abonnement Unibet Coolblue
pi_118214043
Link naar het vorige topic: Deel 34

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.
pi_118215056
Oke, nieuw topic is geopend :)

Ik heb een theemuts bij slaaplekkerzacht besteld en gister binnen gekregen. De dames waren er super blij mee en ik heb gelijk het hok verschoont en de inrichting veranderd zodat de theemuts erin paste. Nou zag ik gister avond dat ze aan het randje bij de ingang wat hadden zitten knabbelen maar dat doen ze wel vaker ook bij kleding e.d. omdat dat natuurlijk reuze intressant is! Maar toen ik vanochtend weer beneden kwam hadden ze heel dat ding dus lopen slopen :') Hij is nog heel en niks wat niet valt te maken maar ik zag wel dat er een stukje stof (1,5 bij 1 cm schat ik) verdwenen was. De meeste gaten pasten gewoon op elkaar maar bij een was er dus echt wat weg, het ligt ook niet in de kooi dus ik denk dat een van de twee het opgegeten heeft...

Ik heb de theemuts er gelijk uitgehaald want ik wist niet of het gevaarlijk was en dat is dus mijn vraag. Kan het gevaarlijk zijn als ze dat stukje hebben opgegeten en zou ik dan naar de DA moeten?
Het is katoen met een printje, ze zijn allebei gewoon happy en alles dus ik denk dat er niks aan de hand is maar ik vind het toch nogal eng...

Ik post in de spoiler wel even een paar fototjes, voor de leuk en om de 'schade' te laten zien. :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Edit:
Nou er zijn alweer 2 nachten voorbij en ik heb nog steeds twee zeer blije dames met mooie gezonde drolletjes, niks aan het handje dus :) Al zijn ze wel verontwaardigd dat de theemuts er nog niet inzit :')

[ Bericht 7% gewijzigd door JoelBaka op 21-10-2012 11:42:17 ]
pi_118236001
-Dubbel-
  Moderator zondag 21 oktober 2012 @ 12:10:35 #4
155227 crew  Guppy
dus
pi_118236602
Oh jee, ik kan me voorstellen dat je een beetje geschrokken bent :o

Ik denk dat je gelukt hebt gehad :) echt goed lijkt het me niet, maar dit keer heeft het geen kwaad gekund denk ik. Gelukkig maar!

Mijn caaf heeft alleen een houten huisje, daar kan ie gerust aan knagen. Doet ie alleen niet :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_118236944
Die van mij hebben nog steeds zachte keutels :') De dierenarts kon niets aan ze vinden en het is ook geen diarree, alleen zacht, en dan gaan ze erop liggen (vieze beesten) en dan wordt het dus plat. Ik geef ze al een tijdje geen natte groenten meer, alleen witlof, paprika en groen van wortels (ja oké, en soms andijvie maar anders wordt het zo eentonig... laat het wel altijd de halve dag drogen). Ze zijn zelf niet uit hun doen ofzo en ze hebben geen vieze kont.

Bij mij eten ze ook aan de knuffelmuts, die van mij heeft een soort bont van binnen en dat trekken ze los, dus dan zie je overal blauwe plukjes liggen. Dus die heb ik er ook al uitgehaald. En omdat ze er graag met z'n drieën in willen en dat past niet. Hoor je een hoop gegil, als van een gekeelde kat, en dan moet ik die muts ondersteboven leggen zodat ze eruit rollen.
Beetje lullig maar het komt niet in ze op om er zelf uit te gaan om ruimte te maken voor degene die achterin geplet wordt.
Tap tap tap
pi_118238108
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 12:10 schreef Guppyfriend het volgende:
Oh jee, ik kan me voorstellen dat je een beetje geschrokken bent :o

Ik denk dat je gelukt hebt gehad :) echt goed lijkt het me niet, maar dit keer heeft het geen kwaad gekund denk ik. Gelukkig maar!

Mijn caaf heeft alleen een houten huisje, daar kan ie gerust aan knagen. Doet ie alleen niet :D
Ja, in principe mogen ze het van mij prima slopen :P Zolang ze het maar niet opeten!
Maar we hebben geluk gehad! Ik ga de muts er voortaan alleen maar inzetten als er iemand bij is die oplet en dan nee roept als ze gaan knabbelen zodat ze het afleren :)

quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 12:27 schreef CherryLips het volgende:
Bij mij eten ze ook aan de knuffelmuts, die van mij heeft een soort bont van binnen en dat trekken ze los, dus dan zie je overal blauwe plukjes liggen. Dus die heb ik er ook al uitgehaald. En omdat ze er graag met z'n drieën in willen en dat past niet. Hoor je een hoop gegil, als van een gekeelde kat, en dan moet ik die muts ondersteboven leggen zodat ze eruit rollen.
Beetje lullig maar het komt niet in ze op om er zelf uit te gaan om ruimte te maken voor degene die achterin geplet wordt.
Dat pluizige aan de binnenkant hebben ze niet opgegeten of losgetrokken gelukkig, wel een paar tand afdrukjes maar katoen was blijkbaar een stuk lekkerder :') Haha ja dat is inderdaad wel drama! Bij mij ligt Joepie dan lekker te maffen en dan rend Jade met een noodvaart dat ding in bovenop Joepie, en dan na veel gepiep blijven ze ook echt zo liggen. xD

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Edit:
Oh en met de poepjes. Zijn ze gewoon zacht en een beetje vochtig maar wel gewoon compact en in normale vorm? Dan is er denk ik niks aan de hand, dat zijn meestal opeet poepjes. Hoelang hebben ze er al last van en zijn het altijd zachte poepjes?

[ Bericht 3% gewijzigd door JoelBaka op 21-10-2012 13:38:06 ]
pi_118239200
Volgens mij heeft vooral Beer er last van, al een maand ongeveer. Ze zijn gewoon zacht, en sommige hebben een puntje. Gister liepen ze weer los en lagen er weer een paar met een puntje en eentje die doormidden was en een beetje geplet door pootjes.
Tap tap tap
pi_118239981
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 14:00 schreef CherryLips het volgende:
Volgens mij heeft vooral Beer er last van, al een maand ongeveer. Ze zijn gewoon zacht, en sommige hebben een puntje. Gister liepen ze weer los en lagen er weer een paar met een puntje en eentje die doormidden was en een beetje geplet door pootjes.
Hmm... Dat klinkt niet echt schadelijk :) Heeft de DA zijn maagje en darmpjes gechecked? Houd het gewoon goed in de gaten. Is hij nog gewoon zijn normale gewicht? Verandering in gedrag of zijn vacht? Kijkt hij blij uit zijn oogjes?
pi_118240639
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 14:22 schreef JoelBaka het volgende:

[..]

Hmm... Dat klinkt niet echt schadelijk :) Heeft de DA zijn maagje en darmpjes gechecked? Houd het gewoon goed in de gaten. Is hij nog gewoon zijn normale gewicht? Verandering in gedrag of zijn vacht? Kijkt hij blij uit zijn oogjes?
Alles is verder prima. Vreet als een bootwerker. Staat altijd te bedelen om eten, als enige. Zet een keel op als je z'n nageltjes knipt. Pies is kleurloos. oogjes waren wat nattig, daarom ging ik ook naar de dierenarts. Heb er een cremepje voor gekregen maar zie nog geen verbetering. Ze heeft z'n darmen betast, niks aan de hand. Alleen z'n blaas voelde een beetje gevoelig aan, maar z'n pies is niet rood (ik heb witte losloopkleden, niks op te zien). Toen ik de eerste zachte drol zag ben ik gelijk gestopt met komkommer en tomaat enzo.
Tap tap tap
pi_118249778
Nou afgelopen week was het weer raak, ook ik moest naar de dierenarts met mijn oma van 6 jaar.
Ze at weer slechter en dat is meestal het teken dat ze een hormonenprik moet krijgen.
Over twee weken mag ik weer :P

Gelukkig is de dierenarts aardig en rekende ze geen consultkosten, hoewel ze dat natuurlijk wel had kunnen doen _O_
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 22 oktober 2012 @ 12:50:16 #11
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_118277066
Mijn Fozzekind (Fozzy dus) is nu ook bij de dierenarts. :{
Wat er aan de hand is, geen idee. Het is alsof hij wel wil eten, maar het niet lukt.
Maar dan ineens eet ie weer n harde brok van zn voer.. Soms is het net of ie zich verslikt in iets en dan spuugt ie het ook weer uit. Ontlasting is ook niet veel soeps.
Hij maakt nog wel veel geluid en verweekte brokjes gingen erin als koek (maar dus ook soms een harde).
Hoop maar dat er iets aan te doen is. Misschien overdreven, maar ben op van de zenuwen.
En uiteraard gebeurt het nu. Ben elke maandag vrij, maar vanwege de schoolvakantie werk ik nu voor n collega. ;(
pi_118277233
Nou iedereen in de lappenmand :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 22 oktober 2012 @ 14:53:40 #13
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_118281895
Uhuh.. hij moest blijven. Vanmiddag gaan ze onder narcose bekijken of het idd zn kiesjes zijn waar het probleem zit. Hoop het maar (en dat het goed te verhelpen is). :{
  maandag 22 oktober 2012 @ 17:07:40 #14
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_118288588
Als het goed is, is ie nu geopereerd en mag ie over n half uurtje naar huis.. *O*
pi_118288807
Duimen *O*
Tap tap tap
  maandag 22 oktober 2012 @ 17:18:04 #16
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_118289010
Mn moeder belde net, en hij had idd één of meerdere haakjes aan een kies/kiezen.
Hij mag zometeen naar huis *O* *O* *O*
nu maar hopen dat het niet zomaar terugkomt..
pi_118289178
Hopelijk knapt ie snel op *O*
Tap tap tap
pi_118306537
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 14:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Alles is verder prima. Vreet als een bootwerker. Staat altijd te bedelen om eten, als enige. Zet een keel op als je z'n nageltjes knipt. Pies is kleurloos. oogjes waren wat nattig, daarom ging ik ook naar de dierenarts. Heb er een cremepje voor gekregen maar zie nog geen verbetering. Ze heeft z'n darmen betast, niks aan de hand. Alleen z'n blaas voelde een beetje gevoelig aan, maar z'n pies is niet rood (ik heb witte losloopkleden, niks op te zien). Toen ik de eerste zachte drol zag ben ik gelijk gestopt met komkommer en tomaat enzo.
Nou dat klinkt als een gezonde cavia hoor :) (Op de oogjes na dan) Misschien heeft het met het weer te maken? Achja, zolang hij er maar geen last van heeft dan komt het wel goed ^^

Ik heb mijn Theemuts weer aan elkaar genaaid, ze krijgen hem nu alleen overdag en ze worden goed in de gaten gehouden! Jade probeerde nog wat te knagen maar na een paar keer heel hard nee roepen hield ze er mee op :) Joepie was zo te merken gewoon aan het meehelpen want die toont echt geen interesse in katoen opeten :') Maar vandaag is de muts dus knaagvrij doorgekomen en extreem veel gebruikt! Als het zo nog een paar daagjes doorgaat dan mogen ze hem 's nachts ook weer, ze vinden hem zo fijn dat is gewoon zielig om hem dan niet te geven :P

Overigens een vraagje:
Joepie heeft geen oogwit meer, dat is helemaal bruin geworden. De kleur van haar oog is dus 'uitgelopen'. Dit heeft ze echt al heel lang en het is geleidelijk gegaan maar ik vroeg me af of dat misschien een teken is van aanleg voor staar? Ze kan nu nog prima zien en als ze het zou ontwikkelen duurt dat vast nog eeuwen dus ik maak me er verder geen zorgen om, het is alleen een beetje apart :)
pi_118340431
Wat is dit voor hysterisch en ongelukkig geluid dat ze maken?

http://img.photobucket.co(...)5a4c0c1f31b6d4f3.mp4
Tap tap tap
pi_118344588
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:38 schreef CherryLips het volgende:
Wat is dit voor hysterisch en ongelukkig geluid dat ze maken?

http://img.photobucket.co(...)5a4c0c1f31b6d4f3.mp4
Ahem:
"Aahhh wat een lekker eten! Nonomnom... WAAG HET NIET OM HET TE STELEN! hmmmm...."

Blij en babbelend maar wel met een waarschuwende toon :P
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 21:07:23 #21
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_118345410
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:38 schreef CherryLips het volgende:
Wat is dit voor hysterisch en ongelukkig geluid dat ze maken?

http://img.photobucket.co(...)5a4c0c1f31b6d4f3.mp4
Die linkse caaf wat een held met dat haar :)
Maar die zitten echt te praten met elkaar. Super grappig.
pi_118345530
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 21:07 schreef Danielle83 het volgende:

[..]

Die linkse caaf wat een held met dat haar :)
Maar die zitten echt te praten met elkaar. Super grappig.
Idd, Beer is echt stoer :D

Wat voor soort is knofje nou precies? :o Ik vind haar zo mooi O+
pi_118345831
Het is vooral Knofje die dat geluid maakt (rechts), dat ligt niet zo goed met Schaap (midden). Lopen de hele tijd te kloten, vooral Schaap. Eten afpakken, gewoon jennen, wegjagen, dat soort dingen.

Ik heb Beer gister grondig kortgeknipt :@ Er bleef van alles aan z'n kont hangen en hij zag geen steek. Hij heeft nu een kort pittig kapsel. Eén iemand moest hem vasthouden zodat de ander kon knippen. Hij vindt het zo verschrikkelijk :')

Knofje is een eeh... Ja. Geen idee. Ze is aan me verkocht omdat de fokker dacht dat het een Tessel was, maar dat is het dus niet. Een sheltie met ruwe, golvende haren. Een vuilnisbakje O+ Ze heeft weleens een soort pijpenkrul aan haar kont maar die wordt supersnel vies. En ze is echt heel klein en licht, voelt een beetje botterig aan maar ze eet goed, zolang Schaap het niet afpakt.

Maar die geluiden zijn dus oké? Want ze hebben zaterdagavond dus twee uur lang zo zitten pruttelen. Het klinkt zo ongelukkig. Ze lopen ook nooit te popcornen ofzo. Beer heeft af en toe een tic, alsof hij een stroomstoot krijgt, en Schaap heeft weleens het gekke uurtje en dan duiken die andere twee weg. Maar zoals die filmpjes op YouTube, zo doen ze eigenlijk nooit ;(
Tap tap tap
pi_118346590
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 21:13 schreef CherryLips het volgende:
Het is vooral Knofje die dat geluid maakt (rechts), dat ligt niet zo goed met Schaap (midden). Lopen de hele tijd te kloten, vooral Schaap. Eten afpakken, gewoon jennen, wegjagen, dat soort dingen.

Ik heb Beer gister grondig kortgeknipt :@ Er bleef van alles aan z'n kont hangen en hij zag geen steek. Hij heeft nu een kort pittig kapsel. Eén iemand moest hem vasthouden zodat de ander kon knippen. Hij vindt het zo verschrikkelijk :')

Knofje is een eeh... Ja. Geen idee. Ze is aan me verkocht omdat de fokker dacht dat het een Tessel was, maar dat is het dus niet. Een sheltie met ruwe, golvende haren. Een vuilnisbakje O+ Ze heeft weleens een soort pijpenkrul aan haar kont maar die wordt supersnel vies. En ze is echt heel klein en licht, voelt een beetje botterig aan maar ze eet goed, zolang Schaap het niet afpakt.

Maar die geluiden zijn dus oké? Want ze hebben zaterdagavond dus twee uur lang zo zitten pruttelen. Het klinkt zo ongelukkig. Ze lopen ook nooit te popcornen ofzo. Beer heeft af en toe een tic, alsof hij een stroomstoot krijgt, en Schaap heeft weleens het gekke uurtje en dan duiken die andere twee weg. Maar zoals die filmpjes op YouTube, zo doen ze eigenlijk nooit ;(
Waarschijnlijk heeft ze wat van beide, echt mooi :)

En de geluiden zijn echt prima hoor! Je ziet idd dat Schaap een beetje loopt te kutten en dat Knofje een beetje terughoudend is, en op het einde zie je Schaap in de ik-wil-alfa-zijn-aanval gaan :') Maar het is gewoon druk gebabbel maar niets echt negatief. En niet alle caafjes popcornen (vaak) hoor, dat betekend niet gelijk dat ze ongelukkig zijn. Zo'n tic als Beer heeft heeft Joepie toevallig ook xD Ze klinken iig wel gelukkig en wat ik zie op foto's en het filmpje is het een lekker stelletje caafjes!
Maar was je nou niet nog opzoek naar een vriendinnetje voor Knofje?
pi_118346668
Stiekem wel, want wat mij betreft heb ik een hele grote groep O+ maar omdat Schaap zo'n asperger is durf ik er niks bij te zetten.
Tap tap tap
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')