abonnement Unibet Coolblue
pi_118349713
Het ziet er allemaal nogal slordig uit op de borden. Geen aanrader dus.
pi_118349932
Ziet er niet uit als een enoorme homp kip. Of zijn die pommes duchesse echt reuze?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_118351152
Zondag pizza gehaald aan de achterzijde van het station, Ah to go die kant (voor de kenners)
Loop je station uit zie het hem al zitten op het hoekje, zaten er net 1 jaar.

Eerste 5 min dacht ik even waar ben ik nou dan beland, vrij klein.
Dacht eerst nog ze zijn al dicht, alles zag er zo schoon uit.
Toch maar besteld quattro formaggi, word klaar gemaakt waar je bijstaat.

Gewoon goede en lekkere pizza, en ook niet echt voor een snackie net voor het avondeten.
Want dan laat je de aardappelen wel staan :P

8
Ik zwaai naar dieren.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 22:37:12 #204
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118351977
Ja, die waren enOrm :)

@FFT

/post van B.

[ Bericht 7% gewijzigd door golfer op 23-10-2012 22:53:27 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118367939
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 22:06 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Komen ze nog aardig mee weg, met een 6-.....
Inderdaad, als ik de borden zo zie en de beschrijving van de gerechten dan hadden ze dat bij lange na niet gekregen van mij...
pi_118368269
Ik zou die borden naar het hoofd van onze kok gooien als hij ze zo mee zou geven. Andersom zou ik waarschijnlijk een bord naar mijn hoofd krijgen als ik ze zo mee zou nemen.

De gerechten klinken best oke, jammer dat ze er dan zo weinig mee doen :'(
pi_118369419
Bediening is sowieso vaak een bron van ergernis. Vaak word je aangesproken met 'jij' ipv 'u', weten ze niet wat er op de kaart staat en wat er in de gerechten zit, hebben ze geen kennis van drank/wijn of hebben ze meer oog voor elkaar dan voor de gast. Als er bv lege glazen op tafel staan dan is het gewenst om te vragen of de gast nog wat wil drinken. Worden dat soort dingen tegenwoordig niet meer aangeleerd?
  woensdag 24 oktober 2012 @ 21:48:06 #208
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_118391885
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 12:21 schreef Mint_Clansell het volgende:
Bediening is sowieso vaak een bron van ergernis. Vaak word je aangesproken met 'jij' ipv 'u', weten ze niet wat er op de kaart staat en wat er in de gerechten zit, hebben ze geen kennis van drank/wijn of hebben ze meer oog voor elkaar dan voor de gast. Als er bv lege glazen op tafel staan dan is het gewenst om te vragen of de gast nog wat wil drinken. Worden dat soort dingen tegenwoordig niet meer aangeleerd?
amen
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  woensdag 24 oktober 2012 @ 23:57:54 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118400411
Ik heb gesnorkeld met red snappers en die zwemmen niet op hun zij. }:|
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 25 oktober 2012 @ 01:10:18 #210
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118402992
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 23:57 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb gesnorkeld met red snappers en die zwemmen niet op hun zij. }:|
Joh. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118886581
Waar?
Restaurant Seinpost in Scheveningen (Den Haag)

Wanneer?
Afgelopen zaterdag, 3 November

Wat ging eraan vooraf
Heerlijk10Daagse, is heerlijk, maar wel zo ongelovelijk slecht geregeld. Tweede keer dat de oorspronkelijke datum opeens verschoven moest worden. Deze keer naar de zaterdagavond. Wel rot, want alles was al geregeld voor woensdag.

3 Gangen voor ¤35 is de deal bij een 1-ster Restaurant.

Sfeer
Seinpost is een prachtig half rond restaurant, zodat je uitzicht hebt op zee. Het is helaas iets te donker buiten om er echt van te genieten. Het is netjes en strak ingericht en ik vond zelf dat er net 1 tafeltje te veel stond (geroezemoes), plus dat er een lange houten tafel is waar je dus met meer dan 4 personen kan eten. Daar aten 2 koppels elk aan het uiteinde met elkaar. Daar zou ik dus liever niet hebben gezeten. Niet zo romantisch.

Let op: Voor de deur parkeren met een max. van 1 uur is vrij lastig. Seinpost biedt aan om elk uur geld in de meter voor je te gooien.

Het eten & de wijn
We begonnen met een frisse Chardonnay (spelling?) voor mij een champagne voor mijn tafelgenoot. Hierbij kregen we helaas geen knabbeltjes :( We werden wel aangenaam verrast door het feit dat Seinpost geen 3, maar 4 gangen serveert! *yay*. We kregen ook heel lekker brood met boter, olie, zout en... peper! Een apart melange dat erg lekker smaakt bij brood.

Daarna kregen we de amuse: een flan van makreel met mosterdvinaigrette en Amsterdamse ui. Grappig om de makreelsmaak zo tegen te komen in een heel ander soort textuur dan je gewend bent! Alsof je een soort van marshmellow eet. Mooi opgemaakte borden en erg leuk!

Deze keer geen wijnarrangement voor ons, want ik was niet zo lekker en tafelgenoot moest rijden. Prijzen daarvan zijn erg netjes trouwens (zie onder).

Gang 1 begon met mooie geroosterde gamba's, met sap van groene kokosnoot, topinambour, baldselderij, jonge spinazie en kerrie bladeren dressing. Super mooi en heel oosters. Echt lekker en leuk!

Cijfer: 8+, Wijn: geen idee

Daarna kregen we al snel gang twee, gepoeleerde schelvis met wintergroenten, mierikswortel en peterselie saus. Hele mooie heldere groene saus en erg lekkere vis. De groenten waren er op geraspt. De bijpassende Torrontes uit Argentinie maakte het echt af. Een fijne mineraal-achtige wijn.

Cijfer: 7+, Wijn: 9

Al snel kwam gang 3 (hey, geen pauze? dit gaat heel vaak mis, maar was echt netjes!), gebraden filet van runderschouder met witlof, lauwwarme spruitensalade (zegt de kaart, ik vond het meer puree), anna aardappel en pepersaus. Erg lekker en de saus werd aan tafel geschonken. De bijpassende wijn die mijn tafelgenoot dronk (Chianti) vond ik er te wrang bij. Brrr!

Cijfer: 7,5 , Wijn: 5

Daarna namen wij de optionele Nederlandse kaas gang. Je krijgt dan 4 soorten kaas geserveerd op een bord, met bijpassende fruit bereidingen. Erg leuk en origineel. Het waren: Doruvael met panforte, geconfijte tomaat, kruidnagel en mosterd, Zeer oude Goudse met roggebrood, appelcompote, caramel en allspice, Overjarige schapenkaas met zwitserse kaas toast, abrikozenchutney, kummel, olijfolie en Blauwschimmelgeitenkaas met criostini en compote van Agenpruimen.

Heel erg lekker en leuk om kaas zo te serveren. De extra's erbij zijn klein, zeker in vergelijking met het brood wat je normaal krijgt, maar wel heel verfijnd en het pallet van smaken is prachtig. Al vond ik de Agenpruimen erg weinig, slechts een vleug, daar had net wel iets meer van gemogen.

De bijpassende wijn was een Sauternes uit Bordeaux, errrrrug lekker! Goed bijpassend.

Cijfer: 9,5, Wijn: 9

Helaas geen pre-dessert, maar goed, je kan niets alles hebben!

Daarna kregen de laatste gang, gekarameliseerde ananas met yoghurt, limoenblad, amandelcrunch, wortel, kardemom en saffraanijs.

Super lekker en mooi opgemaakt. Ook geen lullige stukjes ananas, maar juist behoorlijk veel. De wortel denk je in de eerste instantie er maar een beetje bij, maar juist de winterse smaak maakte het gerecht af op die gure winderige dag. Alleen dat er bij mij wel iets te veel kardemom op! Ieep! Die van mijn tafelgenoot niet, dus misschien heb ik dubbele lading gehad.

Cijfer: 7,5, Wijn: geen idee

Daarna gingen wij voor thee ipv koffie. Het eten vond ik erg verfijnd en normaal gesproken hou ik juist van wat pittigs erna zoals espresso, maar hier krijgt het eten eigenlijk al zo veel pit, dat ik juist trek had in thee. Helaas serveren ze geen Assam, maar wel First Flush Darjeeling, dus dat was ook top. We kregen helaas alleen 1 thee pot met z'n tweetjes! Vind ik op zich niet erg, maar die thee was dus binnen 8 minuten op, want ik drink altijd sloten met thee. Normaal vind ik de 0,8 L die je bijvoorbeeld bij Niven krijgt in je eentje wel fijn ;)

Erbij kregen we behoorlijk wat friandises: elk 2 madeleines (chocolade en met rozijnen) en elk 3 soorten gevulde chocolade cups. 1x witte chocolade met lichtzure frambozen *yum*, 1x donkere chocolade met caramel, en 1x donkere chocolade met nog iets wat ik nu helaas vergeten ben!

Cijfer: 8, Thee: 7

Totale impressie: Seinpost is erg leuk als je van vis houdt, als je houdt van wat bijzonder/spannend eten, dan weten ze dat zeker met leuke kruiden te serveren. De opmaak van de borden is zeer mooi, het restaurant is erg leuk en de bediening is zeer prettig, maar niet zo spraakzaam. De wijnen waren zeer mooi en voor die prijs echt leuk om te drinken! Minpunten moet je eigenlijk echt *zoeken*. Ons idee is dat als de wijn/spijs nog net wat beter zou zijn... er wel een tweede ster in zou moeten zitten. Ook zouden sommige bereidingen wat uitdagender kunnen qua vorm, maar goed, dat is ook een kwestie van smaak.

Kosten?
Voor het 4-gangen menu ¤35 pp, extra gang ¤10 pp, half wijnarrangement ¤13,00, wijnarrangement ¤23. Los glas wijn vanaf ¤6,50. Onze kosten waren iets anders ivm thee + aperitief e.d.

Totale Cijfer:
Cijfer: 8

[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 06-11-2012 13:48:02 (Tikfoutjes enzo) ]
  dinsdag 6 november 2012 @ 15:33:27 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118891134
Mooie recensie, kahlie. ^O^

Wij gaan vanavond ook in het kader van de 'Heerlijk 10-daagse' uit eten bij een Michelinsterrentent..

Verslag volgt later.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118891748
Die beschrijving van je kaasgang deed me echt kwijlen net :D :9~ :9~
pi_118926239
Als ik dit zo lees wil ik best eens een keer een hapje gaan eten bij Seinpost :)

Ik ben vorige week bij Librije's Zusje geweest. Zal er de komende dagen eens voor gaan zitten om wat op 'papier' te zetten.
  woensdag 7 november 2012 @ 10:13:42 #215
355733 JaafkeGB
Nimmer te vertrouwen
pi_118926750
Heb in genoeg michelin restaurants gegeten, het blijft een beleving maar mijn absolute favoriet is toch wel:

Naam:
OLIJF

Waar
Nuenen (net achter eindhoven)

Waarom?
Olijf is echt een restaurant waar je heen gaat, en je lekker laat verwennen. De bediening is echt voortreffelijk. ze onthouden alles. zijn oprecht en beleefd.

Het eten?
onovertroffen, Het eten is puur, en precies hoe jij het wilt, de kaart verandert regelmatig maar als je toevallig gek was op de garnalenkroketten en je vraagt het, worden ze speciaal gemaakt.

Chique?
Het is netjes, en chique, maar niet waar je in pak heen gaat. heerlijk luchtig. het best te omschrijven als smart casual.

http://www.restaurantolijf.nl/home

Als er fijnproevers uit de omgeving eindhoven zijn. dat mag je niet missen.
en de buurman kan ook wel aardig koken, het pand zit tegenover restaurant lindenhof, met een michelinster van Soenil Bahadoer <-- Leuke man trouwens
pi_118927659
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 15:48 schreef Bluezz het volgende:
Die beschrijving van je kaasgang deed me echt kwijlen net :D :9~ :9~
Voor kaasliefhebbers is het ook echt het einde :)

quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 09:53 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
Als ik dit zo lees wil ik best eens een keer een hapje gaan eten bij Seinpost :)

Ik ben vorige week bij Librije's Zusje geweest. Zal er de komende dagen eens voor gaan zitten om wat op 'papier' te zetten.
Lees je review graag. Als je eind Nov, begin December bij Seinpost wil eten kan dat via Dining with the Stars, 5 gangen voor ¤55. Best de moeite waard. Wel op tijd reseveren!
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 15:33 schreef golfer het volgende:
Mooie recensie, kahlie. ^O^

Wij gaan vanavond ook in het kader van de 'Heerlijk 10-daagse' uit eten bij een Michelinsterrentent..

Verslag volgt later.
Dank je wel voor je compliment :) Ik hoop dat je gisteren hebt genoten.
  woensdag 7 november 2012 @ 13:13:12 #217
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_118932471
Waar: Restaurant Cheval Blanc, Heemstede.
Wanneer: 6 november 2012

In het kader van de 'Heerlijk-10daagse' (een actie waarbij je 3 gangen voor 25 euro kunt dineren en bij een sterrentent voor een additionele 10 euro per ster) gegeten bij het 1 Michelinsterrestaurant Cheval Blanc in Heemstede. Gewoon in een rustige winkelstraat gesitueerd en volop (gratis)parkeerruimte voor de deur. De inrichting van het ca. 36 couverts tellende restaurant is warm en behaaglijk met prima zittende stoelen.
De bediening is professioneel en wat afstandelijk.
Vanwege deze actie hebben ze deze avond het hele restaurant vol zitten met deelnemers en wordt een vast 3-gangen menu geserveerd dat kan worden uitgebreid met entrees en een tussengerecht. Verder is er naar keuze een begeleidend wijnarrangement die per heel glas, per half glas of per BOB-glaasje (klein proefslokje) kan worden genuttigd.
Na binnenkomst besloten wij een glas Argentijnse Chardonnay bij het zelfgebakken(?) brood met boter van het eiland Guernsey te nemen. Een heerlijke frisse witte wijn die wij ook bleven drinken tot aan het hoofdgerecht.
Na uitleg van de kaart besloten wij toch maar ook een tussengerecht te nemen, hoewel 15 euro extra daarvoor in onze ogen wel erg veel is.

Amuse:
De amuse bestond uit een in een espressokopje geserveerde soepje van zuurkool met daar bovenop een schuim van rookworst. Daarbij werd een macaron van amandel geserveerd die gevuld was met crème van wild gevogelte en afgetopt met cranberry gelei.
Vooral de combinatie zuurkool met rookworst was in deze vloeibare- en schuimsamenstelling heel apart en lekker.


Voorgerecht:
Het voorgerecht was wat ons betreft het hoogtepunt van de avond en bestond uit hun kijk op Japanse Maki van gekonfijte eendenbout met Bloemendaalse gele, tamme eendenborst gelakt met Hoi-Sin, kroepoek van rode biet, zoetzure flespompoen en een structuur van kokos en koriander.
Een prachtig opgemaakte leisteen met een explosie van verschillende smaken. Grappig was dat de makirollen niet gemaakt waren van sushi-rijst maar van bulgur. De Bloemendaalse gele is een lokaal voorkomende (bloem)koolsoort. De crème van van pompoen was afgetopt met kaviaarballetjes van soja en daarnaast vonden we nog druppels van paprika, posteleinblaadjes (op de maki) en doperwtenscheuten (op de structuur van kokos met koriander). Heerlijke malse gelakte eendenborst ook.


Tussengerecht:
Het tussengerecht bestond uit geroosterde zeeduivel, ravioli van remoulade, Zeeuwse mosseltjes, gekonfijte tomaat, gezouten kappertjes en een dressing van olijfolie met 12 jaar oude Balsamico.
Een beetje teleurstellende kleine portie voor zoveel extra geld en de geroosterde zeeduivel was wat aan de droge kant. De ster van het gerecht was wat ons betreft de dressing van olie met balsamico.


Hoofdgerecht:
Het hoofdgerecht was een stuk gegrilde USA rundersukade met gestoofde schorseneer, in walnootolie geweekte portobello, trompettes de mort, crème van pastinaak en hazelnoot en jus van rode wijn.
Bij sukade denk je in Nederland al gauw aan draadjesvlees, maar dit stuk Amerikaanse sukade was dusdanig mals en dooraderd dat het gewoon rosé gegrild geserveerd kon worden. Botermals. Heerlijke bijkomende smaken van de paddenstoelen en een verrukkelijke rode wijnsaus.
Bij het hoofdgerecht dronken we een stevige rode Bordeauxwijn: La Dame van Cahteau Jean Faux.
Bijzonder geslaagde combinatie bij dit gerecht.


Dessert:
Hoewel er keuze uit meerdere desserts en eventueel een kaasplankje was kozen wij gewoon het bij dit menu horende nagerecht: in vanille en sinaasappel gepocheerde appel, vanille roomijs, donut, crumble van gevriesdroogde yoghurt met karamel en een kaneelmarshmallow en sabayon van Licor 43.
Zonder meer een bijzonder smakelijke afsluiting van deze maaltijd.


Totaal waren we inclusief het supplement van het tussengerecht, de wijnen en een fles bruizend water
¤127,30 kwijt.
De 'Heerlijk 10-daagse' is een erg leuke manier om enigszins laagdrempelig kennis te maken met een Michelinsterrenrestaurant als Cheval Blanc. Wat ons betreft zeker de moeite waard!

Prijs/kwaliteit: 8,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_118932574
Kijk, dat ziet er nog eens smakelijk uit zeg! :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 7 november 2012 @ 13:19:06 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118932685
Geweldig die rundersuccade, wij hebben hem regelmatig, hij is gruwelijk lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118932701
Ziet er echt heerlijk uit hierboven! Krijg gewoon honger, terwijl ik net mijn lunch op heb....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_118934034
Wat mij fascineerde was de kroepoek van rode biet, hoe krijg je het voor elkaar _O_
pi_118942507
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 10:45 schreef kahlie het volgende:

Lees je review graag. Als je eind Nov, begin December bij Seinpost wil eten kan dat via Dining with the Stars, 5 gangen voor ¤55. Best de moeite waard. Wel op tijd reseveren!

Die komt er zeker, heb helaas niet van alle gerechten foto's. Twee ervan zagen er te lekker uit waardoor we meteen aanvielen zonder ook maar aan de camera te denken haha.

Of het Seinpost wordt weet ik nog niet, maar ik zal zeker even kijken naar het aanbod. Bedankt voor de tip!

quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 13:50 schreef Bluezz het volgende:
Wat mij fascineerde was de kroepoek van rode biet, hoe krijg je het voor elkaar _O_
Die heb ik twee weken geleden ook gehad bij Librije's Zusje, daar geserveerd met een stukje biet en BBQ creme. Was daar ook erg lekker!

Verder ook een leuke recensie van een, wat mij betreft, zeer smakelijk menu!
pi_118942748
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 17:12 schreef nijenhuisjeroen het volgende:

[..]

Die komt er zeker, heb helaas niet van alle gerechten foto's. Twee ervan zagen er te lekker uit waardoor we meteen aanvielen zonder ook maar aan de camera te denken haha.

Of het Seinpost wordt weet ik nog niet, maar ik zal zeker even kijken naar het aanbod. Bedankt voor de tip!

[..]

Die heb ik twee weken geleden ook gehad bij Librije's Zusje, daar geserveerd met een stukje biet en BBQ creme. Was daar ook erg lekker!

Verder ook een leuke recensie van een, wat mij betreft, zeer smakelijk menu!
Camera ligt standaard naast mn mes *)
  woensdag 7 november 2012 @ 19:18:23 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118947136
Een jaar geleden beschreef ik dit restaurant, hoor net dat ze hun derde ster hebben gekregen.
Verdient!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 07-11-2012 19:45:02 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 november 2012 @ 11:42:54 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_119118867
Twee jaar geleden schreef ik dit over Hummerstubchen,
Ze zijn hun 2 sterren kwijt (terecht) en sluiten einde dit jaar.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')