Is toch logisch, er is geen auto meer dus valt er ook niks te leasen.quote:Op donderdag 26 juli 2012 11:36 schreef lezzer het volgende:
Nou ja, ik ben de werkgever in dit geval.
Maar, ik wist niet dat het einde leasecontract is als de auto total loss gereden wordt.
Een aantal jaar geleden had ik dat wel. Mijn advocaat durfde een zaak niet aan en ik was nog een beetje onervaren...ben er nu nog steeds pissig omquote:Op donderdag 26 juli 2012 11:45 schreef polariteit het volgende:
Het zou een beetje raar zijn als de werkgever jou eruit schopt, en dat je dan ook nog met een kostenpost opgescheept wordt waar je niet om gevraagd hebt.
Volgens mij treed je in beide gevallen uit dienst.quote:Op donderdag 26 juli 2012 11:57 schreef chrisr het volgende:
Uit dienst treden in niet hetzelfde als je contract niet verlengen of ontslagen worden.
Ja, maar dan is het vrijwel altijd een leaseauto die de eigen keuze van de werknemer is, geen auto uit de pool van de werkgever waar hij toch al aan vastzit.quote:Op donderdag 26 juli 2012 12:21 schreef jroz het volgende:
Zo'n constructie komt regelmatig voor, alleen dan is de voorwaarde dat wanneer de werknemer uit eigen wil opstapt, hij de auto moet overnemen. Bij ontslag (of niet verlengen) is dit dan neit het geval. Lees nog even goed na of zoiets erin staat.
Heb je het hier nu over dat je zelf vertrekt, of dat je niet meer hoeft terug te komen omdat je contract niet verlengd wordt? Daarin lijkt me wel een verschil te zitten.quote:Op donderdag 26 juli 2012 00:27 schreef muhahaha het volgende:
[..]
Het is gebruikelijk, ik heb het vaker voorbij zien komen. Ze willen namelijk niet met een auto opgescheept zitten als jij vertrekt. Misschien kun je een pool auto tot je beschikking krijgen?
Das een mooie oplossingquote:Op donderdag 26 juli 2012 09:00 schreef Thirty5 het volgende:
Wanneer ik zelf opzeg heb ik een inspanningsverplichting om te proberen dat een nieuwe werkgever het lease contract over neemt. Maar als die niet wil, heeft mijn werkgever gewoon pech. Wel moet ik mijn eigen bijdrage (gedeelte boven mijn leasebudget) afkopen tot einde contract.
Geen. De verzekering zal lappen en klaar. Tenzij er vermoedens zijn van opzetquote:Op donderdag 26 juli 2012 11:06 schreef lezzer het volgende:
[..]
Wat heeft dat eigenlijk voor gevolgen voor je werkgever?
Vind ik niet.quote:
Klopt, dat kun je ook in voordeel werknemer uitleggenquote:Op donderdag 26 juli 2012 13:26 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Vind ik niet.
Inspanningsverplichting is nogal een ruim rekbaar begrip.
Ik hou niet van dingen die tweeledig uit te leggen zijn.quote:Op donderdag 26 juli 2012 13:27 schreef sanger het volgende:
[..]
Klopt, dat kun je ook in voordeel werknemer uitleggenAls je als werknemer dit ter sprake brengt in een solli ergens dan heb je een inspanning gedaan. Meer kan er niet verwacht worden.
Op zich vreemd, want je zou zeggen dat ze dan een gelijkwaardige auto leveren waar de leasemaatschappij weer geld mee verdient. Er is altijd wel een wagen beschikbaar denk ik dan.quote:Op donderdag 26 juli 2012 11:15 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Nou nee dat moet niet want dat is stout enzo
Maar in principe: auto totall loss is einde lease contract.
Ik denk dat jij dat een beetje verkeerd denktquote:Op donderdag 26 juli 2012 14:18 schreef Inlognaam het volgende:
[..]
Op zich vreemd, want je zou zeggen dat ze dan een gelijkwaardige auto leveren waar de leasemaatschappij weer geld mee verdient. Er is altijd wel een wagen beschikbaar denk ik dan.
Maar je gaat een overeenkomst aan voor juist díe autoquote:Op donderdag 26 juli 2012 14:18 schreef Inlognaam het volgende:
[..]
Op zich vreemd, want je zou zeggen dat ze dan een gelijkwaardige auto leveren waar de leasemaatschappij weer geld mee verdient. Er is altijd wel een wagen beschikbaar denk ik dan.
En als die vervangende auto nu exact hetzelfde type is, praktisch evenveel km'ers gereden heeft en dezelfde opties heeft en even oud is?quote:Op donderdag 26 juli 2012 14:28 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Maar je gaat een overeenkomst aan voor juist díe autoNiet voor die vervangende auto
Dan blijft het een andere autoquote:Op donderdag 26 juli 2012 14:29 schreef Inlognaam het volgende:
[..]
En als die vervangende auto nu exact hetzelfde type is, praktisch evenveel km'ers gereden heeft en dezelfde opties heeft en even oud is?
Nee.quote:Op donderdag 26 juli 2012 14:34 schreef Inlognaam het volgende:
Gaat redelijkheid en billijkheid dan niet spelen?
Daar krijg je vaak ook een leenauto uit dezelfde klasse mee. Het ligt natuurlijk aan de afspraken die gemaakt zijn. Maar als ik een 106 mee krijg, voor langer dan 2 dagen, terwijl ik een 306 lease ga ik daar ook niet mee akkoord.quote:Anders zou je als de auto voor een beurt bij de dealer staat voor onderhoud en er een leenauto beschikbaar komt, dadelijk ook nog compensatie moeten gaan eisen omdat je een 106'je meekrijgt terwijl je een 306 least...
Volgens mij zijn de meeste van de leasewagens enkel WA verzekerd en in zo'n geval betaalt de verzekeraar dus niets. Leasebedrijven betalen meen ik veelal de schades zelf, uit een eigen gecreeerd potje omdat verzekeren te duur is. Uitzonderingen daar natuurlijk.quote:Op donderdag 26 juli 2012 14:49 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
[..]
Nee.
Wat maakt het de leasemaatschappij ook verder uit? Hun krijgen verzekeringsgeld en met een beetje geluk kunnen ze ook weer een nieuw leasecontract slijten.
[..]
Daar krijg je vaak ook een leenauto uit dezelfde klasse mee. Het ligt natuurlijk aan de afspraken die gemaakt zijn. Maar als ik een 106 mee krijg, voor langer dan 2 dagen, terwijl ik een 306 lease ga ik daar ook niet mee akkoord.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |