FOK!forum / Culinesse à gogo / Het perfecte pepernoten recept!
Skaaivrijdag 9 november 2012 @ 14:26
Hallo! Ik wil zelf pepernotenkruidnoten maken, ik wil graag van de Culinaire FOK!kers weten wat hun beste pepernoten kruidnoten recept is. Ik kan wel Googelen maar ervaringsdeskundige pepernotenkruidnotenbakkers vind ik denk ik hier ook wel :D

Oh en kan je ze daarna invriezen? 8-).

[ Bericht 4% gewijzigd door Skaai op 09-11-2012 15:17:14 ]
Prosposvrijdag 9 november 2012 @ 14:34
Internetrecepten zijn niet zo heel slecht. Maar dat zelfrijzende bakmeel lijkt me niet zo lekker dus ik gebruik gewone bloem met soda. Dat geeft meer lucht tijdens het bakken. En invriezen moet geen probleem zijn.
Flurryvrijdag 9 november 2012 @ 14:38
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 november 2012 14:34 schreef Prospos het volgende:
Internetrecepten zijn niet zo heel slecht. Maar dat zelfrijzende bakmeel lijkt me niet zo lekker dus ik gebruik gewone bloem met soda. Dat geeft meer lucht tijdens het bakken. En invriezen moet geen probleem zijn.
schoonmaaksoda of dubbelkoolzure soda?
EJ403vrijdag 9 november 2012 @ 15:11
Hebben we het over pepernoten of over kruidnoten die we vaak onterecht pepernoten noemen? :?
Skaaivrijdag 9 november 2012 @ 15:16
Dat is een goeie. Die doe het zelf bolletjes waar je een smak 'koekkruiden' in gooit. Dus eigenlijk kruidnoten ja.

Deze :P
pepernoten_groot.jpg
Skaaivrijdag 9 november 2012 @ 15:18
Welke mod kan mijn OP aanpassen? ;(
EJ403vrijdag 9 november 2012 @ 15:18
beste recept is er één waar er chocolade over heen gegooid wordt. :Y)
Prosposvrijdag 9 november 2012 @ 15:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 14:38 schreef Flurry het volgende:

[..]

schoonmaaksoda of dubbelkoolzure soda?
:') dubbelkoolzure soda (baksoda) natuurlijk
Luxuriavrijdag 9 november 2012 @ 15:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 15:18 schreef EJ403 het volgende:
beste recept is er één waar er chocolade over heen gegooid wordt. :Y)
Oehhhh :9 Niet zeggen! :Y)
Black-beauty-babemaandag 12 november 2012 @ 07:01
Die van koopmans zijn heerlijk makkelijk en snel klaar te maken!
piepkuiken21maandag 12 november 2012 @ 10:19
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2012 07:01 schreef Black-beauty-babe het volgende:
Die van koopmans zijn heerlijk makkelijk en snel klaar te maken!
getver die waren heel chemisch vond ik....
MaximusTGmaandag 12 november 2012 @ 10:50
Alsjeblieft ! :+

blow...woensdag 21 november 2012 @ 21:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 14:38 schreef Flurry het volgende:

[..]

schoonmaaksoda of dubbelkoolzure soda?
_O- :') _O_ *)
RobinOokwoensdag 21 november 2012 @ 22:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 14:38 schreef Flurry het volgende:

[..]

schoonmaaksoda of dubbelkoolzure soda?
Hier staat het verschil uitgelegd: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rijsmiddelen/
zatoichizaterdag 24 november 2012 @ 11:50
Ze staan nu bij mij af te koelen; ze smaken heerlijk!

Gewoon van Internet geplukt:

quote:
Ingrediënten voor 5 personen
250 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr donkere basterdsuiker, 100 gr zachte boter, 2 eetlepels speculaaskruiden, zout, 3 eetlepels melk.

Hulpmiddelen
Bakplaat, ingevet

Bereidingswijze
Zeef boven een kom het bakmeel en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, boter, speculaaskruiden, zout en melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Vorm van het deeg kleine balletjes en leg die op de bakplaat. Bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.
Nu, omdat het de eerste keer is dat ik ze maak, gewoon het recept gevolgt, mijn smaak kennende, de volgende keer meer kruiden en minder suiker.
MaximusTGzaterdag 24 november 2012 @ 19:24
Het is alleen zo'n gedoe altijd he, al die balletjes maken. Veel werk, weinig kruidnoten. Je krijgt bijna medelijden met de bakpiet..
lady-wrbzaterdag 24 november 2012 @ 22:19
o leuk! morgen lekker bakken!
Skaaizondag 25 november 2012 @ 14:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 11:50 schreef zatoichi het volgende:
Ze staan nu bij mij af te koelen; ze smaken heerlijk!

Gewoon van Internet geplukt:

[..]

Nu, omdat het de eerste keer is dat ik ze maak, gewoon het recept gevolgt, mijn smaak kennende, de volgende keer meer kruiden en minder suiker.
Lol ik heb dat recept ook zojuist gebruikt! En ze zijn groot geworden 8-) maar wel lekker!

574704_4997182055365_375463743_n.jpg

En ik weet niet meer waar ik het vandaan heb, maar ik had het deeg in 4 stukken verdeeld, die stukken languit gerold als een slangetje en daar redelijk gelijke kleine stukjes uit gesneden. Ik was zo klaar met balletjes maken :D
chocolateloverzondag 25 november 2012 @ 17:32
ik heb gisteren gevulde speculaas gemaakt voor het eerst. Lekker man en echt niet wachten tot het helemaal afgekoeld is! Dat is gewoon onmogelijk en van de restjes (met amandelspijs erin) heb ik "pepernoten"gemaakt. Lekker man, met een beetje amandelspijs erin. Niet helemaal gemengd hoor, gewoon zo dat je van die lichtere strepen erdoor ziet.
lady-wrbzondag 25 november 2012 @ 17:57
verre
quote:
6s.gif Op zondag 25 november 2012 14:40 schreef Skaai het volgende:

[..]

Lol ik heb dat recept ook zojuist gebruikt! En ze zijn groot geworden 8-) maar wel lekker!

[ afbeelding ]

En ik weet niet meer waar ik het vandaan heb, maar ik had het deeg in 4 stukken verdeeld, die stukken languit gerold als een slangetje en daar redelijk gelijke kleine stukjes uit gesneden. Ik was zo klaar met balletjes maken :D
verrek! dat recept hebben wij idd vandaag ook gebruikt (alleen heb ik meteen dubbele hoeveelheid deeg gemaakt, om van de week nog een keer te bakken.
deze zijn echt vet lekker!