abonnement Unibet Coolblue
pi_117430930
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2012 18:10 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Brood is moeilijk veel punten :{
Ja, dat valt nog vies tegen inderdaad.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 30 september 2012 @ 18:43:53 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117431999
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2012 18:10 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Brood is moeilijk veel punten :{
Zolang ze niet op je rijbewijs bijtellen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 oktober 2012 @ 09:44:34 #103
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_117455476
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 11:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wellicht niet helemaal op zijn plaats hier maar ik vraag me af of het product op dit plaatje gerookt paprikapoeder is. Het klinkt als pittige paprikapoeder maar hij ruikt wel heel anders. Ducros is trouwens Silvo in Spanje en Frankrijk.

[ afbeelding ]
Deze pimentón is niet gerookt.
Siesta & Fiesta!
  maandag 1 oktober 2012 @ 09:45:28 #104
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_117455495
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 09:44 schreef Bramito het volgende:

[..]

Deze pimentón is niet gerookt.
Omdat?
Spoilers!
  maandag 1 oktober 2012 @ 09:58:09 #105
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_117455751
Geen idee, bedrijfsbeleid?
Siesta & Fiesta!
  maandag 1 oktober 2012 @ 10:08:55 #106
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_117456026
Hoe weet jij dat deze pimenton niet gerookt is terwijl de link van Piet aangeeft dat hij wel gerookt is?
Spoilers!
  maandag 1 oktober 2012 @ 10:46:20 #107
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_117457156
Ruik er eens aan. Ruik je rook?

Pimentón bestaat uit in de zon/lucht gedroogde vermalen pepers. Pimentón de la Vera(link piet, en beschermde naam) is hetzelfde principe maar daar worden de pepers gedroogd door ze te roken. Er bestaan ook "imitaties" maar daar staat dan gewoon pimentón ahumado op. Ducros is dus gewone pimentón, niks meer niks minder. hij staat ook gewoon in mijn keukenkastje.

Niet overtuigd? Zie hier de product beschrijving of koop een potje de la Vera en ruik daar eens aan.
http://www.ducros.es/prod(...)on/full_pimenton.htm
Siesta & Fiesta!
  maandag 1 oktober 2012 @ 10:54:50 #108
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_117457399
Ik vind hem erg rokerig ruiken maar ik zal nog eens vergelijken met mijn gewone pittige paprikapoeder.
Spoilers!
  † In Memoriam † maandag 1 oktober 2012 @ 11:00:01 #109
91830 MaximusTG
pi_117457562
Ja, Bramito heeft gelijk, er staat idd op die pagina dat het aan de lucht en in de zon gedroogd wordt..
Misschien hier bestellen;

http://www.ebay.nl/itm/El(...)1e9a070#ht_714wt_689

?
  maandag 1 oktober 2012 @ 11:26:12 #110
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_117458323
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 16:07 schreef Weltschmerz het volgende:

Voor mij is het probleem dus ook nieuw in verband met die brand. Die varkens zullen wel tijdelijk ergens anders terecht komen maar ik moet nog uitvinden waar. Ik heb geen kelder, dat is ook voor de kaas een probleem. Zal eens kijken of ik met behulp van een koelbox op het balkon een 12-16 graden berging kan maken. In de zomer werkte dat niet, misschien in de winter wel.
Wij hadden een kastje op het balkon hangen , uit de tijd dat er nog weinig ijskasten waren , gewoon hout met wat gaas voor de lucht stroom , ik denk dat zoiets misschien iets voor je is. bijvoorkeur op Noord oost of westen hangen , anders tegen directe zon beschermen met een doek oid. hoe dichter bij de gevel hoe minder last van vorst.

zorg er wel voor dat hij echt dicht is ivm ongedierte, en zorg voor thermometer dit ivm vorst
Succes!
  maandag 1 oktober 2012 @ 11:33:28 #111
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_117458494
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 11:00 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, Bramito heeft gelijk, er staat idd op die pagina dat het aan de lucht en in de zon gedroogd wordt..
Misschien hier bestellen;

http://www.ebay.nl/itm/El(...)1e9a070#ht_714wt_689

?
Jammer! Wel blij dat het opgelost is though.

Thanks heren ^O^
Spoilers!
  † In Memoriam † maandag 1 oktober 2012 @ 11:36:00 #112
91830 MaximusTG
pi_117458560
Ja, zeker jammer ja :). Best duur om te bestellen dat spul, en ik zie het ook vaak in recepten staan. Ik vond ook iets dat Pimenton de la vera tegenwoordig een beschermde oorsprongnaam is. Dus als je dat koopt dan weet je zeker dat het gerookt is.
Maar volgens mij betekent dat niet dat er geen andere pimenton is die ook gerookt is.
Altijd lastig met die losse definities.
  maandag 1 oktober 2012 @ 11:44:14 #113
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_117458793
Nogal inderdaad. Maar ik vraag gewoon aan mijn ouders of ze volgend jaar een blikje meenemen, samen met een paella-pan. Ze gaan 20 weken per jaar op vakantie, ze reizen zo'n beetje heel Europa door met de caracan. Met een beetje mazzel zit Spanje er weer tussen.

