Anti-Negativio | zondag 21 oktober 2012 @ 10:23 |
Goedemorgen! Ik heb hier een stuk zalmfilet die 1 dag over de datum is, is dit nog veilig om te eten? Normaal gesproken stoom ik zalm zodat deze net aan gaar is, is het beter om deze eventueel verder te laten garen? Fijne zondag verder! ![]() | |
Rekkie | zondag 21 oktober 2012 @ 10:25 |
Is het van Foppen? Dan gewoon eten. | |
Reflectionne | zondag 21 oktober 2012 @ 10:25 |
Staat er: "tenminste houdbaar tot" of "uiterlijke houdbaarheidsdatum"? Ik zou 'm gewoon goed verhitten (mits ie niet raar ruikt) | |
RonnieHansen | zondag 21 oktober 2012 @ 10:28 |
Als het voorverpakte zalm is van een Nederlands merk zou ik het niet nemen. In een restaurant zou ik gerust zalm nemen. Die krijgen het doorgaans rechtstreeks van de visboer en dat is geen probleem. | |
Anti-Negativio | zondag 21 oktober 2012 @ 10:30 |
Het is voorverpakte zalm van de deen.. het tenminste houdbaar TOT vandaag.. Voor de zalmonella ben ik niet bang.. het is immers niet de gerookte variant van Foppen | |
citywok | zondag 21 oktober 2012 @ 10:34 |
Helaas, tot (en met) 20 oktober 23:59 was er helemaal niks mis mee, maar sinds 21 oktober 0:00 ga je dood als je het product nog opeet ![]() ... Kijk, ruik, proef er eens aan. | |
RobinOok | zondag 21 oktober 2012 @ 11:12 |
Ik zou er zalmcurry van maken en niet rose bereiden. Maar absoluut wel opeten. | |
timmmmm | zondag 21 oktober 2012 @ 11:13 |
Als zalm naar vis ruikt is ie niet meer goed, anders gewoon gebruiken | |
Spees_Eend | zondag 21 oktober 2012 @ 11:13 |
'Tenminste houdbaar tot' is minder streng dan 'te gebruiken tot'. Ik zou iig even heel goed ruiken en kijken. Met vlees en vis moet je wel iets voorzichtiger zijn dan met bijv. een pak melk of yoghurt. | |
Gibson88 | zondag 21 oktober 2012 @ 11:15 |
| |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 11:26 |
Hoe koud staat je koelkast? | |
Reflectionne | zondag 21 oktober 2012 @ 11:45 |
Tot betekent dat je het daarna nog wel kan gebruiken maar dat de fabrikant niet alle kwaliteitseigenschappen kan garanderen, je gaat er dus niet dood aan ![]() | |
Anti-Negativio | zondag 21 oktober 2012 @ 13:00 |
Tot zover bedankt voor alle antwoorden..helemaal top! Mijn koelkast staat op 3 graden, eigenlijk iets te koud maar vooral zomers erg lekker voor mijn waterkefir.. Heb net de zalm even geroken, deze ruikt imho gewoon goed. Ik eet ongeveer 2 x per week zalm en deze ruikt niet anders als normaal.. Ik ga het nu in alufolie bereiden met wat tomaat en mozzarella.. Oven op 110 graden en dan +/- 20 minuten.. door de folie goed dicht te vouwen hoop ik dat ie niet teveel uitdroogt.. Nogmaals bedankt voor alle antwoorden, scheelt mij toch weer 5,50 aan zalm ![]() | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 13:06 |
Drie graden is niet te koud. Mijne staan tussen de 2 en 4 graden. Dit draagt erg bij aan de levensduur. Mensen die hun koelkast tussen de 7 en 10 hebben staan en over datum eten doen aan risicosport | |
Anti-Negativio | zondag 21 oktober 2012 @ 13:09 |
Ik zelf werk in de koeltechniek voorheen veel in de horecakoeling.. Volgens mij was een van de hccpa eisen dat de koeling in uitgiftevitrines maximaal 4 graden mocht zijn.. | |
Reflectionne | zondag 21 oktober 2012 @ 13:21 |
Dat is inderdaad ook wat ik weet, te koud is ook niet goed.. Eet smakelijk ![]() | |
erikkll | zondag 21 oktober 2012 @ 13:24 |
Maximaal 4 graden. 3 is toch minder dan 4? | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 13:52 |
Das dus de bovenste grens. Temp mag max 4 graden zijn, dus 2 is beter | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 13:53 |
Wat zou er verkeerd zijn aan 2 graden? | |
Reflectionne | zondag 21 oktober 2012 @ 14:01 |
Durf het zo niet te zeggen, maar dat is zoals het mij verteld is.. Ik denk iets met bacteriën die wel bij die temperaturen groeien oid.. Maar goed, kan het natuurlijk fout hebben | |
Anti-Negativio | zondag 21 oktober 2012 @ 14:03 |
In koelcellen is het over het algemeen zo dat je een schakeldifferentie hebt van twee graden.. dus als je 4 graden instelt hij koelt tot 2 graden en slaat weer aan bij 4 graden. Bij een temperatuursinstelling van 2 graden schakelt hij pas uit bij 0.. dit is dus tegen het vriezen aan.. om een koelcel op 0 graden te krijgen zal je koudemiddel met ongeveer -10 graden moeten verdampen.. de uitblaastemperatuur van je verdamper zal dan ongeveer -8 graden zijn.. bij niet afgedekte producten zullen deze dus erg uitdrogen.. verder is er natuurlijk niks mis met twee graden behalve dus het uitdrogen bij het niet afdekken en het bevriezings gevaar Sorry voor het technische geblaat.. | |
Anti-Negativio | zondag 21 oktober 2012 @ 14:10 |
volgens mij groeien alle bacteriën boven de 0 graden.. alleen beneden de -18 wordt dat bijna volledig gepauzeerd.. de vrieshuizen waar ik kom willen de temperatuur ook liever lager dan de -18 hebben.. erg koud dus ![]() | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 14:16 |
Niet afdekken is een groot no no in de koeling. Vind de vwa niet leuk als je dat doet. | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 14:18 |
-20 of kouder stopt ook alle enzymbederf (chemische vorm van bederven) en de oxidatie komt vrijwel tot stilstand. Heb mijn vriezers op -20 en -24 staan. | |
Pietverdriet | zondag 21 oktober 2012 @ 14:19 |
Enige bezwaar wat je tegen koude koeling en vriezer kan hebben is de wat hogere energierekening. | |
Anti-Negativio | zondag 21 oktober 2012 @ 14:31 |
Niet afdekken is inderdaad een nogo.. maar het gebeurt nog heel erg veel. Voorheen kwam ik bij vele chinese restaurants....Die Rob Geus met zijn "daar wordt ik niet vrolijk van" durft daar geen eens naar binnen ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 22 oktober 2012 @ 17:29 |
Verwaarloosbaar. Behalve als je de deur halve dagen open hebt ofzo. Koelkast hier op 3 graden. Frisdrank gaat van het aanrecht of uit de wijnkoelkast. Vriezer -23. Als ik iets snel ingevroren moet hebben op "Express frost" welke de boel tot -26 krijgt. |