Jaapo | woensdag 4 juli 2012 @ 14:43 |
Hallo, Ik vroeg mij af wat een lekkere saus is als ik pasta met zalm ga maken. Als ik pasta met gehakt of kip maak dan koop ik meestal bolognesesaus of een andere saus met meestal een tomatenbasis. Maar bij zalm zoek ik eigenlijk iets anders, dus heeft iemand tips? | |
huize | woensdag 4 juli 2012 @ 14:49 |
Luie mensen saus: haal bij de plus een zakje lenteui-knoflook saus (poeder vorm) een stronkje broccoli Mascerpone snij de broccoli klein en kook em helemaal gaar in net genoeg water. Even een beetje prakken/blenderen wat jij wilt, ikzelf klop et met een garde los Poeder erdoorheen op smaak brengen met peper/zout etc Indikken met mascerpone eventueel nog rivierkreefstaartjes erdoor heen smakelijk | |
Red_85 | woensdag 4 juli 2012 @ 14:53 |
Mijn recept: 1 Zalm in reepjes, uitje snipperen. 2 Spinazie met een uitje bakken in de pan. Pasta aan de kook brengen 3 1 heel ei plus 1 dooier loskloppen. Scheutje room erbij. Peper, zout. 4 pasta gekookt, afgieten. 5 Daarna de zalm bij de spinazie en ui. 6 Zalm naar smaak gebakken (roze), pasta erbij, pan van het vuur en dan de saus er overheen en goed roeren. Het ei is voor het stollen, het moet geen eierpannenkoek worden. 7 Opscheppen en eten. | |
Weltschmerz | woensdag 4 juli 2012 @ 14:53 |
-Prei, room, peterselie -Spinazie, room, citroenschil, olijven | |
Red_85 | woensdag 4 juli 2012 @ 14:56 |
Die is ook meesterlijk ja. Die moet ik proberen. Lijkt me wel wat. | |
Sekhmet | woensdag 4 juli 2012 @ 15:00 |
Iig een roomsaus ![]() Of iets als pesto... | |
_Loki | woensdag 4 juli 2012 @ 18:02 |
Als je geen moeite wilt doen: bakje (kruiden)roomkaas met een scheutje water. Anders inderdaad wat dunne preiringen bakken, wat bloem erover, goed roeren tot er geen duidelijke klontjes meer zijn, room erbij en kort laten inkoken tot een wat dikkere saus, zalm erbij, doorwarmen, kruiden naar smaak erdoor (peterselie, dille, bieslook). | |
Pietverdriet | woensdag 4 juli 2012 @ 18:29 |
Doe de zalm in een ovenschaal, doe er zout, peper en knoflook over, giet er room over en wat parmazaanse kaas. Zet onder de grill. | |
#ANONIEM | woensdag 4 juli 2012 @ 19:12 |
Indien gerookte zalm: Tomaat op laag vuur garen in olijfolie. Room/creme fraiche er bij en een hand kappertjes. Als de boel weer warm is dille toevoegen, zalm er door scheppen. Op smaak maken met verse zwarte peper en zout. | |
Hyperdude | woensdag 4 juli 2012 @ 19:36 |
Of je maakt een carbonara type saus met (zwarte) truffel. Hompen zalm en truffel er op het laatst bij kieperen en goed peperen. Glas witte droge er bij en klaar. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 4 juli 2012 @ 19:38 |
Zonde van de truffel | |
Hyperdude | woensdag 4 juli 2012 @ 19:45 |
Waarom? Truffel moet je niet altijd (te) subtiel gebruiken. Overigens is een simpele tagliatelle met olie, truffel, peper (en eventueel wat geraptste kaas) goed genoeg voor mij. ![]() |