In de psychiatrie is het allemaal geen punt. Daar mag ik altijd tijd als bruto = netto rekenen.quote:Op woensdag 4 juli 2012 00:02 schreef KwadeAfdronk het volgende:
Weet ik niet precies, maar ik werk continu-diensten van 8 uur en we drinken tussendoor weleens koffie en rook een sigaretje en eten op ons werk (net zoiets als bij jou), en dat telt niet als pauze
Nee, ik werk op inleen-basis ofzo, dus ik word ook betaald via de CAO van de desbetreffende instelling en dienst. Ik heb dus ook verschillende uurlonenquote:
Owquote:Op woensdag 4 juli 2012 00:21 schreef Dethroned het volgende:
[..]
Nee, ik werk op inleen-basis ofzo, dus ik word ook betaald via de CAO van de desbetreffende instelling en dienst. Ik heb dus ook verschillende uurlonen![]()
In de GGZ is het allemaal geen probleem en zoals je liet zien staat in de CAO GGZ de definitie van pauze: Een periode van minimaal 15 minuten onafgebroken rust tijdens de dienst waarin de werknemer geen enkele verplichting heeft ten aanzien van de bedongen arbeid.
Dat is toch heel iets anders als wat TS heeft. Bij TS is het structureel. Als ik om 13:00 een vergadering heb, en ik wil pauze houden van 12:30 tot 13:00, en om 12:25 belt er een klant, dan ga ik om 12:30 ook niet zeggen dat ik pauze wil houden. Als de klant dan om 12:45 ophangt heb ik een keertje een kwartier pauze ipv een half uur. Komt zo nu en dan voor, maar niet structureel zoals bij TS.quote:Op woensdag 4 juli 2012 00:12 schreef admiraal_anaal het volgende:
Bij ons (OV) hadden we pauzes die door de werkgever betaald werden en toen konden ze eisen dat we door moesten rijden of eerder weggaan en hadden we dus geen half uur pauze. Nu is het pauze eigen tijd en doen we ook echt precies 30 minuten pauze, gewoon van de werkplek. Komen we te laat voor de pauze dan schrijven we ook een half uur want officieel hebben we geen hf uur pauze gehad
Het is zelfs een plicht in de arbeidstijdenwet en dwingend recht:quote:Op woensdag 4 juli 2012 16:14 schreef Kandijfijn het volgende:
Pauze is trouwens niet alleen maar een RECHT maar ook gewoon een PLICHT in vrijwel elke CAO.
Na enige discussie hierover heeft het uitzendbureau bovenstaande ook aangeven. Echter de instelling waar ik word uitgezet werkt hieraan niet mee. De opzet van kleinschalig wonen is dat de medewerker onafgebroken een dienst draait en maar gebruikt dient te maken van de rustige momenten.quote:Op donderdag 5 juli 2012 22:09 schreef diedrick het volgende:
[..]
Het is zelfs een plicht in de arbeidstijdenwet en dwingend recht:
Werkt u langer dan 5 1/2 uur, dan hebt u minimaal 30 minuten pauze. Die mag worden gesplitst in 2 keer een kwartier;
Werkt u langer dan 10 uur, dan is de pauze minstens 45 minuten. Die mag worden gesplitst in meer pauzes van minimaal een kwartier.
In een collectieve regeling (bijvoorbeeld cao of een bedrijfsreglement) kunnen afspraken worden gemaakt over minder pauzes of over de verdeling. Maar als u langer dan 5 1/2 uur werkt, hebt u in ieder geval 15 minuten pauze"
De Arbeidstijdenwet is verplichtend van karakter, voor werkgever en werknemer. U bent dus verplicht om te pauzeren, minimaal 15 minuten (of 30 minuten als u na die pauze nog weer een aantal uren moet werken)
Heb je wel eens gewoon gehouden aan de pauze en/of commentaar gegeven hierover aan je leidinggevende?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 18:02 schreef Allantois het volgende:
Volgens mijn cao ziekenhuizen heb ik dagelijks recht op een half uur pauze van de afdeling af zonder telefoon of bereikbaarheid op een dag van 8 uur. De praktijk is dat mijn werkzaamheden van dien aard zijn dat ik dagen van 10 - 11 uur maak waarin ik blij ben als ik achter mijn computer of tijdens een bespreking mijn boterham kan eten zonder constant gebeld te worden.
Het is allemaal wat hè! :-)
Nee. Zo is nu eenmaal mijn werk. Als ik het niet zo doe ben ik alleen nog maar langer aan het werk.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 23:38 schreef Dethroned het volgende:
[..]
Heb je wel eens gewoon gehouden aan de pauze en/of commentaar gegeven hierover aan je leidinggevende?
het uitzendbureau denkt echt niet aan de medewerker hoor met die pauze. Dit gaat bij het uzb puut om geld. Niet meer niet minder. Als iemand 8 uur moet werken en een half uur pauze heeft word er 7,5 uur betaald. OF iemand moet 8,5 uur aanwezig zijn om die 8 uur aan geld te krijgen. Dat half uurtje is eigen rekening.quote:Op woensdag 4 juli 2012 16:14 schreef Kandijfijn het volgende:
Pauze is trouwens niet alleen maar een RECHT maar ook gewoon een PLICHT in vrijwel elke CAO. Het uitzendbureau krijgt er waarschijnlijk gezeur mee als ze geen pauzetijd inplannen voor je.
Ik zou gewoon aan tafel aan zitten om een creatieve oplossing te verzinnen. Basisuurloon wat hoger, meer uren schrijven. De mogelijkheden zijn eindeloos
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |