Notarieel en Fiscaal. Dus wat jij aangeeft, privaat en financieel. Financieel recht (AFM, Wft, bank- en effectenrecht etc. lijkt me ook reuze interessant).quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:34 schreef Valid het volgende:
[..]
Haha, welke masters heb je nu gedaan? Ik verwacht dat ik ook wel twee masters ga doen (iets uit privaat/financieel/ondernemings/fiscaal/rechtseconomie). Op zich lijkt het me voor zo'n lfs kantoor wel mooi om privaat (generalistisch) + financieel (specialistisch deelgebied) te doen.
Ik ben benieuwd hoe happig die kantoren zijn op een losse fiscale master na een bachelor rechtsgeleerdheid. Opzich spreekt fiscaal me namelijk wel erg aan, maar moet hier in Groningen gewoon teveel extra vakken doen voor civiel effect. Een master fiscaal in A'dam behoort alsnog tot de mogelijkheden, al heb je dan wel een minder stevige basis lijkt me.
Ik zal denk ik inderdaad institutioneel collegegeld moeten betalen. Maar dat is een zorg voor volgend jaar en m'n baas. Ik ga het niet uit eigen zak betalenquote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:35 schreef Yreal het volgende:
[..]
Voor M niet, die heeft al 2 masters
Wat is deze!quote:
Let wel dat ik het niet daadwerkelijk doe, hè. Iedereen valt nu al over me heen alsof ik een profiteur en uitkeringstrekker benquote:Op woensdag 10 oktober 2012 09:41 schreef Yreal het volgende:
[..]
Dat jij net zo denkt als die lui. Hé, het loont niet, ik ga mijn handje wel openhouden.
Nouja, dan stop je met studeren en ga je elke avond zuipen en toch bakken met geld krijgenquote:Maar dat jij denkt, ik doe de universiteit en het zal dus wel goed komen. Laat ze die euro´s lekker houden.
Dat heb ik dus absoluut niet. Ken jongens die elke avond zuipen en uitslapen en toch iedere maand bakken met geld krijgen terwijl ik helemaal niks heb omdat ik zo nodig moest studeren. Als je dan een goede baan krijgt loopt dat wel weer recht maar stel nou dat je bij het juridisch loket eindigt?
Bovendien hou ik niet van profiteurs
Ja, door twee studies (ba/ma) niet na elkaar maar tegelijk te doen. Ik doe nu ook twee bachelors tegelijk. Je moet dan zorgen dat je ze in hetzelfde jaar afrondt.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:45 schreef Tchock het volgende:
Ik zit er ernstig over te twijfelen om in m'n vierde jaar fiscaal en notarieel te gaan doenJe kunt toch het verhoogde collegegeld vermijden onder omstandigheden?
Mag je drie bachelors tegelijk doen? Anders kan het dus niet, want moet rechtsgeleerdheid ook halenquote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:47 schreef Valid het volgende:
[..]
Ja, door twee studies (ba/ma) niet na elkaar maar tegelijk te doen. Ik doe nu ook twee bachelors tegelijk. Je moet dan zorgen dat je ze in hetzelfde jaar afrondt.
Minor fiscaal recht volgen tijdens rechtsgeleerdheid, in je 3de jaar 2 bachelorscripties schrijven en dan je 4de jaar het 3de jaar van notarieel. Zou prima moeten kunnen.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:45 schreef Tchock het volgende:
Ik zit er ernstig over te twijfelen om in m'n vierde jaar fiscaal en notarieel te gaan doenJe kunt toch het verhoogde collegegeld vermijden onder omstandigheden?
al wil je er 5. Maar 3x een rechtendiploma lijkt mij niet heel zinnig. Kan je beter iets anders ernaast volgen. Economie ofzoquote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:48 schreef Tchock het volgende:
[..]
Mag je drie bachelors tegelijk doen? Anders kan het dus niet, want moet rechtsgeleerdheid ook halen
Ah, jaquote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:48 schreef Yreal het volgende:
[..]
Minor fiscaal recht volgen tijdens rechtsgeleerdheid, in je 3de jaar 2 bachelorscripties schrijven en dan je 4de jaar het 3de jaar van notarieel. Zou prima moeten kunnen.
zie pmquote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:49 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ah, jaVolgens mij is dat wel verstandig, dat wordt mijn manier om op te vallen
Ik heb namelijk geen idee wat ik wil gaan doen, dus verbreden kan nooit kwaad lijkt me
Let er wel op dat te veel er ook op kan duiden dat je een besluiteloze miep / twijfeltrut bent die niet durft te kiezen. Hetzelfde geldt voor te veel stages etc.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:49 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ah, jaVolgens mij is dat wel verstandig, dat wordt mijn manier om op te vallen
Ik heb namelijk geen idee wat ik wil gaan doen, dus verbreden kan nooit kwaad lijkt me
Dat is ook wel zoquote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:10 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Let er wel op dat te veel er ook op kan duiden dat je een besluiteloze miep / twijfeltrut bent die niet durft te kiezen. Hetzelfde geldt voor te veel stages etc.
Al zal dat met 3 meevallen.
Gewoon net als ik er vanuit gaan dat je veel beter bent dan de studenten om je heen , zodat je uiteindelijk toch die baan van Officier van Justitie kan krijgenquote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:20 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dat is ook wel zoHet enige wat er met kop en schouders bovenuit steekt voor mij is Strafrecht, maar om nou al mijn eieren in dat overbevolkte mandje te leggen
Maar eerlijk gezegd weet ik niet of ik veel beter ben. Of meer accuraat, ik weet dat ik niet veel beter benquote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:26 schreef Keyos het volgende:
[..]
Gewoon net als ik er vanuit gaan dat je veel beter bent dan de studenten om je heen , zodat je uiteindelijk toch die baan van Officier van Justitie kan krijgen(dat is mijn doel eigenlijk op dit moment).
Sowieso weten wij toch allemaal dat het vrijwel alleen maar mannen zijn die de topfuncties krijgen. Kwestie van goede mondelinge skills hebben.
Jup.quote:
Welk kantoor. Maar zoals je begrijpt ga ik hier dat niet neerpennen. Heb al een gruwelijk slechte username eigenlijkquote:
Kijk je daarbij puur naar cijfers of ook naar je menselijke/mondelinge skills?quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:27 schreef Tchock het volgende:
[..]
Maar eerlijk gezegd weet ik niet of ik veel beter ben. Of meer accuraat, ik weet dat ik niet veel beter ben
Dat doet een studiegenoot van mij.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:29 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Ik neig naar aansprakelijkheid en verzekering. Masterclass daarvan was vermakelijk.
Mijn beste kanten zijn ook goed kunnen spreken, en bovendien ben ik creatief, maar ik betwijfel of dat je redt tegen studenten met veel meer zelfdiscipline en kennis.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:29 schreef Keyos het volgende:
[..]
Kijk je daarbij puur naar cijfers of ook naar je menselijke/mondelinge skills?
Ik weet van mijzelf dat ik niet een student zal zijn die cum laude gaat afstuderen, en ik ben ongeschikt om de wetenschap in te gaan. Echter weet ik wel dat ik uitmuntend ben in het verkopen van een verhaal met veel overtuigingskracht (presenteren is mij bijvoorbeeld op het lijf geschreven). Die skills hebben niet heel veel mensen en ik hoop dat ik daarom een mooie functie kan krijgen.
Uiteraard heb je altijd basisskills en de nodige cijfers nodig, echter altijd de nadruk leggen op je beste punten die jij wel hebt en een ander niet.
quote:
oei dat is nog een flink bedrag dan! Dat wist ik dus niet..quote:Op woensdag 10 oktober 2012 11:39 schreef Valid het volgende:
[..]
Er zijn twee aparte regelingen: (1) de langstudeerboete als je meer dan een jaar uitloopt en (2) je betaalt het instellingstarief voor een tweede studie. (1) is nu afgeschaft, (2) niet. Dus als je al een diploma hebt (ba/ma) en je volgt daarna nog een studie, dan betaal je het instellingstarief en dat is (afhankelijk van de studie) ergens tussen de 8-30k per jaar.
Dat bedrag is wat jouw studie ieder jaar kostquote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:41 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
[..]
oei dat is nog een flink bedrag dan! Dat wist ik dus niet..
Je hebt mensen die super veel leren, haast stampen en goede cijfers halen en je hebt mensen met kennis, algemene kennis maar ook parate kennis. Groot verschil wel. Cijfers zeggen dus ook geen fuck eigenlijk vind ikquote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:34 schreef Tchock het volgende:
[..]
Mijn beste kanten zijn ook goed kunnen spreken, en bovendien ben ik creatief, maar ik betwijfel of dat je redt tegen studenten met veel meer zelfdiscipline en kennis.
Dankjewel overheid!quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:43 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dat bedrag is wat jouw studie ieder jaar kostAlleen normaal betaalt de overheid het grootste deel (namelijk dat gehele bedrag minus 1.771 euro)
Nee, dat zeggen heel veel mensen, maar uiteindelijk is het wel een van de weinige gegevens die je toekomstige baas heeft om te kijken hoe competent je bent.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:44 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Je hebt mensen die super veel leren, haast stampen en goede cijfers halen en je hebt mensen met kennis, algemene kennis maar ook parate kennis. Groot verschil wel. Cijfers zeggen dus ook geen fuck eigenlijk vind ik
Mee eens.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:47 schreef eriksd het volgende:
Cijfers zeggen wel in welke mate je je studie serieus hebt genomen. En als je dat hebt gedaan en met een lijst vol met 6-en aan komt zetten, is ook een hoop duidelijk. Gemiddeld een 7.5 moet voor iedere student mogelijk zijn als hij/zij op het WO thuishoort.
quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:46 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nee, dat zeggen heel veel mensen, maar uiteindelijk is het wel een van de weinige gegevens die je toekomstige baas heeft om te kijken hoe competent je bent.
Nouja misschien is dat bij juridische vacatures wellicht meer. Ik heb zelf al gewerkt en verschil in niveau ligt niet zo gelijk met opleiding als je zou verwachten.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:47 schreef eriksd het volgende:
Cijfers zeggen wel in welke mate je je studie serieus hebt genomen. En als je dat hebt gedaan en met een lijst vol met 6-en aan komt zetten, is ook een hoop duidelijk. Gemiddeld een 7.5 moet voor iedere student mogelijk zijn als hij/zij op het WO thuishoort.
Volgens mij maak je een denkfout. Je hebt twee dingen nodig om cum laude af te studeren: (1) intellectuele capaciteiten en (2) gedrevenheid/inzet. Als je zegt 'ik zou het prima kunnen maar ik ben te lui' dan voldoe je niet aan (2) en ben je dus niet in staat om cum laude af te studeren. Misschien is (2) voor werkgevers nog wel belangrijker dan (1).quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:50 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
[..]
Nouja misschien is dat bij juridische vacatures wellicht meer. Ik heb zelf al gewerkt en verschil in niveau ligt niet zo gelijk met opleiding als je zou verwachten.
Ik zelf ga ook niet cum laude slagen, dat kan ik je nou al vertellen.. ben aardig lui namelijk. Maar ik weet van mezelf wel dat ik qua intelligentie wel het zou kunnen (en dus eigenlijk moeten).
Inderdaad. Luiheid is geen karaktereigenschap maar een tekortkoming. Kan je dmv oefening vanaf komen, maar anders werkt het tegen je.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:52 schreef Valid het volgende:
[..]
Volgens mij maak je een denkfout. Je hebt twee dingen nodig om cum laude af te studeren: (1) intellectuele capaciteiten en (2) motivatie/inzet. Als je zegt 'ik zou het prima kunnen maar ik ben te lui' dan voldoe je niet aan (2) en ben je dus niet in staat om cum laude af te studeren. Misschien is (2) voor werkgevers nog wel belangrijker dan (1).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |