Stiekem mijn 1ste gedronken na een week. Ik heb een nieuwe hobby gevondenquote:Op maandag 17 september 2012 23:32 schreef popolon het volgende:
Die wheat bieren kun je inderdaad vrij snel drinken. Als het nu al niet slecht was wordt het alleen maar beter.
Geen idee of dat een goede vervanging is van een waterslot en je nu lucht/bacteriën in het bier krijgt. Het je het al geprobeerd?quote:Op dinsdag 18 september 2012 14:43 schreef Flurry het volgende:
Ik kan dan de wort met hop koken in de snelkookpan (op normale of iets verhoogde druk), afkoelen, gist toevoegen en weer dicht doen. Nadeel is dat ik niet zie wat er gebeurt, maar dan is het een verassing na 3 weken
Die controllers werken best goed. Het koelkastje wat ik nu voor bier gebruik, deed ooit dienst voor het rijpen van kaas (55F), bier op 70F gaat ook goed. Ik neem aan dat een vrieskist iets meer ruimte heeft en iets makkelijker te bedienen is qua deur. Verder tof project.quote:Op zondag 23 september 2012 23:47 schreef popolon het volgende:
Het is eigenlijk een vrieskist met een temperatuur controller die af en toe aan- en uitgaat.
Als je gebotteld hebt moet je ze de eerste 2 weken ofzo juist wat warmer zetten om de navergisting op gang te brengen/houden.quote:Op donderdag 1 november 2012 11:04 schreef Beardslasher het volgende:
Afgelopen woensdag mijn eerste batch gebotteled
nu had ik wel een vraagje: moet ik de flesjes in de kelder leggen waar het ongeveer buitentemperatuur is of kan ik het beter op mijn kamer bewaren?
Hier vindt je alles: http://www.wiki-hobbybrou(...)_brouwer:blikbrouwenquote:Op maandag 5 november 2012 08:01 schreef polariteit het volgende:
Gaaf topic Ik heb afgelopen zaterdag ook een starterspakket gehaald om te blikbrouwen
Vanavond de boel even opstarten. Ik heb een blik diabolo en een blik tripel van Brewfirm gehaald. Ben benieuwd, heb er zin in. Alleen niet in het lange wachten
Iemand die enig idee heeft hoe lang deze 2 soorten in de fles moeten blijven voor het goed drinkbaar is?
Het handigste is om de uitgebreide handleiding te gebruiken die ik gepost heb. Die wordt regelmatig aangepast met nieuwe bevindingen en is gemaakt op gebruikerservaringquote:Op dinsdag 6 november 2012 06:51 schreef polariteit het volgende:
Zo, gisteravond mijn blik diablo in het vat gezet Aan de hand van de handleiding die Nembrionic doorgeeft. Moet zeggen dat het wel een beetje verwarrend is. Die handleiding is weer anders dan de instructies van Brewfirm die bij de blikken zit.
Daarnaast zit er ook nog een andere brewfirm instructie in de starterskit, en die is ook weer anders. En daarnaast had Brouwmarkt ook nog een handleiding erbij gedaan; en die was ook weer anders.
Kortom 4 verschillende handleidingen. Lekker duidelijk toch?
Kwaad is een groot woord. Maar het moet zo stabiel mogelijk zijn. Het beinvloed de smaak wel. De vergistingstemperatuur is namelijk belangrijk voor hoe de gist vergist.quote:Maar goed, vanmorgen was het vat al lekker aan het borrelen. Ik heb de emmer in een ruimte gezet die gisteravond 19 graden was, maar vanmorgen 16,5. Kan dat veel kwaad? Ik heb niet echt veel 'stabiele' ruimtes in huis.
Tnx voor de waarschuwing. Vat staat nu in een kamer met iets stabielere temperatuur.quote:Op dinsdag 6 november 2012 14:03 schreef Oceanonix het volgende:
Let op met die deken. Het gistproces levert ook warmte op. De temp kan daardoor ook te hoog worden.
Slijterij?quote:Op woensdag 7 november 2012 15:15 schreef vivelafete het volgende:
Tijdje geleden ook zo'n brewferm-brewkit met twee emmers gekregen.
Mijn eerste brouwsel (Brewferm Gold) is gebotteld en die is over een paar weekjes te drinken.
Nu staat er de Tripel te vergisten, die gaat zeer binnenkort over naar de andere emmer om te lageren.
Ik heb ook nog een blik 20L pils staan en de Diabolo. Ben allemaal zeer benieuwd of en hoe het smaakt. Als het lekker is ga ik er mee door (met andere blikken van Brewferm en andere merken) en ga ik wat experimenteren met zelf smaken toevoegen. Is het niets, kap ik er weer mee. Maar als ik jullie moet geloven smaakt het allemaal prima. Het is in ieder geval erg leuk en eenvoudig om zelf te doen, als het ook nog een lekker bier oplevert zou het helemaal geweldig zijn.
Heeft iemand hier al een keer een totale mislukking gebrouwen? Door bijvoorbeeld een infectie?
Ben ook benieuwd waar jullie al je flessen vandaan halen. Vooral voor het simpelere bier zou ik het graag in wat grotere flessen (0,5; 0,75 of zelfs 1L) willen bottelen, maar ik heb geen idee waar ik die flessen vandaan moet toveren. Iemand van jullie wel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |