abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 28 juli 2012 @ 14:33:20 #1
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_114764026
Originele OP:

quote:
Ik ben al langere tijd ziek. Door een operatie, die veel zwaarder is uitgevallen dan voorheen was ingeschat, mag ik niet lopen/mijn heup belasten. Ik zit in een rolstoel en mag alleen de hoogstnoodzakelijke stappen nemen met krukken. Ik mag ook niet autorijden en kan daardoor niet naar mijn werk (1 uur enkele reis, OV niet mogelijk). Ik kan wel thuiswerken, al is dat ander werk dan ik normaal doe (maar wel leuk werk) en minder uren.

Nu wil mijn leidinggevende (dat is de baas van mijn eigen leidinggevende, hoger is er niet, zeg maar) dat ik toch naar mijn werk kom, twee dagen in de week. De huisarts, die ik vanmorgen gesproken heb, heeft dat verboden. Morgen heb ik een spoedafspraak met mij orthopeed, ik ga ervan uit dat ook hij zegt dat hij niet akkoord gaat. Tegen thuis werken is geen bezwaar, dat is een stuk minder belastend, ik kan er af en toe even vandaan als het niet gaat en als ik mijn oefeningen moet doen.

Ik heb mijn leidinggevende dus verteld dat ik niet naar mijn werk mag van mijn arts. Maar dat ik uiteraard bereid ben om gewoon thuis te werken. Eerst werd me verteld dat ik morgen toch op moet draven maar uiteindelijk (omdat ik aangaf dat ik mijn gezondheid het belangrijkste vind) mag ik het gesprek met de bedrijfsarts, volgende week, afwachten. "Afhankelijk van dat gesprek worden je uren van deze week als verlof geschreven, of niet."

Met dat laatste ben ik het sowieso niet eens, want ik werk gewoon deze week, maar dan thuis.

Maar goed, dat is niet mijn hoofdvraag. Dat is namelijk deze: wat gebeurt er als mijn behandelend arts zegt dat ik niet mag werken op locatie en de bedrijfsarts zegt dat ik dat wel moet doen? Mag een bedrijfsarts ingaan tegen het advies van de behandelend arts?

Ik ga in elk geval morgen de orthopeed vragen om een brief te schrijven voor de bedrijfsarts waarin hij aangeeft dat op locatie werken te belastend is. Ook ben ik lid van een vakbond dus ik denk dat ik die maar eens om informatie ga vragen, wat het bedrijf wel en niet mag vragen van me.
Samenvatting van deel 1:

- ziek sinds februari (kon niet meer autorijden, liep al tijdlang met krukken)
- geopereerd in april, tot die tijd max. 75% thuiswerk gedaan
- na operatie rolstoel, mag heup 6 maanden niet belasten (4e graads artrose)
- ik werk gedeeltelijk thuis
- werkgever wil dat ik 2 dagen per week op locatie kom werken
- huisarts en orthopeed verbieden dat
- bedrijfsarts kan daardoor niet anders dan akkoord gaan met thuiswerk
- er was nog geen plan van aanpak en reïntegratieadvies, daar heb ik de bedrijfsarts op gewezen
- bedrijfsarts stuurt reïntegratieadvies op dat niet met mij besproken is
- ondertussen stuurt manager mail waarin staat dat *ik* niet naar het werk wil komen, dat ze mijn reiskosten gaan intrekken (wat automatisch al gebeurt na enkele maanden) en dat ik (volgens CAO) gekort ga worden in salaris
- ik probeer de bedrijfsarts te pakken te krijgen om zaken die niet kloppen in het reïntegratieadvies recht te zetten
- de arbodienst verwijst mij daarvoor naar HR, HR verwijst me naar mijn leidinggevende en die weer naar de arbodienst
- mijn verzoek om een telefonisch gesprek met de bedrijfsarts wordt door HR verkeerd opgevat, namelijk als een verzoek om de volgende afspraak met de bedrijfsarts (waarvan ik de datum nog niet eens wist) telefonisch te maken, wat mijn leidinggevende weigert
- ik krijg een melding van mijn leidinggevende dat ik mijn targets voor thuiswerk niet haal, waarbij aangetekend moet worden dat de laptop die ik daarvoor gekregen heb niet goed functioneert; dat kost mij elke werkdag al snel een uur en veel telefoontjes met ICT

Voor wie deel 1 niet heeft gelezen, die vind je hier

En TS is overigens Rewimo..

[ Bericht 14% gewijzigd door qltel op 28-07-2012 14:55:00 ]
pi_114764187
heb even meegelezen.
is dat nog stees dezelfde werkgever ??
moet wel 22 jaar is niet nix

succes Re
Op dinsdag 25 september 2012 02:54 schreef dolfina-chica het volgende: zie kwiebus, zo moeilijk ben ik niet, ik geef je gewoon gelijk ;)
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 28 juli 2012 @ 14:39:38 #3
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_114764235
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 14:37 schreef kwiebuske het volgende:
heb even meegelezen.
is dat nog stees dezelfde werkgever ??
moet wel 22 jaar is niet nix

succes Re
Ja, weliswaar niet de hele 22 jaar onder dezelfde naam, maar wel onafgebroken in dienst.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 28 juli 2012 @ 14:56:18 #4
309210 Beardy
Echte mannen hebben een baard.
pi_114764793
Een bedrijfsarts is een gefaalde huisarts - ze kunnen vrijwel niets. Vergeet ook niet dat de bedrijfsarts weliswaar een zwijgplicht heeft en zo .... maar toch echt als hoofddoel heeft je zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Je WERKGEVER betaalt die bedrijfsarts tenslotte!

Als een échte arts niet wil dat je gaat werken, dan ga je niet werken!

Een collega van mij moest van de bedrijfsarts 'aanstaande maandag gewoon gaan werken' na een onderzoekje van 5 minuten. Mijn collega weigerde dat; 'kan niet'. BA; 'IK zeg dat je MOET, dat het kan!'Collega; 'en ik zeg dat het niet kan omdat ik aanstaande donderdag wordt opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie aan mijn rug'.

Wij (ik zat in de OR) hebben de werkgever vriendelijk doch dringend verzocht een andere bedrijfsarts te zoeken. Waarmee ik op HET PUNT kom; praat met de ondernemingsraad (als die er is in je bedrijf) of anders met de vakbond. En laat je échte arts een verklaring opstellen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 28 juli 2012 @ 15:02:06 #5
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_114764960
Een brief van de orthopeed is er al, die heeft de bedrijfsarts. Ze wil er ook nog eentje van de fysio, die komt er ook.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 28 juli 2012 @ 15:03:35 #6
331246 Kentekenplaat
Vaak op de foto.
pi_114765004
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 14:31 schreef qltel het volgende:

[..]

"De baas" is het probleem niet. De manager is het probleem.. Die gaat gelukkig niet over heel het bedrijf, maar over een afdeling.

Deel 2
Ik weet natuurlijk niet hoe het volk boven de manager is, maar anders zou je die misschien kunnen laten aanpreken op het gedrag van een manager.
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
pi_114773449
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 14:56 schreef Beardy het volgende:
Een bedrijfsarts is een gefaalde huisarts - ze kunnen vrijwel niets. Vergeet ook niet dat de bedrijfsarts weliswaar een zwijgplicht heeft en zo .... maar toch echt als hoofddoel heeft je zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Je WERKGEVER betaalt die bedrijfsarts tenslotte!
Onze bedrijfsarts heeft als hoofddoel mensen verantwoord weer aan het werk te krijgen, of dat nou snel of langzaam is. Ook in die beroepsgroep heb je goeie en slechte.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 28 juli 2012 @ 19:53:55 #8
309210 Beardy
Echte mannen hebben een baard.
pi_114775190
Inderdaad Vanyel, maar ze hebben hoe dan ook een 'andere pet op' dan je behandelend arts.

Zelf heb ik gehad dat een bedrijfsarts het verband van mijn hand / vinger haalde, de hechtingen en wond bekeek en vervolgens .... een bedrijfsgeneeskundige liet komen om een nieuw verband aan te leggen. Nou heb ik alleen een stukje EHBO, maar zo'n verband aanleggen is écht eenvoudig.

Anyway, waar het om gaat is dat (zie de WOR) de keuze voor een bepaalde Arbo dienst door de werkgever INSTEMMINGSPLICHTIG is voor de OR, dus voldoet die arts niet dan is het verstanduig het bij de OR aan te kaarten.
pi_114826932
Ik heb nu pas van de afgelopen week bijgelezen.
Er wordt wel erg fijn meegedacht vanuit het bedrijf, kan me voorstellen dat het allemaal averechts werkt, inderdaad ook voor je genezing.
Ik zou ook goed met de vakbond overleggen over je verdere 'strategie'. Veel sterkte in elk geval.
pi_114890254
Misschien anders de bedrijfsarts maar eens voorstellen dat hij een bezoekje brengt aan de duitse orthopeed, als het kan de Oberarzt "om zich te laten informeren".
Ik denk dat hij dan wel even op zijn plaats gezet wordt.
Die hebben meestal niet veel geduld met niet-specialisten die het beter denken te weten.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 31 juli 2012 @ 12:49:47 #11
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_114891644
Ik heb deze week bijgehouden hoe lang het duurt voor ik alles draaiend heb op mijn laptop. Gisteren 48 minuten :o Vandaag deed alles het na 20 minuten al *record w/ * maar toen was er een storing in mijn werkprogramma. Uiteindelijk kon ik na 32 minuten aan de slag.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_114893395
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 12:49 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb deze week bijgehouden hoe lang het duurt voor ik alles draaiend heb op mijn laptop. Gisteren 48 minuten :o Vandaag deed alles het na 20 minuten al *record w/ * maar toen was er een storing in mijn werkprogramma. Uiteindelijk kon ik na 32 minuten aan de slag.
Het zou mij niet verbazen als hun reactie daarop iets zal zijn als '(waarom) heb je dat niet eerder aangegeven als dat zo'n probleem lijkt te zijn'.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 31 juli 2012 @ 13:36:02 #13
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_114893491
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 13:33 schreef Modus het volgende:

[..]

Het zou mij niet verbazen als hun reactie daarop iets zal zijn als '(waarom) heb je dat niet eerder aangegeven als dat zo'n probleem lijkt te zijn'.
Omdat dat probleem al uitgebreid aangegeven is, lijkt me dat onwaarschijnlijk.. :)
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 31 juli 2012 @ 17:39:13 #14
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_114903948
Ja hoor, daar is het volgende mailtje :(

En natuurlijk word ik om mijn oren geslagen met het arboadvies, mijn niet gehaalde targets en het feit dat zij een taxi en rolstoel hadden geregeld maar dat ik niet kwam opdagen :')

Nu willen ze dat ik elke 3 weken langskom om de voortgang van mijn reïntegratie te bespreken, precies op de dag dat ik niet werk - en uiteraard op een andere dag dan de dagen dat de bedrijfsarts er is. Bovendien moet ik inderdaad elke week een uur langer per werkdag aan de slag en mijn targets halen.

Morgen ga ik dus maar gauw een afspraak maken met een juridisch medewerker van de vakbond.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 31 juli 2012 @ 17:54:47 #15
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_114904673
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 17:39 schreef Rewimo het volgende:
Ja hoor, daar is het volgende mailtje :(

En natuurlijk word ik om mijn oren geslagen met het arboadvies, mijn niet gehaalde targets en het feit dat zij een taxi en rolstoel hadden geregeld maar dat ik niet kwam opdagen :')

Nu willen ze dat ik elke 3 weken langskom om de voortgang van mijn reïntegratie te bespreken, precies op de dag dat ik niet werk - en uiteraard op een andere dag dan de dagen dat de bedrijfsarts er is. Bovendien moet ik inderdaad elke week een uur langer per werkdag aan de slag en mijn targets halen.

Morgen ga ik dus maar gauw een afspraak maken met een juridisch medewerker van de vakbond.
Dit is wel heel erg klote. Had nog zo gehoopt voor je dat al het andere gewoon lompigheid was.
In elk geval snel advies van de deskundige. En door de stress en verhoogde pijnklachten kun je in elk geval geen lange reizen maken. En misschien wel minder lang werken.
  dinsdag 31 juli 2012 @ 17:56:49 #16
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_114904762
Ik lees mee, heb alleen qua advies niks toe te voegen.

Maar ik vind het zo klote voor je. En ik word er boos en verdrietig van.

Ik hoop dat de vakbond nog wat voor je kan doen!
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † dinsdag 31 juli 2012 @ 17:57:29 #17
43556 miss_dynastie
pi_114904788
Het arboadvies heb ik even niet helder voor ogen, maar targets + ziek lijkt me sowieso een big nono en taxi is best leuk en aardig, maar je hebt op schrift dat je niet MAG reizen. Twee punten kun je dus sowieso meteen pareren.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 31 juli 2012 @ 18:01:45 #18
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_114904955
qltel print nu in elk geval een overzicht uit van mijn telefoontjes met ICT. Daar zitten lange gesprekken tussen. En het zijn er veel.

Alle mail heb ik ook geprint.

Maar ondertussen zit ik hier wel helemaal gestresst te raken :{

Ik snap niet waarom dit allemaal gebeurt.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_114905617
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 18:01 schreef Rewimo het volgende:
qltel print nu in elk geval een overzicht uit van mijn telefoontjes met ICT. Daar zitten lange gesprekken tussen. En het zijn er veel.

Alle mail heb ik ook geprint.
Als ik je 1 dringend advies mag geven: verschiet al je kruit niet en bewaar dit soort hardcopies voor een (eventuele) rechtszaak.
quote:
Maar ondertussen zit ik hier wel helemaal gestresst te raken :{

Ik snap niet waarom dit allemaal gebeurt.
Laat ik er maar geen doekjes om winden: ze proberen ze zo ver te krijgen dat je óf uit jezelf opstapt, óf je werkweigering of ongeschiktheid voor je beroep aan te wrijven en je daarom te ontslaan.

Hoog tijd voor een (arbeidsrecht)advocaat ertussen, laat die de eerste klappen maar voor je opvangen. Jij bent emotioneel te zeer betrokken en daar maakt je werkgever misbruik van.
pi_114905713
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 18:01 schreef Rewimo het volgende:
qltel print nu in elk geval een overzicht uit van mijn telefoontjes met ICT. Daar zitten lange gesprekken tussen. En het zijn er veel.

Alle mail heb ik ook geprint.

Maar ondertussen zit ik hier wel helemaal gestresst te raken :{

Ik snap niet waarom dit allemaal gebeurt.
*knuffel* Ik vind het zo erg voor je :{ Snap dat je niet begrijpt waar je dit aan verdiend hebt.
Succes verder!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 31 juli 2012 @ 18:23:54 #21
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_114905778
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 18:19 schreef r_one het volgende:

[..]

Als ik je 1 dringend advies mag geven: verschiet al je kruit niet en bewaar dit soort hardcopies voor een (eventuele) rechtszaak.
Daar zijn ze ook voor, gaan in het dossier.

quote:
Laat ik er maar geen doekjes om winden: ze proberen ze zo ver te krijgen dat je óf uit jezelf opstapt, óf je werkweigering of ongeschiktheid voor je beroep aan te wrijven en je daarom te ontslaan.

Hoog tijd voor een (arbeidsrecht)advocaat ertussen, laat die de eerste klappen maar voor je opvangen. Jij bent emotioneel te zeer betrokken en daar maakt je werkgever misbruik van.
Dat ga ik nu via de vakbond doen ja. Ze hameren aldoor op het feit dat ik niet naar mijn werkplek *wil* komen, terwijl ik dat dus gewoon niet mag van mijn artsen, maar daar gaan ze aan voorbij.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 31 juli 2012 @ 18:24:23 #22
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_114905804
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 18:22 schreef Isabeau het volgende:
*knuffel* Ik vind het zo erg voor je :{ Snap dat je niet begrijpt waar je dit aan verdiend hebt.
Succes verder!
Dank je wel :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 31 juli 2012 @ 19:44:05 #23
107525 Caithlinn
Still me....
pi_114909602
Jeetje Rewimo, wat een achterlijke manager heb jij... Het gaat gewoon van kwaad tot erger en ze liegt ook nog over de besproken dingen. Dit lijkt me inderdaad niet echt bevorderlijk voor jouw herstel. Heel veel sterkte en ik zou ook snel juridische/professionele hulp inschakelen.

Ik heb zelf als manager ook met langdurig zieke werknemers te maken gehad maar ik heb ze toch nooit zo schofterig behandeld en op alle mogelijke manieren geholpen om op een leuke manier weer naar het werk te komen. Uiteindelijk zijn ze allemaal met plezier weer aan het werk gegaan zodra ze konden, lijkt me effectiever dan wat jouw manager nu doet.
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says; "oh crap, she's up"
  † In Memoriam † dinsdag 31 juli 2012 @ 19:51:11 #24
43556 miss_dynastie
pi_114909992
Ik vroeg me af, rewimo, is bij jouw werkgever bekend dat er hierna waarschijnlijk een operatie plaats gaat vinden en mogelijk voor de andere kant hetzelfde traject moet worden doorlopen? Want zo ja, dan denk ik dat dat het antwoord is op de vraag waarom de werkgever zo doet. En je moet stoppen met je af te vragen waar je dit aan verdiend hebt, want dit heb je nergens aan verdiend, punt :*
  dinsdag 31 juli 2012 @ 19:54:19 #25
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_114910158
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 17:39 schreef Rewimo het volgende:
Ja hoor, daar is het volgende mailtje :(

En natuurlijk word ik om mijn oren geslagen met het arboadvies, mijn niet gehaalde targets en het feit dat zij een taxi en rolstoel hadden geregeld maar dat ik niet kwam opdagen :')

Nu willen ze dat ik elke 3 weken langskom om de voortgang van mijn reïntegratie te bespreken, precies op de dag dat ik niet werk - en uiteraard op een andere dag dan de dagen dat de bedrijfsarts er is. Bovendien moet ik inderdaad elke week een uur langer per werkdag aan de slag en mijn targets halen.

Morgen ga ik dus maar gauw een afspraak maken met een juridisch medewerker van de vakbond.
Terug mailen :

Kan niet, want orthopeed vind reizen belastend dus ook 1x per 3 weken is te belastend. Targets kunnen niet gehaald worden door dat hoerige kut programma van ze en die rolstoeltaxi is leuk, maar je moet te lang zitten, dus kan niet.

En leuk dat je een uur langer aan de slag moet, maar dat is niet haalbaar.

Ja sorry hoor, maar ze kunnen zoveel willen :') Er ligt een duidelijk advies van je orthopedisch chirurg en huisarts. En als ze het er niet mee eens zijn, dan gaan ze maar naar de rechter voor je ontslagvergunning. Ik wens ze veel succes :')
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')