Status hysterie, antisociaal gedrag, drang tot checken van updates, weinig zelfvertrouwen en lusteloosheid. Herken je dit? Wie weet lijd je aan een Facebook-depressie*.
Door verschillende professoren/hoogleraren in de psychologie is geconstateerd dat de Facebook hype van tegenwoordig kan leiden tot deze zogenaamde Facebook-depressie. Het overmatig gebruik van Facebook zou leiden tot status hysterie.
Het dwangmatig hoog willen houden van je eigen eergevoel heeft te maken met de intense behoefte gunstig beoordeeld te willen worden door anderen. Het updaten van een status, het plaatsen van fotos, het instellen van je mooiste foto als profielfoto en het deelnemen aan evenementen, wordt gedaan door er vervolgens zo veel mogelijk positieve reacties en likes op te krijgen. Gebeurd dit niet, dan is het zeer waarschijnlijk dat je zelfbeeld hierdoor negatief wordt beïnvloed. Een Facebook-depressie kan ontstaan wanneer dit zich herhaaldelijk voordoet.
Als je het ons vraagt, is de Facebook-depressie wel erg ver gezocht. Wij hebben het idee dat dit verschijnsel eerder een nieuw zorgaanbod creëert binnen de re-integratiemarkt, waarin zorgaanbieders zo veel mogelijk zorg willen bieden en mensen het gevoel geven dat ze deze zorg ook daadwerkelijk nodig hebben. Op deze manier ontstaat er met zon nieuw verschijnsel als de Facebook-depressie een nieuw inkomen voor zorgaanbieders. Zo wordt de Facebook-depressie je letterlijk aangepraat. Tegenwoordig draait alles om geld en deinzen zelfs zorginstellingen niet terug voor ziek praten van mensen om hiermee geld te verdienen.
Zal het zo ver gaan dat de Facebook-depressie in de toekomst wordt opgenomen in het DSM?
[ Bericht 100% gewijzigd door Crutch op 04-06-2012 16:10:35 ]