FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / [hoe] Kipsate opwarmen
RemcoDelftmaandag 14 mei 2012 @ 17:41
Ik wil binnenkort ongeveer 3 kg kipsate opwarmen, en daar zo weinig mogelijk werk aan hebben. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Kan iemand (uit ervaring) vertellen wat wel/niet goed werkt?

• Uitstallen in de oven is lastig, omdat de oven al zeer druk bezet is.
• Hetzelfde geldt voor de magnetron.
• Opbakken in een pan is veel te veel werk.
• Opwarmen in een pan satesaus is wellicht mogelijk, maar ik heb geen idee of dat goed gaat of dat het zwaar aanbrandt. Roeren in een pan vol stokjes zal erg lastig zijn, en zoals gezegd wil ik er zo weinig mogelijk werk aan hebben. Daarentegen is het geen enkel probleem als het opwarmen een uur zou duren, als het eindresultaat maar goed is.
• Ik heb ook een 3l "slow cooker" van 180W, qua formaat zou het kunnen als ik niet alles tegelijk doe, maar de deksel zal niet passen door de stokjes, en dan vrees ik dat het erg lang gaat duren met het beperkte vermogen.
• Alles op de barbecue is geen optie.

Hoe pak ik dit het beste aan?
leeellmaandag 14 mei 2012 @ 17:44
grote pan met satesaus, en dan langzaam warm laten worden
CoolGuymaandag 14 mei 2012 @ 17:49
Dus je wil 3kg kipsate opwarmen en elke mogelijkheid die je hebt kan niet of is lastig. Ja euh, dan dus geen 3kg kipsate opwarmen he :')
RemcoDelftmaandag 14 mei 2012 @ 17:53
quote:
2s.gif Op maandag 14 mei 2012 17:44 schreef leeell het volgende:
grote pan met satesaus, en dan langzaam warm laten worden
Heb je dat ooit geprobeerd?
Nembrionicmaandag 14 mei 2012 @ 17:54
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 17:53 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Heb je dat ooit geprobeerd?
Ja, en ongeveer iedere satéboer die op een rommelmarkt staat of koninginnendagkraampje.
Nembrionicmaandag 14 mei 2012 @ 17:55
En dat lukt zéker met die slowcooker. Die gebruiken ze heel vaak.
RobinOokmaandag 14 mei 2012 @ 18:03
Dus als ik het goed begrijp is je kip al gaar en de satesaus klaar en wil je 't alleen nog opwarmen. En de kip opwarmen in de saus is geen probleem?

Ik zou dan zorgen dat ik een doos met dubbele ziplock plastic zakjes had die tegen opwarmen kunnen. Zakkie vullen met wat satesaus en een paar sateetjes, zakkie dicht zippen, in pan kokend water mikken, 10 minuten doorwarmen en er weer uithalen.

En zo dus een hele zooi zakkies maken, met steeds een stel sateetjes erin.
Kan niks aanbakken, je kunt het zelfs in batches doen, niet alle zakjes tegelijk in 't water.

Wat je dan dus nog mee moet nemen is een draagbaar gaspitje en een grote pan.
En misschien een waterkoker om 't water sneller op temperatuur te krijgen, duurt anders lang, in zo'n grote pan.
Nembrionicmaandag 14 mei 2012 @ 18:04
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:03 schreef RobinOok het volgende:
Dus als ik het goed begrijp is je kip al gaar en de satesaus klaar en wil je 't alleen nog opwarmen. En de kip opwarmen in de saus is geen probleem?

Ik zou dan zorgen dat ik een doos met dubbele ziplock plastic zakjes had die tegen opwarmen kunnen. Zakkie vullen met wat satesaus en een paar sateetjes, zakkie dicht zippen, in pan kokend water mikken, 10 minuten doorwarmen en er weer uithalen.

En zo dus een hele zooi zakkies maken, met steeds een stel sateetjes erin.
Kan niks aanbakken, je kunt het zelfs in batches doen, niet alle zakjes tegelijk in 't water.

Wat je dan dus nog mee moet nemen is een draagbaar gaspitje en een grote pan.
En misschien een waterkoker om 't water sneller op temperatuur te krijgen, duurt anders lang, in zo'n grote pan.
Allemaal erg omslachtig als je een slowcooker hebt. Als de saté al gaar is tenminste.

Gewoon de saus + stokjes in slowcooker mikken, aanzetten en wachten.
Nembrionicmaandag 14 mei 2012 @ 18:05
Trouwens, ik bedenk me net...3 kilo is helemaal niet veel.
RobinOokmaandag 14 mei 2012 @ 18:06
3 kg kipsate in een slowcooker van 3 liter opwarmen.
Nou ja, ga je gang. Ik zie dat niet zo zitten.
Nembrionicmaandag 14 mei 2012 @ 18:09
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:06 schreef RobinOok het volgende:
3 kg kipsate in een slowcooker van 3 liter opwarmen.
Nou ja, ga je gang. Ik zie dat niet zo zitten.
Dan neem je een grote pan op een electrisch plaatje. Maar met die zakjes aan de gang is echt nutteloos veel werk.
TJVmaandag 14 mei 2012 @ 18:10
Wat is er mis met een barbecue? Kan er nog fatsoenlijk vlees op ook. :9~
RobinOokmaandag 14 mei 2012 @ 18:20
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:09 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Dan neem je een grote pan op een electrisch plaatje. Maar met die zakjes aan de gang is echt nutteloos veel werk.
Voorbereidend werk ja. Maar hij zal het toch ook mee moeten nemen?
Nou ja, mij lijkt het dus erg praktisch, dat je niet alles tegelijk warm hoeft te maken.
En er niks aan kan branden. Minder vieze afwas. En meer van die dingen.
Wat zullen het zijn, 6 zakjes van 500 gram kip of zo.
Als er nog over is hoef je dat niet weg te gooien wegens al 3 uur staan sudderen.

Hoe langer ik erover nadenk hoe briljanter ik mijn idee vind! Ha!

(maar goed, ik zal het nooit testen, want 3 kg opgewarmde kipsate in pindasaus, ik moet er niet aan denken)
Nembrionicmaandag 14 mei 2012 @ 18:22
:D
firefly90maandag 14 mei 2012 @ 18:42
contactgrill
RemcoDelftmaandag 14 mei 2012 @ 18:46
@RobinOok: Opwarmen in zakjes in water klinkt helemaal niet verkeerd! Ware het niet dat ik dan absoluut zeker moet weten dat de zakjes waterdicht zijn. De satesaus kan wel apart opgewarmd worden, de kip kan dan zo in zakjes. Ik ga dit testen :)
Meenemen is geen probleem.
leeellmaandag 14 mei 2012 @ 18:46
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 17:53 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Heb je dat ooit geprobeerd?
yep, meermaals
RemcoDelftmaandag 14 mei 2012 @ 19:16
quote:
2s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:46 schreef leeell het volgende:

[..]

yep, meermaals
Hoe lang is "langzaam"? Een vlammetje zodat het een uur duurt? Twee uur? Waar moet ik aan denken?
RobinOokmaandag 14 mei 2012 @ 19:17
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:46 schreef RemcoDelft het volgende:
dat ik dan absoluut zeker moet weten dat de zakjes waterdicht zijn.
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:46 schreef RemcoDelft het volgende:
@RobinOok: Opwarmen in zakjes in water klinkt helemaal niet verkeerd! Ware het niet dat ik dan absoluut zeker moet weten dat de zakjes waterdicht zijn. De satesaus kan wel apart opgewarmd worden, de kip kan dan zo in zakjes. Ik ga dit testen :)
Meenemen is geen probleem.
Zoek naar double ziploc bags. Die hebben dus een dubbele sluiting.
Ik kook daar regelmatig sous vide mee. In water dus. En nog nooit lekkage gehad.
Missschien oppassen wanneer je ze uit het water tilt, dat de sluiting niet onderaan zit.

Als je toevallig iemand kent met een electrische weckketel zou dat helemaal praktisch zijn. ;-)
Maar waarom de saus nog apart opwarmen? Dat lijkt me dan weer wel gedoe.
Afwas en aanbrandgevaar.
RemcoDelftmaandag 14 mei 2012 @ 20:05
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 19:17 schreef RobinOok het volgende:
Zoek naar double ziploc bags.
Weet je waar ze die verkopen? Ik heb ze alleen ooit uit de VS gehad, maar die zijn op.

quote:
Maar waarom de saus nog apart opwarmen? Dat lijkt me dan weer wel gedoe.
Ik denk dat het minder zooi geeft dan satesaus uit zakjes knijpen.
RobinOokmaandag 14 mei 2012 @ 20:53
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:05 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Weet je waar ze die verkopen? Ik heb ze alleen ooit uit de VS gehad, maar die zijn op.
Ik kocht ze bij de makro.
Erasmomaandag 14 mei 2012 @ 23:32
De action heeft ze ook.
RobinOokmaandag 14 mei 2012 @ 23:43
Ja, nee, die smelten/vervormen!

6994453771_360c9d2484.jpg
Ziplock Fail

Alleen geschikt om in te vriezen. Niet om mee te koken.
Erasmodinsdag 15 mei 2012 @ 09:02
Oeps ik bedoelde die van de Ikea, lag al in bed en had geen zin om naar beneden te lopen :P

Of die van de Ikea smelten weet ik niet, maar ze hebben in ieder geval wel een dubbele sluiting.
simmudinsdag 15 mei 2012 @ 12:23
moet het thuis hebben of elders? indien thuis: flikker alles in een soeppan en zet maar een flinke tijd op een warmhoudplaatje op het allerkleinste pitje *)