bartvanderzanden | maandag 16 juli 2012 @ 10:54 |
Hallo allemaal, Ik heb een Barbecook Brahma 3.x gasbarbecue. Deze wordt niet heet genoeg. De gasvlammen die uit de branders komen zijn ook redelijk klein. Er zit een "Aromaz" systeem in, maar dat gaat pas werken bij een temperatuur vanaf 150 graden celcius. Zo heet wordt mijn barbecue niet. Ik heb al een nieuwe gasfles geprobeerd, andere gasregelaar (30 en 50 mbar) maar het gewenste resultaat blijft uit. Naar mijn inzicht zou zo'n barbecue toch gemakkelijk 200 a 300 graden celcius heet moeten worden. Graag tips.. kan nu niet fatsoenlijk barbecuen. Alvast bedankt! | |
525TDS | maandag 16 juli 2012 @ 11:11 |
Geen echte tip maar ik ben nu aan mijn tweede Barbecook bezig en ze worden inderdaad niet al te heet. Toch halen die van mij uiteindelijk wel zo'n 220-250 graden maar echt van harte gaat het niet. Soms leg ik er, om wat extra temperatuur te krijgen, wat stukjes hout bij. Dan loopt de temperatuur wel wat verder en sneller op. Toch: als die van jou zelfs onder de 150 graden blijft, dan is er óf iets met je branders/sproeiers óf hij is erg vies van binnen. Wat ook scheelt bij de mijne: zet hem vooral uit de wind neer. | |
Dven | maandag 16 juli 2012 @ 11:22 |
Komt omdat het in Nederland buiten te koud is. Dat kan de BBQ niet aan. | |
bartvanderzanden | maandag 16 juli 2012 @ 11:45 |
Leg je de houtjes gewoon onder in de (lek)bak? En moet ik dan denken aan houtsnippers of iets dergelijks? Zou je hier ook lava stenen voor kunnen gebruiken? Mijn barbecue staat vaak wel in de wind. Misschien dat ik hier ook iets voor kan verzinnen. Baal er wel van.. mooie en grote barbecue maar de prestaties vallen tegen. Bedankt in ieder geval voor het meedenken. | |
525TDS | maandag 16 juli 2012 @ 11:53 |
Die houtjes leg ik gewoon onderin. Beetje in de buurt van de gasvlam. Het verbrandt uiteindelijk helemaal dus je houdt alleen maar wat as over. Lavastenen zou ik niet doen. Ik heb dat bij mijn vorige BBQ gedaan maar zo haal je de "hitte" meer naar boven waardoor het vet dat van het vlees afdruipt veel sneller verbrandt. Ik had toen steeds verkoold vlees. |