abonnement Unibet Coolblue
pi_115982289
Een vriendin van me wil graag meedoen aan een onderzoek op de werking van medicatie.
Dus in andere woorden, ze wil een proefpersoon worden.

Zelf zegt ze dat ze het waarschijnlijk niet zou doen als ze het geld niet nodig zou hebben.
En ik moet zeggen, het betaald goed.

De medicatie heeft te maken met de vruchtbaarheid van vrouwen.

Mijn vraag is: of er iemand is die hiermee ervaring heeft?
Wat de gevaren kunnen zijn?
En heeft het misschien bijwerkingen op latere leeftijd?
Ik kan alles en
wat ik niet kan,
kan ik leren.
pi_115982300
Niet doen!111! je krijgt er HIV van
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
pi_115982337
Wat bedoel je met 111?
Ik kan alles en
wat ik niet kan,
kan ik leren.
pi_115982340
Zo'n geneesmiddel zit dan al in een stadium dat de kans vrij klein is dat er hele gekke dingen kunnen gebeuren. Bovendien houden ze je goed in de gaten. De duur van zo'n proef is over het algemeen vrij kort waardoor de risico's beperkt zijn.

Natuurlijk is niks helemaal uit te sluiten. Lijkt me moeilijk te verkroppen als je wel last krijgt van hele vervelende bijwerkingen op de korte of lange termijn omdat je een paar rot centen wilde verdienen. Ik zou het risico niet nemen, maar weet niet hoe hoog de financiële nood van je vriendin is. Overigens betekent aanmelden nog niet dat ze ook daadwerkelijk deel mag nemen aan de proef.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 05:13:12 #5
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_115982343
Ik zal je wat zeggen.
Bij zo'n grootschalig onderzoek moet de proefpersoon in kwestie ten eerste gezond en wel zijn. Deze persoon wordt tot en met de eendenbek gecontroleerd. In deze fase krijgt de persoon in kwestie helemaal niks. Daarna wordt persoon (in kwestie) eventueel uitgekozen.
:')
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 05:14:46 #6
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_115982350
quote:
De aflevering 'Doodzieke proefpersonen' (The Human Guinea Pigs) is wegens rechten niet online te bekijken

Drie weken geleden sloeg in Engeland het noodlot toe bij een groep proefpersonen die meedeed aan de test van een nieuw medicijn. Zes van de acht deelnemers werden doodziek en hun gezichten zwollen angstaanjagend op. Wat gebeurde er precies die 15e maart 2006? Hoe kon het zo fout gaan?

Zembla brengt het verhaal van de twee Engelse proefpersonen die de test overleefden. De twee Engelsen zagen hoe de zes in korte tijd veranderden van gezonde jonge mannen in patiënten die plotseling balanceerden op de rand van de dood. Het nieuwe medicijn tegen chronische ontstekingen en leukemie - dat werd onderzocht in Northwick Park Ziekenhuis in Londen - was daarvoor alleen nog op dieren getest. Volgens de fabrikant van het medicijn, TeGenero, had het middel geen extreme bijwerkingen veroorzaakt. De twee proefpersonen die in Zembla hun relaas doen, hadden een placebo gekregen en niet het echte medicijn.

Prof. Hans Evers, voorzitter van de toezichthoudende instantie op onderzoeken naar nieuwe medicijnen (CCMO) is kritisch over het Engelse onderzoek. 'In Nederland zouden we nooit een medicijn, dat nog niet op mensen is getest, meteen aan zes personen tegelijk geven', zegt hij. Proefpersonen zijn, volgens Evers, ook niet altijd goed op de hoogte van de bijwerkingen die een medicijn kan veroorzaken omdat de informatie vaak te ingewikkeld wordt geformuleerd en te uitgebreid is.

In Nederland vinden jaarlijks 2000 proeven met nieuwe medicijnen plaats. Daar zijn jaarlijks zo'n half miljoen mensen bij betrokken. Een kleine 50.000 van hen zijn gezonde proefpersonen die vrijwillig meewerken aan het testen van geneesmiddelen op bijwerkingen. Ze ontvangen een financiële vergoeding die kan oplopen tot zo'n EUR 3.000,- per onderzoek.

Nederlandse bewerking: Hans van Dijk.

http://zembla.vara.nl/Afl(...)e54ce66fbb57ea369d32
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_115982357
ze heeft een Whiplash en ze rookt.
Ik kan alles en
wat ik niet kan,
kan ik leren.
pi_115982423
Is lachen joh, heb het ook 2x gedaan bij PRA in Groningen. Makkelijkste geld ooit, maar je verveelt je wel de pleuris. Tip; ga de eerste keer iig niet langer dan 5/6 dagen..
I'm the shortcut to fame
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:25:00 #10
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_115983388
quote:
Mijn vraag is: of er iemand is die hiermee ervaring heeft?
Wat de gevaren kunnen zijn?
En heeft het misschien bijwerkingen op latere leeftijd?
Is die testfase niet júist om te zien wat de gevolgen zijn?
pi_115984102
Even buiten eventuele risico's. Het instituut geeft de vrijwilligers wel op bij de Belastingdienst. Je moet je verdiensten dus opgeven, anders het risico lopend dat de fiscus je beboet voor het niet opgeven van inkomsten.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 10:50:12 #12
378829 Walvis-instructeur
''aaaoooeeeuuiiiii&a
pi_115984643
Ik heb 1 keer meegedaan bij PRA in Groningen, dat was in November 2011. In september ga ik hopelijk weer mee doen, heb woensdag de voorkeuring gehad en ga ervan uit dat ik mee mag doen. Hopelijk sta ik niet op de reservelijst (dat hoor je pas op dag 1 van de studie), anders mag je op dag 2 alweer naar huis met een kleine tegoedkoming.
Mijn ervaringen met PRA zijn alleen maar positief, al heb ik maar aan 1 studie meegedaan en de dosis medicijn die we toen kregen was zo laag (8x lager dan de laagste dosis waarbij bijwerkingen ontstonden), omdat dat geen studie was om te kijken naar bijwerkingen.
We zaten toen 10 dagen in de kliniek, en ook al hadden we een leuke groep, was ik toch wel blij dat ik naar huis kon op de laatste dag want je gaat je toch wel vervelen. Het was ook nog is kutweer de hele week dus maar 1x buiten kunnen tafeltennissen.
De studie waaraan ik in september wil meedoen verwacht ik wel wat bijwerkingen zoals duizeligheid, moeheid etc. Maar nogmaals, alles wordt heel streng gereguleerd door de medisch ethische comissie.
De studie waarnaar hierboven wordt gelinked in Engeland is een hele bekende waarin het fout is gegaan. Toen waren ze nog zo dom dat als ze een nieuw medicijn voor het eerst in mensen gingen testen, het gelijk in een aantal mensen gingen testen. Terwijl ze persoon 6 het medicijn gaven ging persoon 1 helemaal padje af.. Nu is dat al anders. Die studies bij PRA zijn overigens vaak niet ' first in man', maar al getest bij mensen. Dat staat ook allemaal in de info die je krijgt.

Je krijgt trouwens niet geld gebaseerd op risico dat je loopt, want dat risico moet altijd verwaarloosbaar zijn. Het geld is puur gebaseerd op de tijd die je kwijt bent om mee te doen. Reiskosten worden vergoed op basis van km, dus als student pik ik zo ff 70 euro extra op voor elk retourtje Groningen dankzij studentabo. Je bent in zo'n kliniek veiliger dan als je gewoon je dagelijks leven volgt en deelneemt aan het verkeer bijvoorbeeld. Je wordt constant in de gaten gehouden en ALS je bijwerkingen te heftig worden wordt de studie gelijk gestopt.
Dat over de belastingdienst.. Als dit je enige inkomsten zijn zou ik niet de moeite nemen om dit op te gaan geven.

Je zegt dat je vriendin rookt.. Hoeveel? Bij de meeste studies mag je niet, of max 5 sigaretten per dag roken ofzo. Maar ze geven altijd de voorkeur aan niet-rokers.
Als ze uiteindelijk mee gaat doen, zou ik haar aanraden om een laptop mee te nemen want je hebt wifi daar. Verder wat boeken misschien, maar vooral moet ze gewoon geluk hebben en in een leuke groep met leeftijdsgenoten komen.
Als je nog vragen hebt hoor ik het wel.
pi_115985597
Ze rookt ongeveer 10 sigaretten per dag.

Zelf heb ik het idee, dat je je lichaam verkoopt voor medicatie.
Of zie ik dit fout.

Ik zal haar wel alle advies geven die jullie mij geven.

Alvast bedankt voor alles!
Ik kan alles en
wat ik niet kan,
kan ik leren.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 13:32:58 #14
378829 Walvis-instructeur
''aaaoooeeeuuiiiii&a
pi_115988301
Tja als je het zo wilt noemen... Als ze 10 sigaretten per dag rookt doet dat meer (heel erg veel meer) schade aan haar lichaam dan dat die medicatie zal doen.
Je kunt ook zeggen dat je een klein offer maakt voor de vooruitgang van de geneeskunde der mensheid.
En dan krijg je ook nog eens betaald! :7

Misschien overbodig om te zeggen, maar ik neem aan dat ze niet bang is voor naalden/bloed afgeven, dat wordt nogal vaak gedaan. Vaak krijg je ook een canule in je hand de eerste paar dagen. En tijdens de studie mag ze niet roken zo te zien. Wie weet wordt ze al afgekeurd aan de telefoon als ze zegt dat ze 10 peuken per dag rookt.
pi_115988325
Tja, ik heb het ook gezien, was volop reclame voor in Leiden, maar bij sommige onderzoeken geven ze je bijvoorbeeld een ruggenprik, en ik ken nou net iemand die daardoor verlamd geraakt is! Het zijn soms smerige onderzoekjes hoor!
Het levende bewijs dat drugs en intelligentie prima samengaan.
pi_116433279
Krijg je ook allemaal slangen en dergelijk door je huid geprikt? :'(
pi_116452659
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2012 20:09 schreef kurk_droog het volgende:
Krijg je ook allemaal slangen en dergelijk door je huid geprikt? :'(
Een slang prik je niet door iemands huid. Je krijgt hoogstens een canule of een infuus. Als je bang bent voor naalden, prikken of slangen moet je niet meedoen.
  donderdag 6 september 2012 @ 11:26:31 #18
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_116453167
Ik ken iemand die dit gedaan heeft. Van te voren moest ze allerlei testjes doen om de gezondheid te testen tot aan de eendenbek aan toe, dat dus 2 weken onbetaald in de groep. En uiteindelijk is ze dus niet uitgekozen vermoedelijk omdat ze een paracetamol gebruikt had voor de test.. Dus tot zo ver mijn ervaringen :P
:')
pi_116457369
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 11:10 schreef Walvis-instructeur het volgende:

[..]

Een slang prik je niet door iemands huid. Je krijgt hoogstens een canule of een infuus. Als je bang bent voor naalden, prikken of slangen moet je niet meedoen.
:X
pi_116482687
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2012 13:45 schreef kurk_droog het volgende:

[..]

:X
Ik heb aan zo'n proef meegedaan in Melbourne, voor 2 dagen/nachten. Omgerekend ¤650. :7
Ja goed, ik kreeg dan 2 placebo's en elk uur kwamen ze bloed aftappen via die canule, wat eigenlijk gewoon een naald is die in je arm blijft hangen zodat ze makkelijk bloed kunnen tappen.
It's funny
But not ha-ha funny.
  vrijdag 7 september 2012 @ 11:26:47 #21
378829 Walvis-instructeur
''aaaoooeeeuuiiiii&a
pi_116492977
En TS, gaat ze nog meedoen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')