abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 31 mei 2012 @ 10:59:09 #76
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_112255582
Defensie ontkent, maar meer feiten bekend…

Kesteren – Na publicatie van de informatie dat er plannen zouden zijn voor een aanzienlijke verdere reductie van de F-16 vloot en de concentratie hiervan op één vliegbasis hebben we tal van reacties gehad. Diverse journalisten hebben contact met Defensie en met ons opgenomen.

We hechten aan gebalanceerde weergave van nieuws rond de opvolging van de F-16 en rond de F-35. Volledigheidshalve melden we daarom dat defensie de juistheid van ons bericht ten stelligste ontkent.
De woordvoerder van defensie heeft tegen een journalist gezegd dat er “op dit moment geen sprake is van een concrete beslissing” om dit te doen. Dat is ook precies wat we schrijven, geen beslissing, nee, die moet na de verkiezingen komen. Let op dat sluwe “op dit moment”. De woordvoerdster heeft “dergelijke documenten niet gezien”. Helemaal waar, ze laten die niet aan haar lezen, dus dat jokt ze niet.
Opvallend is dat in de reactie vooral nadruk ligt op het ontkennen van de sluiting van Leeuwarden, maar dat op zich de noodzaak voor een vlootreductie naar 42 toestellen niet expliciet ontkend wordt. U kunt dus zelf de conclusies wel trekken.
Verder wordt gezegd: “Het gaat mogelijk om oudere documenten. In het verleden zijn er wel eens dit soort scenario’s doorgerekend”. Dat ging om documenten (inderdaad uit 2005), waar het ging om altijd nog meer dan 50 toestellen.

Het Catshuisoverleg

Interessant is dat toegegeven wordt, dat het scenario “42 toestellen, 1 vliegbasis” tijdens het Catshuis overleg nadrukkelijk is besproken tussen de heren Rutte, Verhagen en Wilders.
Sterker nog, indien de heer Wilders op 21 april 2012 de onderhandelingen niet had afgebroken en zijn handtekening had gezet, dan was de VVD-top en CDA-top zwart op wit akkoord gegaan met dit plan. Defensie weet dit. De VVD en CDA top weten dit. In dit “Catshuis” plan wordt nadrukkelijk het besparingspotentieel genoemd. Het is ondenkbaar dat dit genoemd wordt, zonder achterliggende berekeningen en uitwerking van diverse scenario’s. Kortom: dit is alleen maar meer bewijs dat de plannen er zijn (onze bron en ons bronmateriaal was dus okee), dat het tevens bijna besloten was en dat er een noodzaak voor is (dat staat letterlijk in het Catshuis document). Het kan dus niet uitblijven, dat na de verkiezingen, dit bijna overeengekomen plan weer uit de lade komt en alsnog onderwerp van gesprek wordt. Als de VVD en CDA dit al overeenkwamen met de PVV, zal dat straks bij een meer linkse coalitie zeker het geval kunnen zijn.

Letterlijke tekst akkoord op defensieparagraaf VVD, CDA en PVV

Los van wat wij berichten biedt dit dus EXTRA aanwijzingen voor ons dat ons bericht van hedenmorgen juist is. Hier de letterlijke tekst waar VVD, CDA en PVV het over eens waren in april 2012; zo werden door deze partijen dus de luchtmachtbelangen op het spel gezet. En natuurlijk willen ze daar net voor de verkiezingen niet aan herinnerd worden en ontkennen ze dit nu.

Ter invulling van de taakstelling bij Defensie is gekozen voor een maatregel op efficiencygebied (outsourcing) en aanvullend een aantal operationele ingrepen. De opbrengsten in de jaren 2013 tot 2015 bestaan uit besparingen in de exploitatie, vrijval van investeringen en verkoopopbrengsten.
(……..)
Vermindering aantal jachtvliegtuigen F¬16 van 68 tot 42: Het besluit van Defensie in het voorjaar 2011 om voor de vervanging van de F16 een lager budget (4,5 mld.) te reserveren dan voorheen, betekent dat er voor de toekomst wordt uitgegaan van een substantieel kleiner aantal jachtvliegtuigen. Daar kan nu reeds op geanticipeerd worden door het aantal F%16’s dat in het voorjaar is teruggebracht naar 68, verder te verminderen naar 42. Door uit te gaan van 42 F16’s kan 1 luchtmachtbasis worden gesloten. De opbrengst van deze maatregel betreft structureel ca. 80 mln.
(.……)
De vervanging van de F%16 vormt een groot budgettair risico voor de begroting van Defensie indien gekozen wordt voor de JSF. Dit niet alleen door de stijgende investeringskosten maar ook door de hoge exploitatiekosten. Defensie heeft de hogere exploitatiekosten van de JSF tov die van de F16 nog niet in de meerjarenramingen verwerkt. Deze niet%begrote meerkosten bedragen ca. 2 miljoen per toestel per jaar, maar zullen zeker nog verder stijgen, te denken valt aan 100% of meer. Toch maakt de optie afzien van de JSF geen deel uit van bovenstaande ombuigingsopties. De budgetten voor de eventuele aanschaf van toestellen zijn namelijk pas na deze kabinetsperiode geraamd (grove schatting van de opbrengst bedraagt vanaf 2016 gemiddeld 170 mln. per jaar). In deze kabinetsperiode levert enkel het stoppen met de testfase JSF direct geld op. Dit zijn echter beperkte (20 mln., in 2014, 65 mln. In 2015) en vrijwel geheel incidentele opbrengsten (circa 10 mln. structureel).

Defensiewoordvoerder, bedankt voor de tip …

Zoals u ziet is dit volledig in lijn met wat wij vanochtend publiceerden (met dank aan degene die ons deze aanvullende gegevens verstrekte; en met dank aan de woordvoerder bij defensie die de journalist attendeerde op het bestaan van deze overeenkomst……..).

Defensie ontkent, dat hoorden we bij Twente ook……

Toen er plannen waren om de vliegbasis Twente te sluiten, werd dit ook (na uitlekken van de plannen) in alle toonaarden ontkend door defensie. Zie berichtgeving (nu.nl, 3 september 2003), dit citaat:
“Het is nog niet duidelijk of personeel van de vliegbasis Twenthe een studie van het ministerie van Defensie mag inzien over de sluiting van deze basis. (….) De rechter doet woensdag 10 september uitspraak. Defensie ontkende tijdens het geding dat een dergelijk document bestaat. Het personeel stelde op zijn beurt dat het om een geheim rapport gaat.”

En is Twente open gebleven? Een stellige ontkenning van defensie is dus nul komma nul waard (zelfs tegenover een rechter durven ze zaken te ontkennen).

Lees tevens de (uitgebreide) reacties op het oorspronkelijke bericht.

Auteur: Johan Boeder

JSFNieuws120530/JB

JSF Nieuws
pi_112257774
Het is om depressief van te worden. Kan me voorstellen hoe KLu beroepsmilitairen zich moeten voelen..
Ik vrees voor wat er zal gebeuren bij een paarse coalitie.
pi_112258891
quote:
15s.gif Op donderdag 31 mei 2012 12:01 schreef samthegreat5 het volgende:
Het is om depressief van te worden. Kan me voorstellen hoe KLu beroepsmilitairen zich moeten voelen..
Ik vrees voor wat er zal gebeuren bij een paarse coalitie.
Denk dat paars in de huidige omstandigheden nog het beste is wat je kan krijgen. Het is komende verkiezingen of paars of een links blok. Andere opties zijn er gewoon niet. Volgens de huide synovate peiling zou dat 87 stoeltjes zijn. Links blok (SP,PvdA,GL,D66) haalt op dit moment volgens die peilingen niet eens een meerderheid.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 juni 2012 @ 06:55:45 #79
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_112295757
Vandaag de uitspraak:

quote:
OM eist in hoger beroep taakstraffen voor ongeluk met Apache-helikopter
14 mei 2012 - Ressortsparket Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep taakstraffen geëist tegen twee piloten die op 12 december 2007 tijdens een oefenvlucht de Apache-gevechtshelikopter bestuurden die een hoogspanningskabel in de Bommelerwaard heeft geraakt. Hierbij zijn geen slachtoffers gevallen. Wel heeft het ongeval tot aanzienlijke materiële schade geleid.

