abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 14 mei 2012 @ 17:41:48 #1
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_111540286
Ik wil binnenkort ongeveer 3 kg kipsate opwarmen, en daar zo weinig mogelijk werk aan hebben. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Kan iemand (uit ervaring) vertellen wat wel/niet goed werkt?

• Uitstallen in de oven is lastig, omdat de oven al zeer druk bezet is.
• Hetzelfde geldt voor de magnetron.
• Opbakken in een pan is veel te veel werk.
• Opwarmen in een pan satesaus is wellicht mogelijk, maar ik heb geen idee of dat goed gaat of dat het zwaar aanbrandt. Roeren in een pan vol stokjes zal erg lastig zijn, en zoals gezegd wil ik er zo weinig mogelijk werk aan hebben. Daarentegen is het geen enkel probleem als het opwarmen een uur zou duren, als het eindresultaat maar goed is.
• Ik heb ook een 3l "slow cooker" van 180W, qua formaat zou het kunnen als ik niet alles tegelijk doe, maar de deksel zal niet passen door de stokjes, en dan vrees ik dat het erg lang gaat duren met het beperkte vermogen.
• Alles op de barbecue is geen optie.

Hoe pak ik dit het beste aan?
censuur :O
  maandag 14 mei 2012 @ 17:44:32 #2
256666 leeell
I know you're lonely
pi_111540414
grote pan met satesaus, en dan langzaam warm laten worden
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  Moderator maandag 14 mei 2012 @ 17:49:24 #3
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_111540623
Dus je wil 3kg kipsate opwarmen en elke mogelijkheid die je hebt kan niet of is lastig. Ja euh, dan dus geen 3kg kipsate opwarmen he :')
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 14 mei 2012 @ 17:53:34 #4
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_111540798
quote:
2s.gif Op maandag 14 mei 2012 17:44 schreef leeell het volgende:
grote pan met satesaus, en dan langzaam warm laten worden
Heb je dat ooit geprobeerd?
censuur :O
  maandag 14 mei 2012 @ 17:54:47 #5
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111540840
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 17:53 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Heb je dat ooit geprobeerd?
Ja, en ongeveer iedere satéboer die op een rommelmarkt staat of koninginnendagkraampje.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 14 mei 2012 @ 17:55:17 #6
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111540859
En dat lukt zéker met die slowcooker. Die gebruiken ze heel vaak.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 14 mei 2012 @ 18:03:15 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111541168
Dus als ik het goed begrijp is je kip al gaar en de satesaus klaar en wil je 't alleen nog opwarmen. En de kip opwarmen in de saus is geen probleem?

Ik zou dan zorgen dat ik een doos met dubbele ziplock plastic zakjes had die tegen opwarmen kunnen. Zakkie vullen met wat satesaus en een paar sateetjes, zakkie dicht zippen, in pan kokend water mikken, 10 minuten doorwarmen en er weer uithalen.

En zo dus een hele zooi zakkies maken, met steeds een stel sateetjes erin.
Kan niks aanbakken, je kunt het zelfs in batches doen, niet alle zakjes tegelijk in 't water.

Wat je dan dus nog mee moet nemen is een draagbaar gaspitje en een grote pan.
En misschien een waterkoker om 't water sneller op temperatuur te krijgen, duurt anders lang, in zo'n grote pan.
  maandag 14 mei 2012 @ 18:04:38 #8
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111541219
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:03 schreef RobinOok het volgende:
Dus als ik het goed begrijp is je kip al gaar en de satesaus klaar en wil je 't alleen nog opwarmen. En de kip opwarmen in de saus is geen probleem?

Ik zou dan zorgen dat ik een doos met dubbele ziplock plastic zakjes had die tegen opwarmen kunnen. Zakkie vullen met wat satesaus en een paar sateetjes, zakkie dicht zippen, in pan kokend water mikken, 10 minuten doorwarmen en er weer uithalen.

En zo dus een hele zooi zakkies maken, met steeds een stel sateetjes erin.
Kan niks aanbakken, je kunt het zelfs in batches doen, niet alle zakjes tegelijk in 't water.

Wat je dan dus nog mee moet nemen is een draagbaar gaspitje en een grote pan.
En misschien een waterkoker om 't water sneller op temperatuur te krijgen, duurt anders lang, in zo'n grote pan.
Allemaal erg omslachtig als je een slowcooker hebt. Als de saté al gaar is tenminste.

Gewoon de saus + stokjes in slowcooker mikken, aanzetten en wachten.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 14 mei 2012 @ 18:05:13 #9
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111541240
Trouwens, ik bedenk me net...3 kilo is helemaal niet veel.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 14 mei 2012 @ 18:06:34 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111541282
3 kg kipsate in een slowcooker van 3 liter opwarmen.
Nou ja, ga je gang. Ik zie dat niet zo zitten.
  maandag 14 mei 2012 @ 18:09:41 #11
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111541390
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:06 schreef RobinOok het volgende:
3 kg kipsate in een slowcooker van 3 liter opwarmen.
Nou ja, ga je gang. Ik zie dat niet zo zitten.
Dan neem je een grote pan op een electrisch plaatje. Maar met die zakjes aan de gang is echt nutteloos veel werk.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_111541438
Wat is er mis met een barbecue? Kan er nog fatsoenlijk vlees op ook. :9~
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, its dark, and we're wearing sunglasses. Hit it.
  maandag 14 mei 2012 @ 18:20:07 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111541758
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:09 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Dan neem je een grote pan op een electrisch plaatje. Maar met die zakjes aan de gang is echt nutteloos veel werk.
Voorbereidend werk ja. Maar hij zal het toch ook mee moeten nemen?
Nou ja, mij lijkt het dus erg praktisch, dat je niet alles tegelijk warm hoeft te maken.
En er niks aan kan branden. Minder vieze afwas. En meer van die dingen.
Wat zullen het zijn, 6 zakjes van 500 gram kip of zo.
Als er nog over is hoef je dat niet weg te gooien wegens al 3 uur staan sudderen.

Hoe langer ik erover nadenk hoe briljanter ik mijn idee vind! Ha!

(maar goed, ik zal het nooit testen, want 3 kg opgewarmde kipsate in pindasaus, ik moet er niet aan denken)
  maandag 14 mei 2012 @ 18:22:41 #14
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_111541863
:D
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_111542691
contactgrill
  maandag 14 mei 2012 @ 18:46:08 #16
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_111542892
@RobinOok: Opwarmen in zakjes in water klinkt helemaal niet verkeerd! Ware het niet dat ik dan absoluut zeker moet weten dat de zakjes waterdicht zijn. De satesaus kan wel apart opgewarmd worden, de kip kan dan zo in zakjes. Ik ga dit testen :)
Meenemen is geen probleem.
censuur :O
  maandag 14 mei 2012 @ 18:46:30 #17
256666 leeell
I know you're lonely
pi_111542912
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 17:53 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Heb je dat ooit geprobeerd?
yep, meermaals
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  maandag 14 mei 2012 @ 19:16:45 #18
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_111544712
quote:
2s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:46 schreef leeell het volgende:

[..]

yep, meermaals
Hoe lang is "langzaam"? Een vlammetje zodat het een uur duurt? Twee uur? Waar moet ik aan denken?
censuur :O
  maandag 14 mei 2012 @ 19:17:13 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111544744
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:46 schreef RemcoDelft het volgende:
dat ik dan absoluut zeker moet weten dat de zakjes waterdicht zijn.
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 18:46 schreef RemcoDelft het volgende:
@RobinOok: Opwarmen in zakjes in water klinkt helemaal niet verkeerd! Ware het niet dat ik dan absoluut zeker moet weten dat de zakjes waterdicht zijn. De satesaus kan wel apart opgewarmd worden, de kip kan dan zo in zakjes. Ik ga dit testen :)
Meenemen is geen probleem.
Zoek naar double ziploc bags. Die hebben dus een dubbele sluiting.
Ik kook daar regelmatig sous vide mee. In water dus. En nog nooit lekkage gehad.
Missschien oppassen wanneer je ze uit het water tilt, dat de sluiting niet onderaan zit.

Als je toevallig iemand kent met een electrische weckketel zou dat helemaal praktisch zijn. ;-)
Maar waarom de saus nog apart opwarmen? Dat lijkt me dan weer wel gedoe.
Afwas en aanbrandgevaar.
  maandag 14 mei 2012 @ 20:05:00 #20
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_111547533
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 19:17 schreef RobinOok het volgende:
Zoek naar double ziploc bags.
Weet je waar ze die verkopen? Ik heb ze alleen ooit uit de VS gehad, maar die zijn op.

quote:
Maar waarom de saus nog apart opwarmen? Dat lijkt me dan weer wel gedoe.
Ik denk dat het minder zooi geeft dan satesaus uit zakjes knijpen.
censuur :O
  maandag 14 mei 2012 @ 20:53:35 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111550508
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 20:05 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Weet je waar ze die verkopen? Ik heb ze alleen ooit uit de VS gehad, maar die zijn op.
Ik kocht ze bij de makro.
  maandag 14 mei 2012 @ 23:32:17 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111560977
De action heeft ze ook.
  maandag 14 mei 2012 @ 23:43:53 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111561662
Ja, nee, die smelten/vervormen!


Ziplock Fail

Alleen geschikt om in te vriezen. Niet om mee te koken.
  dinsdag 15 mei 2012 @ 09:02:18 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111568478
Oeps ik bedoelde die van de Ikea, lag al in bed en had geen zin om naar beneden te lopen :P

Of die van de Ikea smelten weet ik niet, maar ze hebben in ieder geval wel een dubbele sluiting.
pi_111574890
moet het thuis hebben of elders? indien thuis: flikker alles in een soeppan en zet maar een flinke tijd op een warmhoudplaatje op het allerkleinste pitje *)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')