abonnement Unibet Coolblue
pi_446102
Gert,

Ik kan goed meegaan in je redenering. Wat ik mis, is wat je verwachting m.b.t. het effect wat het zal hebben na een eventuele nominatie, en vervolgens de stemming door de kijker, dan wel de invloed die het zal hebben als H tot het eind toe in het huis zou blijven. Heeft zij niet haar kans om als winnaar te eindigen in het water gegooid.

  Moderator maandag 6 november 2000 @ 11:55:14 #77
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_446239
Tanjalies,

Ik gaf in mijn verhaaltje al aan dat de gemiddelde kijker de actie van Hieke
zal afkeuren, al is het alleen maar om 'zichzelf goed te voelen'. Maar of deze affaire
ook reden genoeg is om Hieke kansloos te maken voor de eindoverwinning, dat betwijfel
ik. Hieke ligt erg goed, als gezonde oer-Nederlandse mooie nuchtere dame.

Als ze niet over de schreef gaat met Ferdi, zal haar geflirt zich misschien zelfs ten gunste van haar keren. Er is nu nog sprake van afkeuring omdat niet duidelijk is voor de doorsnee-kijker of het hierbij blijft. Zodra duidelijk wordt dat Hieke precies weet waar de grenzen liggen (maar VOO zal dit uiteraard zo lang mogelijk onduidelijk laten), dan zal de verontwaardiging omslaan en dan zal het gedoe met Ferdi eerder worden uitgelegd als 'spontaan' en 'lekker gek' ipv als moreel verwerpelijk.

De publieke opinie is dus afhankelijk van de gelegenheid die Hieke aan de VOO geeft om haar als potentiële schuinsmacheerster neer te kunnen zetten.

[Dit bericht is gewijzigd door Gert op 06-11-2000 11:56]

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  maandag 6 november 2000 @ 11:57:57 #78
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_446244
Ik heb eerder het idee dat het nederlands publiek dit Ferdi gaat aanrekenen.
pi_446275
Dan wel Veronica, die omwille van de kijkcijfers, juist alleen die momenten laat zien waarin je het gevoel krijgt dat Hieke wel fout bezig is.

Dat soort dingen zijn nu eenmaal spraakmakend en leveren kijkcijfers.

We hebben daar in BB1 en in BB2 al genoeg voorbeelden van meegemaakt.

Mede bepalend is natuurlijk de totale voortgang van het programma.

Zolang er niet iets anders is wat de aandacht verdient, zal Veronica de situatie rond H en F wel blijven uitmelken. En laten we de ingegeven ideeën of antwoorden aan beide door de dagboekkamer niet vergeten. Ik breng het vertrek van Mona nog maar eens onder de aandacht.

De sturing van de dagboekkamer is vaak veel groter dan dat we vaak denken. Het uitgangspunt; we beschermen de bewoners zo veel als mogelijk, is daar duidelijk niet aan de orde.

pi_446281
Hieke en Ferdi gedragen zich een beetje als verliefde pubers.
Er is nog niets aan de hand, maar Hieke moet natuurlijk erg uitkijken, zij zal hierop worden afgerekend. ( en terecht )
pi_457246
En hierbij een hotornot van het laatste vrouwlijke exemplaar in het BB huis (Annet durf ik niet te plaatsen )


http://www.amihotornot.com/r/?eid=EMRZS&key=HQDPX

Ga snel je stem uitbrengen en check de andere topics voor de links en cijfers van de andere dames... (Dezeure staat bv. nog steeds op een 8 )...

I'm out of my mind right now, if you leave a message I'll get back to you...
  woensdag 29 november 2000 @ 18:30:52 #82
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_504100
Hoppa... en deze ook omhoog.

Je kan van haar vinden wat je wil maar ook zij zorgt er samen met Ferdi voor dat er nog wat te zien valt in BB dit jaar.

pi_504158
quote:
Op 29 november 2000 18:30 schreef marky het volgende: Je kan van haar vinden wat je wil maar ook zij zorgt er samen met Ferdi voor dat er nog wat te zien valt in BB dit jaar.
Te zien valt? Ja, een jankende chagrijn die irritant gaat schreeuwen als ze zegt niet aangeschoten te zijn en verder totaal niet doorheeft dat ze twee mannen en een kind ongelukkig maakt met haar belachelijke aanhoudende geflirt met Ferwdie. Bwah mag dat mens tegen zichzelf in bescherming genomen worden en fijn een enkeltje Friesland kado krijgen z.s.m.?
pi_505677
quote:
Op 29 november 2000 18:30 schreef marky het volgende:
Hoppa... en deze ook omhoog.

Je kan van haar vinden wat je wil maar ook zij zorgt er samen met Ferdi voor dat er nog wat te zien valt in BB dit jaar.


Ik erger me er anders kapot aan dat Hieke zich op 1 of andere manier vaak 'onzichtbaar' weet te maken (gezicht naar bedmuur gericht en van camera afgewend, onverstaanbaar praten, geheimtaal, luchtschrijven etc).
Op deze manier is er TE vaak eigenlijk verdomd weinig te zien of te horen.
Tiki tokt en tikt als een Tokkie zonder tattoo
pi_508039
quote:
Op 30 november 2000 09:50 schreef tanjalies het volgende:
Art,

Het is in dit geval niet eenvoudig om een goed oordeel te vormen. Als ik af ga op wat we gewend zijn, dan valt het op dat er in het gesprek in de DBK , een aantal vragen van de productie te horen waren. Op dat moment was de houding en vooral de gezichtsuitdrukking van Hieke al niet erg vrolijk.

Zij had het dus al duidelijk moeilijk met het onderwerp(Ferdy) op zich. Waarom, zij had en heeft toch geen gevoelens voor hem. Wat valt er dan te verdedigen, zo vraag ik me dan af.


Toch is het antwoord eenvoudig, Tanjalies. Wat Hieke - net als elke bewoner - te verdedigen heeft, is haar menselijke integriteit. Zie het als een nachtmerrie: je loopt in een drukke supermarkt, ziet de veiligheids-camera's, en vergeet ze verder. Plots wordt er omgeroepen: "Die meneer daar, bij vak 5, is naakt. Dat is voor allemaal zichtbaar en wij filmen het al 'n tijdje". Je kijkt naar jezelf, en ziet dat je geen kleren aan hebt. Tot zover de nachtmerrie.

Wat gebeurt er dan met je: eerst schrik en schaamte, en dan meteen daarna - omdat beiden onverdraaglijk groot zijn - enorme pissigheid. Niet op jezelf, nee, je zoekt een schuldige van buitenaf, om weer grip op de situatie te kunnen krijgen. En vloekend verberg je je tussen de schappen en zint op een klacht-procedure tegen het bedrijf.

Dat is ongeveer wat er door Hieke heen gegaan moet zijn, en heeft dus niet noodzakelijk te maken met een door haar verzwegen verliefdheid, het is gewoon de algehele ontluistering van je waardigheid en persoon, om te ontdekken, HOE 'naakt' je al die weken werkelijk blijkt te zijn geweest daar in dat huis.

quote:
... Het is zo wie zo nooit leuk om gewezen te worden op iets waarvan je weet dat het niet helemaal in de haak is.
Hier spreekt natuurlijk ieders moreel oordeel mee. Het kan best zo zijn, dat Hieke met Fahrid er andere normen en waarden op na houden, en dat er dus wat HEN betreft nog steeds niet 'iets niet in de haak is'.
quote:
Ik denk dat we ons moeten afvragen wat ze met de situatie aan moest. Ze was na het gesprek genoodzaakt om haar houding naar Ferdy toe te wijzigen, en moest natuurlijk ook aan de anderen duidelijk maken waarom.

Er waren denk ik twee manieren, ten eerste kon ze openlijk toegeven dat ze erg fout was en is in haar houding naar Ferdy, maar dat geeft haar een positie in de groep die vol met risico is als het gaat om b.v. het nomineren.


En het hoeft natuurlijk helemaal niet haar eigen mening te zijn, als ze zich niet 'fout' voelt, waarom zou ze dat dan toegeven ?
quote:
Ten tweede, en voor de hand liggend, ze geeft de productie de schuld van alles, door de productie te beschuldigen. Gevolg, iedereen op haar hand.
Zie hierboven, alleen dat is dus dan niet 'een ander de schuld geven van wat je zelf doet', maar eerder een 'zoeken weer grip te krijgen op de situatie', vanuit de onmogelijke positie om jezelf geheel 'exposed' te zien.
quote:
Met andere woorden, ook als het gesprek in goede harmonie en op een leuke mannier gevoerd zou zijn, dan nog denk ik dat zij een vergelijkbare reactie zou hebben gehad.
Inderdaad, en elk van de andere bewoners, op zijn of haar manier, zou door hetzelfde proces heen gegaan zijn.

Bottom-line : één en ander is nog steeds geen 'bewijs' voor gevoelens van verliefdheid' bij Hieke. Een ander woord voor wat bij 'ratten in een kooi' gebeurt, (en bij krijgsgevangenen, gegijzelden, sekte-leden) is 'bonding'. Ik zie het echter maar weinig gebruikt op dit Forum.
Misschien ook omdat de getoonde situatie voor vele toeschouwers nog volkomen nieuw is. Niet echter in het onderzoek van gedrag van mensen in gevangenschap.

[Dit bericht is gewijzigd door Moor op 01-12-2000 12:19]

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')