En ik ga lekker toch dat recept van Robin maken :6
Spoilers!
  maandag 1 oktober 2012 @ 11:49:24 #114
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_117458970
Dille & Kamille heeft gerookt paprikapoeder in het assortiment.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_117461402
Piet (of Robin), ik heb een moleculair koken kit, waar onder andere zakjes agar-agar van 2 gram in zitten. Ik heb het pakket met kerst gekregen, en de houdbaarheid van de agar is volgens het zakje 20-08-12. Kan het kwaad de zakjes alsnog te gebruiken?
pi_117461659
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 12:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat geen ingredientendeclaratie op maar uit je tweede post maak ik op dat dit inderdaad gerookt paprikapoeder is. Ik had jou ooit wel eens ergens zien posten (geloof ik) dat je baalt dat dit niet in Nederland verkrijgbaar is of iets dergelijks. Mijn moeder had geen idee wat ik bedoelde toen ik vroeg of ze het mee wilde nemen uit Spanje maar het is dus puur toevallig gelukt.

Van de week even bedenken wat ik er mee ga doen, het ruikt echt verrukkelijk :Y)

Maar mijn god, wat een rotblikje om open te maken. Wie verzint zoiets in vredesnaam?
Ruikt het naar rook? :) Dan is het gerookt.

Heerlijk in bbq-saus, hamburgers, gehaktballen, bij aardappeltjes, .... :)
pi_117462191
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 11:26 schreef rac het volgende:

[..]

Wij hadden een kastje op het balkon hangen , uit de tijd dat er nog weinig ijskasten waren , gewoon hout met wat gaas voor de lucht stroom , ik denk dat zoiets misschien iets voor je is. bijvoorkeur op Noord oost of westen hangen , anders tegen directe zon beschermen met een doek oid. hoe dichter bij de gevel hoe minder last van vorst.

zorg er wel voor dat hij echt dicht is ivm ongedierte, en zorg voor thermometer dit ivm vorst
Succes!
Ik heb nu een koelbox buiten staan, voorlopig voor de kaas. Daar heb ik gisteravond een flesje lauw water ingezet voor de temperatuursstabiliteit, zodat er veel van de energie nodig is om het water van temperatuur te laten veranderen. Hij staat vrij beschut tegen wind en zonlicht, het is een inpandig balkon. Vannacht is de lucht in de box niet onder de 12.1 graden geweest, en nu is hij 13.0, dus schept perspectief.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 1 oktober 2012 @ 13:38:35 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117462282
Ik denk dat je meer moet letten op vocht dan op temperatuur bij je spek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117462730
Ik haalde gerookte paprikapoeder in beverwijk op de bazaar en ben er twee weken terug achter gekomen dat een toko in de buurt het tegewnoordig ook verkoopt.
  maandag 1 oktober 2012 @ 15:22:24 #120
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_117465823
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 13:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb nu een koelbox buiten staan, voorlopig voor de kaas. Daar heb ik gisteravond een flesje lauw water ingezet voor de temperatuursstabiliteit, zodat er veel van de energie nodig is om het water van temperatuur te laten veranderen. Hij staat vrij beschut tegen wind en zonlicht, het is een inpandig balkon. Vannacht is de lucht in de box niet onder de 12.1 graden geweest, en nu is hij 13.0, dus schept perspectief.
Ik zou toch een ander materiaal kiezen , wat Pietverdriet je ook probeert te zeggen , vocht is killing voor etenswaar , het zout wat tegen bederf bedoeld is gaat uit je product en dan krijg je bederf. Ook schimmels groeien sneller in vocht. Houd daar rekening mee

Hout en gaas ademt het vocht kan makkelijk weg , koelboxen van plastic niet ook condens niet
  maandag 1 oktober 2012 @ 16:13:19 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117467760
Eenvoudigste oplossing (en waarschijnlijk de beste) lijkt mij in gewoon bruin papier in de de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117468017
Dag allen! Wie heeft er een mooi recept voor de allerbeste Ragu? Ik heb er laatst één gemaakt maar was niet erg tevreden.. :)
pi_117468409
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 13:06 schreef rhubarb het volgende:
Piet (of Robin), ik heb een moleculair koken kit, waar onder andere zakjes agar-agar van 2 gram in zitten. Ik heb het pakket met kerst gekregen, en de houdbaarheid van de agar is volgens het zakje 20-08-12. Kan het kwaad de zakjes alsnog te gebruiken?
Ik zou voor alle zekerheid de inhoud op een schoteltje leggen. Als je geen beestjes ziet, dan kan je het gebruiken.
De houdbaarheid van dit soort producten is langer dan aangegeven.
  maandag 1 oktober 2012 @ 16:29:33 #124
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_117468511
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 16:18 schreef Quantic het volgende:
Dag allen! Wie heeft er een mooi recept voor de allerbeste Ragu? Ik heb er laatst één gemaakt maar was niet erg tevreden.. :)
Van Heston natuurlijk. :P

http://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/ (RobinOok)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 1 oktober 2012 @ 18:26:05 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')