abonnement Unibet Coolblue
pi_117455941
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2012 10:26 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ik zou zeggen klein beetje briketten in een snelstarter. Die erop gooien als die wit zijn dan beginnen die er al in liggen na een tidje ook wel te branden.
Bedankt!

Uiteindelijk had ik mijn starter veel te vol gepropt waardoor hij niet in 30min klaar was.
Uiteindelijk de briketten die bovenop lagen er weer bovenop gelegd en die zijn uiteindelijk wel gewoon aan gegaan in de BBQ.

De spareribs waren heerlijk.
Volgens recept uit het weber boek (vietnamese spareribs)
pi_117461245
Je hoeft je snelstarter niet helemaal vol te gooien. Afgelopen zomer heb ik 3x op rij bij mijn ouders gebbq-ed. Daar hadden ze alles klaar gezet incl volle snelstarter. De eerste keer bleef er al wat over in de bbq. Dus de tweede keer lag daar nog meer. De derde keer heb ik zelf alles klaargezet en maar een klein beetje kolen in de snelstarter gedaan. Met alles wat er nog in de bbq lag weer een uur of 4 kunnen bbq-en.
pi_117462575
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 12:59 schreef Stansfield het volgende:
Je hoeft je snelstarter niet helemaal vol te gooien. Afgelopen zomer heb ik 3x op rij bij mijn ouders gebbq-ed. Daar hadden ze alles klaar gezet incl volle snelstarter. De eerste keer bleef er al wat over in de bbq. Dus de tweede keer lag daar nog meer. De derde keer heb ik zelf alles klaargezet en maar een klein beetje kolen in de snelstarter gedaan. Met alles wat er nog in de bbq lag weer een uur of 4 kunnen bbq-en.
Owww ik neem ook altijd alles wat er in de BBQ zit, dat gooi ik meer in de starter met daarboven nieuwe briketten.
  maandag 1 oktober 2012 @ 15:51:39 #204
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_117466894
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 13:47 schreef DrukVout het volgende:

[..]

Owww ik neem ook altijd alles wat er in de BBQ zit, dat gooi ik meer in de starter met daarboven nieuwe briketten.
Ik doe dat juist andersom, omdat de "oude" briketten meestal geen/weinig brandstof meer hebben.

Gooi de starter zeker ook niet vol. Als alles aan is, dan verdeel ik het over de BBQ en dan gooi ik er nog wat briketten over. Het moosite is eigenlijk om houtskool in de starter te doen en er dan briketten overheen te gooien.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_117467632
quote:
11s.gif Op maandag 1 oktober 2012 15:51 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik doe dat juist andersom, omdat de "oude" briketten meestal geen/weinig brandstof meer hebben.

Gooi de starter zeker ook niet vol. Als alles aan is, dan verdeel ik het over de BBQ en dan gooi ik er nog wat briketten over. Het moosite is eigenlijk om houtskool in de starter te doen en er dan briketten overheen te gooien.
Ik zou ook wel houtskool willen gebruiken. Maar heb juist voor ecobrasa gekozen omdat er geen rook vanaf komt.
De 15min dat mijn starter rookt is het enige. Daarna zijn de blokjes opgebrand en rookt er niks meer.
(ik woon in een appartementencomplex, dus wil geen overlast veroorzaken)
  maandag 1 oktober 2012 @ 16:11:12 #206
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_117467667
Ah oke. Briketten zijn ook prima hoor. 15 minuten is wel kort trouwens, volgens mij ben ik altijd wel iets langer bezig.

Ik vind dat hij klaar is, als de bovenste briketten branden.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_117497400
quote:
11s.gif Op maandag 1 oktober 2012 16:11 schreef Catch22- het volgende:
Ah oke. Briketten zijn ook prima hoor. 15 minuten is wel kort trouwens, volgens mij ben ik altijd wel iets langer bezig.

Ik vind dat hij klaar is, als de bovenste briketten branden.
Ik gebruik 2 aanmaakblokjes onder mijn starter.
Ik vul mijn starter eerst met de oude briketten in de BBQ die achter gebleven waren. Daarna vul ik hem verder met nieuwe.
Ik steek de aanmaakblokjes aan en die roken/branden dan +/- 15minuten. Daarna laat ik de starter nog een 15min staan totdat alle briketten aanstaan/wit zijn. De ene keer is het wat sneller dan de andere keer en soms komen de vlammen eruit.
Daarna leeg ik de starter in de BBQ en of ik verdeel ze over de BBQ of ik maak er 1 hoop van.
Bij mijn spareribs had ik er 1 hoop van gemaakt met een alu bak ernaast met kokend water.
Vervolgens de Spareribs boven de alu bak geplaatst.
  dinsdag 2 oktober 2012 @ 10:53:34 #208
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_117497573
Dat is hoe ik het dus ook ongeveer doe.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_117511887
Ik heb volgens mij wel eens gelezen dat wanneer je oude briketten uit de bbq in de starter doet deze door de grotere hitte sneller opbranden. Omdat ze minder massa hebben. Als je er een tik op geeft met iets metaals dan verpulveren ze ook vaak. Dus die laat ik gewoon liggen in de bbq.
  woensdag 3 oktober 2012 @ 18:24:49 #210
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_117554987
klopt stansfield, oude briketten zijn al gedeeltelijk opgebrand en dus kleiner in volume en branden dus eerder op. Ik doe eerst nieuwe briketten in de starter en dan de oude erboven op, de nieuwe hebben langer nodig om goed te branden, dus onderop.
pi_117582356
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2012 18:24 schreef macferret het volgende:
klopt stansfield, oude briketten zijn al gedeeltelijk opgebrand en dus kleiner in volume en branden dus eerder op. Ik doe eerst nieuwe briketten in de starter en dan de oude erboven op, de nieuwe hebben langer nodig om goed te branden, dus onderop.
Dat is ook wel handig ja. Wanneer je de nieuwe erbovenop doet in de starter krijgen ze natuurlijk minder hitte dan onderop. Wanneer je ze in de bbq laat liggen heb je een beetje de mignon methode in het klein.
  donderdag 4 oktober 2012 @ 16:57:07 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117593289
Ik BBQ met gas, het gemak wint het van het kleine verschil in smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 oktober 2012 @ 16:57:27 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117593303
Vanavond weer een paar steaks op de grill
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 oktober 2012 @ 21:34:42 #214
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_117642992
@Piet, dat is de eeuwenoude discussie, gas of houtskool/briketten

ach, iedereen moet lekker doen wat hij goed / lekker vindt.

Ik heb zelf ook een gasser voor doordeweeks, alleen vind ik het veel meer schoonmaakwerk.

Ik gebruik hem iets te vaak, of maak hem te weinig schoon en dan vliegt ie wel eens in de fik.....

pi_117851074
Ik heb voor zaterdag veel briketten nodig, voor een groot stuk vlees aan een spit.
Tips waar ik nu nog briketten kan vinden?
En kun je ook ergens grootverpakkingen halen?

Woon overigens in Gelderland, dus liefst iets in de buurt.
^O^
You're dead to me!
I'm eating all your sandwiches,
Dead people don't need them...
  donderdag 11 oktober 2012 @ 13:34:01 #216
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_117851278
Tuinhandel? Ik haal mijn spul altijd bij de Tuinland hier in Groningen. Ook de praxis heeft dat wel geloof ik.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_117851364
oh ja tuurlijk!
Die had ik nog niet geprobeerd, thanks! ^O^
You're dead to me!
I'm eating all your sandwiches,
Dead people don't need them...
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 20:27:11 #218
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_118185157
Dit weekend is er weer een BBQmeeting. Deze keer in boxtel. Er komt 90!!! man. Gaat weer een feestje worden.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_118665763
Bezig met plannen maken voor kerst (ja nu al....)
2x 47cm Weber
3x Dutch Oven (3L, 4L en een 6L)
Eventueel Smokey Joe

Op de planning:
2x Beercan Chicken
Iberico SpareRibs
Een stuk rund, maar wat weten we nog niet

Brood uit de DO, Dessert uit de DO.
Refried beans erbij, waarschijnlijk aardappels met rozemarijn.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 16:32:44 #220
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118672233
Iberico Spareribs???? Zet dat zoden aan de dijk?
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 2 november 2012 @ 15:43:07 #221
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_118744555
Klinkt goed Drukvout

welk dessert ga je in de do maken?
pi_118744724
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 15:43 schreef macferret het volgende:
Klinkt goed Drukvout

welk dessert ga je in de do maken?
Waarschijnlijk jouw eigen spiffs cobbler en crumble :D
Voor hoeveel personen is die ongeveer??

[ Bericht 3% gewijzigd door DrukVout op 02-11-2012 16:14:09 ]
  vrijdag 2 november 2012 @ 22:11:40 #223
128548 pavv
The computer says NO
pi_118758050
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 16:32 schreef Bramito het volgende:
Iberico Spareribs???? Zet dat zoden aan de dijk?
Echt wel! Zeker als je er gewoon goed de tijd (4-5-6 uren op een dichte BBQ, bij mij meestal ruim 5 uur) voor neemt en de boel niet gaat voorkoken in een pan water (! :r !) worden de Iberico Sparibs hemeltergend verrukkelijk! Per kilo helaas ruim 2 keer duurder dan de goedkope Macro dozen van 10 kg, maar zeer de moeite waard. :9~
  zondag 4 november 2012 @ 11:56:09 #224
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118801217
Ik bedoel dan het verschil tussen een wit varken en Iberico varken. Merk je dat bij Spareribs?
Siesta & Fiesta!
pi_118808611
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 11:56 schreef Bramito het volgende:
Ik bedoel dan het verschil tussen een wit varken en Iberico varken. Merk je dat bij Spareribs?
Ja, mits...

het vlees smaakt echt anders, maar verdrink je dat vlees onder dikke lagen saus/glaze dan proef je natuurlijk minder van het vlees zelf. Hou je het rustig qua rub en saus dan vin dik dat het wel wat heeft, zou er echter niet speciaal iberico voor kopen. (echter iberico ribben zijn vaak, niet altijd, beter qua hoeveelheid vlees en vaak ook beter qua structuur. Echter er zijn ook hele goede strengen "normaal"varkensvlees te vinden).
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')