Bedankt!quote:Op zaterdag 29 september 2012 10:26 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ik zou zeggen klein beetje briketten in een snelstarter. Die erop gooien als die wit zijn dan beginnen die er al in liggen na een tidje ook wel te branden.
Owww ik neem ook altijd alles wat er in de BBQ zit, dat gooi ik meer in de starter met daarboven nieuwe briketten.quote:Op maandag 1 oktober 2012 12:59 schreef Stansfield het volgende:
Je hoeft je snelstarter niet helemaal vol te gooien. Afgelopen zomer heb ik 3x op rij bij mijn ouders gebbq-ed. Daar hadden ze alles klaar gezet incl volle snelstarter. De eerste keer bleef er al wat over in de bbq. Dus de tweede keer lag daar nog meer. De derde keer heb ik zelf alles klaargezet en maar een klein beetje kolen in de snelstarter gedaan. Met alles wat er nog in de bbq lag weer een uur of 4 kunnen bbq-en.
Ik doe dat juist andersom, omdat de "oude" briketten meestal geen/weinig brandstof meer hebben.quote:Op maandag 1 oktober 2012 13:47 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Owww ik neem ook altijd alles wat er in de BBQ zit, dat gooi ik meer in de starter met daarboven nieuwe briketten.
Ik zou ook wel houtskool willen gebruiken. Maar heb juist voor ecobrasa gekozen omdat er geen rook vanaf komt.quote:Op maandag 1 oktober 2012 15:51 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Ik doe dat juist andersom, omdat de "oude" briketten meestal geen/weinig brandstof meer hebben.
Gooi de starter zeker ook niet vol. Als alles aan is, dan verdeel ik het over de BBQ en dan gooi ik er nog wat briketten over. Het moosite is eigenlijk om houtskool in de starter te doen en er dan briketten overheen te gooien.
Ik gebruik 2 aanmaakblokjes onder mijn starter.quote:Op maandag 1 oktober 2012 16:11 schreef Catch22- het volgende:
Ah oke. Briketten zijn ook prima hoor. 15 minuten is wel kort trouwens, volgens mij ben ik altijd wel iets langer bezig.
Ik vind dat hij klaar is, als de bovenste briketten branden.
Dat is ook wel handig ja. Wanneer je de nieuwe erbovenop doet in de starter krijgen ze natuurlijk minder hitte dan onderop. Wanneer je ze in de bbq laat liggen heb je een beetje de mignon methode in het klein.quote:Op woensdag 3 oktober 2012 18:24 schreef macferret het volgende:
klopt stansfield, oude briketten zijn al gedeeltelijk opgebrand en dus kleiner in volume en branden dus eerder op. Ik doe eerst nieuwe briketten in de starter en dan de oude erboven op, de nieuwe hebben langer nodig om goed te branden, dus onderop.
Waarschijnlijk jouw eigen spiffs cobbler en crumblequote:Op vrijdag 2 november 2012 15:43 schreef macferret het volgende:
Klinkt goed Drukvout
welk dessert ga je in de do maken?
Echt wel! Zeker als je er gewoon goed de tijd (4-5-6 uren op een dichte BBQ, bij mij meestal ruim 5 uur) voor neemt en de boel niet gaat voorkoken in een pan water (! !) worden de Iberico Sparibs hemeltergend verrukkelijk! Per kilo helaas ruim 2 keer duurder dan de goedkope Macro dozen van 10 kg, maar zeer de moeite waard.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 16:32 schreef Bramito het volgende:
Iberico Spareribs???? Zet dat zoden aan de dijk?
Ja, mits...quote:Op zondag 4 november 2012 11:56 schreef Bramito het volgende:
Ik bedoel dan het verschil tussen een wit varken en Iberico varken. Merk je dat bij Spareribs?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |