FOK!forum / General Chat / Postcrossing #81: Postcrossing-flirten!
douche-eendjedonderdag 25 oktober 2012 @ 11:04
Wat is Postcrossing?

Het idee is dat je een kaartje stuurt (een echte) naar het adres dat je uit de database hebt gekregen en dat je vervolgens ook kaartjes terug gaat ontvangen uit de hele wereld. En het werkt echt, een klein groepje FOK!ers is ondertussen verslaafd geraakt.

Schrijf je in, doe mee en deel je verhalen en ervaringen! ^O^

logo-470x62.png

De site van Postcrossing!

Maar hoe werkt het dan :?
Het doel van dit project is om mensen kaarten te laten versturen naar en ontvangen uit de hele wereld. De belangrijkste stelregel is: als je een kaart verzendt, krijg je er ten minste een terug van een willekeurige Postcrosser ergens op deze wereld!

Is dat niet erg veel werk? :?
Valt reuze mee!
Het werkt, in het kort, als volgt:
1. Je vraagt een adres aan via de website
2. Je stuurt de postkaart naar dat adres
3. Je wacht totdat je zelf een kaart ontvangt
4. Je registreert de ontvangen kaart via de website

De eerste stap is om iemands adres aan te vragen. Naar dit adres stuur je een postkaart. Je ontvangt dit adres per e-mail, tezamen met een 'postcard ID', bijvoorbeeld NL-12345 waardoor die postkaart een uniek registratienummer krijgt. Je stuurt de kaart op, en wanneer de geadresseerde deze ontvangt wordt het unieke ID-nummer door hem/haar geregistreerd op de website van Postcrossing. Daarmee wordt vervolgens jouw adres naar de eerstvolgende (buitenlandse) Postcrosser gestuurd die op zijn beurt weer een nieuw adres uit het systeem aanvraagt!

Op deze manier werkt het als een soort ketting, je krijgt na het sturen van een kaart, er ook een terug van een willekeurige Postcrosser, en wie weet stuurt de geadresseerde er zelf ook wel een terug als je je adres erop zet!

Er is wel een limiet: je kunt maar een beperkt aantal kaarten 'onderweg' hebben. Elke keer als een door jou verzonden kaart aankomt, kun je vervolgens een nieuw adres aanvragen. Hoe meer kaarten je verstuurd hebt, hoe meer kaarten je onderweg mag hebben!

Wat voor postzegels moet ik gebruiken :?
Voor kaarten binnen Europa plak je een zegel 'Europa 1' (85 eurocent) en voor kaarten buiten Europaeen zegel 'Wereld 1' (95 eurocent). Vanaf 01-01-2013 gaan de tarieven omhoog.

• Voor Europa dient u 2 keer zoveel Nederland 1 postzegels te plakken als Europa 1 postzegels.
• Voor Wereld dient u 2 keer zoveel Nederland 1 postzegels te plakken als Wereld 1 postzegels.
• Een normale zegel + kerstzegel kan ook voor binnen Europa.

Binnen het Europa-tarief vallen de volgende landen:
europa-tarief.gif
Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk (incl. Monaco), Gibraltar, Groenland, IJsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kanaaleilanden, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Azoren en Madeira), Roemenië, Rusland (incl. Aziatisch deel), San Marino, Servië en Montenegro, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije (incl. Aziatisch deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland (Belarus), Zwitserland en Zweden.

Alle overige landen vallen buiten het Europa-tarief.

Ik lees vanalles over 'taggen' of 'onofficiële kaarten', WTF :?

'Taggen' is ook een bezigheid die voorkomt uit het Postcrossen. Het werkt als volgt:
1. Je gaat naar het Postcrossing forum en zoekt een leuk tag-thema op (bijvoorbeeld theezakjes, giraffekaartjes, chocola, noem maar op...)
2. In dat topic 'tag' (tik, als in tikkertje) je degene boven je (de laatste poster in het topic) door een berichtje te posten en hem/haar een U2U (private message) te sturen met de vraag of hij/zij zijn/haar adres even naar je U2U't
3. Als je het adres terugkrijgt, stuur je datgene op waar het tag-topic over gaat (theezakje, giraffekaart, chocoladereep etc.)
4. Binnen de kortste keren word jij ook getagged, stuur je je adres door en krijg jij jouw theezakje, giraffekaart of chocoladereep!

In sommige tagtopics staat er een lijstje van wat degene wil (verlanglijstje). Je stuurt dan iets wat hij/zij wil en post op jouw beurt a) wie je getagd hebt en b) wat jij wil ontvangen. Dan wordt jij getagged door iemand die aan je 'verzoek' kan voldoen en krijg jij dus wat je vroeg!

Waar kan ik kaarten kopen?

Kaarten kopen kan op de meest uiteenlopende plaatsen:• Bruna
• Musea
• HEMA
• V&D
• Bijenkorf
• Boekhandels
• Cadeauwinkels
• Souvenirwinkels

Ook kun je kaarten via Internet bestellen. Dit kan onder andere op de volgende sites:
SPOILER
Welke Fok!kers zijn ook Postcrossers :?
inkie1010
Muck
QTPi
Smittend
Sonja27
Vava
Vonkenboer
Wendytje
Loqi
iFries
daantje1044
charmed_angel
Guppyfriend
lyron
Luthien87
Lienzz
tdrone
Serinde
snoekiesnoeksnoek
Dandilion
Bos81
automatic_
Stephanie1990
RiesAmaris
Finland
Janeway
DeLuna
Poesopstokje
Jum
Kaasmuisje
zoeperzazke
KwadeAfdronk
Dr_Flash

Waar zijn de vorige deeltjes gebleven :?
Die zijn hier!

Heb je de laatste post? Open dan even een nieuw topic. De OP vind je hier!

[ Bericht 0% gewijzigd door douche-eendje op 25-10-2012 18:29:28 ]
Dr_Flashdonderdag 25 oktober 2012 @ 11:07
Jij lapohuntster! O+
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 11:27
Ik herhaal mijn post uit het vorige topic even:

Ik kom even spammen:

Voor mensen die ook iets anders willen dan officials sturen (of mij gewoon willen helpen met het opvrolijken van mijn lieve schoonouders):

http://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=72583

SPOILER: de post die ik op het PC-forum heb gezet
Goedemorgen (al zou ik het 'goede' momenteel liever weglaten),

Ik ben hier al een tijdje niet meer echt actief (lees wel mee, maar druk-druk-druk enzo), maar zou jullie wel graag om hulp willen vragen. Omdat het een lang verhaal is staat er een samenvatting onderin.

In mei is mijn schoonvader van 61 ingestort. Ambulance erbij en de diagnose was: zwaar hartinfarct. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en daar hebben ze hem direct opengesneden en gedotterd. Twee weken na het plaatsen van de stent (buisjes om de verzwakte aderen open te houden) mocht hij weer naar huis om daar langzaamaan weer te revalideren. Dat ging ook allemaal goed. Ondanks blijvende vermoeidheid en slechte conditie voelde hij zich weer helemaal het mannetje.

Uiteindelijk bleek het echter noodzakelijk om een defibrilator te oplaatsen die indien nodig het hart een schokje kan geven om het weer op gang te helpen.
Ook dit leek allemaal goed te gaan.

Maar twee weken geleden is alles veranderd. De operatiewond bleek licht ontstoken te zijn. Na antibiotica leek dit opgelost te zijn. Afgelopen zondag bleek echter dat de infectie naar binnen geslagen was. De complete holte waar 'het kastje' in geplaatst was zat vol ontsteking. Dit was volgens de artsen zo een grote bedreiging voor zijn gezondheid dat besloten is om met spoed te opereren en de boel schoon te maken. Hierbij is uiteindelijk ook de defibrilator verwijderd.
Mijn schoonvader is nu zwak, heeft pijn, maar bovenal is hij bang. Zelfs de artsen weten namelijk niet of hij dit allemaal zal gaan overleven.

Helaas houdt het hier niet op. Vlak voor de operatie is geconstateerd dat hij besmet is met de MRSA-bacterie. Hijis dus in quarantaine geplaatste en zelfs zijn familie (met als ergste mijn schoonmoeder) mogen niet bij hem op bezoek zonder beschermende kleding. Knuffelen, kussen of welke aanraking dan ook is uit den boze.

Mijn verzoekje aan jullie is het volgende.

De quarantainekamer waar hij inligt is steriel. Er hangt niets fleurigs, niet vrolijks, niets wat niet ziekenhuis is. Het is kaal, wit en deprimerend. Ik zou zijn kamer graag willen opfleuren met kaarten, beterschapswensen, kleurige foto's. Het zal hem zeer zeker opbeuren als hij weet dat er aan hem gedacht wordt.
Daarnaast zou ik het heel er fijn vinden als er kaartjes komen voor mijn schoonmoeder. Zij zit er zo vreselijk doorheen, en een hart onder de riem kan zij dan ook heel erg goed gebruiken.

Wie van jullie wil mij helpen? U2U mij voor het adres.

Samenvatting: Schoonvader ligt in quarantaine in het ziekenhuis en die kamer is leeg, kaal en kil. Ik wil zijn kamer opvrolijken en zou daarbij jullie hulp zeer op prijs stellen.
Dr_Flashdonderdag 25 oktober 2012 @ 11:29
neindanke.jpg

Kom, laat ik wat islamic cards gaan bestellen :D
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 11:43
quote:
11s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 11:29 schreef Dr_Flash het volgende:
[ afbeelding ]

Kom, laat ik wat islamic cards gaan bestellen :D
Als je ze maar niet naar mij stuurt. Ik heb in mijn profiel aangegeven geen religieuse kaarten te willen hebben.
;)

Maar je hebt gelijk, je komt daar de gekste advertenties tegen. Google AddWords hanteert een raar zoeklogaritme. Ik zie daar ook wel eens ads staan voor rouwpostzegeld. Dat heeft echt helemaal niks meer met PC te maken.
Dr_Flashdonderdag 25 oktober 2012 @ 11:48
Ik vind het altijd wel geruststellend om te zien dat "gerichte marketing" technisch nog steeds zo'n abominabel iets is ^O^
automatic_donderdag 25 oktober 2012 @ 13:04
SummerBreeze, heb jij adres om een kaartje te sturen?

Tuurlijk stuur ik een kaartje!!
Melochandonderdag 25 oktober 2012 @ 13:11
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 11:27 schreef SummerBreeze het volgende:
Ik herhaal mijn post uit het vorige topic even:

Ik kom even spammen:

Voor mensen die ook iets anders willen dan officials sturen (of mij gewoon willen helpen met het opvrolijken van mijn lieve schoonouders):

http://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=72583

SPOILER: de post die ik op het PC-forum heb gezet
Goedemorgen (al zou ik het 'goede' momenteel liever weglaten),

Ik ben hier al een tijdje niet meer echt actief (lees wel mee, maar druk-druk-druk enzo), maar zou jullie wel graag om hulp willen vragen. Omdat het een lang verhaal is staat er een samenvatting onderin.

In mei is mijn schoonvader van 61 ingestort. Ambulance erbij en de diagnose was: zwaar hartinfarct. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en daar hebben ze hem direct opengesneden en gedotterd. Twee weken na het plaatsen van de stent (buisjes om de verzwakte aderen open te houden) mocht hij weer naar huis om daar langzaamaan weer te revalideren. Dat ging ook allemaal goed. Ondanks blijvende vermoeidheid en slechte conditie voelde hij zich weer helemaal het mannetje.

Uiteindelijk bleek het echter noodzakelijk om een defibrilator te oplaatsen die indien nodig het hart een schokje kan geven om het weer op gang te helpen.
Ook dit leek allemaal goed te gaan.

Maar twee weken geleden is alles veranderd. De operatiewond bleek licht ontstoken te zijn. Na antibiotica leek dit opgelost te zijn. Afgelopen zondag bleek echter dat de infectie naar binnen geslagen was. De complete holte waar 'het kastje' in geplaatst was zat vol ontsteking. Dit was volgens de artsen zo een grote bedreiging voor zijn gezondheid dat besloten is om met spoed te opereren en de boel schoon te maken. Hierbij is uiteindelijk ook de defibrilator verwijderd.
Mijn schoonvader is nu zwak, heeft pijn, maar bovenal is hij bang. Zelfs de artsen weten namelijk niet of hij dit allemaal zal gaan overleven.

Helaas houdt het hier niet op. Vlak voor de operatie is geconstateerd dat hij besmet is met de MRSA-bacterie. Hijis dus in quarantaine geplaatste en zelfs zijn familie (met als ergste mijn schoonmoeder) mogen niet bij hem op bezoek zonder beschermende kleding. Knuffelen, kussen of welke aanraking dan ook is uit den boze.

Mijn verzoekje aan jullie is het volgende.

De quarantainekamer waar hij inligt is steriel. Er hangt niets fleurigs, niet vrolijks, niets wat niet ziekenhuis is. Het is kaal, wit en deprimerend. Ik zou zijn kamer graag willen opfleuren met kaarten, beterschapswensen, kleurige foto's. Het zal hem zeer zeker opbeuren als hij weet dat er aan hem gedacht wordt.
Daarnaast zou ik het heel er fijn vinden als er kaartjes komen voor mijn schoonmoeder. Zij zit er zo vreselijk doorheen, en een hart onder de riem kan zij dan ook heel erg goed gebruiken.

Wie van jullie wil mij helpen? U2U mij voor het adres.

Samenvatting: Schoonvader ligt in quarantaine in het ziekenhuis en die kamer is leeg, kaal en kil. Ik wil zijn kamer opvrolijken en zou daarbij jullie hulp zeer op prijs stellen.
Heel sneu voor je schoonouders, wil best een kaartje sturen. Stuur maar een DM/PM met adres :)

Mogen er trouwens wel kaarten in de kamer opgehangen worden als het allemaal steriel moet blijven?
Dr_Flashdonderdag 25 oktober 2012 @ 13:17
Aan de buitenkant achter een raampje denk ik? :?
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 13:20
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 13:11 schreef Melochan het volgende:

[..]

Heel sneu voor je schoonouders, wil best een kaartje sturen. Stuur maar een DM/PM met adres :)

Mogen er trouwens wel kaarten in de kamer opgehangen worden als het allemaal steriel moet blijven?
De kaarten komen eerst bij mij thuis aan in verband met de desinfectie. Er ligt nu een vraagje uit bij het ziekenhuis hoe ze gaan desinfecteren, maar waarschijnlijk moet ik de kaarten voordat ze naar binnen gaan een dag in de vriezer leggen zodat de eventueel aanwezige ziektekiemen dood gaan. Zodra mijn schoonvader weer uit het ziekenhuis mag gaat alles weer de vriezer in voordat het mee naar huis mag om zo versprijding van eventuele restbacteriën te voorkomen.

het gaat hier namelijk om een dubbele quarantaine. Er mogen geen ziektekiemen bij hem naar binnen, maar de bacteriën die hij zelf bij zich heeft mogen weer niet naar buiten. Dubbele ontsmetting dus zeg maar.

PM is trouwens verstuurd.
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 13:04 schreef automatic_ het volgende:
SummerBreeze, heb jij adres om een kaartje te sturen?

Tuurlijk stuur ik een kaartje!!
En ook jij hebt een PM

Dank jullie wel!
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 13:21
quote:
14s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 13:17 schreef Dr_Flash het volgende:
Aan de buitenkant achter een raampje denk ik? :?
Enige raam is het raam aan de buitenkant, 5 hoog zonder balkon. Daarom worden de kaarten ontsmet zoals in bovenstaande post omschreven.
Melochandonderdag 25 oktober 2012 @ 13:22
Ah, bedankt voor je uitleg :) Kaartje komt eraan dan! En sterkte, nooit leuk dit soort situaties :*
Cevichedonderdag 25 oktober 2012 @ 13:52
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 13:21 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

Enige raam is het raam aan de buitenkant, 5 hoog zonder balkon. Daarom worden de kaarten ontsmet zoals in bovenstaande post omschreven.
Mag ik ook een adres via de pm/dm?

Mijn 4e kaartje is vandaag aangekomen, in haar profiel vroeg ze naar favoriete artiesten en childhoodmemories, kreeg ik deze hurray:

quote:
"Hello! I loved the card but most importantly I loved the story you included! I think its a great and now you've given me something to search for.
Ik had de hele kaart volgekliederd over Bassie en Adriaan :D
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 13:57
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 13:52 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Mag ik ook een adres via de pm/dm?

Mijn 4e kaartje is vandaag aangekomen, in haar profiel vroeg ze naar favoriete artiesten en childhoodmemories, kreeg ik deze hurray:

[..]

Ik had de hele kaart volgekliederd over Bassie en Adriaan :D
Adres is onderweg. Dank je wel :*

En B&A zijn tof. Nouja, het programma, in het echt zijn het teringlijers!
Dr_Flashdonderdag 25 oktober 2012 @ 14:42
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 13:52 schreef Ceviche het volgende:

Ik had de hele kaart volgekliederd over Bassie en Adriaan :D
:D _O-
Sokkepokdonderdag 25 oktober 2012 @ 15:23
Ik wil ook wel een kaartje sturen SummerBreeze! :)

Hier zijn er vandaag weer drie op de post gegaan:

Naar USA:
b938d51591483969e419afdedf9b5ff6.jpg

Naar Duitsland:
917d4a75e0e71e511871df43a676fdfb.jpg

En een AD kaart naar iemand in Wit-Rusland die nauwlijks info op haar profiel heeft:
792452168a9e61ea741e8ce1fe30fd78.jpg
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 15:24
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 15:23 schreef Sokkepok het volgende:
Ik wil ook wel een kaartje sturen SummerBreeze! :)

Hier zijn er vandaag weer drie op de post gegaan:

Naar USA:
[ afbeelding ]

Naar Duitsland:
[ afbeelding ]

En een AD kaart naar iemand in Wit-Rusland die nauwlijks info op haar profiel heeft:
[ afbeelding ]
Leuke kaartjes Sokkepok. Vooral die naar DE zou mij zelf erg blij maken.

En dank je voor je aanbod, ik stuur je een PM
automatic_donderdag 25 oktober 2012 @ 15:46
Ik ga straks even wat uitzoeken :Y
Bomenverzamelingdonderdag 25 oktober 2012 @ 15:49
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 13:57 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

Adres is onderweg. Dank je wel :*

En B&A zijn tof. Nouja, het programma, in het echt zijn het teringlijers!
Vreselijke horken schijnen het irl te zijn ja. Die series waren wel altijd _O_. Al kwam ik er pas jaren later achter dat Bassie ook de rol van Vlugge Japie speelde. Daar ging mijn droom ;( ;( ;(
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 15:51
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 15:49 schreef Bos81 het volgende:

[..]

Vreselijke horken schijnen het irl te zijn ja. Die series waren wel altijd _O_. Al kwam ik er pas jaren later achter dat Bassie ook de rol van Vlugge Japie speelde. Daar ging mijn droom ;( ;( ;(
Volgende bubbleburst: in de beginjaren deed Aad/Adriaan zelf ook de rol van de Baron...
Bomenverzamelingdonderdag 25 oktober 2012 @ 15:52
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 15:51 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

Volgende bubbleburst: in de beginjaren deed Aad/Adriaan zelf ook de rol van de Baron...
Dat vond ik minder erg om te horen, toen was ik al volwassen, toen bij Japie/Bassie nog niet..
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 15:55
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 15:52 schreef Bos81 het volgende:

[..]

Dat vond ik minder erg om te horen, toen was ik al volwassen, toen bij Japie/Bassie nog niet..
Dat is inderdaad wel een verschil ja. Wat me als volwassene wel erg schokte was het feit dat er maar 13 afleveringen van Pippi Langkous zijn gemaakt. In mijn herinnering keek ik er jarenlang elke week naar. Dus ik heb altijd herhalingen van herhalingen van herhalingen gezien.
Wat voelde ik mij bedonderd.
automatic_donderdag 25 oktober 2012 @ 16:32
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 15:55 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

Dat is inderdaad wel een verschil ja. Wat me als volwassene wel erg schokte was het feit dat er maar 13 afleveringen van Pippi Langkous zijn gemaakt. In mijn herinnering keek ik er jarenlang elke week naar. Dus ik heb altijd herhalingen van herhalingen van herhalingen gezien.
Wat voelde ik mij bedonderd.
Serieus???? :{
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 16:35
quote:
1s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 16:32 schreef automatic_ het volgende:

[..]

Serieus???? :{
Ja, sorry :@

http://nl.wikipedia.org/w(...)serie_Pippi_Langkous
Dr_Flashdonderdag 25 oktober 2012 @ 16:36
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 15:55 schreef SummerBreeze het volgende:
Dus ik heb altijd herhalingen van herhalingen van herhalingen gezien.
En je had het niet eens in de gaten _O- :P
SummerBreezedonderdag 25 oktober 2012 @ 16:38
quote:
10s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 16:36 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

En je had het niet eens in de gaten _O- :P
Als 6 jarig meisje niet nee.
Seraphinadonderdag 25 oktober 2012 @ 17:05
Ik lurk de laatste 2 topics, maar SummerBreeze, zou je me een berichtje met adres willen sturen? Dan stuur ik ook een kaartje :)
douche-eendjedonderdag 25 oktober 2012 @ 18:30
Zo, straks even 2 kaartjes gereed maken dan staat de teller ook op 5 onderweg. Adresje in China en USA. Dat maakt de eerste ronde dus Japan, Rusland, Duitsland, China en USA. Kilometers *O*. Degene in China heeft een vrijwel leeg profiel dus die krijgt dan maar een van mn stomme goedkope kaartjes... Dat gewoon niet leuk schrijven!
En het nieuwe logo van Postcrossing in de OP gemikt.
Finland.donderdag 25 oktober 2012 @ 23:15
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 16:51 schreef janeway het volgende:
Vandaag eindelijk eens 14 kaarten eruit gedaan (de adressen had ik al een week) Zit er eentje bij uit Georgie.. Geeft de kaart op postcrossing aan dat het in de USA ligt hahahaha.. Ik heb maar gewoon europa zegels gebruikt.. Trouwens maar 26 users in Georgie. Dat is dan wel weer leuk
Weet je zeker dat je hem niet naar Georgia moet sturen, een staat in Amerika? :P

Of is het een echt Georgisch adres?
Dandiliondonderdag 25 oktober 2012 @ 23:36
Woehoe!!! De 14 miljoenste kaart is al verzonden! :-D Nederland- Honduras
janewaydonderdag 25 oktober 2012 @ 23:37
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 23:15 schreef Finland. het volgende:

[..]

Weet je zeker dat je hem niet naar Georgia moet sturen, een staat in Amerika? :P

Of is het een echt Georgisch adres?
Echt Georgië
Achteraf had er toch ook wereld op gemoeten maar ja het zijn pmk zegels dus hoop ik dat ze het niet zo snel door hebben..
Bomenverzamelingdonderdag 25 oktober 2012 @ 23:54
Georgie is inderdaad gewoon Azië
Finland.vrijdag 26 oktober 2012 @ 00:08
Hahaha, ik dacht: ik vraag even. Je zult namelijk niet de eerste zijn die zo'n vergissing maakt :P.

Trouwens, nu het straks weer Sinterklaas-tijd is. Versturen jullie ook kaarten met de goedheiligman? En hoe leggen jullie uit dan zwarte pieten geen slaven zijn? Ik weet dat het stoute kinderen zijn, maar ja...
automatic_vrijdag 26 oktober 2012 @ 00:11
Ik heb geen Klaas kaarten ;(
Dr_Flashvrijdag 26 oktober 2012 @ 00:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 00:08 schreef Finland. het volgende:
Hahaha, ik dacht: ik vraag even. Je zult namelijk niet de eerste zijn die zo'n vergissing maakt :P.

Trouwens, nu het straks weer Sinterklaas-tijd is. Versturen jullie ook kaarten met de goedheiligman? En hoe leggen jullie uit dan zwarte pieten geen slaven zijn? Ik weet dat het stoute kinderen zijn, maar ja...
Krijg je dat gezeik weer :') Echt, doe gewoon een bos bloemen of een auto of een puppy dan of zo, mên waarom OVERAL een probleem van maken? *O*
Jumvrijdag 26 oktober 2012 @ 07:51
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 23:36 schreef Dandilion het volgende:
Woehoe!!! De 14 miljoenste kaart is al verzonden! :-D Nederland- Honduras
Cool!!
Jumvrijdag 26 oktober 2012 @ 08:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 00:08 schreef Finland. het volgende:

Trouwens, nu het straks weer Sinterklaas-tijd is. Versturen jullie ook kaarten met de goedheiligman? En hoe leggen jullie uit dan zwarte pieten geen slaven zijn? Ik weet dat het stoute kinderen zijn, maar ja...
Ik zeg altijd dat ze zwart zijn geworden door de schoorsteen. En jouw verklaring kende ik nog niet..
douche-eendjevrijdag 26 oktober 2012 @ 09:03
Ow een boekhandel hier verkoopt zulke toffe kaarten O+ Van die jaren 1900-fotostijl inclusief kartelrandje met oude afbeeldingen van de kaasmarkt :D Verder vind ik het aanbod hier een beetje tegenvallen in een typische toeristenstad, maar dat komt waarschijnlijk van het voorjaar wel weer als de kaasmarkt open is.
automatic_vrijdag 26 oktober 2012 @ 09:24
Oooo tof D-E!! Die zijn vast populair!
Finland.vrijdag 26 oktober 2012 @ 11:50
quote:
10s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 00:12 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Krijg je dat gezeik weer :') Echt, doe gewoon een bos bloemen of een auto of een puppy dan of zo, mên waarom OVERAL een probleem van maken? *O*
Oh, maar ik weet wel dat het stoute kinderen zijn die mee in de zak naar Spanje moeten, maar het is maar het zal niet de eerste keer zijn dat er mensen zijn die het anders oppakken. Nou ja, boeiend, ze geloven het maar. Narrow-minded kutmensen die inderdaad overal een probleem van maken :').
automatic_vrijdag 26 oktober 2012 @ 12:01
quote:
I was born in Drezden (DE) in 1978
I am a sport fan. Netherland’s national football team is my idol since 1988.
*Like
Herfstbladvrijdag 26 oktober 2012 @ 12:23
:) Funny.

Hier even 11 kaartjes aangevraagd. Helaas geen boeiende landen :( Gelukkig geen vervelende profielen.
Bomenverzamelingvrijdag 26 oktober 2012 @ 13:00
Ik ben nog 2 hurrays verwijderd van de 200. Wie weet dit weekend al. Er zijn er iig een stuk of 7 van de 10 (ja traveling sta ik op 12, maar ik heb er gisteren 1 verstuurd en vanmorgen kon ik er vanwege een expire weer een aanvragen en die moet nog geschreven worden...

En daarna dus lang en lang wachten voor ik weer ga aanvragen ;(
Jumvrijdag 26 oktober 2012 @ 20:02
Net weer 4 aangevraagd, en helaas de welbekende landen: Duitsland, Polen, Belarus en Rusland. Volgens mij zou ik in Minsk genoeg adressen hebben van postcrossers die ik een kaart heb gestuurd of zij mij om er twee weken te kunnen logeren!
Bomenverzamelingvrijdag 26 oktober 2012 @ 20:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 20:02 schreef Jum het volgende:
Net weer 4 aangevraagd, en helaas de welbekende landen: Duitsland, Polen, Belarus en Rusland. Volgens mij zou ik in Minsk genoeg adressen hebben van postcrossers die ik een kaart heb gestuurd of zij mij om er twee weken te kunnen logeren!
Ik ook. Ik heb er 11 uit gekregen en 7 naar toe verzonden..
Dr_Flashvrijdag 26 oktober 2012 @ 20:06
Ik wou dus naar Enschede met de trein voor een borrel van m'n werk, gratiszuipe ftw en zo :s)

Maar de treinen reden niet. :(

Dus het enige nuttige wat ik heb kunnen doen op het station is een paar PC kaartjes posten, en die ene voor SummerBreeze :) De expeditie was niet helemaal voor niets :)
Guppyvrijdag 26 oktober 2012 @ 20:24
Ja, de treinen reden niet :( gedoe!! Superdruk en alles. Maar ik ben thuis hoor. Morgen weer kaartjes schrijven :D
Masspavrijdag 26 oktober 2012 @ 22:58
Mijn kaartje naar Frankrijk is er al na 3 dagen! Was haar eerste ontvangen kaartje, dat had ik niet eens op dr profiel gezien! Ze was in ieder geval heel blij met een 3Dkaartje van de Action. :)
Cevichevrijdag 26 oktober 2012 @ 23:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 22:58 schreef Masspa het volgende:
Mijn kaartje naar Frankrijk is er al na 3 dagen! Was haar eerste ontvangen kaartje, dat had ik niet eens op dr profiel gezien! Ze was in ieder geval heel blij met een 3Dkaartje van de Action. :)
Leuk he, die aardige reacties. Ik heb er ook een paar inmiddels :)
Dr_Flashvrijdag 26 oktober 2012 @ 23:38
Eigenlijk draait het hele idee daar om. Net als die reclame van vroegah: "een kaartje, kleine moeite, groot plezier" *O*

Alleen zitten er dan een paar verziekers bij die allemaal eisen gaan lopen stellen. Of die wel adressen trekken maar nooit kaarten sturen, of die wel kaarten krijgen maar te belazerd zijn om te registreren. Eigenlijk zou je consequent dat soort accounts moeten reporten en dat ze bij 5 meldingen automatisch eruit gesodemieterd worden ^O^
Guppyzaterdag 27 oktober 2012 @ 07:36
Bunny!! O+
651975a8776b08181ead444b41cd4707.jpg
SummerBreezezaterdag 27 oktober 2012 @ 08:53
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 23:38 schreef Dr_Flash het volgende:
Eigenlijk draait het hele idee daar om. Net als die reclame van vroegah: "een kaartje, kleine moeite, groot plezier" *O*

Alleen zitten er dan een paar verziekers bij die allemaal eisen gaan lopen stellen. Of die wel adressen trekken maar nooit kaarten sturen, of die wel kaarten krijgen maar te belazerd zijn om te registreren. Eigenlijk zou je consequent dat soort accounts moeten reporten en dat ze bij 5 meldingen automatisch eruit gesodemieterd worden ^O^
mensen die nooit sturen of registreren worden, na een vraag om opheldering door de admins, ook verwijderd hoor. Dat zouden ze scherp in de gaten.
Guppyzaterdag 27 oktober 2012 @ 12:53
Ik had nog twee pakjes 3D kerstkaartjes bij de Action, de rest was al weg!! Veel postcrossers in Arnhem zeker.

Ik heb ook nog paarden/vlinders, vissen/dolfijnen en bier/happy birthday meegenomen. Omdat het kan :)
Luthien87zaterdag 27 oktober 2012 @ 15:17
Ik kom ook weer even kijken :) Nog steeds fanatiek aan het postcrossen, heb zojuist weer tot mijn limiet adressen aangevraagd en kaarten verstuurd, maar voor de laatste kaart heb ik geen postzegel meer...

Had van de week weer een leuke verrassing bij de post. Ik had vorige week een hele lange hurray gestuurd naar een meisje uit Duitsland, en daar was ze zo blij verrast van, dat ze mij een hele brief heeft teruggestuurd :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 08:53 schreef SummerBreeze het volgende:

[..]

mensen die nooit sturen of registreren worden, na een vraag om opheldering door de admins, ook verwijderd hoor. Dat zouden ze scherp in de gaten.
Ik hoop inderdaad dat ze dat doen. Er komen altijd wel wat kaarten van mij niet aan :( en negen van de tien keer is dat naar iemand die nog nooit een kaart heeft geregistreerd. Heel irritant, stuur je naar Duitsland, weet je bijna zeker dat dat ding aangekomen moet zijn, maar logt die persoon nooit meer in op Postcrossing... heb er nog een PM achteraan gestuurd na een maand of twee, maar uiteraard geen reactie...
Masspazaterdag 27 oktober 2012 @ 17:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 oktober 2012 23:12 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Leuk he, die aardige reacties. Ik heb er ook een paar inmiddels :)
Ja, inderdaad, blijft toch altijd leuk een kaartje te krijgen ook. Betrap me zelf er ook op dat ik op de post wacht als ik thuis ben :')

Nu heb ik ook een mooie: Ene Travis uit USA heeft me een kaartje gestuurd, zonder ID. Ook lijkt er geen stempel op de kaart te zitten... Hoop wel dat ze hem kunnen traceren aan de hand van het formuliertje :)
Masspazaterdag 27 oktober 2012 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 17:53 schreef Masspa het volgende:

[..]

Ja, inderdaad, blijft toch altijd leuk een kaartje te krijgen ook. Betrap me zelf er ook op dat ik op de post wacht als ik thuis ben :')

Nu heb ik ook een mooie: Ene Travis uit USA heeft me een kaartje gestuurd, zonder ID. Ook lijkt er geen stempel op de kaart te zitten... Hoop wel dat ze hem kunnen traceren aan de hand van het formuliertje :)
en nu al een mailtje met het juiste ID :)
Guppyzaterdag 27 oktober 2012 @ 19:00
Gaat snel he :D
Bomenverzamelingzaterdag 27 oktober 2012 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 19:00 schreef Guppyfriend het volgende:
Gaat snel he :D
Met voldoende informatie kun je wel eens mazzel hebben ja. Ik had een keer een verzoek tot zoeken gedaan en nog geen 5 minuten later was het juiste ID al gevonden..
isillavendelzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:15
Ik kreeg een waarschuiwing... was mijn ID vergeten of was fout.. Denk eerder niet leesbaar :P Weet zekker dat ik ze allemaal op de kaart had geschreven.... Maar 3 dagen in Finland aangekomen (avonds geschreven, dus eigelijke moet het nog met -1 dag...).

Zit nu te wachten tot mijn kaart in China wordt ontvangen, had al een PM gestuurd maar die persoon is al een maand niet thuis geweest, Ja hallo, ga dan op pauze....

Maar straks nog ff weer 3 posten en dan zien we wel weer voor deze week. Denk ene paar sinterklaas kaartjes :P
Guppyzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:17
Het kan zijn dat de post er een stempel op gedaan heeft. Dan is ie niet meer te lezen
isillavendelzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 20:17 schreef Guppyfriend het volgende:
Het kan zijn dat de post er een stempel op gedaan heeft. Dan is ie niet meer te lezen
Schrijf ze normaal links boven in, maar had ze nu een keer links onderaan gedaan.. Dan maar weer aan de bovenkant....
Guppyzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:19
Ik schrijf ze er altijd twee keer op :')
Sokkepokzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:20
Ja, ik schrijf ze er meestal ook twee keer op voor de zekerheid :)
Bomenverzamelingzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 20:19 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik schrijf ze er altijd twee keer op :')
Dat wordt ook aangeraden in de FAQ

quote:
Sending postcards
Where do I write the Postcard ID?
For a postcard you sent to be registered, the receiver must be able to read the Postcard ID. Here are some dos and don'ts for writing the Postcard ID.

DO:
do write it on the left side of the postcard (direction of text is unimportant)
do write it more than once on the postcard
do double check that you wrote it correctly

DON'T:
do not write it under, above or to the right of the address
do not write it next to the postage area
http://www.postcrossing.com/help
Sokkepokzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:25
Joh, ik heb die hele FAQ nog nooit gelezen.
Toch maar eens doen.. :+
Luthien87zaterdag 27 oktober 2012 @ 20:29
Volgens mij leest niemand dan die FAQ. Van alle kaarten die ik heb gekregen, waren er maar een of twee waarop het ID twee keer stond.
Ik schrijf het er ook altijd maar een keer op (linksboven) en bij mij is het nog nooit fout gegaan (denk ik).
Guppyzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:31
Ik heb m helemaal gelezen :@ /nerd
Sokkepokzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:36
Oeh, ik heb iemand in Ierland gevonden die wel wilt direct swappen :D
Ik krijg een Guinness kaartje. O+
janewayzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:37
ik schrijf de code altijd dwars door het midden.. met rode inkt en als ik plek heb nog een keer..
Rechtsonder is problematisch de ned post wil nog wel eens een barcode daar neer zetten. Of in de usa zit er een sticker op.
Ik heb laatst een kaart met plakband vol geplakt, Ik schrijf altijd met vulpen en dit papier was slecht en de inkt bleef uitvegen. Opgelost met over de hele kaart plakband te plakken hihi..
Guppyzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:40
Als ik weer eens ga schrijven zal ik eens de achterkant van een door mij volgeschreven kaart scannen :D kunnen jullie zien hoe ik dat doe
Sokkepokzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 20:40 schreef Guppyfriend het volgende:
Als ik weer eens ga schrijven zal ik eens de achterkant van een door mij volgeschreven kaart scannen :D kunnen jullie zien hoe ik dat doe
Oeh, ik ben benieuwd! :P
Bomenverzamelingzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 20:29 schreef Luthien87 het volgende:
Volgens mij leest niemand dan die FAQ. Van alle kaarten die ik heb gekregen, waren er maar een of twee waarop het ID twee keer stond.
Ik schrijf het er ook altijd maar een keer op (linksboven) en bij mij is het nog nooit fout gegaan (denk ik).
Het is meer een advies dan een verplichting volgens mij :@
Guppyzaterdag 27 oktober 2012 @ 20:41
Volgende week zaterdag, nu mag ik geen adressen meer. En ik schrijf altijd op zaterdag :Y
Luthien87zaterdag 27 oktober 2012 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 20:31 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik heb m helemaal gelezen :@ /nerd
Ik ook :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 20:41 schreef Bos81 het volgende:

[..]

Het is meer een advies dan een verplichting volgens mij :@
Ja weet ik, daarom doe ik het ook niet. Het is bij mij tot nu toe (met een ID op de kaart) altijd goed gegaan, dus ik zie geen reden om dat advies op te volgen ;)
Dr_Flashzaterdag 27 oktober 2012 @ 22:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 20:31 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik heb m helemaal gelezen :@ /nerd
Ik ook. Al was het maar omdat ik 3 weken geleden echt totaal van God noch zure appelen wist, qua postcrossing :D
Cevichezaterdag 27 oktober 2012 @ 22:12
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 22:07 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Ik ook. Al was het maar omdat ik 3 weken geleden echt totaal van God noch zure appelen wist, qua postcrossing :D
Ik ook, en met dezelfde reden :)
automatic_zaterdag 27 oktober 2012 @ 23:45
Ik print de adressen en zet daar de code bij :)
Sokkepokzondag 28 oktober 2012 @ 19:26
SummerBreeze, mijn kaartje voor jou gaat morgen op de post :)

Ontopic: Ik mag weer adressen aanvragen, jeej! *O*
Bomenverzamelingzondag 28 oktober 2012 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 23:45 schreef automatic_ het volgende:
Ik print de adressen en zet daar de code bij :)
De code wordt toch automatisch meegeprint :?
Cevichezondag 28 oktober 2012 @ 21:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 23:45 schreef automatic_ het volgende:
Ik print de adressen en zet daar de code bij :)
Oeh, heel handig, zeker bij russische adressen enzo. Maar ik doe alles met de ipad en dan is printen toch een omweg.
Sokkepokzondag 28 oktober 2012 @ 22:11
Haha, ik trek net dit profiel:

Preferred postcards:
- Architecture of the City
- Flora and fauna of the country
- Famous People of the State
- Nature of the country
- Please send with special stamps
- Please no automatic stamp
- Exchange of maximum cards (MC)
- Fun cards:NO


Lol xD
Dr_Flashzondag 28 oktober 2012 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 22:11 schreef Sokkepok het volgende:
- Please no automatic stamp
Krijg de hik maar, alle postzegels zien er hetzelfde uit tegenwoordig.

quote:
- Exchange of maximum cards (MC)
Wat is deze? :?
Sokkepokzondag 28 oktober 2012 @ 22:15
quote:
5s.gif Op zondag 28 oktober 2012 22:13 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wat is deze? :?
Ik heb geen flauw idee :P
Maar het klinkt als een heel gezellig persoon ^^'

Funcards: NO!!! xD
Bomenverzamelingzondag 28 oktober 2012 @ 22:16
quote:
5s.gif Op zondag 28 oktober 2012 22:13 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Krijg de hik maar, alle postzegels zien er hetzelfde uit tegenwoordig.

[..]

Wat is deze? :?
Volgens mij bedoelt degene een portostempel
Dr_Flashzondag 28 oktober 2012 @ 22:34
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2012 22:15 schreef Sokkepok het volgende:

[..]

Ik heb geen flauw idee :P
Maar het klinkt als een heel gezellig persoon ^^'

Funcards: NO!!! xD
Nee :o Alleen maar bloedchagrijnige cards. Als je ze met je eigen bloed geschreven hebt, des te beter :')

Gaar volk heb je erbij zitten :D _O-
Jummaandag 29 oktober 2012 @ 09:02
Grrr, ik heb telkens te weinig ruimte op de kaarten om pmk te kunnen plakken....
Toch maar eerst plakken en dan schrijven voortaan....
Kaasmuisjemaandag 29 oktober 2012 @ 10:06
Gratis kaarten: NU!
Sokkepokmaandag 29 oktober 2012 @ 12:04
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 10:06 schreef Kaasmuisje het volgende:
Gratis kaarten: NU!
Kak..
takkfyrirmaandag 29 oktober 2012 @ 20:02
Ik heb er nog geen afbeelding van maar ik heb vandaag een kaartje uit Jordanië ontvangen! *O* JO-492 met een afbeelding van Petra, echt tof. :Y
automatic_maandag 29 oktober 2012 @ 20:03
Dit was mijn 100e kaartje;

15f977647b1ec5e4828919c7e3172a4b.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/BY-606055
Luthien87maandag 29 oktober 2012 @ 20:08
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:02 schreef takkfyrir het volgende:
Ik heb er nog geen afbeelding van maar ik heb vandaag een kaartje uit Jordanië ontvangen! *O* JO-492 met een afbeelding van Petra, echt tof. :Y
Woehoe! Wat gaaf!

Bij mij vandaag niets in de brievenbus, alleen een natte krant :( En ook geen Hurrays...
Vond eigenlijk wel dat ik dat verdiend had, na al die regen die ik vandaag getrotseerd heb... :P
lunapuellamaandag 29 oktober 2012 @ 20:08
quote:
Oh, wat een leuke!
Dr_Flashmaandag 29 oktober 2012 @ 20:10
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:08 schreef Luthien87 het volgende:

[..]

Woehoe! Wat gaaf!

Bij mij vandaag niets in de brievenbus, alleen een natte krant :( En ook geen Hurrays...
Vond eigenlijk wel dat ik dat verdiend had, na al die regen die ik vandaag getrotseerd heb... :P
post bezorgt niet op maandag, dat weet je he :P
Guppymaandag 29 oktober 2012 @ 20:10
Ik had een pak folders :')
Luthien87maandag 29 oktober 2012 @ 20:14
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:10 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

post bezorgt niet op maandag, dat weet je he :P
O ja, dat is ook zo.
Bij mij op het werk wel, dat maakt het verwarrend.
automatic_maandag 29 oktober 2012 @ 20:15
Als wij post op maandag krijgen, dan is het altijd alleen belangrijke post
SPOILER
dus mijn PC-kaartjes komen ook op maandag 8-)
takkfyrirmaandag 29 oktober 2012 @ 21:59
quote:
Gefeliciteerd met je honderdste ontvangen kaart! *O* Ik heb ook een keer zo´n kaart gehad, maar dan met een andere opsomming geloof ik. Weet nog dat het kaartje van vrij dun papier was, maar wel een toffe kaart. :Y
douche-eendjemaandag 29 oktober 2012 @ 22:17
Mn kaartjes staan nog allemaal op travelling. Duitsland zou toch wel een deze dagen aan moeten komen, Japan ook aangezien die snel zijn aan post... Hmmm. Ik wil ook kaartjes :')
Dr_Flashmaandag 29 oktober 2012 @ 22:26
ja dat blijft tot iemand er eentje registreert. Ben nu maar blij met je verwegkaartjes :6 :P
douche-eendjemaandag 29 oktober 2012 @ 22:28
quote:
10s.gif Op maandag 29 oktober 2012 22:26 schreef Dr_Flash het volgende:
ja dat blijft tot iemand er eentje registreert. Ben nu maar blij met je verwegkaartjes :6 :P
Geduld is een schone zaak. Als deze ronde allemaal aankomt heb ik jou al ingehaald met km's :9
Dr_Flashmaandag 29 oktober 2012 @ 22:55
quote:
17s.gif Op maandag 29 oktober 2012 22:28 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Geduld is een schone zaak. Als deze ronde allemaal aankomt heb ik jou al ingehaald met km's :9
Nou, kan nog wel ff duren :P :6
Finland.maandag 29 oktober 2012 @ 23:02
quote:
Die heb ik ook, maar dan in het Frans, omdat ik op mijn profiel had staan dat ik Frans aan het leren was :P. Alleen die was dus op het adres van mijn ouders gekomen, en mijn moeder ging die hele kaart voorlezen. Jammer genoeg is haar Frans net zo goed als mijn Swahili, dus het klonk echt helemaal nergens naar :D.

Vandaag twee hele mooie kaartjes gekregen. Een uit Taiwan en een uit Rusland. Die uit Rusland is met een afbeelding van de allermooiste kerk ter wereld! Oh mijn hemel, ik blijf die kerk zooooo mooi vinden! Ga hem nu even registreren, hopelijk heeft ze hem geüpload, anders beloof ik jullie hem verderop in de week :).

Edit, dit is de kaart:

aefd389ed3a1965d9d02ffb6de65b361.jpg

Dit is de Kerk van de Verlosser op het Bloed, ook wel de Spas na Krovi genoemd in het Russisch. Zal eens zoeken op mijn eigen harde schijf naar de foto's van de binnenkant, dat is nog veel indrukwekkender! Alleen de foto's zijn niet van de meest geweldige kwaliteit :P.

[ Bericht 7% gewijzigd door Finland. op 29-10-2012 23:10:19 ]
Dr_Flashmaandag 29 oktober 2012 @ 23:15
Ik ben daar geweest *O* Bij die kerk ook echt :Y

1 of 2 maart 1992, ik was nog kei mager en onbedorven en zo :D
Herfstbladmaandag 29 oktober 2012 @ 23:42
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:14 schreef Luthien87 het volgende:

[..]

O ja, dat is ook zo.
Bij mij op het werk wel, dat maakt het verwarrend.
Post NL bezorgt wel op maandag ;)
En de folders komen niet met Post NL. Althans, niet die in plastic zitten :)
Dr_Flashmaandag 29 oktober 2012 @ 23:55
quote:
Wat verandert er niet?

Bezorgdagen
Uw pakketten bezorgen we natuurlijk gewoon zoals u gewend bent. En we blijven zes dagen per week uw post bezorgen, dus ook op maandag. Uw (verjaardags)- kaarten komen dus nog steeds de volgende dag aan.
Bron

Ik zat ernaast -O-

Wat was dat dan voor geneuzel in het nieuws laatst? :?
Finland.dinsdag 30 oktober 2012 @ 07:53
Nou, bij ons hier in Groningen krijgen wij nooit meer post op maandag. En in het dorp van mijn ouders is er niet alleen geen post op de maandag, maar woensdag slaan ze ook wel eens over.
douche-eendjedinsdag 30 oktober 2012 @ 08:43
Mn kaart naar Japan is aangekomen *O* 8 dagen onderweg geweest.
Dr_Flashdinsdag 30 oktober 2012 @ 09:22
Jeuj *O*
Sokkepokdinsdag 30 oktober 2012 @ 09:34
quote:
17s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 08:43 schreef douche-eendje het volgende:
Mn kaart naar Japan is aangekomen *O* 8 dagen onderweg geweest.
Die van mij was in 6 dagen aangekomen in Japan. Ik was echt zwaar verbaasd :D
En USA in 4 dagen trouwens!
douche-eendjedinsdag 30 oktober 2012 @ 09:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 09:34 schreef Sokkepok het volgende:

[..]

Die van mij was in 6 dagen aangekomen in Japan. Ik was echt zwaar verbaasd :D
En USA in 4 dagen trouwens!
USA en China was ik vergeten op de bus te doen, die zijn zondag weggegaan... Dus wie weet :D (ja ik trok in de eerste ronde geljik al wat km's :') )
Dr_Flashdinsdag 30 oktober 2012 @ 09:38
en mijne naar Duitsland is al 5 dagen Travelling, en iets simpels als Sint Petersburg al 22 dagen :{w
douche-eendjedinsdag 30 oktober 2012 @ 09:43
quote:
8s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 09:38 schreef Dr_Flash het volgende:
en mijne naar Duitsland is al 5 dagen Travelling, en iets simpels als Sint Petersburg al 22 dagen :{w
Duitsland is hier ook al 6 dagen onderweg :Y
opdekorreldinsdag 30 oktober 2012 @ 10:10
-weg-

Ga je baas irl maar confronteren.

[ Bericht 44% gewijzigd door kanovinnie op 30-10-2012 10:36:01 ]
Sokkepokdinsdag 30 oktober 2012 @ 10:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 10:10 schreef opdekorrel het volgende:
-weg-
Waar woont je baas? In Nederland of moet de kaart naar het buitenland?

[ Bericht 31% gewijzigd door kanovinnie op 30-10-2012 10:36:09 ]
Jeetjejomdinsdag 30 oktober 2012 @ 10:36
Ik heb weer een kaartje dat naar Wit-Rusland moet, is al de derde keer van de 12 kaarten die ik gestuurd heb. Volgens mij doet PC het daar wel heel goed :D
opdekorreldinsdag 30 oktober 2012 @ 10:53
quote:
17s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 09:37 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

USA en China was ik vergeten op de bus te doen, die zijn zondag weggegaan... Dus wie weet :D (ja ik trok in de eerste ronde geljik al wat km's :') )
Jij?
Arme postbodes die overbodig veel gewicht moeten meesjouwen omdat jullie een spelletje willen spelen, maar goed, het houdt ze wel weer aan het werk zullen we maar zeggen dan.
Want briefpost is natuurlijk wel weer de meest veilige manier van posten tegenwoordig. Ik bedoel, ze gaan echt niet iedere brief open stomen om te kunnen lezen wat er in staat toch? ;(
Sokkepokdinsdag 30 oktober 2012 @ 10:58


[ Bericht 100% gewijzigd door Sokkepok op 30-10-2012 11:07:47 ]
douche-eendjedinsdag 30 oktober 2012 @ 11:03
quote:
13s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 10:53 schreef opdekorrel het volgende:

[..]

Jij?
Arme postbodes die overbodig veel gewicht moeten meesjouwen omdat jullie een spelletje willen spelen, maar goed, het houdt ze wel weer aan het werk zullen we maar zeggen dan.
Want briefpost is natuurlijk wel weer de meest veilige manier van posten tegenwoordig. Ik bedoel, ze gaan echt niet iedere brief open stomen om te kunnen lezen wat er in staat toch? ;(
Pb je adres maar, stuur ik je ook fanmail :*
Herfstbladdinsdag 30 oktober 2012 @ 11:05
Ach ja, ik ben zelf postbezorger en ik krijg graag post. En ik breng 10 keer liever echte post rond dan folders :)
opdekorreldinsdag 30 oktober 2012 @ 11:09
Maar een goeie postbode hoeft zo´n brief natuurlijk niet eens open te maken om te kunnen ruiken wat er in staat. ;)
douche-eendjedinsdag 30 oktober 2012 @ 11:13
quote:
6s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 11:09 schreef opdekorrel het volgende:
Maar een goeie postbode hoeft zo´n brief natuurlijk niet eens open te maken om te kunnen ruiken wat er in staat. ;)
Nee joh. Want ik stuur een ansichtkaart, kunnen ze meelezen ^O^
Mollinedinsdag 30 oktober 2012 @ 11:17
Ik had gisteren ook opeens een kaartje in de bus en dacht ook dat bezorgen op maandag gebeurd was.

Misschien bezorgen ze alleen op maandag als ze zin hebben.... :D
opdekorreldinsdag 30 oktober 2012 @ 11:18
Veel blauwe enveloppen zijn ook veelzeggend altijd, evenals het smoelwerk van de ontvanger natuurlijk. -O-
Masspadinsdag 30 oktober 2012 @ 11:34
quote:
17s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 09:43 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Duitsland is hier ook al 6 dagen onderweg :Y
En hier ook!
Cevichedinsdag 30 oktober 2012 @ 12:43
Mijn eerste kaartje vandaag ontvangen! Uit Nieuw- Zeeland. Ik geloof dat dat land een beetje zeldzaam is, ik ben hem in dit topic nog niet tegengekomen geloof ik.
Dr_Flashdinsdag 30 oktober 2012 @ 12:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 12:43 schreef Ceviche het volgende:
Mijn eerste kaartje vandaag ontvangen! Uit Nieuw- Zeeland. Ik geloof dat dat land een beetje zeldzaam is, ik ben hem in dit topic nog niet tegengekomen geloof ik.
Heeftie een laag kaartje-ID? :)
opdekorreldinsdag 30 oktober 2012 @ 12:47
Eens moet de eerste keer zijn natuurlijk, anders ga je geloven dat iets niet kan.
Zoals die rechter toen, die maar niet kon geloven dat het systeem niet deugde omdat ie d´r dan allang iets van gemerkt zou moeten hebben. :'(
Guppydinsdag 30 oktober 2012 @ 12:48
Is vrij ongewoon :) ik heb er nog maar iets van 3 uit NZ
Cevichedinsdag 30 oktober 2012 @ 13:21
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 12:46 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Heeftie een laag kaartje-ID? :)
Ja, in de 76000 :)
Ook gelijk het zo ver mogelijkste land :')
Luthien87dinsdag 30 oktober 2012 @ 18:05
Weer geen kaartjes... wel mijn PMK-zegels!
Herfstbladwoensdag 31 oktober 2012 @ 01:23
Hier zijn 3 kaartjes aangekomen: Finland, Duitsland en Polen. Lekker snel weer :)
janewaywoensdag 31 oktober 2012 @ 10:48
Gisteren aan gekomen vandaag geregistreerd

44adadfb4d59b1a341ddf818a8b71aaf.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/LT-249905

Best mooi, ik heb paars als kleur in de verzoekjes staan dus deze is helemaal goed....
Verder zijn er 10 onderweg van de 14 en ik wacht op kaartjes die aan moeten komen..
Ik ben uit balans namelijk,,
Mijn meest bijzondere verzonden landen zijn nu Moldavie met 291 users en Georgië met 26 users
Ontvangen land is wel Irak die had registratie code IQ-258 met 1 user
kanovinniewoensdag 31 oktober 2012 @ 12:09
Zo, weer rust in 't topic :P
automatic_woensdag 31 oktober 2012 @ 12:32
Jane, wat een leuk kaartje!
Ik kreeg er vandaag eentje uit Las Palmas (Gran Canaria) en Tjechië :)
Dr_Flashwoensdag 31 oktober 2012 @ 12:33
Jeuj, 2 kaartjes ontvangen *O* waarvan eentje uit Taiwan :7 Dat is tenminste een beetje mijlen trappen :7

[ Bericht 51% gewijzigd door Dr_Flash op 31-10-2012 12:45:41 ]
Dr_Flashwoensdag 31 oktober 2012 @ 12:47
en eindelijk is mijn kaartje naar St Petersburg aangekomen dus ik mag weer :s)

Thx trouwens kanootje :s)
Dr_Flashwoensdag 31 oktober 2012 @ 12:55
Kijk, iemand die snapt hoe het spelletje werkt O+ _O_

quote:
We have a world map where we identify all the places we receive postcards from. We like any and all postcards.

