abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 19:17:28 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117935280
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 16:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand enig idee of je moussaka kan invriezen? Ik weet niet of een bechamelsaus met ei goed invriest en het dan later nog lekker is.
Ik denk dat het altijd eetbaar en zelfs even lekker blijft, maar misschien, als je pech hebt schiet het in de schift. Dan ziet het er niet uit, maar is nog steeds gewoon eetbaar. Daarna kun je besluiten of je het nog ooit eens zo wilt doen.
pi_117936784
Ik ga het inderdaad maar proberen. Misschien hou ik niet eems iets over om in te vriezen :D
Spoilers!
pi_117947843
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

waarschijnlijk wel
Tegen het oxideren cq bruin worden kan je vitamine c toevoegen.
Ctiroensap werkt ook lijkt me, net zoals met partjes appel, maar dan wordt het snel te zuur denk ik of je moet hele zoete appelen hebben.

Mijn ouders hebben vrienden in Frankrijk die een appelboomgaard hebben. Daar maken ze appelcider van en de appels die ze overhouden gooien ze geschild in een enorme pan, laten ze koken en prakken ze dan tot moes. Een deel slaan ze op als appelmoes en een ander deel zeven ze met een soort enorme theedoek tot appelsap. Dat verkleurt dan ook niet meer, door het koken denk ik?

Oja en ze slaan dat appelsap dan op in een soort hele grote glazen potten met een schenkkraantje onderop, geen idee hoe het heet maar ik weet wel dat ze die potten eerst steriel maken.
pi_117950489
Ik heb een vraag over hoe lang iets goed blijft:
Mijn man heeft afgelopen vrijdag soep gemaakt. Van verse tomaten, groenten en met gehaktballetjes erin. Hij was heerlijk!!
Nu zie ik echter, dat hij de pan met soep niet in de koelkast heeft gezet maar op het aanrecht heeft laten staan... Met het deksel op de pan.
Mij is altijd geleerd dat bereid eten koel bewaard moet blijven, dus in de koelkast.

Mijn vraag: is het verstandig om deze soep nog te eten? Hij ruikt op zich nog goed.

Ik weet dat dit topic hier niet echt voor is maar ik hoop hier advies te krijgen.
Thanks.
pi_117950558
Het is vast niet helemaal CUL- en Keuringsdienst-verantwoord, maar bij mijn ouders doen we dat al jaren zo. We hebben geen plek voor zo'n grote pan in de koelkast, ik ben er nog nooit ziek van geweest.
  zondag 14 oktober 2012 @ 11:21:05 #281
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117950663
Mijn vader laat zijn soep ook altijd gewoon op het aanrecht staan.
Ik vind dat helemaal niks, maar goed, moet ie zelf weten & eten.
Dus als het goed ruikt zou ik er gewoon voor gaan als ik jou was. Even goed doorkoken natuurlijk en dan zal het vast goed komen.
pi_117950679
Wij zetten het vroeger altijd in de kelder. Hij ziet er nog wel goed uit ook.
  zondag 14 oktober 2012 @ 13:20:20 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117953438
In de herfst, winter bederft ie niet zo snel, in de zomer met broeierig warm weer kan het heel snel gaan.
Hij is goed gekookt, en waarschijnlijk "zuur" (als in smaak, niet als in bederf) door de tomaten, waardoor bederf sowieso langzamer gaat.
Wat ik doe met een grote pan soep of boullion, is hem geforceerd koelen door hem in de wasbak met ijswater (koud water met ijsklontjes) te zetten, koelt is snel af. Dan portioneer ik de boel en vries het in. Altijd een snel soepje in huis en nooit blik.
Op voedselhygiene letten is belangrijk, maar de dingen die snel bederven en gevaarlijk kunnen zijn, zijn zaken die de meeste mensen niet verwachten. gekookte pasta en gekookte rijst.
Bacterien en schimmels zijn gek op nat zetmeel en gaan als een razende daarop, daarom, restjes weggooien. Ook rauw gehakt en tartaar echt koud bewaren.
Aantal jaar geleden in een warm weekend heeft een kok uit limburg zijn vrouw en kinderen per ongeluk om het leven gebracht met een rest pasta waar hij pasta salade mee maakte.
En dat omdat mensen een paar cent aan gekookte pasta zonde vinden om weg te gooien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 oktober 2012 @ 16:47:05 #284
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_117960180
Piet,

Hoe voorkom ik die kleine witte vlekjes in de soep als ik creme fraiche heb toegevoegd aan warme soep? Ik krijg ze gewoon niet weggeroerd. Zeven helpt ook niet echt?
  zondag 14 oktober 2012 @ 16:52:17 #285
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117960396
Misschien eerst de creme fraiche met een beetje soep losroeren en dan pas bij de rest van de soep doen?
  zondag 14 oktober 2012 @ 17:04:01 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117960897
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 16:52 schreef RobinOok het volgende:
Misschien eerst de creme fraiche met een beetje soep losroeren en dan pas bij de rest van de soep doen?
Dit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117960990
Bedankt voor de tips, ik neem een kopje soep :Y)
  zondag 14 oktober 2012 @ 17:34:14 #288
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_117962268
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2012 16:52 schreef RobinOok het volgende:
Misschien eerst de creme fraiche met een beetje soep losroeren en dan pas bij de rest van de soep doen?
Ah ja. Dank :)
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 15:13:08 #289
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_118039705
Heb zin om eens iets aparts te doen, dus ik zit er aan te denken om binnenkort dit recept te maken:

http://www.ah.nl/recepten(...)s=&numberOfServings=

Vraag me af of dat zal gaan smaken. Of dat ik wellicht nog iets van...spekjes of iets anders extra's erbij kan toe voegen qua smaak?

Eerste keer dat ik iets met pompoen ga doen namelijk!
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 16:37:34 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118043016
Spekjes lijkt me een goed idee, apart bakken en er over strooien voor het serveren, voor het krokante mondgevoel en de smaak.
Nu nog goed spek vinden
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118047783
Hoe lang kan ik een versgemaakte bolognesesaus met rundergehakt bewaren in de vriezer?
Verschilt dat nog met kip of varkensvlees?
  † In Memoriam † dinsdag 16 oktober 2012 @ 18:43:30 #292
91830 MaximusTG
pi_118047860
Bakje met deksel nemen. Deksel eraf. Saus in bakje. Deksel erop. Gesloten bakje in diepvries zetten.
Bwaha, ligt het nou aan mij of stond het woordje 'lang' er eerst nog niet :P?

Euh, nou ja, hoe láng.. Ligt er wel aan hoe koud je vriezer is, maar lijkt me dat je dat zeker wel een jaar kan bewaren. Als ie helemaal gaar is na maken maakt het ook niet echt uit wat er in zit qua vlees.

[ Bericht 67% gewijzigd door MaximusTG op 16-10-2012 18:56:02 ]
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 19:04:10 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118048775
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 18:41 schreef tech4u het volgende:
Hoe lang kan ik een versgemaakte bolognesesaus met rundergehakt bewaren in de vriezer?
Verschilt dat nog met kip of varkensvlees?
Ligt aan de vriezer ( is het kouder dan -20) en de verpakking. Maar een maand of drie zou ik zeggen. En nee, verschilt verder niet welk vlees mits gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 19:06:47 #294
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118048886
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 18:41 schreef tech4u het volgende:
Hoe lang kan ik een versgemaakte bolognesesaus met rundergehakt bewaren in de vriezer?
Verschilt dat nog met kip of varkensvlees?
Onbeperkt. Nee, maakt niet uit.
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 19:10:13 #295
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118049030
Eigenlijk zouden we Piet "Pierre" moeten noemen. :*
... ♥ ik mis je ♥
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 19:19:54 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118049386
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 19:10 schreef phluphy het volgende:
Eigenlijk zouden we Piet "Pierre" moeten noemen. :*
Pierre la douleur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 16 oktober 2012 @ 19:24:05 #297
91830 MaximusTG
pi_118049552
Quelle horreur, c'est Pierre Douleur!
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:01:47 #298
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_118051216
Je souhaite beaucoup de bonheur pour "Pierre la douleur"!
... ♥ ik mis je ♥
  dinsdag 16 oktober 2012 @ 20:11:14 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118051850
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 20:01 schreef phluphy het volgende:
Je souhaite beaucoup de bonheur pour "Pierre la douleur"!
Merci
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118066418
mersie boekkoep
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')