Paul | donderdag 21 juni 2012 @ 14:00 |
Is aardappelpuree uit een zo'n zakje eigenlijk wel gezond? ![]() ![]() | |
Skv | donderdag 21 juni 2012 @ 14:01 |
Nee natuurlijk niet. ![]() | |
Paul | donderdag 21 juni 2012 @ 14:01 |
Maar het is toch aardappelpuree ![]() | |
ß | donderdag 21 juni 2012 @ 14:02 |
http://www.voedingswaarde(...)edingsmiddel/?id=513 5.5 net aan dus. | |
trovey | donderdag 21 juni 2012 @ 14:02 |
Alles met mate dus niet dagelijks maar als je eens weinig tijd hebt is het geen probleem. ![]() | |
Compoantje | donderdag 21 juni 2012 @ 14:02 |
Ja, natuurlijk wel. | |
Paul | donderdag 21 juni 2012 @ 14:03 |
Is het net zo gezond als echte aardappelpuree? ![]() | |
Fokboer | donderdag 21 juni 2012 @ 14:03 |
Wwt versta je onder 'gezond' ? | |
Paul | donderdag 21 juni 2012 @ 14:05 |
Of het eeh voedingswaarde heeft enz. Ik vraag me altijd af wat die poeder nou precies eigenlijk inhoud ![]() | |
Skv | donderdag 21 juni 2012 @ 14:06 |
Wat is dat nou weer voor argument? "Is Rihannah een lekker wijf?" "Nee." "Maar het is toch Rihannah?" ![]() | |
Fokboer | donderdag 21 juni 2012 @ 14:06 |
het zsl toch wel een bepaalde waarde hebben. Het is toch eten. | |
Paul | donderdag 21 juni 2012 @ 14:06 |
Dus ik kan ipv aardappels net zo goed aardappelpuree uit een zakje eten, dat is dus even gezond? ![]() | |
Skv | donderdag 21 juni 2012 @ 14:06 |
'Echte aardappelpuree' is ook niet per definitie gezond hoor. Wat doet jou denken dat aardappels gezond zijn? Het zijn gewoon bollen met zetmeel. | |
trovey | donderdag 21 juni 2012 @ 14:07 |
Aardappelpoeder, melkpoeder....meestal gaat het mis met het zoutgehalte in dit soort producten dus dat is iets waar je voor moet opletten. | |
Kapt-Ruigbaard | donderdag 21 juni 2012 @ 14:07 |
Pics van Rihannah | |
trovey | donderdag 21 juni 2012 @ 14:08 |
Zou ik niet doen, gewone gekookte verse aardappelen bevatten toch wel iets meer dan alleen zetmeel. ![]() | |
Skv | donderdag 21 juni 2012 @ 14:08 |
Het is gedroogd en houdbaar gemaakt, volgens mij verlies je dan aan vitamine C en B. Diepvries is wel gezond (zelfs gezonder) dan vers. Maar alles wat bewerkt is boet al gauw in aan voedingswaarde. Plus dat er veel zout in zit. Je kan toch wel nagaan dat al die namaakrommel ongezonder is dan 'echt' voedsel? | |
Kapt-Ruigbaard | donderdag 21 juni 2012 @ 14:09 |
Zoals? | |
trovey | donderdag 21 juni 2012 @ 14:09 |
Vitaminen, mineralen. | |
fruityloop | donderdag 21 juni 2012 @ 14:12 |
In ieder geval geen wei-poeder, zoals sommige van die zakjes puree wel bevatten.. ![]() | |
trovey | donderdag 21 juni 2012 @ 14:13 |
Uiteraard niet, daarom zei ik ook spaarzaam gebruiken. ![]() | |
Paul | donderdag 21 juni 2012 @ 14:14 |
Ja dat vermoeden had ik wel, maar ik wil harde feiten van kenners als SKV horen | |
fruityloop | donderdag 21 juni 2012 @ 14:20 |
Van Nestlé, de moedermaatschappij van Maggi, voor de normale puree.
| |
RoBo87 | donderdag 21 juni 2012 @ 14:21 |
Wat gezond is hangt af van de situatie! Lees je daarom in over voedingswaarde en kijk naar je eigen leefpatroon. Voor de één kan een lunch van alleen sla heel gezond zijn, voor de ander betekent het dat hij de dag niet door komt. Zo zijn suiker houdende producten voor veel westerse mensen zeer slecht en worden ze er dik van, echter hebben mensen die veel bewegen juist suikers nodig in welke vorm dan ook. Hetzelfde geld voor zout, erg gevaarlijk als je er veel van binnen krijgt! Maar doe je veel aan sport, zeker op warme dagen dan heb je echt redelijk wat nodig hiervan. Over de puree. Nee, gevriesdroogde puree bevat niet de vitaminen die verse puree bevat, en ja ook vaak meer zout. Mar als je in je eigen dieet al veel vitaminen binnen krijgt en vrij zoutloos eet (of veel zout nodig hebt) kan het een prima product zijn om te gebruiken. alleen aan jou de vraag of je het ook te eten vindt ![]() | |
Skv | donderdag 21 juni 2012 @ 14:21 |
Gebruik google ofzo. Ik heb wel wat beters te doen en ik ben geen aardappelpureekenner. Ik gebruik gewoon mn gezonde verstand. | |
SuperTinus | donderdag 21 juni 2012 @ 14:28 |
Wat een onzin. Je kunt beter je koolhydraten uit complexe koolhydraatbronnen halen als zilvervliesrijst en volkorenbrood dan uit snoep, wat je situatie ook is. De hoeveelheden moeten wel zijn aangepast aan je lichaam, producten niet. Wat betreft de aardappelpuree, natuurlijk is het niet net zo goed als gewone aardappels. Minder vitaminen en mineralen, minder vocht, veel meer zout en conserveermiddelen... | |
RoBo87 | donderdag 21 juni 2012 @ 14:28 |
Hecht niet te veel waarde aan deze 'gezondheid score". Een gevarieerd dieet met matig gebruik van "slechte producten" zoals rode wijn en chocola kan zeer gezond zijn! Een product op zichzelf is nooit gezond of ongezond, dit hangt namelijk af van het dieet en manier van leven. | |
Kapt-Ruigbaard | donderdag 21 juni 2012 @ 14:30 |
Ligt aan de situatie. Een wielrenner bijvoorbeeld, die tijdens de rit energie nodig heeft, eet geen bruine boterham met kaas kipfillet. Die grijpt naar snelle koolhydraten omdat zijn lichaam ze direct nodig heeft. Dat die snelle koolhydraten dan niet uit snoep moeten bestaan spreekt voor zich. | |
RoBo87 | donderdag 21 juni 2012 @ 14:33 |
In een stabiel patroon en voor veruit de meeste mensen, ja dat klopt. Echter heb ik nog nooit een wielrenner gezien die na 100km fietsen en met nog 100km te gaan een hap rijst of iets anders met koolhydraten neemt. Die pakken echt gewoon suikers.. ( geraffineerde suikers zijn ook niet per se slecht maar andere vormen zijn beter) Het enige wat ik zeg is wees kritisch, en denk flexibel en niet zwart-wit. Zoals ik al zei het is afhankelijk van de situatie | |
SuperTinus | donderdag 21 juni 2012 @ 15:14 |
Dat bedoel ik. ![]() Kan ik me absoluut in vinden hoor, en wat je zei over variatie is ook zeker waar. Echter vind ik dat er wel degelijk slechte producten bestaan, die in geen enkele situatie beter zijn. | |
rekenwonder | donderdag 21 juni 2012 @ 22:40 |
Verklaart u nader! | |
Skv | donderdag 21 juni 2012 @ 23:08 |
Zoals ik zei, ik had dat van google ergens gekopieerd. VIVA-forum ofzo ![]() | |
Arkai | vrijdag 22 juni 2012 @ 00:15 |
Als ik het zo bekijk is de aardappelpuree evenwichter samengesteld in eiwitten, koolhydraten en vetten dan een gelijke portie gekookte aardappelen. Daarnaast is ook de energiedichtheid hoger en bevat aardappelpuree meer vitaminen op vitamine C na. Ik ga voor de puree! ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 22 juni 2012 @ 15:22 |
Het meest ongezonde eraan lijkt me dat het puree is, en de spijsvertering bij het kauwen begint. Ik eet het wel als ik binnen 5 minuten wil koken, en dan doe ik er een klont zelfgemaakte kruidenboter doorheen, grill er een stuk vis en groente bij, of doe de laatste in magnetron. Dat lijkt me gezonder dan het alternatief, een magnetronmaaltijd. Het ongezonde lijkt me wat er niet in zit ipv wat er wel inzit, nl aardappel. Dus gaat het erom wat je voor de rest binnenkrijgt. | |
#ANONIEM | vrijdag 22 juni 2012 @ 16:40 |
Het is wel een aardige basis om een hele snelle maaltijd mee te maken, als je er inderdáád wat andere dingen bij eet. Potje erwten/wortelen koken, reepjes spek bakken, door elkaar flikkeren en mixen met de ook reeds klaargemaakte aardappelpuree, beetje zwarte peper en nootmuskaat erbij, en dan is het eindresultaat niet verkeerd. ![]() (Komt hier nogal eens op tafel als er heel weinig tijd is om te koken, binnen een kwartier is het klaar. Liever dit dan een magnetronmaaltijd, inderdaad.) [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 22-06-2012 16:43:16 ] |