helemaal naar Curaçao verschepen om het te verven.
Ik vind die aardolie praat die scheikundigen houden als ze het over organische synthese hebben altijd zo misplaatst. Maar aan de andere kant vind ik de vragen van de keuringsdienst van waarde ook misplaatst. Als die man zegt het wordt gesynthetiseerd, om dan te vragen wat hij bedoeld .quote:Op donderdag 6 december 2012 23:05 schreef penny-wise het volgende:
[..]
Aardolie bestaat uit zoveel producten.
Er wordt ook zeep van gemaakt en medicijnen.
Zalmforel is forel met een "gemaakte" roze zalmkleur van binnen. Noemen ze dus zalmforel.quote:Op donderdag 13 december 2012 13:32 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik vind die aardolie praat die scheikundigen houden als ze het over organische synthese hebben altijd zo misplaatst. Maar aan de andere kant vind ik de vragen van de keuringsdienst van waarde ook misplaatst. Als die man zegt het wordt gesynthetiseerd, om dan te vragen wat hij bedoeld .
En dan moet hij gaan zeggen we nemen koolwaterstoffen en zetten daar andere groepen aan. Dan gaat de camera even uit en zeggen de filmmakers "dat is te moeilijk hoor voor ons publiek, kun je het makkelijker verwoorden". De stof wordt gemaakt door een grondstof te modificeren "nog te moeilijk" We beginnen met aardolie en met de stukjes daarvan maken we deze nieuwe stof "okay kan er mee door"
Teminste ik denk dat het zo gegaan is want ik heb nog nooit een scheikundige zo horen praten. Ik vind het erg jammer dat ze dit programma altijd zo 'versimpelen'. Ik vond het wel een leuke aflevering verder geen idee wat zalmforel was en nu dus wel 'aangekleurde regenboog forel'
Ik zit een beetje op wiki te browsen; Waar het volgens mij op neer gaat komen is dat ze bietsuiker nemen en die kleuren (maar ook subtiel opsmaken) met melasse van rietsuiker.quote:Op donderdag 13 december 2012 12:33 schreef ß het volgende:
Vanavond:
Een Antilliaanse tovertruc met suiker
De Keuringsdienst onderzoekt een wonderlijk verhaal over Nederlandse witte suiker die op de Antillen zou veranderen in bruine suiker.
De Keuringsdienst ontving een wonderlijke brief van een kijker op Curaçao. Er zou een geheimzinnige fabriek op het eiland staan. Witte suiker afkomstig van Nederlandse polders zou er worden omgetoverd tot bruine rietsuiker. Na deze truc zou de suiker in Hollandse supermarkten terechtkomen.
De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het Caraïbisch goud en komt op onverwachte plekken terecht. Het resultaat is een mierzoet verhaal over suiker en verf.
Of hier verboden oid en daar mag het wel.quote:Op donderdag 13 december 2012 12:34 schreef ß het volgende:
Als dit klopt ben ik benieuwd waarom ze het helemaal naar Curaçao verschepen om het te verven.
Enig idee wat een container naar Curaçao kost om hem vervolgens weer naar Nederland te brengen? Lijkt mij financieel onhaalbaar eigenlijkquote:Op donderdag 13 december 2012 19:44 schreef ddx het volgende:
[..]
Of hier verboden oid en daar mag het wel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |