Hoi!
Ik heb eergisteren en vandaag geprobeerd appel sorbetijs te maken, maar het lukt me maar niet om het stevig te krijgen. Nu geef ik zaterdag een feestje en dan heb ik het echt nodig... Dus alle tips zijn welkom!
Mijn eerste recept was 300ml suikerstroop (200gram suiker en 200 ml water inkoken), sap van 1 citroen, 100ml water en 5 appels en wat kaneel. Na een uurtje gedraaid te hebben in een Philips ijsmachine met koelelement was het niet meer dan erg koude appelmoes.
Mijn tweede probeersel bestond uit 300ml suikerstroop (200gram suiker, 200ml water), het sap van 2 limoenen, 6 appels en 4 muntblaadjes. Dit heeft een drie kwartier gedraaid en was nog steeds een dikke drab.
Hoe krijg ik het nu wel stevig?
Moet ik:
- Minder suikerstroop gebruiken? Of de verhoudingen hiervan veranderen? Of juist alleen pure suiker?
- Alle ingrediënten eerst een tijdje in de koelkast zetten nadat ik het tot puree heb gemaakt met de blender en pas daarna in de ijsmachine?
- Minder in één keer proberen te maken? De ijsmachine zit nu misschien half vol..
- Of moet ik het misschien toch langer laten draaien?
Iemand enig tips of ideeën?
Thx alvast!