abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_114096991
Bij Le Marron ook :)
Ja doei.
pi_114098355
quote:
5s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 21:46 schreef Sts het volgende:
Niet echt helemaal ontopic, maar toch. Ik mag volgende week naar de Librije voor mijn verjaardag (gisteren te horen gekregen, ik stuiter nog na)! Dus daarna komt er wel een review, maar wat ik me afvroeg, wat trek je nou aan naar zo'n sterrenrestaurant? "Mag" een nette knielange rok met een blouse met korte mouwen of een net jurkje met korte mouwen of is dat alletwee not done? En zo nee, wat moet je dan wel aan? Zijn er nog belangrijke dingen die ik fout kan doen als ik alleen 'normale' restaurants gewend ben?
Ha, ik ga komende zondag naar Restaurant Da Vinci (mijn man en ik zijn 15 jaar bij elkaar, tis een verrassing). Zat eigenlijk ook al met dit soort vragen.
Moet mijn man nog een pak met hemd enzo aan?

En ik lus geen rode wijn...ook vaak lastig met zo'n wijnarrangementen erbij.
Gewoon water drinken dan?
  donderdag 12 juli 2012 @ 10:10:46 #28
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_114098666
Zoals eerder gezegd; je moet aan trekken waar je je zelf goed bij voelt. Al zou ik niet in korte broek en op teenslippers gaan..

Qua wijn kun je 't over 't algemeen best maken om te vragen of er een oplossing is voor je aversie tegen rode wijn. Ik kan me niet voorstellen dat ze daar bij Da Vinci geen oplossing voor hebben.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 12 juli 2012 @ 13:21:41 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114105016
Ja, gewoon zeggen dat je alleen wit drinkt en dus soms een "wijngang" overslaat. En karaf water erbij dus. Alleen water drinken lijkt me een straf.
Oh, en je kunt natuurlijk ook gewoon een fles van de kaart kiezen. Maar ja, dat valt al helemaal niet mee bij zo'n uitgebreid menu en als je maar met zijn tweetjes bent en er niet veel ervaring mee hebt. Al zou de sommelier je daar dus ook in kunnen adviseren. In principe moet je denken, zolang jij beleefd en vriendelijk bent is zo'n beetje alles mogelijk.
  donderdag 12 juli 2012 @ 13:28:09 #30
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114105313
Bij Da Vinci is de sommelier de mede eigenaar, is een goed koppel die twee, dus zal allemaal wel goed komen
pi_114105479
Oke bedankt. Ik ga zeker nog vertellen hoe het was.
  donderdag 12 juli 2012 @ 16:43:29 #32
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_114114713
De sommelier weet vast ook wel witte wijnen die passen bij de gerechten. Wij hebben een keer een diner gehad waarbij de wijnen 'omgekeerd' waren - witte wijn bij rood vlees, rode wijn bij het voorgerechtje. Was erg interessant. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 12 juli 2012 @ 21:27:33 #33
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_114126982
Als prijs die ik gewonnen heb bij een cocktailwedstrijd heb ik gister met mijn broertje Jaap bij De Leuf gegeten, in Ubachsberg. Dit 2-sterren restaurant van Paul en Sandra van de Bunt ligt in het zuidelijkste puntje van Nederland, dus wij hadden wel trek na een reis van 2,5 uur. Na even een lekker Belgisch biertje gedronken hebben in een (leeg) restaurant om de hoek (alle kroegen waren dicht..), zijn we begonnen in een lekkere lounge stoel, Jaap met een colaatje en ikzelf met een gin-tonic. Daarbij kregen we de eerste amuses geserveerd.


A1) Kroepoek van Linzen, Kroepoek van Inktvisinkt, Cornetto met Mousse van Tonijn en Schuim van Zeewier.
Kroepoek smaakte lekker vissig, mooie garnalensmaak. De tonijnmousse was goed op smaak en het zeewierschuim was net een ‘vloeibare’ wakame-salade.
A2) Gepocheerde Oester, Granite van Munt en Appel, Malugakaviaar, Oestersaus
Zowel mijn broertje als ik zijn normaal niet gek van oesters, maar deze bereiding was echt heel erg lekker. Mooie ziltige smaak, zonder dat typische zeewater effect, frisse tonen van het ijs.

Na deze amuses werden we naar tafel begeleid door een hele prettige kelner, waarvan wij later begrepen dat hij al elf jaar bij De Leuf werkt, en Sandra ondersteunt met de wijnkaart en dergelijken. Op tafel stond vers brood, met lijnzaad en twee soorten boter, huisgemaakte krokante koeken met pompoenpitten en mooie olijfolie. Wij kregen de derde amuse aan tafel, volgens mij was dit niet helemaal de bedoeling.

A3) Hollandse Nieuwe, Bieslookcreme, Aardappel en Augurk.
Goede verse vis, met gepaste garnituren. Niet heel spannend, maar wel erg goed op smaak wederom.


V1) Langoustine Royal, Tartaar en Carpaccio van Belgisch Blauw Wit Rund, Creme van Zeekraal, Creme en Couscous van Bloemkool, Gelei van Langoustine, Groene Asperges (Trockenriesling, Duitsland)
Mooie gebakken langoustine, met staart. De tartaar was erg lekker, uitje en augurkje er doorheen. De cremes waren lekker zacht, en pasten erg goed bij de subtiele smaken van de langoustine. Mooie zoute tonen van de gereduceerde langoustine gelei, en door het gebruik van limoenschil in de garnituren combineerde de wijn erg goed


V2) Gerookte IJsselmeerpaling, Sungoldtomaat (vers, creme en compote), Creme en Sponge van Groene Kruiden, Merengue van Citroen (Viognier, California, geen houtlagering)
Subtiele rooksmaak aan de vis, die nog een goede bite had. Verder veel frisse smaken die goed werkten met de vettige vis, en tegenbalans brachten voor de toch volle wijn. De citroenmerengue zouden ze tussen elk gerecht door moeten serveren, geweldig smaakbommetje was dat.


T) Gepocheerde Slibtong, Koekje van Curry, Tartaar van Koningskrab met Malugakaviaar, Creme van Spinazie en Sabayon van Chardonnay-azijn. (De garnalen waren ze volgens mij vergeten) (Chardonnay, Languedoc)
Lekkere zachte slibtong, curry bracht een pittig accent. De krabsalade was erg lekker, maar de kaviaar voegde naar onze smaak weinig toe. De creme van spinazie was wel erg lekker, maar de Chardonnay-azijn sabayon vonden wij allebei te zuur voor de rest van het gerecht. Verder was dit van de eerste drie gerechten wel ons beider favoriet.

Na dit gerecht merkte ik op tegen Jaap dat we een mooie nasmaak hadden bij elk gerecht, wat komt doordat Paul goed hoog op smaak kookt. Toen wij dit later tegen hem zeiden aan tafel, gaf hij dit ook meteen aan, voor hem is royaal op smaak maken van gerechten erg belangrijk. Dit vind ik goed, gezien het feit dat ik vaak vind dat er in restaurants te laag op smaak gekookt word.


H) Reebok-rug BBQ, Artisjok (Creme en Vers), Tuinbonen, Cantharellen en Jus van Knolselderij. (Cab Franc / Cab Sauv, Hongarije)
De absolute ster van de avond! Botermalse reebok, die volgens ons eerst sous-vide gegaard was, en even snel afgemaakt op de Big Green Egg. De knolselderij-jus (sap van de knol), was ook ingekookt in een grote pan op de BGE, erg grappig rook-effect. Verder gewoon goed gegaarde groenten, die mooi in harmonie waren met het, ik zeg het nog een keer, onwijs lekkere vlees. De wijn bracht een mooie droge, tannine-tegenhanger. Voor dit gerecht zou ik zo nog een keer terugrijden.

Na het hoofdgerecht kwam de chef zelf even alle tafels langs, leuk accentje op een al erg professionele service. Na even rustig gezeten te hebben kwam de stagiaire (die vlak voordat ik daar ging werken ook bij TheCollegeHotel zijn stage heeft gelopen, en we dus heel veel mensen kenden uit elkaars vriendenkring) met de kaastrolley.



Nu ben ik wel wat gewend qua kaas, maar dit was echt gaaf. Een selectie van zo’n 20 verschillende kazen, allemaal van Michel van Tricht, in allerlei soorten en maten. Ik wist meteen wat ik wilde (Epoisses, Tomme de Savoie, Comte, St Felicien en een zachte schapenkaas waar ik de naam helaas niet meer van weet). Mijn broertje, als kaas-rookie, liet zich verassen en kreeg wat toegankelijke kazen. Dit alles geserveerd met notenbrood (lekker vers, brioche-achtig brood), en walnoten. Ook de keuze uit verschillende chutneys. Hierbij een PX Sherry, grappig omdat ik dit ook vaak bij de kaas serveer, zelfs dezelfde fles als die wij hebben staan.

D1) Schaafijs van Basilicum, Limoen, Koriander en Vodka, Schuim van Verveine, Sponge van Venkel
Heerlijk fris en kruidig, mooi om alle zware smaken even van het palet te vegen. Leuk dat dit dezelfde kruiden waren die ook bij het 2e voorgerecht werden gebruikt. We vonden alleen allebei dat het cakeje van venkel er niet helemaal bij paste.


D2) Hedelfinger Kersen (gemarineerd, semifreddo, mousse), Creme en IJs van Vanille, Sponge van Yoghurt (Sparkling Malvasia, Piemonte, Italie)
Dit vonden wij allebei het minste gerecht, gewoon niet heel spannend, hoewel de smaken gewoon goed waren. Grappig idee was wel, na het eerste bordje, dat in een diep bord lag, leeg was werd deze weggehaald en lagen er nog wat kersen onder, met mousse van yoghurt.

Met dit als afsluiter van het menu was het tijd voor koffie (koffie voor Jaap, doppio voor mij), met daarbij veel zoetigheden. Zo kregen we een bonbon van witte chocolade en aalbes, een bonbon met bosvruchten, chocolade en knettersuiker, een macaron van cholade en hazelnoot, een glaasje met cremeux van abrikoos en schuim van creme fraiche. Daarin zat een grote suikerspin van citroen. Op een aparte steen nog een mooie petit four met chocolade ganache en frambozen. Stuk voor stuk lekkernijen, maar we zaten allebei zo vol dat we er niet heel erg van hebben kunnen genieten. Na de koffie zijn we lekker naar de kamer gegaan, die overigens ook prima in orde was!

Al met al een fantastische ervaring, met onze leeftijd vielen we toch iets uit de toon, maar dat zorgde juist voor een leuke, losse service. We hebben erg genoten van de gesprekjes aan tafel, met Sandra, maar ook met de andere heren uit de bediening. Het eten was echt geweldig, na elke gang was de conclusie eenduidig erg positief! Prijs-kwaliteit echt elke cent waard, zelfs als we het volle bedrag hadden moeten betalen! Extra bonuspunten moeten we toch geven voor Dries bij het ontbijt, geweldige manier van bedienen heeft die man!
pi_114141861
Leuk verslag Luuksor! Ik krijg er honger van! ^O^
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 13 juli 2012 @ 09:44:07 #35
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114142718
Zeker een leuk verslag, had je er een wijnarrangement bij en was dat goed?
  vrijdag 13 juli 2012 @ 12:17:52 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114148172
Heerlijk verslag met leuke foto's, Luuksor. ^O^

Ik heb hier thuis het boek uit 2009 van Paul v.d. Bunt en Sandra liggen 'Reis naar de Sterren' waarbij ze op zoek naar de door hun felbegeerde 3e ster alle 52 op dat moment bekende Europese 3-sterren restaurants in 1 jaar tijd hebben bezocht.
Mooi boek met mooie foto's en recepten.

Overigens is het Paul en Sandra tot nu toe nog niet gelukt die 3e ster te veroveren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 juli 2012 @ 15:04:46 #37
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_114155312
@Terado, de wijnen staan achter de gerechten vernoemd. Stuk voor stuk mooie combinaties, leuke keuzes (rood uit Hongarije, Viognier uit USA).

@Golfer, dat boek werd door de ontbijtmedewerker schaamteloos gepromoot, erg grappig. Het boek heb ik ook liggen, en inderdaad jammer van de 3e ster. Wat in het verslag ook naar voren komt, ik vond het dessert en de friandises niet heel erg geweldig, ik weet ook niet of ze met een aparte patissier werken.
  vrijdag 13 juli 2012 @ 15:07:30 #38
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114155442
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 15:04 schreef Luuksor het volgende:
@Terado, de wijnen staan achter de gerechten vernoemd. Stuk voor stuk mooie combinaties, leuke keuzes (rood uit Hongarije, Viognier uit USA).

@Golfer, dat boek werd door de ontbijtmedewerker schaamteloos gepromoot, erg grappig. Het boek heb ik ook liggen, en inderdaad jammer van de 3e ster. Wat in het verslag ook naar voren komt, ik vond het dessert en de friandises niet heel erg geweldig, ik weet ook niet of ze met een aparte patissier werken.
Heb ik daar zomaar over heen gelezen :@ , het was nog vroeg
pi_114161150
Wauw wat een lekkers en prachtige foto's!
  zondag 15 juli 2012 @ 06:21:19 #40
269 vats
Live life to the max!
pi_114220148
ziet er top uit! Zou er zo eten, maar ik zo er persoonlijk over vallen als ik cola zou bestellen en ik krijg Pepsi! Dat zou retour gaan bij mij...

Nederland met zijn belachelijke brouwerij contracten..

Of mocht je kiezen? Coca of Pepsi?
  zondag 15 juli 2012 @ 10:58:41 #41
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_114221964
Nee standaard Pepsi.. Ook standaard Royal Club. Ben het helemaal met je eens, ik werk zelf al een flinke tijd achter de bar, en dat zijn voor mij ook puntjes van irritatie. Met zulke prijzen moet je ook echt top producten schenken.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:03:14 #42
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114222057
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 10:58 schreef Luuksor het volgende:
Nee standaard Pepsi.. Ook standaard Royal Club. Ben het helemaal met je eens, ik werk zelf al een flinke tijd achter de bar, en dat zijn voor mij ook puntjes van irritatie. Met zulke prijzen moet je ook echt top producten schenken.
Of Coca Cola wel een topproduct is zijn de meningen over verdeeld maar het zou wel beschikbaar moeten zijn.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:09:30 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114222184
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:03 schreef Tarado het volgende:

[..]

Of Coca Cola wel een topproduct is zijn de meningen over verdeeld maar het zou wel beschikbaar moeten zijn.
Cafebezitters hebben daar meestal niets over te zeggen omdat ze sukkels zijn met een wurgcontract van de brouwerij

Denk jij dat ieder cafe zomaar mag bepalen wat ze doe? Die hebben een afname contract met de brouwerij. Die hangen.
Ik ken een cafeeigenaar die eigenaar van het pand is en alles wat er in staat, die krijgt hele andere prijzen dan een uitbater die het pand huurt (van de brouwerij) en de bar heeft gekregen (van de brouwerij) met koelingen (van de brouwerij)
In de inkoop ligt de zegen, maar je moet dan wel in staat zijn in te kopen en niet een wurgcontract met een brouwerij hebben.

Met kapsalons gaat dat net zo, wil jij een kapsalon beginnen? Die aardige vertegenwoordiger van Wella Goldwell Loreal etc heeft een leuk idee, zijn betalen de inrichting wel, hier tekenen. Vervolgens mag je de inrichting afbetalen en heb je een afname verplichting voor hun producten.
Dan is er niets met over prijzen onderhandelen, nee, dat is ieder jaar een prijsverhoging slikken.

Kapper, kroeguitbaters, mensen die een francise nemen, dat zijn mensen met een droom, die luisteren graag naar mensen die hun vertellen dat hun droom werkelijkheid kan zijn, hier tekenen, en mensen die niet in hun droom geloven zijn hufters.
Op TRU en BNW zie je hetzelfde.

Mensen die in iets dromen zonder het objectief zakelijk te bekijken worden gewoon genaaid, dat vinden ze lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:12:19 #44
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114222229
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cafebezitters hebben daar meestal niets over te zeggen omdat ze sukkels zijn met een wurgcontract van de brouwerij

Denk jij dat ieder cafe zomaar mag bepalen wat ze doe? Die hebben een afname contract met de brouwerij. Die hangen.
Ik ken een cafeeigenaar die eigenaar van het pand is en alles wat er in staat, die krijgt hele andere prijzen dan een uitbater die het pand huurt (van de brouwerij) en de bar heeft gekregen (van de brouwerij) met koelingen (van de brouwerij)
In de inkoop ligt de zegen, maar je moet dan wel in staat zijn in te kopen en niet een wurgcontract met een brouwerij hebben.

Met kapsalons gaat dat net zo, wil jij een kapsalon beginnen? Die aardige vertegenwoordiger van Wella Goldwell Loreal etc heeft een leuk idee, zijn betalen de inrichting wel, hier tekenen. Vervolgens mag je de inrichting afbetalen en heb je een afname verplichting voor hun producten.
Dan is er niets met over prijzen onderhandelen, nee, dat is ieder jaar een prijsverhoging slikken.

Kapper, kroeguitbaters, mensen die een francise nemen, dat zijn mensen met een droom, die luisteren graag naar mensen die hun vertellen dat hun droom werkelijkheid kan zijn, hier tekenen, en mensen die niet in hun droom geloven zijn hufters.
Op TRU en BNW zie je hetzelfde.

Mensen die in iets dromen zonder het objectief zakelijk te bekijken worden gewoon genaaid, dat vinden ze lekker.
We hebben het hier toch niet over een cafe maar over een 2* restaurant, lijkt me toch niet zo moeilijk om een kratje Coca Cola te halen bij de groothandel, zoveel zal er niet doorgaan in de week
  zondag 15 juli 2012 @ 11:13:23 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114222247
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:12 schreef Tarado het volgende:

[..]

We hebben het hier toch niet over een cafe maar over een 2* restaurant, lijkt me toch niet zo moeilijk om een kratje Coca Cola te halen bij de groothandel, zoveel zal er niet doorgaan in de week
Natuurlijk kan dat, maar dat is contractbreuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:15:01 #46
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114222280
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Natuurlijk kan dat, maar dat is contractbreuk.
Ach in Amsterdam heeft Heineken ook jarenlang geprobeerd om Pepsi er doorheen te drukken maar dat lukte bij de meeste kroegen gewoon niet omdat de consument het niet accepteerde.

Verder kan ik me niet voorstellen dat een restaurant als dit met een brouwerij een contract heeft, zal hooguit een vaste dranken leverancier hebben
  zondag 15 juli 2012 @ 11:20:41 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114222401
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:15 schreef Tarado het volgende:

[..]

Ach in Amsterdam heeft Heineken ook jarenlang geprobeerd om Pepsi er doorheen te drukken maar dat lukte bij de meeste kroegen gewoon niet omdat de consument het niet accepteerde.

Verder kan ik me niet voorstellen dat een restaurant als dit met een brouwerij een contract heeft, zal hooguit een vaste dranken leverancier hebben
Wat jij je niet kan voorstellen is wat anders dan de realiteit van veel horeca uitbaters
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:23:09 #48
131800 Tarado
capô de fusca
pi_114222460
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat jij je niet kan voorstellen is wat anders dan de realiteit van veel horeca uitbaters
Wat een onzin argument is dat nu weer en zeker heb je gelijk als het om cafe's gaat maar we hebben het hier over een top restaurant wat toch een heel ander segment is
  zondag 15 juli 2012 @ 11:25:17 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114222516
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 11:23 schreef Tarado het volgende:

[..]

Wat een onzin argument is dat nu weer en zeker heb je gelijk als het om cafe's gaat maar we hebben het hier over een top restaurant wat toch een heel ander segment is
Dat betekend niet dat dit restaurant geen brouwerijcontract heeft, en ik had het niet over 1 specifiek restaurant, maar over de realiteit van (oa) de horeca.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juli 2012 @ 11:37:07 #50
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_114222819
Ik zou eigenlijk gewoon geen cola bestellen in zo'n restaurant. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')