Ja, dat valt nog vies tegen inderdaad.quote:
Zolang ze niet op je rijbewijs bijtellenquote:
Deze pimentón is niet gerookt.quote:Op zondag 30 september 2012 11:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wellicht niet helemaal op zijn plaats hier maar ik vraag me af of het product op dit plaatje gerookt paprikapoeder is. Het klinkt als pittige paprikapoeder maar hij ruikt wel heel anders. Ducros is trouwens Silvo in Spanje en Frankrijk.
[ afbeelding ]
Wij hadden een kastje op het balkon hangen , uit de tijd dat er nog weinig ijskasten waren , gewoon hout met wat gaas voor de lucht stroom , ik denk dat zoiets misschien iets voor je is. bijvoorkeur op Noord oost of westen hangen , anders tegen directe zon beschermen met een doek oid. hoe dichter bij de gevel hoe minder last van vorst.quote:Op zaterdag 29 september 2012 16:07 schreef Weltschmerz het volgende:
Voor mij is het probleem dus ook nieuw in verband met die brand. Die varkens zullen wel tijdelijk ergens anders terecht komen maar ik moet nog uitvinden waar. Ik heb geen kelder, dat is ook voor de kaas een probleem. Zal eens kijken of ik met behulp van een koelbox op het balkon een 12-16 graden berging kan maken. In de zomer werkte dat niet, misschien in de winter wel.
Jammer! Wel blij dat het opgelost is though.quote:Op maandag 1 oktober 2012 11:00 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, Bramito heeft gelijk, er staat idd op die pagina dat het aan de lucht en in de zon gedroogd wordt..
Misschien hier bestellen;
http://www.ebay.nl/itm/El(...)1e9a070#ht_714wt_689
?
Ruikt het naar rook? Dan is het gerookt.quote:Op zondag 30 september 2012 12:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat geen ingredientendeclaratie op maar uit je tweede post maak ik op dat dit inderdaad gerookt paprikapoeder is. Ik had jou ooit wel eens ergens zien posten (geloof ik) dat je baalt dat dit niet in Nederland verkrijgbaar is of iets dergelijks. Mijn moeder had geen idee wat ik bedoelde toen ik vroeg of ze het mee wilde nemen uit Spanje maar het is dus puur toevallig gelukt.
Van de week even bedenken wat ik er mee ga doen, het ruikt echt verrukkelijk
Maar mijn god, wat een rotblikje om open te maken. Wie verzint zoiets in vredesnaam?
Ik heb nu een koelbox buiten staan, voorlopig voor de kaas. Daar heb ik gisteravond een flesje lauw water ingezet voor de temperatuursstabiliteit, zodat er veel van de energie nodig is om het water van temperatuur te laten veranderen. Hij staat vrij beschut tegen wind en zonlicht, het is een inpandig balkon. Vannacht is de lucht in de box niet onder de 12.1 graden geweest, en nu is hij 13.0, dus schept perspectief.quote:Op maandag 1 oktober 2012 11:26 schreef rac het volgende:
[..]
Wij hadden een kastje op het balkon hangen , uit de tijd dat er nog weinig ijskasten waren , gewoon hout met wat gaas voor de lucht stroom , ik denk dat zoiets misschien iets voor je is. bijvoorkeur op Noord oost of westen hangen , anders tegen directe zon beschermen met een doek oid. hoe dichter bij de gevel hoe minder last van vorst.
zorg er wel voor dat hij echt dicht is ivm ongedierte, en zorg voor thermometer dit ivm vorst
Succes!
Ik zou toch een ander materiaal kiezen , wat Pietverdriet je ook probeert te zeggen , vocht is killing voor etenswaar , het zout wat tegen bederf bedoeld is gaat uit je product en dan krijg je bederf. Ook schimmels groeien sneller in vocht. Houd daar rekening meequote:Op maandag 1 oktober 2012 13:35 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik heb nu een koelbox buiten staan, voorlopig voor de kaas. Daar heb ik gisteravond een flesje lauw water ingezet voor de temperatuursstabiliteit, zodat er veel van de energie nodig is om het water van temperatuur te laten veranderen. Hij staat vrij beschut tegen wind en zonlicht, het is een inpandig balkon. Vannacht is de lucht in de box niet onder de 12.1 graden geweest, en nu is hij 13.0, dus schept perspectief.
Ik zou voor alle zekerheid de inhoud op een schoteltje leggen. Als je geen beestjes ziet, dan kan je het gebruiken.quote:Op maandag 1 oktober 2012 13:06 schreef rhubarb het volgende:
Piet (of Robin), ik heb een moleculair koken kit, waar onder andere zakjes agar-agar van 2 gram in zitten. Ik heb het pakket met kerst gekregen, en de houdbaarheid van de agar is volgens het zakje 20-08-12. Kan het kwaad de zakjes alsnog te gebruiken?
Van Heston natuurlijk.quote:Op maandag 1 oktober 2012 16:18 schreef Quantic het volgende:
Dag allen! Wie heeft er een mooi recept voor de allerbeste Ragu? Ik heb er laatst één gemaakt maar was niet erg tevreden..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |