abonnement Unibet Coolblue
pi_116056248
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:36 schreef Ferdii het volgende:
Piet,

Ik ben helemaal gek van kippenpoten :P heb jij nog een top recept kwa marinade en hoe bak ik hem het lekkerst mals en sappig? :)
Veel mensen noemen het poten terwijl ze eigenlijk drumsticks bedoelen. Ik ga er van uit dat je een echte poot bedoelt, dus de dij en de drumstick aan elkaar. Hoewel het qua bereiding niet veel verschilt.

Mijn favoriete recept met kippenpoten is coq au vin. Soepkippen zijn in Nederland lastig te krijgen, tenzij je er specifiek om vraag bij je slager. Daarom kan je ook heel goed kippenpoten gebruiken, die zijn uitstekend om lang te stoven en worden niet zo verschrikkelijk droog als borstfilets. Daarnaast is het veel smaakvoller vlees dan een borstfilet. De vleugels zijn nog smaakvoller, zoals piet al zegt, maar minder toegankelijk om te bereiden denk ik.

Marineer je bouten in rode wijn, sjalotten, knoflook, rozemarijn en thijm. Volgende dag de poten op hoog vuur aanbraden. Maak een 'klassiek' bouquet garni en bak deze plus een flinke lading knoflook even aan, gooi de poten en het bouquet dan met een halve liter wijn en een halve liter kippenbouillon erbij (zelf getrokken en anders een pot uit de supermarkt met stukken kip er in. de verhouding heb ik uit een recept, ik doe zelf meestal veel meer wijn dan bouillon) in een grote pan en laat op zeer laag vuur zo lang mogelijk stoven. Als de kip niet onder staat gooi je er meer wijn en bouillon bij.

Ik serveer een hele poot per persoon, met stokbrood en zelfgemaakte knoflookboter.

Als je snel klaar wil zijn: dijen van de drumsticks lossnijden en beide marineren in een papje van veel zout, knoflook, gemberrasp, ketjap, honing en een scherpe peper. 25 minuten op 180 graden hetelucht de oven in en klaar.

[ Bericht 3% gewijzigd door Hagelkaas op 27-08-2012 04:28:38 ]
pi_116069733
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2012 04:16 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Veel mensen noemen het poten terwijl ze eigenlijk drumsticks bedoelen. Ik ga er van uit dat je een echte poot bedoelt, dus de dij en de drumstick aan elkaar. Hoewel het qua bereiding niet veel verschilt.

Mijn favoriete recept met kippenpoten is coq au vin. Soepkippen zijn in Nederland lastig te krijgen, tenzij je er specifiek om vraag bij je slager. Daarom kan je ook heel goed kippenpoten gebruiken, die zijn uitstekend om lang te stoven en worden niet zo verschrikkelijk droog als borstfilets. Daarnaast is het veel smaakvoller vlees dan een borstfilet. De vleugels zijn nog smaakvoller, zoals piet al zegt, maar minder toegankelijk om te bereiden denk ik.

Marineer je bouten in rode wijn, sjalotten, knoflook, rozemarijn en thijm. Volgende dag de poten op hoog vuur aanbraden. Maak een 'klassiek' bouquet garni en bak deze plus een flinke lading knoflook even aan, gooi de poten en het bouquet dan met een halve liter wijn en een halve liter kippenbouillon erbij (zelf getrokken en anders een pot uit de supermarkt met stukken kip er in. de verhouding heb ik uit een recept, ik doe zelf meestal veel meer wijn dan bouillon) in een grote pan en laat op zeer laag vuur zo lang mogelijk stoven. Als de kip niet onder staat gooi je er meer wijn en bouillon bij.

Ik serveer een hele poot per persoon, met stokbrood en zelfgemaakte knoflookboter.

Als je snel klaar wil zijn: dijen van de drumsticks lossnijden en beide marineren in een papje van veel zout, knoflook, gemberrasp, ketjap, honing en een scherpe peper. 25 minuten op 180 graden hetelucht de oven in en klaar.
Bedoelde inderdaad hele poten, dus inclusief dij etc :) jouw bovenste recept komt in grote lijnen overeen met hetgeen wat ik doe, enige verschil is dat ik ze aantal uur van tevoren marineer in plaats van dag ervoor. Zit hier zoveel smaak verschil in?
hardcoholic
  maandag 27 augustus 2012 @ 16:59:55 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116071956
Als je gek bent op kip en een eenvoudig recept wil kan ik je wel helpen.
Neem per persoon een pond kippenvleugels (schrik niet, das 250 gram eetbaar materiaal, waarvan de helft huid) en kruid deze met gewone kipkruiden uit een potje. Schil bloemige aardappels en kwart deze. Vet een bakblik licht in met wat boter.
Leg de geschilde, gewassen en gedroogde aardappels op het blik en leg de vleugels hierop. Zet de oven op 200-225 hete lucht stand graden en doe het blik in de oven voor ca 75 minuten.
De kippenvleugels worden lekker kluifmateriaal met krokant korstje, de aardappels zuigen zich vol kippenvet en smaken goddelijk.
Serveren met belgische mayonaise en een salade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116085462
Zit er veel verschil in smaak/malsheid/sappigheid tussen een goede piekkuiken en een goede 'blije' kip?
  maandag 27 augustus 2012 @ 22:04:57 #230
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_116085723
Een gķede blije kip is veel smaakvoller, vlees is ook donkerder van kleur. Maar voor zo'n kip (bijvoorbeeld Kemper Landhoen) ben je wel zeker 25 euro kwijt. Dan heb je wel een kip die flink zwaarder is dan wat je in de supermarkt kunt krijgen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_116087207
Spierweefsel is smaakvoller toch?
  maandag 27 augustus 2012 @ 23:18:05 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_116089985
Smaakvoller en taaier.
pi_116090306
Bijna alles wat we van een kip eten is spierweefsel, behalve levertjes enz. Hoe vaker een spier bewogen heeft hoe smaakvoller, maar inderdaad ook taaier door de grotere hoeveelheid bindweefsel in het vlees. (dit hele verhaal geldt voor alle soorten vlees overigens) Dit maakt echter poten wel weer geschikt om te stoven, ze worden heerlijk zacht zonder droog te worden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Hagelkaas op 28-08-2012 01:43:46 ]
  † In Memoriam † maandag 27 augustus 2012 @ 23:36:57 #234
91830 MaximusTG
pi_116090846
Als er iets een spier is, dan is het wel een hart...
pi_116094280
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2012 23:36 schreef MaximusTG het volgende:
Als er iets een spier is, dan is het wel een hart...
:X
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 06:39:42 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116095944
Hoe meer bindweefsel, zure marinade gebruiken, Citroen, wijn, Yoghurt, tamarinde, zuren breken bindweefsel af
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 09:14:04 #237
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_116097219
quote:
11s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 01:43 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

:X
Hart is prima te eten hoor.
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 10:02:42 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116098158
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 09:14 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hart is prima te eten hoor.
Gaf het altijd aan de hond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116099565
Hartje van de kip O+ die kreeg ik vroeger altijd van oma in mn bordje soep :)
pi_116114815

Pattison. Wat kan ik ermee? Recept dat erbij zit is voor een gevulde versie maar bij het lezen denk ik al -O- dat moet beter kunnen.
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 18:41:02 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116115919
Laat ik nu een enorme hekel hebben aan pompoenen....
Of liever, wat men er mee doet.
Wat ik lekker vind is ze aan blokjes snijden en inleggen in zoet zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116116531
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 09:14 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hart is prima te eten hoor.
Weet ik, het sloeg meer op het feit dat ik het hart geen spier noemde ;)
pi_116116800
Je kan natuurlijk heel makkelijk een pompoensoep maken met wat bouillon, veel knoflook, en dan met een kwak creme fraiche, koriander en een beetje geraspte pompoen serveren.
pi_116123371
Dit is echt een verrukkelijk recept met pompoen: http://www.bbcgoodfood.co(...)curry-with-chickpeas
Spoilers!
pi_116151852
Ik had nog en stuk forelfilet in de vriezer liggen dat ik vanavond op de bbq ga gooien. Heeft iemand een leuk idee voor een marinade? Ik twijfel nog of ik hem zo op het rooster leg of hem in een aluminium bakje doe.
Spoilers!
pi_116228821
Hai.

Ik ben gek op aardbeien & schuim. Dus wil ik daar een taart van maken. Ik wil een soort van "eton mess" taart maken. (als bodem gebruik ik een plak schuim, met daarop de "eton mess".)

Alleen, de gasten komen tussen 15.00 en 20.00. Hoe hou ik die geklopte slagroom zolang goed, of is dat niet te doen?
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:50:33 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116229195
schuim?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116229400
Ik neem aan een merengue-achtig schuim.
O.a. Friese Vlag verkoopt kant en klare geklopte slagroom die zelfs na het openen van de verpakking behoorlijk lang stijf blijft. Volgens de ingrediëntenlijst zit er niets meer in dan room, suiker en gelatine dus misschien kan je gelatine gebruiken om je slagroom de hele dag goed te houden?
pi_116229575
in een spuitzak blijft slagroom toch wel gewoon stijf :?
  vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:16:40 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116230177
nee, maar daar kan je poeders voor toevoegen. Blijft natuurlijk mooier en lekkerder het vers klaar te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')