casper019 | donderdag 4 oktober 2012 @ 11:38 |
Nu heb ik net een magentron oven gekocht, nu wil ik vanavond eerst een visschotel klaarmaken daarin met de OVEN stand (dus oven opwarmen op 250 graden en dan de visschotel erin klaarmaken) nu heb ik al in een magnetron bakje de wokgroenten die ik erbij wil eten (over van gister) kan ik direct na het gebruik van de oven de magentron gebruiken of moet de oven eerst afkoelen (smelt het bakje bijv als ik het er direct in zou doe)? alvast bedankt! | |
wise | donderdag 4 oktober 2012 @ 11:51 |
Ik wacht meestal ff 5 min met de deur open. En dan bakje erin. | |
RemcoDelft | donderdag 4 oktober 2012 @ 11:56 |
Zet ze in een glazen bakje en zet dat erbij in de oven? | |
dr.Bellows | donderdag 4 oktober 2012 @ 12:54 |
Wat Remco zegt: voor een combi oven gewoon altijd glazen schalen gebruiken. Ook handig als je oven- en magnetronstand tegelijk wilt gebruiken. | |
AnneX | donderdag 4 oktober 2012 @ 15:18 |
In de Handleiding van de Siemens staat: bij gebruik oven eerst laten afkoelen, voordat men de magnetron gebruikt. In de praktijk komt het erop neer, dat het venster dit uitleest: afkoelen oid. en dat het nauwelijks 2 minuten duurt, voordat er gemagnetrone'd kan worden. Conlusie: lees de handleiding hierover en anders bovenstaande. Uit de oven is de vis zó heet, dat het afgedekt makkelijk kan wachten op de groenten. Overigens: vis op 250 graden ![]() |