abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_117252642
Hoi!

Ik heb eergisteren en vandaag geprobeerd appel sorbetijs te maken, maar het lukt me maar niet om het stevig te krijgen. Nu geef ik zaterdag een feestje en dan heb ik het echt nodig... Dus alle tips zijn welkom!

Mijn eerste recept was 300ml suikerstroop (200gram suiker en 200 ml water inkoken), sap van 1 citroen, 100ml water en 5 appels en wat kaneel. Na een uurtje gedraaid te hebben in een Philips ijsmachine met koelelement was het niet meer dan erg koude appelmoes.

Mijn tweede probeersel bestond uit 300ml suikerstroop (200gram suiker, 200ml water), het sap van 2 limoenen, 6 appels en 4 muntblaadjes. Dit heeft een drie kwartier gedraaid en was nog steeds een dikke drab.

Hoe krijg ik het nu wel stevig?

Moet ik:

- Minder suikerstroop gebruiken? Of de verhoudingen hiervan veranderen? Of juist alleen pure suiker?
- Alle ingrediënten eerst een tijdje in de koelkast zetten nadat ik het tot puree heb gemaakt met de blender en pas daarna in de ijsmachine?
- Minder in één keer proberen te maken? De ijsmachine zit nu misschien half vol..
- Of moet ik het misschien toch langer laten draaien?

Iemand enig tips of ideeën?

Thx alvast!
pi_117253349
In de vriezer stoppen?
Why get married and make one man miserable when I can stay single and make thousands miserable? -Carrie Snow
Op woensdag 21 oktober 2015 14:26 schreef kanovinnie het volgende:
Silk is niet hosselbaar voor een simpele sterveling als ik.
pi_117253514
Ik heb geen kut verstand van ijs maken, maar waarom dacht je precies dat het de tweede keer wél goed zou komen terwijl het enige verschil 2 limoenen ipv 1 citroen, 4 muntblaadjes ipv wat kaneel en 1 appel was?

Kun je dat beargumenteren? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Spellchecker dinsdag 25 september 2012 @ 22:15:10 #4
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_117253776
2de keer heb ik geen 100ml water toegevoegd aan het gerecht ;-) Eerste probeersel was gebaseerd op een recept uit het receptenboekje dat bij de ijsmachine zat. Tweede was een recept van internet, maar daar voegden ze zelfs nog whisky toe, wat ik zelf heb weggelaten.
  dinsdag 25 september 2012 @ 22:16:29 #6
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_117253831
Na de ijsmachine moet het nog de vriezer in.
Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_117253833
quote:
Eerste probeersel was gebaseerd op een recept uit het receptenboekje dat bij de ijsmachine zat.
Terug naar de winkel brengen. Dat ding functioneert dus duidelijk niet.

En voor zaterdag koop je maar gewoon een bak Hertog ijs. Heel lekker :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  dinsdag 25 september 2012 @ 22:18:22 #8
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_117253937
De ijsmachine zorgt er dus voor dat er geen ijskristallen ontstaan. Daarna moet je het gewoon nog minimaal 2 tot 4 uur laten vriezen. probeer dit maar eens je kunt voor zaterdag makkelijk nog ijs maken ;)
Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_117253966
Het is lastig als je niet weet hoeveel appelpulp (volume) je gebruikt, maar mijn eerste ingeving is om minder suikerstroop te gebruiken. En inderdaad mag de boel na het draaien nog wel de vriezer in, maar het moet toch al wel een bepaalde dikte/stevigheid hebben.

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2012 22:21:06 ]
pi_117254760
Ah! Ik ging er eigenlijk vanuit dat het ijs meteen goed zou zijn als het uit de ijsmachine kwam. Heb inmiddels het tweede probeersel in de vriezer liggen, dus maar even kijken hoe het er straks uit ziet! Thanks iig allemaal voor het meedenken!
pi_117255901
In principe zou je als alles goed gaat het ook meteen uit de ijsmachine moeten kunnen eten. Heb je het koelelement van je ijsmachine minimaal 24 uur in de vriezer gehad en je sorbet mengsel lang genoeg in de koelkast gehad voordat je het in de ijsmachine deed?
  dinsdag 25 september 2012 @ 23:01:59 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117256372
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2012 21:56 schreef MoreMark het volgende:
- Alle ingrediënten eerst een tijdje in de koelkast zetten nadat ik het tot puree heb gemaakt met de blender en pas daarna in de ijsmachine?
Absoluut. :Y

Of met bak en al in een andere bak met ijsklonten zetten om snel af te laten koelen. Maar hoe kouder het mengsel voor het de machine in gaat hoe beter.
pi_117260682
quote:
7s.gif Op dinsdag 25 september 2012 22:16 schreef Patje1987 het volgende:
Na de ijsmachine moet het nog de vriezer in.
_O-
pi_117265789
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2012 22:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
In principe zou je als alles goed gaat het ook meteen uit de ijsmachine moeten kunnen eten. Heb je het koelelement van je ijsmachine minimaal 24 uur in de vriezer gehad en je sorbet mengsel lang genoeg in de koelkast gehad voordat je het in de ijsmachine deed?
De ijsmachine roert het, dus als het er uit komt is het sowieso nog vloeibaar. Je kan het wel eten dan, maar het zal nooit de structuur van ijs hebben.
Why get married and make one man miserable when I can stay single and make thousands miserable? -Carrie Snow
Op woensdag 21 oktober 2015 14:26 schreef kanovinnie het volgende:
Silk is niet hosselbaar voor een simpele sterveling als ik.
pi_117268008
quote:
7s.gif Op woensdag 26 september 2012 10:42 schreef SiIk het volgende:

[..]

De ijsmachine roert het, dus als het er uit komt is het sowieso nog vloeibaar. Je kan het wel eten dan, maar het zal nooit de structuur van ijs hebben.
Dan doe je toch iets niet goed, of je hebt een waardeloze ijsmachine.

[ Bericht 0% gewijzigd door FigureBirdStars op 26-09-2012 13:16:12 ]
  woensdag 26 september 2012 @ 13:13:28 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117270046
Hoe lang had je de koelaccu in de vriezer en hoe koud staat die?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 september 2012 @ 13:14:13 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117270071
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2012 23:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Absoluut. :Y

Of met bak en al in een andere bak met ijsklonten zetten om snel af te laten koelen. Maar hoe kouder het mengsel voor het de machine in gaat hoe beter.
Absoluut. :Y
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117275244
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2012 12:03 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Dan doe je toch iets niet goed, of je hebt een waardeloze ijsmachine.
Hoe wil je hard ijs roeren dan? Of laat jouw ijs de mixer vanzelf vastlopen omdat de boel bevriest? Dat lijkt me ook niet goed.
Why get married and make one man miserable when I can stay single and make thousands miserable? -Carrie Snow
Op woensdag 21 oktober 2015 14:26 schreef kanovinnie het volgende:
Silk is niet hosselbaar voor een simpele sterveling als ik.
pi_117276223
quote:
7s.gif Op woensdag 26 september 2012 15:37 schreef SiIk het volgende:

[..]

Hoe wil je hard ijs roeren dan? Of laat jouw ijs de mixer vanzelf vastlopen omdat de boel bevriest? Dat lijkt me ook niet goed.
Sowieso hoort ijs niet keihard te zijn, maar ik laat het wel net zolang in de machine tot het helemaal stijf is.
Zoals in dit filmpje op 5 minuten:
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')