Janpietklaas | maandag 5 november 2012 @ 12:29 |
Jaren geleden toen de Casa di Mama geïntroduceerd werd hadden wij een zogenaamde onder en bovengril oven. De pizza's met deegbodem werden goed gebakken en kwamen met een goudbruine, knapperige onderkant uit de oven. Tegenwoordig hebben wij een waardeloze bovengril oven en de bodems blijven in deze oven bleek en slap. Nu kwam op het idee om nadat de pizza klaar is hem eventjes in de koekenpan te gooien. Dit werkt perfect in ieder geval. Ongeveer 3 minuten hoog vuur in een grote koekenpan en je kan genieten van een heerlijke, knapperige Casa di Mama! Bon Appétit | |
TNA | maandag 5 november 2012 @ 12:32 |
Kun je de pizza niet in een ovenschaal zetten die ook heet wordt? | |
Lienekien | maandag 5 november 2012 @ 12:34 |
Heeft je oven geen ovenstand? | |
Janpietklaas | maandag 5 november 2012 @ 12:38 |
Het is gewoon een elektrische oven met het verwarmingselement aan de bovenkant. Alle elektrische huis tuin en keuken ovens kennen dit probleem behalve als je wat meer geld uitgeeft een oven koopt met onder en boven verwarmingselementen. | |
Janpietklaas | maandag 5 november 2012 @ 12:39 |
In een ovenschaal, bakplaat of rooster maakt allemaal niks uit. | |
Lienekien | maandag 5 november 2012 @ 12:40 |
Hm. Ik had als student een elektrische oven en die had toch gewoon boven en onder een spiraal. | |
golfer | maandag 5 november 2012 @ 12:40 |
TS heeft dus gewoon een waardeloze oven. ![]() | |
DeLoet | maandag 5 november 2012 @ 12:41 |
Bakplaat werkt ook, als die plaat heet wordt, komt de bodem er knapperig uit. | |
Janpietklaas | maandag 5 november 2012 @ 12:49 |
Inderdaad, het is een waardeloze oven. Bakplaat al geprobeerd maar dan werkt op het rooster nog beter. Ik heb de pizza een keer bij iemand anders gemaakt en had ook alleen boven een element. Ben dus niet de enige die er last van heeft... | |
Lienekien | maandag 5 november 2012 @ 12:50 |
Wat zijn dat dan voor 'oventjes'? Toch niet van die toaster ovens, hè? | |
Janpietklaas | maandag 5 november 2012 @ 12:52 |
Nee natuurlijk niet. Gewoon een combinatie magnetron/oven. Die dingen die half nederland in zijn keuken heeft staan. Casa di Mama's moeten op 250 graden gebakken worden. Als je na het voorverwarmen de oven gewoon op 250 graden zet gooit ie af en toe nog het warmte element aan en wordt alleen de bovenkant van je pizza mooi bruin. | |
123hopsaflops | maandag 5 november 2012 @ 12:53 |
mijn vriendin heeft pas voor 30 euro een oven gekocht, die heeft ook boven en onder een spiraal? mijn vriendin zelf heeft alleen onder een spiraal... | |
Lienekien | maandag 5 november 2012 @ 12:55 |
Wordt die wel goed heet? | |
Lienekien | maandag 5 november 2012 @ 12:56 |
Ja, die hebben meestal een heteluchtovenstand. | |
123hopsaflops | maandag 5 november 2012 @ 12:57 |
nee, meestal komt hij er slapper uit dan dat hij er in is gegaan... | |
Lienekien | maandag 5 november 2012 @ 12:58 |
Dan zou ik toch de gebruiksaanwijzing nog een keertje goed doorlezen. | |
henkde_j | maandag 5 november 2012 @ 12:59 |
Onderste boven in de oven leggen ![]() | |
_Floddertje_ | maandag 5 november 2012 @ 14:27 |
Ik denk niet dat het aan de oven ligt, die Casa di Mama's zijn gewoon hele rare pizza's die heel moeilijk knapperig te krijgen zijn. Ik heb precies hetzelfde met die pizza's, met andere pizza's is er nooit iets aan de hand. Ik bak die Casa di Mama's eerst op de voorgeschreven manier en daarna zet ik mijn elektrische oventje nog eventjes op de allerhoogste stand en leg de pizza's zo laag mogelijk, vlak boven de verwarmingsspiraal, en dat is de enige manier waarop ik de bodem knapperig krijg van die dingen. | |
GekkePoes | maandag 5 november 2012 @ 14:32 |
Heb je een grote bakpan? dan daar de pizza aan de onderkant in bakken, en onder de gril stand in de oven de kaas laten smelten. | |
_Floddertje_ | maandag 5 november 2012 @ 14:34 |
Van de Oetkerwebsite: Waarom wordt een Casa di Mama pizza op een bakplaat gebakken? Dr. Oetker Casa di Mama pizza is de eerste diepvriespizza met een onafgebakken bodem. Door de pizza op de bakplaat af te bakken wordt de pizza gelijkmatig verhit, daardoor rijst de pizzabodem in de oven. Waarom zit er bakpapier onder Casa di Mama pizza's? Er zit een bakpapier onder Casa di Mama pizza's voor het gemak. Dankzij het bakpapier blijft de oven schoon. Het bakpapier kun je meebakken in de oven. Verwijder wel het stuk karton voor het bakken. Waarom moet een Casa di Mama pizza op 250°C worden gebakken, terwijl een andere pizza op een veel lagere temperatuur wordt gebakken? Deze pizza wordt op een hogere temperatuur gebakken omdat Casa di Mama een verse deegbodem heeft. Deze bodem moet nog rijzen in de oven. De pizzabodem rijst alleen op deze hoge temperatuur. Laat de pizza van te voren niet ontdooien, maar bak hem gelijk uit de vriezer. Dan komt de pizza het beste tot zijn recht. De pizzabodem van Casa di Mama is nog slap. Hoe kan dit? Casa di Mama moet afgebakken worden op 250°C. Wanneer de pizza wordt afgebakken op een lagere temperatuur, dan blijft de bodem slap. Ook kan een slappe bodem ontstaan als de pizza is ontdooid of de oven niet goed is voorverwarmd. Ook al staat er in de handleiding van jouw oven, dat je deze niet hoeft voor te verwarmen. Wij adviseren om de oven altijd voor te verwarmen bij pizza's. Hoe lang je moet voorverwarmen is afhankelijk van jouw oven. Dit kan tussen de 10 en 20 minuten duren. | |
Janpietklaas | maandag 5 november 2012 @ 15:04 |
Wat bedoel jij? Eerste de pizza in de pan en dan pas in de oven? Lijkt me een slecht idee. Om goed te rijzen moet de pizza gewoon in de oven. | |
Hagelkaas | dinsdag 6 november 2012 @ 03:02 |
Zet hem op heteluchtstand. Dan wordt je pizza sowieso knapperiger, het gaat sneller en de hitte wordt gelijkmatig verdeeld. | |
Zigger | dinsdag 6 november 2012 @ 07:17 |
Een pizzasteen kan dan ook helpen. Oven voorverwarmen met pizzasteen erin, daarna de pizza erop. Dan wordt in ieder geval de onderkant ook warm gebakken door de warmte van de steen. Wel langzaam laten afkoelen zo'n steen, zeker niet met water. Zigger heeft een ultracoole siemens die 300 graden boven/onder kan doen. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 november 2012 @ 08:58 |
Bij de pizzeria staan de ovens op 340 graden. | |
Hagelkaas | dinsdag 6 november 2012 @ 09:00 |
Bij de echte pizzeria kunnen ze de temperatuur van de oven niet met een knop instellen omdat hij met hout wordt gestookt ![]() | |
nogeenoudebekende | dinsdag 6 november 2012 @ 09:02 |
Je moet sowieso een verhoogde bakplaat gebruiken voor pizza's e.d. Dan kan de hete lucht beter onder de pizza circuleren. Het voordeel is ook dat de ijzeren plaat zelf ook nog eens voor verwarming van de bodem zorgt. En goed voorverwarmen inderdaad. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 november 2012 @ 09:11 |
Tja, maar dat zijn witte raven. | |
Zigger | dinsdag 6 november 2012 @ 11:35 |
Ik ga altijd naar een pizzeria met een houtgestookte oven. Waanzinnige pizza's voor een redelijk bedrag. Ja, niet in Nederland dus, maar in Duitsland...... http://www.qype.com/place/23706-Pizzeria-Maranello-Aachen | |
Hagelkaas | dinsdag 6 november 2012 @ 19:19 |
Nou nou! Hier in Amsterdam ken ik er ondertussen genoeg hoor. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 6 november 2012 @ 19:21 |
Betaal je daar voor een pizza tonno? | |
Hagelkaas | dinsdag 6 november 2012 @ 20:06 |
9 euro |