abonnement Unibet Coolblue
pi_117445752
Zandsculptuur, zo verdrietig :*
Sterkte in de komende weken, het is heftig.

Ik heb afgelopen half jaar 2 miskramen gehad. De eerste is het kindje gestopt met 8 weken maar de vruchtzak door blijven groeien tot 13 weken, toen stond er curretage gepland maar precies die dag verloor ik het natuurlijk. Deze miskraam was lichamelijk erg zwaar, heel veel pijn, wel vrij weinig bloed. Wel een flinke vruchtzak met vruchtwater er nog in. Ik heb het niet open durven maken dus niet gezien hoe het kindje eruit zag.
Vorige maand heb ik nog een miskraam gehad bij 4 weken en 6 dagen. Dit was gewoon vergelijkbaar met een menstruatie, net zoveel bloed en het totale bloeden duurde ook maar 4 dagen. Het vruchtzakje was niet meer dan een fliebertje die ik ook direct verloor op de dag dat ik begon met bloeden. Verder kon ik er niets uithalen.

Ik vind beide keren ook niet eng wat ik verloor. De eerste miskraam schrok ik omdat het veel groter was dan verwacht maar daarna heb ik het nog een tijd bekeken.

De enige wijsheid die ik je kan meegeven is dat je niet je grenzen voorbij gaat. Vind jij dat het te lang duurt, trek aan de bel! Laat je lekker vertroetelen en patacetamol mag je nemen mocht je erg pijn krijgen. Heel veel sterkte!!
E.
pi_117499144
Bedankt voor alle lieve reacties en ervaringen :*. De ergste schrik is voorbij inmiddels, en het leven gaat intussen weer een beetje 'als normaal' verder. Ik voel me ook niet zwanger meer, hoewel ik wel het idee heb dat mijn buik nog wel weer wat is gegroeid.
De mk zelf is nog niet doorgezet (het rommelt wel af en toe, maar niets wat erop lijkt dat het zich echt al aandient). Komende vrijdag gaan we in het ziekenhuis bespreken wat de opties zijn. Ik zou zelf denk ik wel graag medicijnen gebruiken om het op te wekken, heeft iemand hier daar misschien ervaring mee?
pi_117499607
Zandsculptuur :*
Ik heb Cytotec ingebracht de ochtend dat mijn curretage gepland stond om de baarmoedermond te verweken. Ik had toen al ruim een week krampen en bloedingen en door deze tabletten werd het erger. Ik heb toen een uurtje of 2 tot 3, weet ik niet precies meer, erge krampen gehad en veel bloedverlies. Bij een nies verloor ik het vruchtje en zakje ineens en hoefde er geen curretage meer plaats te vinden. Alles is er in 1 keer uitgekomen bij mij bleek op de echo direct erna en mijn ervaring is dus ook wel positief! Maar mijn baarmoedermond stond dus al wel een stukje open en heeft alleen het laatste zetje nodig gehad door de tabletten. Mijn ziekenhuis heeft trouwens geen voorstel gedaan om de tabletten te gebruiken. Ik kon alleen kiezen tussen afwachten en curretage, dat vond ik toen heel jammer..

Sterkte!! Hopelijk duurt het niet te lang allemaal!
E.
pi_117509283
Zandsculptuur; wat ontzettend vervelend dat je er nog midden in zit. Hopelijk zet het voor vrijdag door en anders in het z'huis een goed plan maken. Als het lichamelijk Klaar is kun je het emotioneel ook afsluiten en een plekje geven. Hier geen ervaring met medicatie of curretage, hier kwam het vanzelf. Sterkte :*
pi_117551226
Bedankt voor het delen van je ervaring, Sparkling :)
Ik heb steeds het idee dat het gaat doorzetten, en dan zwakt de buikpijn weer af, dus ik ben blij dat we vrijdag naar het ziekenhuis gaan. Het voelt goed om weer een beetje het heft in eigen hand te hebben voor wat betreft het verdere verloop.
Mentaal gaat het trouwens erg goed, bijna alsof er nooit iets gebeurd is. Bizar hoe flexibel je geest in zo'n situatie toch kan blijken te zijn (had het echt heel anders verwacht).
Hebben jullie trouwens nog iets gedaan (een ritueel, of iets gekocht) als 'aandenken' aan de zwangerschap?
pi_117551351
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2012 16:38 schreef zandsculptuur het volgende:
Bedankt voor het delen van je ervaring, Sparkling :)
Ik heb steeds het idee dat het gaat doorzetten, en dan zwakt de buikpijn weer af, dus ik ben blij dat we vrijdag naar het ziekenhuis gaan. Het voelt goed om weer een beetje het heft in eigen hand te hebben voor wat betreft het verdere verloop.
Mentaal gaat het trouwens erg goed, bijna alsof er nooit iets gebeurd is. Bizar hoe flexibel je geest in zo'n situatie toch kan blijken te zijn (had het echt heel anders verwacht).
Hebben jullie trouwens nog iets gedaan (een ritueel, of iets gekocht) als 'aandenken' aan de zwangerschap?
Wij hebben er zelf niks aan gedaan, was voor ons persoonlijk niet nodig.
  woensdag 3 oktober 2012 @ 16:49:23 #232
95408 Incantrix
0118 999 88199 9119 725....
pi_117551695
Zandsculptuur, hoop dat vrijdag niet nodig zal zijn, anders alvast succes :* hier geen aandenken of ritueel ofzo, alleen bij Gabriël (as uitgestrooid).
3!
pi_117556632
Zandsculptuur, wat vervelend dat het niet vanzelf op gang lijkt te komen, gelukkig is het bijna vrijdag en kunnen ze je verder helpen. Ben blij dat het je emotioneel goed af gaat :*

Limone, hoe gaat het nu bij jou?
pi_117578590
Zandsculptuur, verdrietig dat het nog zo lang duurt.

Wij hebben een klein beeldje van een baby in de baarmoeder gekocht na de eerste miskraam. Bij de tweede niets gedaan, alleen het in de tuin begraven.
Je man en jij moeten doen waar jullie je goed bij voelen! :*
E.
pi_117636081
Lief L0t. dat je naar mij vraagt. Het gaat eigenlijk wel goed met mij. Ik ben het verloren vorige week en een paar dagen later is het bloeden gestopt. Ik heb nog een controle-echo gehad waaruit bleek dat alles weg was. Volgens de verloskundige staat er niets in de weg om het weer te proberen. Jippie! Seks! :9~

Het rouwproces is ook afgesloten nu. We hebben niets speciaals gedaan, behalve er veel over praten. Het is goed zo.

Zandsculptuur, heel veel sterkte nogmaals. :*
pi_117636545
Fijn Limone! Hoop dat ik je snel weer terug mag zien in Z&G :*

Zandsculptuur, hoe is het vandaag gegaan?
pi_117651684
Dit gaat niet over mij, maar vrienden van ons. Moet het even wegschrijven ofzo...
een maand of twee nadat wijzelf erachter kwamen dat we een kindje zouden krijgen waren de vrienden ook zwanger. Zo blij, ze waren namelijk al even bezig met proberen, maar bij de eerste echo was het mis... Geen kloppend hartje. Er was uit onderzoeken gebleken dat er iets was met zijn zaadcellen de kans op een zwangerschap was eigenlijk bijna nihil. Nu waren ze dan tóch voor de tweede keer zwanger, helemaal op natuurlijke wijze, een echt wondertje dus! Maar gisteren bij de twaalf weken echo bleek dat dit kindje een open schedeltje heeft...maandag vlokkentest. Ik vind het zooo sneu voor ze... Nu heeft zij op zich al twee kindjes uit een eerdere relatie, maar ze wilden zo graag samen ook een kindje. Ik gun het ze zo!

Waren wijzelf ook nog op verjaardag gisteravond bij andere vrienden en hadden wij net te horen gekregen dat het mis was bij ze, gaat er iemand tegen me kletsen dat het zo leuk was dat die vrienden zwanger waren (die vriend had het nieuws namelijk een week of twee eerder verteld aan de vriendengroep, bij tien weken echo leek alles nog ok namelijk) en over dat ze niet eens wist dat die al kindjes wilde etc. Ik heb maar een beetje kort geantwoord en ben niet echt er op ingegaan, vond het niet aan mij om te vertellen dat het mis was. Maar man... Besef wel dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Meiden hier, ik wens jullie ook heel veel sterkte...
pi_117656886
He gedver wat een sneu verhaal SupremeEvil..
pi_117663170
Bah wat een triest verhaal, SupremeEvil ;(

quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2012 19:07 schreef L0t.. het volgende:
Zandsculptuur, hoe is het vandaag gegaan?
Lief dat je het vraagt :* even onder een spoiler ivm lang verhaal ;) .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_117663790
Wauw, zandsculptuur, dat klinkt inderdaad heftig. Maar ook mooi, dat het zo snel 'klaar' is. Logisch dat je je nog niet helemaal optimaal voelt, het is niet niets... Ik had in mijn hoofd dat zo'n 'medicijnen miskraam' een hele tijd zou duren.. enkele dagen minimaal, als een extreme ongesteldheid zeg maar.
Lieve vent heb je ook :*

Ik hoop op een mooie schone echo voor je, en snel een nieuwe kans!
pi_117669266
Wow zand, dat is snel gegaan zeg! Heftig :* Logisch dat je hier even van moet bijkomen, het is niet niks. Hopelijk is alles op de echo inderdaad schoon en kunnen jullie verder. Fijn ook dat je daar wel weer naar uitkijkt :) Sterkte!
pi_117680501
Zandsculptuur; dat is snel en heftig verlopen allemaal. Nu bijkomen en een plekje geven. Ik hoop dat de echo komende week helemaal goed is. Sterkte voor jou :*
pi_117721525
Zandsculptuur, wat een verhaal en wat heb je alles duidelijk beschreven! Veel sterkte de komende tijd.

Vorige week stopte het bloeden bij mij en ik ben gister ongesteld geworden. -O- *O* Was dit bij jullie ook zo snel?
pi_117728712
Bedankt voor de lieve reacties :) :*.
Het ging bij mij ook wel echt super snel, zelfs de verloskundige zei dat ze het zo snel nog nooit had meegemaakt. Van mij had het ook wel iets minder snel gemogen hoor :') .

@Limone, ik heb nog geen flauw idee hoe zoiets werkt... heb ook geen idee wanneer ik weer een eisprong kan verwachten. En wanneer de HCG weer volledig uit mijn lijf verdwenen is.
pi_117729345
Limone, ik herken het niet. Bij mij duurde het de eerste keer iets van 11 weken en de vorige keer 4,5 week toen ik opnieuw zwanger bleek.
Ik heb wel begrepen dat je al snel weer bloedingen kan krijgen maar daar heb ik dus geen ervaring mee. Ik neem niet aan dat je nu al een eisprong hebt gehad toch?
E.
  maandag 8 oktober 2012 @ 14:33:08 #246
337708 __Isis__
Met een knipoog ;)
pi_117731332
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 08:24 schreef Limone het volgende:
Zandsculptuur, wat een verhaal en wat heb je alles duidelijk beschreven! Veel sterkte de komende tijd.

Vorige week stopte het bloeden bij mij en ik ben gister ongesteld geworden. -O- *O* Was dit bij jullie ook zo snel?
Dat is zeker snel! Bij mij duurde het na de miskraam 5,5 week voordat ik ongesteld werd, maand erna was ik (gelukkig) weer zwanger.
Twee harten, een liefde
Uit liefde, een hart
pi_117733955
Hoe lang na een miskraam is eigenlijk het hcg weer uit je bloed en kan je weer een ovulatietest of zwangerschapstest doen? Ik ben namelijk wel erg benieuwd wanneer mijn cyclus weer opstart.
Kan je de mk zien als 1e dag van je laatste ongesteldheid of werkt dat niet zo?
pi_117735180
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2012 15:42 schreef zandsculptuur het volgende:
Hoe lang na een miskraam is eigenlijk het hcg weer uit je bloed en kan je weer een ovulatietest of zwangerschapstest doen? Ik ben namelijk wel erg benieuwd wanneer mijn cyclus weer opstart.
Kan je de mk zien als 1e dag van je laatste ongesteldheid of werkt dat niet zo?
Ik weet niet meer precies wanneer ik de test deed maar een het was een paar dagen na de miskraam en toen was hij negatief. Ik weet nog dat het bij Fieder toen veel langer duurde, die heeft best een tijdje positief getest nog.
En ja, volgens mij kun je de dag van het begin van de miskraam zien als de eerste nieuwe dag van je cyclus. Dus bij echt bloedverlies, nog niet bij alleen bruinverlies.
E.
pi_117735451
Ok bedankt. Ik zal het van de week ook even aan de gynaecoloog vragen (ik wil ook graag weten wanneer ik weer in bad mag en weer seks mag hebben enzo ;) ) en zal het dan voor het gemak eens gaan testen met een aantal goedkope thuistestjes van internet.
Bij mij waren alle zwangerschapskwaaltjes al een week weg, dus misschien zijn de hormonen ook al een heel eind verdwenen.
  maandag 8 oktober 2012 @ 16:22:15 #250
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_117735596
Ik heb niet meer getest na de curettage (mk kwam niet vanzelf of met pillen op gang), maar m'n cyclus zat daarna weer precies op schema als zou de curettage de eerste dag van de laatste menstruatie zijn.

Tenminste, dat gok ik, ik heb die maand geen ovutesten gedaan, maar werd wel weer volgens mijn normale cyclus ongesteld.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')