Dat eerste ben ik het mee oneens, maar dat tweede wel.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:23 schreef Tomatenboer het volgende:
Overigens is solidariteit georganiseerd op basis van vrijwilligheid onvoldoende om een voldoende vangnet te garanderen voor de mensen die het nodig hebben.
Je hebt al minder kansen in het leven als je 'lelijk' bent. Dat begint al als je als baby minder aanvallig bent.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 20:30 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Dat is een onjuiste aanname, dat iedereen gelijke kansen heeft.
Neem alleen al het voorbeeld van mensen die met een handicap worden geboren, of een slechte opvoeding hebben gehad, of in armoede zijn opgegroeid, of die gewoon minder intelligent zijn, en zo zijn er talloze voorbeelden te bedenken van zaken die invloed hebben op je kansen om succesvol te worden op latere leeftijd.
Dat kan ik geen gelijke kansen noemen.
Maar je hebt gelijk als je bedoelt dat in principe iedereen in Nederland de mogelijkheden heeft om zoveel mogelijk z'n talenten te ontplooien en eruit te halen wat erin zit. Maar mede door die ongelijke kansen zal voor de één de lat lager liggen dan de ander.
Wat een gelul, net alsof er geen vangnet bestaat terwijl NL 1 van de beste sociale voorzieningen ter wereld heeft.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:02 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Ja, tot op zekere hoogte wel ja.
De mensen die altijd met die rare vergelijking komen dat het niet sociaal zou zijn om mensen te dwingen solidair te zijn, willen over het algemeen gewoon niet betalen voor de voorzieningen die de overheid onze maatschappij biedt, zij zijn dus wel de laatsten die mogen klagen over een evt gebrek aan sociaal zijn.
Wat je bedoelt is dat mensen niet willen betalen voor voorzieningen waar ze zelf van worden buitengesloten? Voorzieningen die, als ze er zelf gebruik van maken, ze nog eens volledig zelf moeten betalen? Daar is inderdaad dwang voor nodig.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:23 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Omdat ze het vrijwel allemaal zeggen omdat ze minder of niet willen betalen voor anderen en alleen aan zichzelf denken. Over het algemeen hé.
Overigens is solidariteit georganiseerd op basis van vrijwilligheid onvoldoende om een voldoende vangnet te garanderen voor de mensen die het nodig hebben.
Onder dwang.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 06:22 schreef Dr.Nikita het volgende:
[..]
Wat een gelul, net alsof er geen vangnet bestaat terwijl NL 1 van de beste sociale voorzieningen ter wereld heeft.
En dat gejank over niet willen betalen is gewoon tenenkrommend want juist de rijkeren betalen het meeste.
Extreme needs is wat anders dan dat je zonder eigen inspanning (je hoeft alleen maar om geld te zeuren bij je gemeente) van de wieg tot het graf verzorgt kan worden.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:27 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Dat eerste ben ik het mee oneens, maar dat tweede wel.
Een echt vangnet kan niet zonder dat de overheid moet ingrijpen. Ik begrijp die houding van libertariërs niet zo. Zelfs Hayek heeft aangegeven dat de overheid garant zou moeten staan voor "extreme needs", dus echt de primaire levensbehoeften.
Heb je geen Google op je computer?quote:Op woensdag 15 augustus 2012 22:16 schreef betyar het volgende:
[..]
Bron van Asperger? En trouwens met Asperger kun je prima functioneren. Ook graag een bron dat de zielige gehandicapte Bill Gates in zijn schuurtje is begonnen.
Slimme verkiezingsretoriek van Roemer. Ik denk dat heel veel Nederlanders tegen het streng handhaven van die 3% in crisistijd is.quote:Roemer noemt boete van Europa 'belachelijk'
AMSTERDAM - SP-leider Emile Roemer hekelt de strakke begrotingsregels in Europa die voor Nederland in 2013 een maximaal begrotingstekort van 3 procent voorschrijven.
In een interview met het FD van donderdag spreekt Roemer van ''idioterie'' om strikt de norm te handhaven en de omstandigheden niet mee te wegen.
''De overheid moet de zaak weer aan het draaien krijgen. Dan moet ik een belachelijke boete gaan betalen als het tekort groter is dan 3 procent? Over my dead body'', aldus Roemer.
De SP-leider, wiens partij het heel goed doet in de peilingen in aanloop naar de verkiezingen van 12 september, wil volgend jaar met investeringen de economie aan de gang krijgen. ''De werkloosheid stijgt. De overheid moet nu de economie juist aanjagen.''
Meer tijd
Nederland zou wat Roemer betreft net als Spanje meer tijd van Europa moeten krijgen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. '
'Ja, we bezuinigen in een ander tempo en verdelen de lasten anders, maar ook: ja, we zorgen wel dat de houdbaarheid van de overheidsfinanciën op orde komt. We komen volgend jaar echt niet met een begrotingstekort van 4, 5 of 6 procent. Dat is flauwekul die anderen verspreiden, allemaal vooroordelen.''
Door: ANP
Dat is ook zo. Helaas regelt de overheid veel meer dan dat.quote:Op woensdag 15 augustus 2012 23:27 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Dat eerste ben ik het mee oneens, maar dat tweede wel.
Een echt vangnet kan niet zonder dat de overheid moet ingrijpen. Ik begrijp die houding van libertariërs niet zo. Zelfs Hayek heeft aangegeven dat de overheid garant zou moeten staan voor "extreme needs", dus echt de primaire levensbehoeften.
quote:
Zwak.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 07:16 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Heb je geen Google op je computer?
http://www.nd.nl/artikele(...)-tekort-niet-betalenquote:SP wil boete bij tekort niet betalen
Als de Europese Commissie een boete oplegt omdat het Nederlandse begrotingstekort groter is dan drie procent, moet Nederland die niet betalen. "Over my dead body", zegt SP-leider Emile Roemer donderdag in een interview in het Financieele Dagblad. Hij noemt de boete 'belachelijk'.
Roemer stelt dat Nederland een van de grootste nettobetalers is. “Spanje krijgt ook meer tijd, dat moet voor iedereen gelden.” De overheid moet de zaak volgens hem weer aan het draaien krijgen.
Roemer wil volgend jaar gebruiken om extra te investeren. “De werkloosheid stijgt. De overheid moet nu de economie juist aanjagen.” Hij wil onder meer drie miljard investeren om de bouwsector vlot te trekken. Het geld moet worden besteed aan verbetering van woningen en onderhoud aan scholen, dijken en wegen.
Over de SP, in de peilingen de grootste partij, bestaan volgens hem veel vooroordelen. “We komen volgend jaar echt niet met een begrotingstekort van vier, vijf of zes procent. Dat is flauwekul die anderen verspreiden. We zijn niet gek.”
Van een kapitaalvlucht zal volgens Roemer geen sprake zijn als de SP gaat regeren. Hij is wel van plan de belastingtarieven voor grote bedrijven, hoge inkomens, vermogen en vermogenswinsten te verhogen. “Maar binnen Europa zijn onze tarieven heel normaal. President Obama heeft Nederland niet voor niets een belastingparadijs genoemd.” Hij kondigt aan dwars voor de ‘marsroute’ van voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy te gaan liggen. Van Rompuy wil volgens hem steeds meer macht aan Brusselse technocraten overdragen. “Zonder democratische controle en waarbij de financiële sector aan tafel zit.”
Oeh, ik denk dat hij zich daarin heel erg vergist.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 08:14 schreef lexgauw007 het volgende:
Van een kapitaalvlucht zal volgens Roemer geen sprake zijn als de SP gaat regeren.
Daar vergist hij zich zeker in. grote bedrijven vestigen zich hier omdat ze korting krijgen van de belastingdienst. Andere landen blijven die kortingen gewoon geven. Het bedrijf verhuist en laat ons weer met wat extra uitkeringstrekkers zitten. Beter een beetje belastinginkomsten en werkgelegenheid dan helemaal geen belastinginkomsten en werkloosheid.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 08:21 schreef Eem_Il het volgende:
[..]
Oeh, ik denk dat hij zich daarin heel erg vergist.
Als ik dit soort dingen lees begin ik me steeds meer zorgen te maken over de kredietwaardigheid van ons land.
Maar goed, dit draadje gaat dus over de SP. Niet over de fantasievolle utopie van het lolbertarisme.quote:
Het partijprogramma van de SP is fantasievol. Wel van alles willen, maar zodra het op begrotingstekorten of staatsschuld aankomt dan komen ze niet verder dan 'over my dead body.'quote:Op donderdag 16 augustus 2012 08:31 schreef Perrin het volgende:
[..]
Maar goed, dit draadje gaat dus over de SP. Niet over de fantasievolle utopie van het lolbertarisme.
Niemand kan boodschappen doen met een lege portemonnee en een bankrekening op rood. Ook de SP niet.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 08:33 schreef Eem_Il het volgende:
[..]
Het partijprogramma van de SP is fantasievol. Wel van alles willen, maar zodra het op begrotingstekorten of staatsschuld aankomt dan komen ze niet verder dan 'over my dead body.'
Helaas zullen wij daar ook last van krijgen op het moment dat ze daar na één jaar kabinet-Roemer achter komen.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 08:35 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Niemand kan boodschappen doen met een lege portemonnee en een bankrekening op rood. Ook de SP niet.
Als je het rationeel bekijkt valt dat nog wel wat mee vermoedelijk. Hij zal altijd met anderen moeten regeren (zoals het er nu naar uit ziet met o.m. de VVD) dus de plannen worden altijd afgezwakt.quote:Op donderdag 16 augustus 2012 08:21 schreef Eem_Il het volgende:
[..]
Oeh, ik denk dat hij zich daarin heel erg vergist.
Ach zolang zwaar uit de klauwen gierende overheidsfinanciën onder Rutte geen punt zijnquote:Als ik dit soort dingen lees begin ik me steeds meer zorgen te maken over de kredietwaardigheid van ons land.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |