abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 7 juni 2012 @ 16:47:08 #76
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112572646
1,5 uur is wel lang natuurlijk
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 7 juni 2012 @ 23:14:40 #77
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_112591799
We hebben een kogel bbq zonder deksel en een kogel bbq met deksel. Wellicht kan ik op 1 van de 2 de deksel van onze bbq leggen die heeft een thermometer.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  vrijdag 8 juni 2012 @ 00:49:06 #78
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112596225
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com

Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier

Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper

Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
















pi_112599791
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 00:49 schreef macferret het volgende:
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com

Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier

Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper

Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
zo doe ik het ook, hou het sausje echter bij een lekkere honing bbq saus (stonewall of zelf gemaakt).
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 8 juni 2012 @ 09:12:27 #80
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112601161
tsja dat mag, maar dan zijn het geen echte MOINKS :P ;)
nee hoor, lekker maken zoals je ze zelf het liefst hebt!
  vrijdag 8 juni 2012 @ 10:06:33 #81
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_112602520
Ik vind de saus erg lekker :9 maar met een goede BBQ saus moet het ook wel lekker zijn :Y
pi_112603633
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 09:12 schreef macferret het volgende:
tsja dat mag, maar dan zijn het geen echte MOINKS :P ;)
nee hoor, lekker maken zoals je ze zelf het liefst hebt!
I know ;) maar ben uiteindelijk voor mijn smaak voorkeur gfegaan en niet authenticiteit. Heb ze ook wel zonder saus gegeten, maar dan mis je wel wat..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_112605176
Heb vanavond een bbq bij iemand en die heeft een gas bbq gehuurd :(
Daarop ga k de moink balls maken. Liever indirect op een weber maar heb geen keus, fail !
pi_112605275
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 00:49 schreef macferret het volgende:
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com

Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier

Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper

Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er super uit zeg! Ga de saus straks ook maken. Ik maak de ballen, rol de door de rub en dan de saus en hierna de spek erom heen?
  vrijdag 8 juni 2012 @ 15:16:17 #85
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112615684
Spek doe je meteen na het ballen maken er omheen, de saus doe je er pas een half uur voor serveren op.
Zelf rol ik de ballen (met spek er al om) niet door de rub maar pak wat in m'n hand en strooi het over de ballen, gaat makkelijker en sneller plus je hebt ook weer niet teveel rub (ik vind 'm redelijk pittig maar dat komt waarschijnlijk doordat m'n haft teaspoon een amerikaanse maat blijkt te zijn die groter is dan een half theelepeltje, verhoudingen kloppen dus niet helemaal)

Ik denk trouwens dat je ze niet kan maken op een gasBBQ, je kan daarbij volgens mij geen temperatuur instellen/ regelen.
Vaak kunnen ze alleen aan en uit.
Dan kan je ze misschien beter in een oven voorgaren zodat ze daar alleen (met saus erover) hoeven op te warmen.
pi_112616473
Niet? Dat is dan mooi kut. Tja geen keus dus ga het proberen. Direct moet wel lukken toch? Kan toch oook met hamburgers
  vrijdag 8 juni 2012 @ 15:48:20 #87
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112617179
nee dat zal niet echt lekker worden...

ik zou even kijken wat voor BBQ je hebt als je je gas BBQ heel laag kan zetten en ze niet boven de vlam legt moet je een eind kunnen komen

gas is geen echte bbq imo, tenzij je 1 hebt die stenen verhit
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 8 juni 2012 @ 17:35:24 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112621659
quote:
11s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 15:48 schreef Catch22- het volgende:
gas is geen echte bbq imo, tenzij je 1 hebt die stenen verhit
Ik vind zelf alleen een houtskool gestookte bak een BBQ, briketten sta ik nog net toe maar geven ook al minder houtsmaak af.
Gas met lavastenen krijg je geen rooksmaak bij, vind ik een vorm van skottelbraai.
En alleen gas dan kan je net zo goed een grillpan op je gasfornuis zetten.
pi_112622740
Hoe lang moeten ze op de bbq? Heb zelf namelijk een smokey joe, kleine weber van 30cm en heb alles gewoon thuis liggen. Die anders mee nemen??
  vrijdag 8 juni 2012 @ 18:24:50 #90
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_112624217
Ongeveer een uur zonder de saus en dan nog een half uurtje met de saus.
pi_112627666
Thnx !
  vrijdag 8 juni 2012 @ 19:36:54 #92
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112628545
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 17:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik vind zelf alleen een houtskool gestookte bak een BBQ, briketten sta ik nog net toe maar geven ook al minder houtsmaak af.
Gas met lavastenen krijg je geen rooksmaak bij, vind ik een vorm van skottelbraai.
En alleen gas dan kan je net zo goed een grillpan op je gasfornuis zetten.
ik las hier laatst dat het blind getest was en niemand merkte het verschil (tussen gas briketten en houtskool). verschil tussen houtskool en briketten heb ik nooit gemerkt
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 8 juni 2012 @ 20:49:29 #93
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112632476
is idd weinig verschil in smaak, het is ook een gevoel, en briketten branden in een standaard bbq constanter op temperatuur met lange sessies. Houtskool geeft veel minder restproduct na verbranding.

Smaak kan je toevoegen dmv bv rookhout.

o en die gasbbq? 1 brander of meerdere, bij meerdere kan je redelijk indirect werken door maar 1 brander aan te steken en het vlees boven de niet aangestoken branders te leggen.
pi_112649175
Gisteren uiteindelijk toch de kleine weber mee genomen. Nadeel was dat ik drie sessies moest draaien om alle moink balls klaar te maken maar iedereen vond ze super. Dikke smaak explosie in de mond :)
  maandag 11 juni 2012 @ 08:25:09 #95
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_112726196
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 20:49 schreef macferret het volgende:

Smaak kan je toevoegen dmv bv rookhout.
Of door fatsoenlijke houtskool te gebruiken.
Siesta & Fiesta!
pi_112785276
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2012 08:25 schreef Bramito het volgende:

[..]

Of door fatsoenlijke houtskool te gebruiken.
met rookhout kun je veel meer kanten op. Hout van whiskyvaten geeft een heel andere smaak/aroma dan bijvoorbeeld hout van fruitbomen. En beide is niet te emuleren met houtskool.

Echter mijns inziens geldt dat alleen bij lange sessies, echt bbq'en dus in plaats van hamburgers cremeren op hoog vuur. Bij het laatste proef je geen verschil tussen gas, briketten of een aansteker, met of zonder hout.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 12 juni 2012 @ 14:49:35 #97
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_112787602
Een sterke rooksmaak krijg je inderdaad bij langere sessies. in europa noemen we dat warmroken, Amerikanen (uit het zuiden) noemen dat BBQen. Weber fans doen dat (al dan niet met een hoop gadgets) indirect met de deksel erop, palingrokers gebruiken een vat. In principe is dit gewoon het zelfde. Je kunt hier eigenlijk alle hardhout voor gebruiken. Hout van whiskyvaten (eik neem ik aan) is natuurlijk leuk verzonnen. Fantastische methode voor heerlijk vlees en eigenlijk best makkelijk. Als ik het goed begrijp noem jij dit "echt" BBQen.

Als je dus gaat nep BBQen(of burgers cremeren zoals jij het noemt) dan maakt het inderdaad vrij weinig uit of je dat op gas, elektrisch of briketten doet. Ze geven nauwelijks of geen smaak af. Verder moet er vlees worden bereid op een praktisch oncontroleerbare hittebron. Als je dus eigenlijk niet kan koken dan wordt een steak op een loeiheet vuur wel erg moeilijk.

Maarrrrrrrr, Als je fatsoenlijke houtskool neemt, die rustig de tijd geeft en je vlees goed bakt smaakt het toch echt rokeriger dan van de elektrogrill. Dit kan je van mij aannemen, of je kunt het zelf gaan proeven. Ga eens naar een goed (Argentijns) grill restaurant waar ze op houtskool grillen. Normaal gesproken kan je dat goed proeven. Anders moet je maar eens bij mij langskomen als je in de buurt bent en dan doen we dit: VLEES
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 12 juni 2012 @ 15:20:08 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112788919
Ja, doei. Dat kun je dus pas echt proeven als je de 3 methoden naast elkaar zet/gebruikt.
  dinsdag 12 juni 2012 @ 15:56:36 #99
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112790499
Afgelopen weekend weer een Pulled Pork gemaakt. Ik had een mooi stuk van 3kg. Na ruim 18 uur op de BGE en een uurtje rusten in folie en handdoeken was dit het resultaat:



pi_112790502
Heeft iemand hier toevallig interesse in twee kaartjes voor de Big Green Egg Member day?

http://www.biggreenegg.eu/nl/memberday

Wij zijn helaas verhinderd, voor 2 van de prijs van 1 (30 euro) mag je ze hebben. Stuur me dan even een pbtje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')