Thanks for making our lives richer.
Guppywoensdag 31 oktober 2012 @ 13:00
Dat vind ik ook zo leuk, zo'n volgeprikte landkaart :D
Dr_Flashwoensdag 31 oktober 2012 @ 13:04
het is een dagopvang voor gehandicapten, in de USA. Ik heb m één van die kaartjes van jou gestuurd, met al die postzegels :P
Guppywoensdag 31 oktober 2012 @ 13:06
Leuk leuk :) ben benieuwd!!
Dr_Flashwoensdag 31 oktober 2012 @ 13:12
en die andere naar Rusland wordt net ook geregistreerd :o Zo gaat het hard ineens :9

Dat kaartje wat ik vanochtend uit Polen kreeg was trouwens de allereerste van die user die geregistreerd werd :D Ik heb een Poolse chick ontmaagd :7 _O-
lunapuellawoensdag 31 oktober 2012 @ 14:51
Vanochtend een lege hurray gekregen. Toch een beetje -O-
RiesAmariswoensdag 31 oktober 2012 @ 15:30
Ik kreeg deze kaart zonet:

fe2c923afbd45666d6a7d321f920a3fe.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/FI-1553852

Jumwoensdag 31 oktober 2012 @ 19:25
Weten jullie nog dat ik dit profiel trok?

^^^^Please, don't forget to write your ID! We can't read minds of removed people!^^^^

Hello! A messenger of the Dog-star salutes all terrestrials!

We heard the radio say aluminous jellied meat like men are can be classified according to the ratio of cardinal liquid in an organism. A man can be either choleric subject or sanguine person or melancholic or phlegmatic person. Who do you consider yourself to be?
Well, it doesn’t really matter who you consider yourself to be. What does matter is if you are ready to help us settle the true interracial tolerance on the Earth.
If you’re a genuine democrat a postcard will appear in your letter-box soon. The card will give you instructions. We send signals to genuine democrat terrestrials only. On no account tell relatives and intimate about the way of communication.

If you want to help us settle the true interracial tolerance on the Earth you can also send a postcard about a top secret address which will be given to genuine democrats only. Please send us a sticker with a picture of a banana on a postcard! We like them.

We have no doubt about you so be ready to get a postcard!


Ik kreeg vandaag de Hurray:
"Hello there!
Oh, surely we've come in peace! And we like being here =) Thanks for the banana sticker, very nice!
Have a nice day!"
Guppywoensdag 31 oktober 2012 @ 19:30
:D
SummerBreezewoensdag 31 oktober 2012 @ 20:26
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 19:25 schreef Jum het volgende:
Weten jullie nog dat ik dit profiel trok?

^^^^Please, don't forget to write your ID! We can't read minds of removed people!^^^^

Hello! A messenger of the Dog-star salutes all terrestrials!

We heard the radio say aluminous jellied meat like men are can be classified according to the ratio of cardinal liquid in an organism. A man can be either choleric subject or sanguine person or melancholic or phlegmatic person. Who do you consider yourself to be?
Well, it doesn’t really matter who you consider yourself to be. What does matter is if you are ready to help us settle the true interracial tolerance on the Earth.
If you’re a genuine democrat a postcard will appear in your letter-box soon. The card will give you instructions. We send signals to genuine democrat terrestrials only. On no account tell relatives and intimate about the way of communication.

If you want to help us settle the true interracial tolerance on the Earth you can also send a postcard about a top secret address which will be given to genuine democrats only. Please send us a sticker with a picture of a banana on a postcard! We like them.

We have no doubt about you so be ready to get a postcard!


Ik kreeg vandaag de Hurray:
"Hello there!
Oh, surely we've come in peace! And we like being here =) Thanks for the banana sticker, very nice!
Have a nice day!"
Ik blijf erbij dat ik wil weten wat hij/zij geslikt heeft, want ik wil ook!
Dat profiel is echt _O_
takkfyrirdonderdag 1 november 2012 @ 16:37
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:02 schreef takkfyrir het volgende:
Ik heb er nog geen afbeelding van maar ik heb vandaag een kaartje uit Jordanië ontvangen! *O* JO-492 met een afbeelding van Petra, echt tof. :Y
Ik heb er nu een foto van gemaakt, dus voor de geïnteresseerden ;) :

5fb03c5367f2e5ccbd8ecb582ba63ec3.jpg

JO-492
Finland.donderdag 1 november 2012 @ 17:18
Kreeg zojuist een kaartje van het Jekatarinapaleis net buiten Sint-Petersburg (weet zo niet hoe dat paleis in het Nederlands heet, omdat haar naam in het Russisch anders is dan in het Nederlands). Dus ik dacht: leuk, kaartje uit Rusland!

Is het een kaartje uit Wit-Rusland en er staat een voorgedrukte Wit-Russische tekst bij op. Ja, want ik spreek ook vloeiend Wit-Russisch :{. En een bijgeplakte getypte link van haar virtuele kat }:|.

Ik vind het heel lief van de persoon dat ze een kaartje heeft uitgezocht met iets dat ik mooi vind, maar bij een kaartje uit Italië wil ik ook geen bratwurst zien. En echt heel jammer dat ik de tekst achterop dus niet kan lezen. Ten eerste omdat ik geen Wit-Russisch kan en omdat over een deel van de tekst een postzegel zit...
Dr_Flashdonderdag 1 november 2012 @ 17:33
unhappypostcrossing.jpg

Nou ja, gelukkig kan zij ook geen Nederlands lezen :*
Finland.donderdag 1 november 2012 @ 17:35
Huh wtf, dit snap ik even niet :').
douche-eendjedonderdag 1 november 2012 @ 17:41
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 16:37 schreef takkfyrir het volgende:

[..]

Ik heb er nu een foto van gemaakt, dus voor de geïnteresseerden ;) :

[ afbeelding ]

JO-492
Ow wauw, gaaf!
lunapuelladonderdag 1 november 2012 @ 17:42
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 17:35 schreef Finland. het volgende:
Huh wtf, dit snap ik even niet :').
Grapje - als zij haar kaart in het Wit-Russisch schrijft, schrijf jij je hurray gewoon in het Nederlands! Wraak is zoet. ;)
Dr_Flashdonderdag 1 november 2012 @ 17:56
Nou dat is dan dus die hurray die die afzendert krijgt he :s)
VikaMustyGrishidonderdag 1 november 2012 @ 18:00
Ik heb vandaag echt een super gaaf kaartje gehad! Mijn passie is turnen/artistic gymnastics en kreeg een kaart met daarop Nadia Comaneci. Zo leuk als mensen je echt een kaart sturen die past bij je interesses!
Dr_Flashdonderdag 1 november 2012 @ 18:26
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 18:00 schreef VikaMustyGrishi het volgende:
Ik heb vandaag echt een super gaaf kaartje gehad! Mijn passie is turnen/artistic gymnastics en kreeg een kaart met daarop Nadia Comaneci. Zo leuk als mensen je echt een kaart sturen die past bij je interesses!
:Y

Ik had vandaag mijn eerste treingerelateerde kaartje :Y

Uit Zaandam :') Van iemand die heel blij was met de dubbeldekkers }:| Sommige mensen snappen er echt niks van :N :P
DeHovenierdonderdag 1 november 2012 @ 18:33
Zo...even 8 adressen aanvragen :D
Dr_Flashdonderdag 1 november 2012 @ 18:39
Ik vraag altijd meteen een adres aan zodra het kan :Y Maar misschien dat dat later wat meer opgespaard zal worden. Weet niet hoe gevorderd jij bent?
DeHovenierdonderdag 1 november 2012 @ 18:42
Ik heb het een tijdje laten liggen. Ik ben nu 8 maanden lid, en ik heb 27 kaarten verstuurd, en 29 ontvangen.

Ik kan er nu eentje sturen naar Letland, die had ik nog niet! De rest is hetzelfde, Amerika, Taiwan, USA, Polen, Belarus, Duitsland...
Miniemdonderdag 1 november 2012 @ 18:42
Ik deed altijd 1 kaart per week. Nu is het zon beetje 1 maal per maand :')
Cevichedonderdag 1 november 2012 @ 19:53
Ik kreeg vandaag een kaart uit Oekraine, ik heb op m'n profiel staan dat ik het leuk vind als mensen in hun eigen taal schrijven en dat ik het wel leuk vind om dat te vertalen.
Krijg ik een totaal onleesbaar kaartje :') een deel is natuurlijk in het Oekraiens, maar ik kon met moeite 'best wishes' ontcijferen wat eronder stond.
Tja :) dat kaartje blijft dus een mysterie :)
Melochandonderdag 1 november 2012 @ 20:14
Tof, kaartje uit Jordanië!

'k mag een kaartje naar Uzbekistan sturen :o
Dr_Flashdonderdag 1 november 2012 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:14 schreef Melochan het volgende:
Tof, kaartje uit Jordanië!
Awesome, een ID onder de 500 _O_

Dat zie je echt niet veel :N
Melochandonderdag 1 november 2012 @ 21:31
Ik bedoelde dat ik het tof vind dat Finland. een kaartje uit Jordanië heeft ontvangen :P
takkfyrirdonderdag 1 november 2012 @ 21:34
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 21:31 schreef Melochan het volgende:
Ik bedoelde dat ik het tof vind dat Finland. een kaartje uit Jordanië heeft ontvangen :P
Hee, het was mijn kaartje. :P Maar gaaf trouwens dat je een kaart naar Oezbekistan mag sturen, daar zullen ook wel niet veel Postcrossers zijn?
Sokkepokdonderdag 1 november 2012 @ 21:41
Oeh, ik heb een leuk kaartje gekregen! :D

4ef32de43a2bb469a3495c845ac37abd.jpg

http://www.postcrossing.com/postcards/CZ-227459

En vandaag ook een kaartje gekregen uit Zwitserland, die had ik nog niet ^^
takkfyrirdonderdag 1 november 2012 @ 21:47
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 21:41 schreef Sokkepok het volgende:
Oeh, ik heb een leuk kaartje gekregen! :D

[ afbeelding ]

http://www.postcrossing.com/postcards/CZ-227459

En vandaag ook een kaartje gekregen uit Zwitserland, die had ik nog niet ^^
Het Molletje. O+ Toen ik een paar jaar geleden in Praag was heb ik nog behoorlijk lopen zoeken naar zulke kaarten, maar ik kon ze nergens vinden. Overal wel knuffels en bekers enzo, maar geen kaarten. Waarschijnlijk heb ik net bij de verkeerde winkels gekeken. :')
SummerBreezedonderdag 1 november 2012 @ 21:55
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 21:41 schreef Sokkepok het volgende:
Oeh, ik heb een leuk kaartje gekregen! :D

[ afbeelding ]

http://www.postcrossing.com/postcards/CZ-227459

En vandaag ook een kaartje gekregen uit Zwitserland, die had ik nog niet ^^
Meteen gefaved, wat een superkaart!
Dr_Flashdonderdag 1 november 2012 @ 22:25
Toffe kaart sokkie! ^O^
automatic_vrijdag 2 november 2012 @ 14:07
Ik heb vandaag mijn eerste kaartje uit Bulgarije gehad :)
Ook een "uniek" land volgens mij.

f26bc60805137d9315a817b395a03a98.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/BG-15833

Verder is het hier heeeel rustig!!! Vooral qua kaartjes die aankomen bij andere mensen, haha.
Jeetjejomvrijdag 2 november 2012 @ 14:54
Ik kreeg een kaartje van iemand uit Portugal met een afbeelding uit Italië, kon ik meegenieten van zijn reizen... Hum ja, thanx dan maar?

En weer een kaartje uit Duitsland. Zometeen maar even 2 nieuwe adressen aanvragen...
automatic_vrijdag 2 november 2012 @ 15:07
Ik had dat vorige keer ook maar dat meisje werkte op een cruise dus dan snap ik dat.
Bomenverzamelingvrijdag 2 november 2012 @ 16:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 15:07 schreef automatic_ het volgende:
Ik had dat vorige keer ook maar dat meisje werkte op een cruise dus dan snap ik dat.
Ik heb ook een keer een kaart uit maleisie gehad met een US ID, maar wel postzegels e.d uit Maleisië. Die persoon was op dat moment dus daar, ook te begrijpen dan dus..
Bomenverzamelingvrijdag 2 november 2012 @ 21:20
Deze kreeg ik vandaag (was misschien al eerder bezorgd, maar ik verblijf even niet thuis)

3af56ff25205103c4f3df491378e99a5.jpg

http://www.postcrossing.com/postcards/LV-85944

O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
Pisces29vrijdag 2 november 2012 @ 21:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 21:20 schreef Bos81 het volgende:
Deze kreeg ik vandaag (was misschien al eerder bezorgd, maar ik verblijf even niet thuis)

[ afbeelding ]

http://www.postcrossing.com/postcards/LV-85944

O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
Oh WOW Bos, prachtig! O+
automatic_zaterdag 3 november 2012 @ 19:15
Vandaag weer twee! Polen en USA :) Wel leuke! Zal ze straks registreren. De tweede is wel een beetje toepasselijk vandaag, haha.

