Snijden op een granieten werkblad vind ik niet lekker werken(glas trouwens ook niet). Te hard denk ik, plastic en hout werkt veel beter.quote:Op zondag 17 juni 2012 12:53 schreef SamAxe het volgende:
iemand ervaring met het werken op een granieten aanrechtblad?
Werkt dit beter dan op een HPL werkblad?
Rudolph (Rudolph's Bakery) werkt ook altijd op zo'n granieten plaat/aanrecht.
Idee was namelijk om 2 granieten snijplanken aan te schaffen, en deze dan samen te schuiven voor werkruimte (2x 40x30cm) bij het kneden e.d. Qua dikte (1 cm) overigens niet echt vergelijkbaar.
oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn omaquote:Op zondag 24 juni 2012 14:28 schreef .ZilveR. het volgende:
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie
Jeejquote:Op zondag 24 juni 2012 14:39 schreef Mirjam het volgende:
[..]
oh, ja, iok heb wel het perfecte recept, van mijn oma
ik moet alleen zoeken of dat ook ergens op papier staat
ga straks ff kijken!
quote:Op zondag 24 juni 2012 10:16 schreef A-ce het volgende:
In de vorige topic had iemand het over scones. Is daar misschien een recept van?? Want wil ze graag maken
quote:Op woensdag 7 maart 2012 09:30 schreef The_Hives het volgende:
[..]
lekker en heel simpel, kan niet fout gaan
wat ik ongeveer doe:
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 zakjes vanillesuiker (ik van vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken, het liefste een vanillepeul
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter
Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze
ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken
De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.
op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin
als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen
Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone
Thx dan als nog er overheen gelezen!!quote:
ik was gemeen, had ik in een topic eerder neergezetquote:Op maandag 25 juni 2012 09:00 schreef A-ce het volgende:
[..]
Thx dan als nog er overheen gelezen!!
Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
wat ook makkelijk is, deeg op dikte uitrollen en dan in blokken/punten snijden, hoef je geen rondjes te stekenquote:Op maandag 25 juni 2012 09:00 schreef A-ce het volgende:
[..]
Thx dan als nog er overheen gelezen!!
Hoe dik moeten de rondjes dan ongeveer zijn, 2cm hoog of..?
Wat een leuke! Ik heb hele saaie van rvs.quote:Op maandag 25 juni 2012 19:55 schreef Dragonberry het volgende:
Nooit meer omrekenen van cups naar gram voor mij!
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recep(...)f[0]=bundle%3Arecipe << inclusief filmpje!quote:Op zondag 24 juni 2012 14:28 schreef .ZilveR. het volgende:
Het is niet echt bakken, maar iemand een fatsoenlijk recept voor Arretjescake?
Op internet kom ik zoveeeeel verschillende hoeveelheden en verhoudingen tegen dat ik er geen logica meer in zie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |