1 2
Pro-Positivio
Goedemorgen!

Ik heb hier een stuk zalmfilet die 1 dag over de datum is, is dit nog veilig om te eten?

Normaal gesproken stoom ik zalm zodat deze net aan gaar is, is het beter om deze eventueel verder te laten garen?

Fijne zondag verder! :)
Is het van Foppen? Dan gewoon eten.
Hm hm ja ja
Staat er: "tenminste houdbaar tot" of "uiterlijke houdbaarheidsdatum"?

Ik zou 'm gewoon goed verhitten (mits ie niet raar ruikt)
Als het voorverpakte zalm is van een Nederlands merk zou ik het niet nemen. In een restaurant zou ik gerust zalm nemen. Die krijgen het doorgaans rechtstreeks van de visboer en dat is geen probleem.

As je de bal nie hep kejje ook nie score, da's logisch natuurluk

Pro-Positivio
Het is voorverpakte zalm van de deen.. het tenminste houdbaar TOT vandaag.. Voor de zalmonella ben ik niet bang.. het is immers niet de gerookte variant van Foppen
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 10:30 schreef Anti-Negativio het volgende:
Het is voorverpakte zalm van de deen.. het tenminste houdbaar TOT vandaag.. Voor de zalmonella ben ik niet bang.. het is immers niet de gerookte variant van Foppen
Helaas, tot (en met) 20 oktober 23:59 was er helemaal niks mis mee, maar sinds 21 oktober 0:00 ga je dood als je het product nog opeet ^O^.

...

Kijk, ruik, proef er eens aan.
Patroonheilige van CUL
Ik zou er zalmcurry van maken en niet rose bereiden.
Maar absoluut wel opeten.

Mijn website: Aziatische-ingrediënten.nl

sp3c lives matter
Als zalm naar vis ruikt is ie niet meer goed, anders gewoon gebruiken

Laffe huichelaar

in mijn nopjes
'Tenminste houdbaar tot' is minder streng dan 'te gebruiken tot'.
Ik zou iig even heel goed ruiken en kijken. Met vlees en vis moet je wel iets voorzichtiger zijn dan met bijv. een pak melk of yoghurt.
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
Hoe koud staat je koelkast?

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.

Hm hm ja ja
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 10:30 schreef Anti-Negativio het volgende:
Het is voorverpakte zalm van de deen.. het tenminste houdbaar TOT vandaag.. Voor de zalmonella ben ik niet bang.. het is immers niet de gerookte variant van Foppen
Tot betekent dat je het daarna nog wel kan gebruiken maar dat de fabrikant niet alle kwaliteitseigenschappen kan garanderen, je gaat er dus niet dood aan ;). Zou wel goed ruiken, als het stinkt weggooien anders gewoon eten, ik zou 'm dan wel goed bakken.
Pro-Positivio
Tot zover bedankt voor alle antwoorden..helemaal top!

Mijn koelkast staat op 3 graden, eigenlijk iets te koud maar vooral zomers erg lekker voor mijn waterkefir..

Heb net de zalm even geroken, deze ruikt imho gewoon goed. Ik eet ongeveer 2 x per week zalm en deze ruikt niet anders als normaal..

Ik ga het nu in alufolie bereiden met wat tomaat en mozzarella.. Oven op 110 graden en dan +/- 20 minuten.. door de folie goed dicht te vouwen hoop ik dat ie niet teveel uitdroogt..

Nogmaals bedankt voor alle antwoorden, scheelt mij toch weer 5,50 aan zalm ^O^
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
Drie graden is niet te koud. Mijne staan tussen de 2 en 4 graden.
Dit draagt erg bij aan de levensduur. Mensen die hun koelkast tussen de 7 en 10 hebben staan en over datum eten doen aan risicosport

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.

Pro-Positivio
Ik zelf werk in de koeltechniek voorheen veel in de horecakoeling.. Volgens mij was een van de hccpa eisen dat de koeling in uitgiftevitrines maximaal 4 graden mocht zijn..
Hm hm ja ja
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 13:09 schreef Anti-Negativio het volgende:
Ik zelf werk in de koeltechniek voorheen veel in de horecakoeling.. Volgens mij was een van de hccpa eisen dat de koeling in uitgiftevitrines maximaal 4 graden mocht zijn..
Dat is inderdaad ook wat ik weet, te koud is ook niet goed..

Eet smakelijk :)
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 13:09 schreef Anti-Negativio het volgende:
Ik zelf werk in de koeltechniek voorheen veel in de horecakoeling.. Volgens mij was een van de hccpa eisen dat de koeling in uitgiftevitrines maximaal 4 graden mocht zijn..
Maximaal 4 graden. 3 is toch minder dan 4?
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 13:09 schreef Anti-Negativio het volgende:
Ik zelf werk in de koeltechniek voorheen veel in de horecakoeling.. Volgens mij was een van de hccpa eisen dat de koeling in uitgiftevitrines maximaal 4 graden mocht zijn..
Das dus de bovenste grens. Temp mag max 4 graden zijn, dus 2 is beter

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.

Ik wou dat ik een ijsbeer was.
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 13:21 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Dat is inderdaad ook wat ik weet, te koud is ook niet goed..

Eet smakelijk :)
Wat zou er verkeerd zijn aan 2 graden?

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.

Hm hm ja ja
1s.gif Op zondag 21 oktober 2012 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat zou er verkeerd zijn aan 2 graden?
Durf het zo niet te zeggen, maar dat is zoals het mij verteld is.. Ik denk iets met bacteriën die wel bij die temperaturen groeien oid.. Maar goed, kan het natuurlijk fout hebben
Pro-Positivio
In koelcellen is het over het algemeen zo dat je een schakeldifferentie hebt van twee graden.. dus als je 4 graden instelt hij koelt tot 2 graden en slaat weer aan bij 4 graden. Bij een temperatuursinstelling van 2 graden schakelt hij pas uit bij 0.. dit is dus tegen het vriezen aan.. om een koelcel op 0 graden te krijgen zal je koudemiddel met ongeveer -10 graden moeten verdampen.. de uitblaastemperatuur van je verdamper zal dan ongeveer -8 graden zijn.. bij niet afgedekte producten zullen deze dus erg uitdrogen.. verder is er natuurlijk niks mis met twee graden behalve dus het uitdrogen bij het niet afdekken en het bevriezings gevaar

Sorry voor het technische geblaat..
Pro-Positivio
volgens mij groeien alle bacteriën boven de 0 graden.. alleen beneden de -18 wordt dat bijna volledig gepauzeerd.. de vrieshuizen waar ik kom willen de temperatuur ook liever lager dan de -18 hebben.. erg koud dus ~:)
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 14:03 schreef Anti-Negativio het volgende:
In koelcellen is het over het algemeen zo dat je een schakeldifferentie hebt van twee graden.. dus als je 4 graden instelt hij koelt tot 2 graden en slaat weer aan bij 4 graden. Bij een temperatuursinstelling van 2 graden schakelt hij pas uit bij 0.. dit is dus tegen het vriezen aan.. om een koelcel op 0 graden te krijgen zal je koudemiddel met ongeveer -10 graden moeten verdampen.. de uitblaastemperatuur van je verdamper zal dan ongeveer -8 graden zijn.. bij niet afgedekte producten zullen deze dus erg uitdrogen.. verder is er natuurlijk niks mis met twee graden behalve dus het uitdrogen bij het niet afdekken en het bevriezings gevaar

Sorry voor het technische geblaat..
Niet afdekken is een groot no no in de koeling. Vind de vwa niet leuk als je dat doet.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.

Ik wou dat ik een ijsbeer was.
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 14:10 schreef Anti-Negativio het volgende:
volgens mij groeien alle bacteriën boven de 0 graden.. alleen beneden de -18 wordt dat bijna volledig gepauzeerd.. de vrieshuizen waar ik kom willen de temperatuur ook liever lager dan de -18 hebben.. erg koud dus ~:)
-20 of kouder stopt ook alle enzymbederf (chemische vorm van bederven) en de oxidatie komt vrijwel tot stilstand.
Heb mijn vriezers op -20 en -24 staan.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.

Ik wou dat ik een ijsbeer was.
Enige bezwaar wat je tegen koude koeling en vriezer kan hebben is de wat hogere energierekening.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.

1 2
steun FOK! en koop via een van deze links
Coolblue Bitvavo