9a86f49c2de351a3d1d08f1ed13d1a5f.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/US-1924263

ddd80044809b508e8e5902496a4c8874.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/PL-576081

[ Bericht 68% gewijzigd door automatic_ op 03-11-2012 20:18:45 ]
Masspazondag 4 november 2012 @ 13:40
Ik heb een kaartje uit Noorwegen!
Guppyzondag 4 november 2012 @ 13:46
Manatees O+
douche-eendjezondag 4 november 2012 @ 14:01
ik ben bij mn ouders mn oude spullen aan t uitzoeken/opruimen en ik kwam een stapeltje ongeschreven kaarten tegen O+ oa jip en janneke O+
Bomenverzamelingzondag 4 november 2012 @ 14:11
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 14:01 schreef douche-eendje het volgende:
ik ben bij mn ouders mn oude spullen aan t uitzoeken/opruimen en ik kwam een stapeltje ongeschreven kaarten tegen O+ oa jip en janneke O+
Jip en Janneke vallen meestal erg goed in de smaak, dus komt die vondst goed uit ^O^ ^O^
Guppyzondag 4 november 2012 @ 14:14
Jip en Janneke!! O+ Vind ik ook altijd zo cool, toch echt zo typisch Nederlands

Het is hier grijs en grauw, en ik zit lekker met m'n dikke trui aan kaartjes te schrijven :)
douche-eendjezondag 4 november 2012 @ 19:58
De gevonden kaarten @ ouders :)

DSC_0010.jpg
janewayzondag 4 november 2012 @ 20:49
Onwijs leuk die oude kaartjes..
isillavendelmaandag 5 november 2012 @ 11:00
Ja echt leuke kaartjes, en als je die nu moet kopen.... pfff dan zitten ze snel op 1 euro stuk of meer... Als je ze al kan krijgen...

Maar mijn eerste kaartje is verlopen..... Naar China (gebruiker: pinyi

Wel jammer hoor, en had er meer op die datum verstuurd dus heb hem wel op de post gedaan, en de brievenbus is ook geleegd want die zijn al lang en breed aangekomen

[ Bericht 55% gewijzigd door isillavendel op 05-11-2012 11:03:15 (te snel op invoeren geklikt :P ) ]
Dr_Flashmaandag 5 november 2012 @ 11:20
Beetje rare sjappie ook, die pinyi :')

quote:
Anyway,ALL KINDS of card is welcome.

ps.No handmade and freecard please.
8)7
automatic_maandag 5 november 2012 @ 13:25
Leuk, die oude kaartjes!!

Ik "trek" nu allemaal profielen van mensen die net begonnen zijn met PC, haha.
SummerBreezemaandag 5 november 2012 @ 13:44
Net een hele stapel adressen getrokken, 16 stuks om precies te zijn. Maar ik had misschien niet aan die drang toe moeten geven. Aangezien ik zaterdag mijn vinger flink heb opengehaald en het nu in het verband zit kan ik niet schrijven. De adressen kan ik nog wel printen maar om dat nou met de tekst ook te doen vind ik weer zo lullig
Dr_Flashmaandag 5 november 2012 @ 13:48
Bwoooh ik heb nou toch een vet kaartje gekregen *) Ff Gupps jaloers maken (als ik straks terug ben van de fysio :+ )
Mollinemaandag 5 november 2012 @ 14:47
Ik heb een kaart naar iemand mogen sturen die woont hier! :P

v500_b98d527e7caad9ac81122efd0a5759b1_27625486.jpg

Ik vind het zo'n mooi kasteel, dat had ik haar ook geschreven, nu kreeg ik een hurray terug dat ik binnenkort een verrassing in mijn brievenbus vind. Ik had gevraagd of ze heel misschien toevallig ook kaartjes van dit kasteel had, en of ik daar dan eentje van zou mogen hebben, dus ik hoop..... O+
SummerBreezemaandag 5 november 2012 @ 14:51
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 14:47 schreef Molline het volgende:
Ik heb een kaart naar iemand mogen sturen die woont hier! :P

[ afbeelding ]

Ik vind het zo'n mooi kasteel, dat had ik haar ook geschreven, nu kreeg ik een hurray terug dat ik binnenkort een verrassing in mijn brievenbus vind. Ik had gevraagd of ze heel misschien toevallig ook kaartjes van dit kasteel had, en of ik daar dan eentje van zou mogen hebben, dus ik hoop..... O+
begrijp ik nou goed dat de ontvanger in dat kasteel woont?
Mollinemaandag 5 november 2012 @ 14:58
Ja, het is een universiteit in Engeland en zij begeleidt daar studenten en woont daar dus ook. Ze schreef nog dat niemand haar gelooft als ze vertelt dat ze daar woont, en dat het kasteel lijkt op Harry Potters kasteel Zweinstein, ook met allemaal kleine kamertjes en grote trappen die soms lijken te bewegen :D .
Ze is in het begin ook al een paar keer verdwaald op weg naar de eetzaal! ;)
DeHoveniermaandag 5 november 2012 @ 15:16
Lekker kaartjes schrijven :P
DeHoveniermaandag 5 november 2012 @ 15:19
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 14:58 schreef Molline het volgende:
Ja, het is een universiteit in Engeland en zij begeleidt daar studenten en woont daar dus ook. Ze schreef nog dat niemand haar gelooft als ze vertelt dat ze daar woont, en dat het kasteel lijkt op Harry Potters kasteel Zweinstein, ook met allemaal kleine kamertjes en grote trappen die soms lijken te bewegen :D .
Ze is in het begin ook al een paar keer verdwaald op weg naar de eetzaal! ;)
Tof!
Mollinemaandag 5 november 2012 @ 16:15
Dat dacht ik! :Y
Guppymaandag 5 november 2012 @ 16:44
quote:
6s.gif Op maandag 5 november 2012 13:48 schreef Dr_Flash het volgende:
Bwoooh ik heb nou toch een vet kaartje gekregen *) Ff Gupps jaloers maken (als ik straks terug ben van de fysio :+ )
Ooh nou ben ik nieuwsgierig!! :D
Miniemmaandag 5 november 2012 @ 16:52
Ik kreeg vandaag mijn leukste kaartje ooit :')

quote:
hello from moscow
winter is coming!
happy postcrossing!
verder niks :') geen eens een naam, lekker persoonlijk.
Dr_Flashmaandag 5 november 2012 @ 16:53
quote:
1s.gif Op maandag 5 november 2012 16:44 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ooh nou ben ik nieuwsgierig!! :D
*)

(Klik op de smiley)
Miniemmaandag 5 november 2012 @ 16:55
quote:
6s.gif Op maandag 5 november 2012 16:53 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

*)

(Klik op de smiley)
Toffe kaart.
Guppymaandag 5 november 2012 @ 16:55
quote:
6s.gif Op maandag 5 november 2012 16:53 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

*)

(Klik op de smiley)
Nawwwww :D O+ *O*

Oké, ik ben jaloers ja }:| ;)
Dr_Flashmaandag 5 november 2012 @ 16:59
Vladivostok ook gewoon he.
Guppymaandag 5 november 2012 @ 17:00
Hoe tof is dat :Y
DeHoveniermaandag 5 november 2012 @ 17:02
Ik sta btw niet in de OP ;(
isillavendelmaandag 5 november 2012 @ 17:04
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 13:44 schreef SummerBreeze het volgende:
Net een hele stapel adressen getrokken, 16 stuks om precies te zijn. Maar ik had misschien niet aan die drang toe moeten geven. Aangezien ik zaterdag mijn vinger flink heb opengehaald en het nu in het verband zit kan ik niet schrijven. De adressen kan ik nog wel printen maar om dat nou met de tekst ook te doen vind ik weer zo lullig
Nou je kan de tekst ook printen met de uitleg er bij waarom je ze print :P Of oefenen met de andere hand :P
SummerBreezemaandag 5 november 2012 @ 17:07
UI
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 17:04 schreef isillavendel het volgende:

[..]

Nou je kan de tekst ook printen met de uitleg er bij waarom je ze print :P Of oefenen met de andere hand :P
Uiteindelijk maar gewoon hanepoten inderdaad met de uitleg waarom het handschrift zo brak is.

Nu is het allemaal ook nog meer dan goed leesbaar, maar ik vind mijn 'gewone' handschrift gewoon een stuk mooier.
Mollinemaandag 5 november 2012 @ 18:42
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 16:52 schreef Miniem het volgende:
Ik kreeg vandaag mijn leukste kaartje ooit :')

[..]

verder niks :') geen eens een naam, lekker persoonlijk.
Heet je op postcrossing ook zo, misschien ligt het daaraan? ;)
Mollinemaandag 5 november 2012 @ 18:43
Vandaag een leuke hurray uit Finland:

"Thank you so much! The card is great, the stickers are great, the stamp is great and the message is great! ;)
I'm always surprised how well the Dutch know Jari Litmanen, and they actually think he's handsome! I don't think he's handsome at all :D
Wesley Sneijder is more my type ;)
I just planted pink and white tulips on my balcony (in a zinc bucket), they will hopefully bloom next spring :)
Have a great evening!"
Guppymaandag 5 november 2012 @ 19:15
Wesley Sneijder :r
automatic_maandag 5 november 2012 @ 19:20
Ik had vandaag deze uit Duitsland:

4caf5ca6c6baa6261e955a2729a00324.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/DE-1696547
DeHoveniermaandag 5 november 2012 @ 19:30
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 19:20 schreef automatic_ het volgende:
Ik had vandaag deze uit Duitsland:

[ afbeelding ]
http://www.postcrossing.com/postcards/DE-1696547
:')
Luthien87maandag 5 november 2012 @ 20:03
Ik had vandaag weer niets... en Dr_Flash heeft zo'n mooi kaartje! Ik wil ook!

Van het weekend wel weer een stapeltje op de bus gedaan... maar ik had nu allemaal profielen van mensen die al heel lang mee doen, waaronder de #1 Postcrosser van Spanje met haar bijna 12.000 kaarten...
Sokkepokmaandag 5 november 2012 @ 20:30
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 14:47 schreef Molline het volgende:
Ik heb een kaart naar iemand mogen sturen die woont hier! :P

[ afbeelding ]

Ik vind het zo'n mooi kasteel, dat had ik haar ook geschreven, nu kreeg ik een hurray terug dat ik binnenkort een verrassing in mijn brievenbus vind. Ik had gevraagd of ze heel misschien toevallig ook kaartjes van dit kasteel had, en of ik daar dan eentje van zou mogen hebben, dus ik hoop..... O+
Wauw, dat is echt epic! :P
Ik heb vandaag mijn allereerste Nederlandse kaartje gekregen! :D
09777319d81c4c553367fe18be52e0dc.jpg
Eentje uit Blijdorp ^^
takkfyrirmaandag 5 november 2012 @ 20:43
quote:
17s.gif Op zondag 4 november 2012 13:40 schreef Masspa het volgende:
Ik heb een kaartje uit Noorwegen!
Tof! O+ In Noorwegen hebben ze echt hele mooie ansichtkaarten, ik heb afgelopen zomer veel te veel gekocht. :P Waarvan heb jij een kaart?
Sokkepokmaandag 5 november 2012 @ 20:44
Whoe, ik mag een kaartje sturen naar Singapore! Dat land heb ik ook nog nooit gehad :P
Ik ga een 3D kaart met twee vlinders sturen. :)
Beetje crappy afbeelding:
c996398dd04322f2974fc7097c587817.jpg
takkfyrirmaandag 5 november 2012 @ 20:44
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 14:47 schreef Molline het volgende:
Ik heb een kaart naar iemand mogen sturen die woont hier! :P

[ afbeelding ]

Ik vind het zo'n mooi kasteel, dat had ik haar ook geschreven, nu kreeg ik een hurray terug dat ik binnenkort een verrassing in mijn brievenbus vind. Ik had gevraagd of ze heel misschien toevallig ook kaartjes van dit kasteel had, en of ik daar dan eentje van zou mogen hebben, dus ik hoop..... O+
Wow, je zult daar maar wonen zeg. O+ Mocht je idd een kaart ervan krijgen, laat je ´m dan hier zien? :)
Miniemmaandag 5 november 2012 @ 20:57
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 18:42 schreef Molline het volgende:

[..]

Heet je op postcrossing ook zo, misschien ligt het daaraan? ;)
:')
Mollinemaandag 5 november 2012 @ 21:31
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 20:44 schreef takkfyrir het volgende:

[..]

Wow, je zult daar maar wonen zeg. O+ Mocht je idd een kaart ervan krijgen, laat je ´m dan hier zien? :)
Natuurlijk!
Cevichemaandag 5 november 2012 @ 21:57
ik kreeg echt zo'n tof kaartje, er staat op 'It does not always rain the way is thunders' en een mooi verhaal over haar verblijf in Afrika. Ik ben er helemaal gelukkig mee :)
Mollinedinsdag 6 november 2012 @ 10:08
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 19:15 schreef Guppyfriend het volgende:
Wesley Sneijder :r
Geef mij Jari maar! :P
Dr_Flashdinsdag 6 november 2012 @ 12:22
Hopla, en weer een kei vette *O*

b1731ee927d08bcb5366ef5cabf242de.jpg

Minsk, Moskovskyj station rond 1911.
douche-eendjedinsdag 6 november 2012 @ 12:54
Gaaf fles! Bij mij nog alle 5 onderweg... hmpf.
automatic_dinsdag 6 november 2012 @ 12:58
Ik wil oooook! Haha.
kawa4dinsdag 6 november 2012 @ 14:22
ben zo ff aan het lezen,

is het nou wel of niet de bedoeling dat je ook nog iets op de achterkant zet.
boodschap ofzo,
( dat post ID ding wel natuurlijk)

of gaat het echt alleen om de kaart
Cevichedinsdag 6 november 2012 @ 14:24
quote:
18s.gif Op dinsdag 6 november 2012 14:22 schreef kawa4 het volgende:
ben zo ff aan het lezen,

is het nou wel of niet de bedoeling dat je ook nog iets op de achterkant zet.
boodschap ofzo,
( dat post ID ding wel natuurlijk)

of gaat het echt alleen om de kaart
Ik schrijf er altijd wat op, sommige mensen willen liever een lege kaart maar die mogen ze lekker zelf kopen :)
lunapuelladinsdag 6 november 2012 @ 14:40
quote:
18s.gif Op dinsdag 6 november 2012 14:22 schreef kawa4 het volgende:
ben zo ff aan het lezen,

is het nou wel of niet de bedoeling dat je ook nog iets op de achterkant zet.
boodschap ofzo,
( dat post ID ding wel natuurlijk)

of gaat het echt alleen om de kaart
Zeker wel iets erop schrijven. Lege kaarten zijn suf. :P
automatic_dinsdag 6 november 2012 @ 14:45
Ik heb zojuist deze gehad. Haar website staat erbij want "I'm an artist" en daar maakt ze ook een beetje reclame voor. Mijn moeder zei; wat heb jij nu voor iets gehad? Ik dacht dat het oud papier was (zo voelt het namelijk aan) _O-

8bc9df24f55efb35eb0a017bb3f1cf37.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/US-1935814
kawa4dinsdag 6 november 2012 @ 14:59
heb me eigen net ook maar ff aangemeld,
lijkt me wel leuk om hier aan mee te doen.
automatic_dinsdag 6 november 2012 @ 15:01
quote:
18s.gif Op dinsdag 6 november 2012 14:22 schreef kawa4 het volgende:
ben zo ff aan het lezen,

is het nou wel of niet de bedoeling dat je ook nog iets op de achterkant zet.
boodschap ofzo,
( dat post ID ding wel natuurlijk)

of gaat het echt alleen om de kaart
Het is idd het leukst als je er ook iets op schrijft :) Je zal merken dat het zelf ook veeeel leuker is om kaartjes met tekst te ontvangen i.p.v. alleen een naam of "Happy Postcrossing" :P
kawa4dinsdag 6 november 2012 @ 15:05
heb me eigen aangemeld onder zelfde usernaam als hier dus kawa4, zal vanavond ff naar de bruna gaan voor postzegels en kaarten.

en aan de slag.
automatic_dinsdag 6 november 2012 @ 15:08
quote:
18s.gif Op dinsdag 6 november 2012 15:05 schreef kawa4 het volgende:
heb me eigen aangemeld, zal vanavond ff naar de bruna gaan voor postzegels en kaarten.

en aan de slag.
Haha, heel goed! :)
Je zou eventueel ook bij een Xenos ofzo kunnen kijken, daar hebben ze ook wel kaartjes :)
Ik heb daar bijvoorbeeld deze gehaald en dan dan snijd ik de achterkant er gewoon af (zijn dubbele kaarten).
Mollinedinsdag 6 november 2012 @ 15:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 14:45 schreef automatic_ het volgende:
Ik heb zojuist deze gehad. Haar website staat erbij want "I'm an artist" en daar maakt ze ook een beetje reclame voor. Mijn moeder zei; wat heb jij nu voor iets gehad? Ik dacht dat het oud papier was (zo voelt het namelijk aan) _O-

[ afbeelding ]
http://www.postcrossing.com/postcards/US-1935814
Wat heb jij nou gekregen?! :D
Mollinedinsdag 6 november 2012 @ 15:10
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 november 2012 12:22 schreef Dr_Flash het volgende:
Hopla, en weer een kei vette *O*

[ afbeelding ]

Minsk, Moskovskyj station rond 1911.
Mooie kaart O+
automatic_dinsdag 6 november 2012 @ 15:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 15:09 schreef Molline het volgende:

[..]

Wat heb jij nou gekregen?! :D
Ja, geen idee. Serieus.
Het is dik, voelt als karton / oud papier :D
Ze stuurt allemaal een beetje hetzelfde, hihi. Kijk maar: http://www.postcrossing.com/user/laurieanneland/gallery/sent
Mollinedinsdag 6 november 2012 @ 15:12
Ik heb een keer een kaart ontvangen gemaakt van een pak "Chinese cookies" (kaart kwam uit Finland overigens).
Hoe creatief.... :')
kawa4dinsdag 6 november 2012 @ 15:15
en hebben jullie dan het maximaal aantal kaarten open staan of gewoon 1 per keer?
Mollinedinsdag 6 november 2012 @ 15:19
Soms heb ik alles openstaan, nu even niet, het wordt me te duur. Ik wacht tot alles binnen is en ga dan drie tegelijk of zo doen.

tenminste, dat probeer ik :')
douche-eendjedinsdag 6 november 2012 @ 15:40
Awh zo'n leuke hurray gekregen van mn kaartje naar Rusland, die is net aangekomen O+ Ze vond kaartjes van Placebo-fans/luisteraars de leukste en laat ik Placebo nou eens live gezien hebben *), En heel verhaal over de molen op de kaart gezet, dat ik daar jarenlang dagelijks langs ben gefietst.
Kaart naar Zwolle zal vandaag ook wel aan moeten komen, heb er nu nog 4 op travelling staan.

Ennuh, muhahaha:
Postcards Sent: 2
Postcards Received: 0
Distance Sent: 11,368 km

:+
Mollinedinsdag 6 november 2012 @ 16:57
Your mailbox
» Sent: 96 postcards
» Received: 91 postcards
» Traveling: 6 postcards out of 10
» Sent distance: 364,204 km (226,306 miles)
» Received distance: 326,046 km (202,596 miles)

De 100 is nabij... :)
Dr_Flashdinsdag 6 november 2012 @ 17:05
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 november 2012 15:40 schreef douche-eendje het volgende:
Awh zo'n leuke hurray gekregen van mn kaartje naar Rusland, die is net aangekomen O+ Ze vond kaartjes van Placebo-fans/luisteraars de leukste en laat ik Placebo nou eens live gezien hebben *), En heel verhaal over de molen op de kaart gezet, dat ik daar jarenlang dagelijks langs ben gefietst.
Kaart naar Zwolle zal vandaag ook wel aan moeten komen, heb er nu nog 4 op travelling staan.

Ennuh, muhahaha:
Postcards Sent: 2
Postcards Received: 0
Distance Sent: 11,368 km

:+
Mijnusse staan allebei al boven de 20.000 :6

Ennuh, Zwolle? :')

Ik zal er nogeens 3 trekken als ik weer beter ben :')
douche-eendjedinsdag 6 november 2012 @ 17:35
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 november 2012 17:05 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Mijnusse staan allebei al boven de 20.000 :6

Ennuh, Zwolle? :')

Ik zal er nogeens 3 trekken als ik weer beter ben :')
Ja ik had voor de grap aangevinkt dat ik ook wel eens binnen NL wil verzenden. Krijg ik zwolle. Nou ja, dat doe ik dus ook niet meer he :P
Dr_Flashdinsdag 6 november 2012 @ 17:43
quote:
17s.gif Op dinsdag 6 november 2012 17:35 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ja ik had voor de grap aangevinkt dat ik ook wel eens binnen NL wil verzenden. Krijg ik zwolle. Nou ja, dat doe ik dus ook niet meer he :P
Helpt wel om je aantal Sent snel omhoog te jagen zodat je er meer travelling mag hebben :Y

Kan je het daarna alsnog uitzetten :)
douche-eendjedinsdag 6 november 2012 @ 17:48
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 november 2012 17:43 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Helpt wel om je aantal Sent snel omhoog te jagen zodat je er meer travelling mag hebben :Y

Kan je het daarna alsnog uitzetten :)
Mwah, ik stuur liever kaartjes met kaasplaatjes&lokale molens naar verre landen.
kawa4dinsdag 6 november 2012 @ 18:06
De eerste 5 " groeten uit bladel " zijn de deur uit
Naar USA, Rusland, Duitsland estland en Indonesië

We zijn benieuwd hoelang het duurt
Cevichedinsdag 6 november 2012 @ 18:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 18:06 schreef kawa4 het volgende:
De eerste 5 " groeten uit bladel " zijn de deur uit
Naar USA, Rusland, Duitsland estland en Indonesië

We zijn benieuwd hoelang het duurt
Mijn eerste kaartje ging ook naar Rusland, die is nu 20 dagen onderweg.

Estland is wel tof :)
Luthien87dinsdag 6 november 2012 @ 18:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 18:06 schreef kawa4 het volgende:
De eerste 5 " groeten uit bladel " zijn de deur uit
Naar USA, Rusland, Duitsland estland en Indonesië

We zijn benieuwd hoelang het duurt
USA een week, misschien twee, Rusland duurt lang (bij mij gemiddeld ruim drie weken), Duitsland kan heel snel maar om de een of andere reden kan het bij mij ook zo twee weken duren, Estland kan er met een paar dagen zijn, en Indonesië weet ik niet, maar denk dat je daar ook op 2 à 3 weken kunt rekenen.

Ik loop inmiddels behoorlijk achter met de received postcards... ik moet maar weer eens wat krijgen.
douche-eendjedinsdag 6 november 2012 @ 19:28
Rusland kreeg ik vandaag de hurray van, is 15 dagen onderweg geweest. Sta er nog steeds wel van te kijken dat Japan na een week al bezorgd was! Snellerds :Y

-edit- Kaart naar Zwolle is ook aangekomen. Ik ga pas weer versturen als ik zelf wat binnen heb gekregen, er zijn nu 3 van mijn inmiddels 6 verzonden kaarten aangekomen.

[ Bericht 26% gewijzigd door douche-eendje op 06-11-2012 19:57:42 ]
isillavendeldinsdag 6 november 2012 @ 20:04
Rusland is bij mij ook altijd maar afwachten heb de er tussen zit van 13 t/m 40 dagen...
Finland laatst 3 dagen
USA 9 t/m 11 dagen

Sent Postcards: 22
Postcards Received: 24
Traveling Postcards: 4
Expired Postcards: 1 (Hide)
Distance sent: 97,616 km (60,656 miles)

Oja de enige die in binnen nederland moest ook naar zwolle, afstand...30 km, toen maar weer uitgezet... dat vond ik niet zo...
automatic_dinsdag 6 november 2012 @ 20:07
Postcards Sent: 114
Postcards Received: 107
Distance Sent: 378,273 km
Mollinedinsdag 6 november 2012 @ 21:32
Vandaag ook een leuke hurray:

"thanks"

:')
Cevichedinsdag 6 november 2012 @ 22:28
Dit blijf ik bizar vinden:

Traveling : 5
Sent: 12
Received: 5

Dus als mijn kaarten zijn aangekomen krijg ik in totaal dus nog 12 kaarten xD
Sokkepokdinsdag 6 november 2012 @ 22:30
Nee, 7. Tenminste, zo begrijp ik het. :)

12 sent, waarvan 5 nog traveling. Dus jij krijgt er ook nog 7
Cevichedinsdag 6 november 2012 @ 23:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 22:30 schreef Sokkepok het volgende:
Nee, 7. Tenminste, zo begrijp ik het. :)

12 sent, waarvan 5 nog traveling. Dus jij krijgt er ook nog 7
Nope, ze zijn pas sent als ze aangekomen en geregistreerd zijn. 12 zijn er al aangekomen en 5 zijn onderweg, dus als die aangekomen en geregistreerd zijn heb ik er 17 sent :)

En 5 heb ik zelf al gekregen, dus nog 12 to receive :)
janewaywoensdag 7 november 2012 @ 00:05
Vandaag 2 kaartjes in de bus.
Een kaartje uit Engeland. (moet ik nog scannen)

En deze
421e7372f864a2533bd8416b184815e3.jpg
http://www.postcrossing.com/postcards/DE-1702704

Best tof. Verstuurd door een 13 jarige knul die er aan dacht om eens goed een profiel te bekijken en las dat mijn zoon hier wel van houdt.. Super leuk...

Mijn stats
» Sent: 271 postcards
» Received: 267 postcards
» Traveling: 9 postcards out of 14
» Sent distance: 965,327 km (599,826 miles)
» Received distance: 892,479 km (554,561 miles)
kirsten.woensdag 7 november 2012 @ 07:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 22:28 schreef Ceviche het volgende:
Dit blijf ik bizar vinden:

Traveling : 5
Sent: 12
Received: 5

Dus als mijn kaarten zijn aangekomen krijg ik in totaal dus nog 12 kaarten xD
klopt wel wat je zegt! Maar ik vind het wel maf want meestal houdt postcrossing dat redelijk in balans, aangezien je maar iets van 5 kaartjes mag sturen als je er nog geen 5 ontvangen hebt, en 6 als je er 5+ ontvangen hebt. Maar het zal best zo uitkomen, al is het een uitzonderlijke situatie :) Ik zou zeggen, hou je brievnebus in de gaten!
Cevichewoensdag 7 november 2012 @ 07:48
quote:
6s.gif Op woensdag 7 november 2012 07:37 schreef kirsten. het volgende:

[..]

klopt wel wat je zegt! Maar ik vind het wel maf want meestal houdt postcrossing dat redelijk in balans, aangezien je maar iets van 5 kaartjes mag sturen als je er nog geen 5 ontvangen hebt, en 6 als je er 5+ ontvangen hebt. Maar het zal best zo uitkomen, al is het een uitzonderlijke situatie :) Ik zou zeggen, hou je brievnebus in de gaten!
Wat ik maf vind, is dat als je een kaart stuurt, en diegene registreert hem, dan ben jij de volgende die een kaart krijgt. Het gekke vind ik dat sommige mensen meer received hebben dan sent :S
Jumwoensdag 7 november 2012 @ 07:55
bij mij zijn er weer 3 expired! Klote PostNL.
kawa4woensdag 7 november 2012 @ 08:21
de kaarten morgen er dus maar een aantal dagen / weken overdoen ?
douche-eendjewoensdag 7 november 2012 @ 09:21
quote:
18s.gif Op woensdag 7 november 2012 08:21 schreef kawa4 het volgende:
de kaarten morgen er dus maar een aantal dagen / weken overdoen ?
Na 60 dagen verloopt een kaart inderdaad.
Bomenverzamelingwoensdag 7 november 2012 @ 09:33
quote:
17s.gif Op woensdag 7 november 2012 09:21 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Na 60 dagen verloopt een kaart inderdaad.
En na een jaar verdwijnt deze zelfs uit je lijst van kaarten onderweg
automatic_woensdag 7 november 2012 @ 09:58
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 07:55 schreef Jum het volgende:
bij mij zijn er weer 3 expired! Klote PostNL.
Op dezelfde dag verzonden?
lunapuellawoensdag 7 november 2012 @ 10:09
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 09:33 schreef Bos81 het volgende:

[..]

En na een jaar verdwijnt deze zelfs uit je lijst van kaarten onderweg
Máár hij kan ook na verlopen of verdwijnen nog wél geregistreerd worden.
Bomenverzamelingwoensdag 7 november 2012 @ 10:36
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 10:09 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Máár hij kan ook na verlopen of verdwijnen nog wél geregistreerd worden.
Klopt. zolang het maar binnen het jaar gebeurt. Daarna kan het niet meer. Bij mij is dus 1 kaart al uit mijn traveling lijst verdwenen, omdat deze al een jaar geleden is verstuurd
Dr_Flashwoensdag 7 november 2012 @ 10:53
quote:
» Sent: 10 postcards
» Received: 11 postcards
» Traveling: 3 postcards out of 6
» Sent distance: 20,362 km (12,652 miles)
» Received distance: 32,335 km (20,092 miles)
Schiet al lekker op *O*
Mollinewoensdag 7 november 2012 @ 11:07
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 10:36 schreef Bos81 het volgende:

[..]

Klopt. zolang het maar binnen het jaar gebeurt. Daarna kan het niet meer. Bij mij is dus 1 kaart al uit mijn traveling lijst verdwenen, omdat deze al een jaar geleden is verstuurd
Oh, dat wist ik niet. Weer wat geleerd! :)
janewaywoensdag 7 november 2012 @ 11:44
Ik heb een kaart die na 153 dagen alsnog geregistreerd werd. Daarna staat er eentje met 105..
Ik heb zelf ook al eens een kaart geregistreerd die al 70 dagen onderweg was..
Dr_Flashwoensdag 7 november 2012 @ 11:48
Oh wauw, ik zal nogeens een nieuw profiel trekken. 42 km :') Nog ff en ik kan er zelf langs fietsen :')
janewaywoensdag 7 november 2012 @ 11:57
quote:
10s.gif Op woensdag 7 november 2012 11:48 schreef Dr_Flash het volgende:
Oh wauw, ik zal nogeens een nieuw profiel trekken. 42 km :') Nog ff en ik kan er zelf langs fietsen :')
Daarom staat ned niet meer bij mij aangevinkt.. Ik had ze ook op 10 km zitten
Dr_Flashwoensdag 7 november 2012 @ 12:00
Nja, vaak krijg je ook Duitse profielen. Die kunnen bij mij ook met gemak binnen de 100 km vallen.
janewaywoensdag 7 november 2012 @ 12:04
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 12:00 schreef Dr_Flash het volgende:
Nja, vaak krijg je ook Duitse profielen. Die kunnen bij mij ook met gemak binnen de 100 km vallen.
Dat geld dan voor mij weer niet ...
Mollinewoensdag 7 november 2012 @ 12:47
Mijn dichtstbijzijnde kaart is naar Duitsland, 56km verderop,
laat die nou net expired zijn (inmiddels 231 dagen onderweg)!
Kaarten naar Verweggistan komen moeiteloos aan. :')
Jeetjejomwoensdag 7 november 2012 @ 14:52
Ik heb er dus idd meer ontvangen dan aangekomen zijn:

Your mailbox
» Sent: 11 postcards
» Received: 13 postcards
» Traveling: 6 postcards out of 6
Tip: Increase your sent postcards to 15 to be able to have 7 postcards traveling at the same time. Learn why.
» Sent distance: 50,654 km (31,475 miles)
» Received distance: 55,208 km (34,305 miles)

Toen mijn eerste kaart was aangekomen had ik 2 dagen later ook 2 kaarten in de brievenbus zitten, uit Nederland (dus dat kan) en uit USA (wat ik wel erg snel vind)

En gisteren de zegels van postzegelsmetkorting.nl gekregen! Met jip & Janneke zegels <3
Dr_Flashwoensdag 7 november 2012 @ 15:33
Ik kom er maar niet toe om een album te gaan kopen voor alle kaartjes die ik krijg :')

Ik ga wel een database in elkaar knutselen waar ik ze in stop :Y Heb ik weer wat te knutselen, ook :P O-)
Finland.woensdag 7 november 2012 @ 15:42
Mijn dichtsbijzijnde kaart is verstuurd is 90 KM, die woonde net zo ver van de grens af als ik ongeveer (woon zelf ik de stad Groningen) . En bekomen is 67 kilometer, ook net over de Duitse grens.

Heb weer een aantal leuke kaarten ontvangen deze week. Volgende week ga ik er weer een paar versturen, want ik sta weer redelijk in balans. Zal als ik de kaarten deze week gescand heb ook even showen hier.

En twee zijn nog onderweg, naar Duitsland en Rusland, beide 36 dagen. Duitsland moest naar Hamburg en Rusland net buiten Moskou, dus ik vrees dat PostNL hier wat meer over weet. Vind het wel grappig. Kaarten naar de rimboe komen altijd zonder problemen aan, maar een kaart naar Hamburg is een probleem 8)7.
Jumwoensdag 7 november 2012 @ 16:02
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 09:58 schreef automatic_ het volgende:

[..]

Op dezelfde dag verzonden?
Jep. En de keer daarvoor ook al 3 kaarten van dezelfde datum.

En een kaart naar Frankrijk die al bijna een maand onderweg is.....
Jula123woensdag 7 november 2012 @ 16:15
Vandaag een kaart gekregen uit Ohio van een mooi vogeltje die daar leeft, gekregen van een man van 70! :)
Dr_Flashwoensdag 7 november 2012 @ 17:10
Raar. Normaal schrijven alleen jongetjes van 8 hoe oud ze zijn :+
Jula123woensdag 7 november 2012 @ 17:13
Het staat in zijn profiel.
douche-eendjedonderdag 8 november 2012 @ 08:49
En kaart naar Duitsland is ook aangekomen *O*
SummerBreezedonderdag 8 november 2012 @ 09:00
quote:
10s.gif Op woensdag 7 november 2012 17:10 schreef Dr_Flash het volgende:
Raar. Normaal schrijven alleen jongetjes van 8 hoe oud ze zijn :+
nou nee, ik krijg heel vaak kaarten waarop staat hoe oud de verzender is. En dan gaat het om mannen en vrouwen tussen de 20 en 80. Dus echt niet alleen jongetjes van acht.

En ik schrijf ook altijd op kaarten via het account van mijn dochter dat ik de kaart schrijf omdat mijn dochter pas 11 maanden oud is.

En even wat stats: mijn account
quote:
Your mailbox
» Sent: 61 postcards
» Received: 63 postcards
» Traveling: 9 postcards out of 10
Tip: Increase your sent postcards to 100 to be able to have 11 postcards traveling at the same time. Learn why.
» Sent distance: 225,230 km (139,951 miles)
» Received distance: 232,407 km (144,411 miles)
en het account van mijn dochter
quote:
Your mailbox
» Sent: 31 postcards
» Received: 30 postcards
» Traveling: 6 postcards out of 8
Tip: Increase your sent postcards to 35 to be able to have 9 postcards traveling at the same time. Learn why.
» Sent distance: 76,583 km (47,586 miles)
» Received distance: 119,729 km (74,396 miles)
Jumdonderdag 8 november 2012 @ 09:31
Wauw: nog 1 kaart en ik heb er 300 verstuurd (in jan 3 jaar lid), en nog 5 ontvangen en dan heb ik er ook 300!!!!!
Herfstbladvrijdag 9 november 2012 @ 00:10
Kaart naar Rusland is met 14 dagen aangekomen! *o*

En gister een Zweeds kaartje.
douche-eendjevrijdag 9 november 2012 @ 08:06
Kaart naar Duitsland is inmiddels ook aangekomen, China en USA zijn nog onderweg. Ga pas weer versturen als ik zelf kaartjes binnen heb
Cevichevrijdag 9 november 2012 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 00:10 schreef Herfstblad het volgende:
Kaart naar Rusland is met 14 dagen aangekomen! *o*

En gister een Zweeds kaartje.
De mijne naar Rusland na 22 dagen nog niet.
Herfstbladvrijdag 9 november 2012 @ 11:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2012 11:07 schreef Ceviche het volgende:

[..]

De mijne naar Rusland na 22 dagen nog niet.
Bij mij meestal ook niet hoor. ;)
Sokkepokvrijdag 9 november 2012 @ 12:04
Grr, ik heb een kaartje naar NL gestuurd twee weken terug, maar die persoon wil het nog niet uploaden, omdat ze in een verhuizing zit.

Het kost toch maar heel even tijd :(
Cevichevrijdag 9 november 2012 @ 12:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2012 11:08 schreef Herfstblad het volgende:

[..]

Bij mij meestal ook niet hoor. ;)
Weirdest part is: dat was de eerste kaart die ik stuurde en sindsdien heb ik er 18'verstuurd waarvan er 13 al aangekomen zijn.
Cevichevrijdag 9 november 2012 @ 12:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 12:04 schreef Sokkepok het volgende:
Grr, ik heb een kaartje naar NL gestuurd twee weken terug, maar die persoon wil het nog niet uploaden, omdat ze in een verhuizing zit.

Het kost toch maar heel even tijd :(
Ik zou het wel doen inderdaad.
Sokkepokvrijdag 9 november 2012 @ 12:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 november 2012 12:05 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Ik zou het wel doen inderdaad.
Mja, ik had haar een berichtje gestuurd en daar heeft ze wel op geantwoord.
Had ze net zo goed die tijd kunnen benutten met het registreren van m'n kaart -_-'
Dr_Flashvrijdag 9 november 2012 @ 12:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 12:04 schreef Sokkepok het volgende:
Grr, ik heb een kaartje naar NL gestuurd twee weken terug, maar die persoon wil het nog niet uploaden, omdat ze in een verhuizing zit.

Het kost toch maar heel even tijd :(
"Doe wel en ziet niet om" ;)
Dr_Flashvrijdag 9 november 2012 @ 12:18
Vandaag een kaartje wat aan AL mijn wensen TEGELIJK voldoet O+ _O_

Een toeristenkaart van een berglandschap met een trein erin :D

http://www.postcrossing.com/postcards/CZ-228589
Sokkepokvrijdag 9 november 2012 @ 12:19
quote:
3s.gif Op vrijdag 9 november 2012 12:17 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

"Doe wel en ziet niet om" ;)
Eh?
Dr_Flashvrijdag 9 november 2012 @ 12:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 12:19 schreef Sokkepok het volgende:

[..]

Eh?
Één van de weinige zinsneden uit de Bijbel die ik onthouden heb als zijnde "waar ende nuttig" ;)

Betekent zoveel als "maak iemand blij om iemand blij te maken, niet omdat je er zelf voor bedankt wilt worden" :)
Guppyvrijdag 9 november 2012 @ 13:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 12:04 schreef Sokkepok het volgende:
Grr, ik heb een kaartje naar NL gestuurd twee weken terug, maar die persoon wil het nog niet uploaden, omdat ze in een verhuizing zit.

Het kost toch maar heel even tijd :(
Registeren bedoel je? Even melden bij Postcrossing, wel ontvangen en niet registeren mag niet ;)
Dr_Flashvrijdag 9 november 2012 @ 13:51
Of je wacht gewoon ff die verhuizing af :z Het is maar een kaartje mên ;)
Cevichevrijdag 9 november 2012 @ 14:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 12:06 schreef Sokkepok het volgende:

[..]

Mja, ik had haar een berichtje gestuurd en daar heeft ze wel op geantwoord.
Had ze net zo goed die tijd kunnen benutten met het registreren van m'n kaart -_-'
Nou inderdaad.
Cevichevrijdag 9 november 2012 @ 14:32
Als je het over de duivel hebt: mijn kaart naar Rusland is vandaag aangekomen xD

Edit: en de volgend moet weer naar Rusland.
Bomenverzamelingvrijdag 9 november 2012 @ 15:18
Vandaag krijg ik hopelijk wat post van thuis, kan ik even wat registreren als er iets bijzit tenminste, want ik heb mezelf wel op inactief gezet. vorige week
douche-eendjevrijdag 9 november 2012 @ 17:51
Eerste kaartje ontvangen O+
5aba85ef5c7a519efc5c4d0bdcc9e44f.jpg
Bomenverzamelingvrijdag 9 november 2012 @ 17:56
Wow Eendje die ga ik faven O+
Dr_Flashvrijdag 9 november 2012 @ 17:56
quote:
17s.gif Op vrijdag 9 november 2012 17:51 schreef douche-eendje het volgende:
Eerste kaartje ontvangen O+
[ afbeelding ]
Oh nou, dat belooft wat :') _O-
douche-eendjevrijdag 9 november 2012 @ 18:24
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 november 2012 17:56 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Oh nou, dat belooft wat :') _O-
Ja wacht maar jij... ;)
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 17:56 schreef Bos81 het volgende:
Wow Eendje die ga ik faven O+
Ja mooi he O+
Dr_Flashvrijdag 9 november 2012 @ 18:32
quote:
17s.gif Op vrijdag 9 november 2012 18:24 schreef douche-eendje het volgende:
Ja wacht maar jij... ;)
Is goed, doenik :+
Herfstbladvrijdag 9 november 2012 @ 18:40
Leuk kaartje :)

Hier lag een Duits kaartje in de bus en een kleine PMK-bestelling. Ik overweeg of ik nog wereld voor volgend jaar ga bestellen bij PMK en wanneer.
Want ja, straks in december komt de kerstdrukte er ook weer aan enzo.