Beide vliegers worden vervolgd ter zake van het beschadigen van electriciteitsnetwerken, waardoor gevaar voor goederen is ontstaan en verongelukking van een luchtvaartuig, waardoor levensgevaar voor de medevlieger is ontstaan. Het staat vast dat beide vliegers op een gegeven moment hun oefening op lage hoogte hebben voortgezet waarbij de hoogspanningskabel is geraakt. Volgens het OM kan aan beide verdachten een aanmerkelijk verwijt worden gemaakt.

"De piloten vlogen weliswaar met een in meerdere opzichten aanmerkelijk beperkt zicht. Dit brengt echter met zich mee dat van de vliegers verwacht mocht worden dat zij alle redelijkerwijs noodzakelijke voorzorgsmaatregelen, zoals kennis over het laagvlucht-traject, zouden treffen om deze laagvlucht veilig te laten verlopen", aldus de advocaat-generaal (OM) ter zitting. Dit hebben de vliegers nagelaten. Volgens het OM doen eventuele onvolkomenheden van technische of organisatorische aard niet af aan de directe verantwoordelijkheid van de vliegers voor het realiseren van een veilige vlucht. De in eerste aanleg opgelegde werkstraffen zijn voor beide verdachten passend.

De rechtbank Arnhem legde overeenkomstig de eis van het OM op 7 juni 2011 aan de ene verdachte (de ‘frontseater') een werkstraf van 100 uur op en aan de andere verdachte (de ‘backseater') een werkstraf van 50 uur. Beide verdachten stelden hoger beroep in tegen het vonnis.

Uitspraak (naar verwachting) op 1 juni 2012.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 juni 2012 @ 08:40:44 #80
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_112296519
Na 'Dagboek van onze Helden' gaat De Telegraaf nu ook beelden en interviews brengen uit Kunduz. Vanaf 04 juni a.s. zijn er dagelijks nieuwe bijdragen te zien op www.dagboekkunduz.nl

Bron: Defensiekrant

[ Bericht 4% gewijzigd door Cobra4 op 01-06-2012 09:05:47 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 juni 2012 @ 12:38:26 #81
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_112303287
Geen onderzoek naar topambtenaar Defensie

DEN HAAG - Het ministerie van Defensie gaat geen onderzoek doen naar mogelijke integriteitsschending door de hoogste ambtenaar van het departement. Dat heeft minister Hans Hillen laten weten aan de belangenorganisatie van officieren FVNO/MHB die de melding had gedaan.

De zaak draait om de benoeming van een burgermedewerkster tot brigadegeneraal. Volgens Rene Pieters van de FVNO/MHB vrijdag heeft Hillen laten weten de melding tegen secretaris-generaal Ton Annink niet in behandeling te nemen. De minister laat in de brief ook weten dat er „in het onderhavige geval geen vermoeden van een misstand is”, aldus Pieters.

De belangenorganisatie zegt „verbaasd” te zijn over het besluit en beraadt zich op vervolgstappen. Daarbij wordt een gang naar de nationale ombudsman overwogen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)naar_Defensie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 1 juni 2012 @ 18:32:37 #82
211797 Esses
Splendide mendax
pi_112316558
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 06:55 schreef Cobra4 het volgende:
Vandaag de uitspraak:

[..]

Al wat meer achtergrond informatie dus.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  vrijdag 1 juni 2012 @ 18:46:41 #83
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_112317026
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 12:38 schreef Cobra4 het volgende:
Geen onderzoek naar topambtenaar Defensie

DEN HAAG - Het ministerie van Defensie gaat geen onderzoek doen naar mogelijke integriteitsschending door de hoogste ambtenaar van het departement. Dat heeft minister Hans Hillen laten weten aan de belangenorganisatie van officieren FVNO/MHB die de melding had gedaan.

De zaak draait om de benoeming van een burgermedewerkster tot brigadegeneraal. Volgens Rene Pieters van de FVNO/MHB vrijdag heeft Hillen laten weten de melding tegen secretaris-generaal Ton Annink niet in behandeling te nemen. De minister laat in de brief ook weten dat er „in het onderhavige geval geen vermoeden van een misstand is”, aldus Pieters.

De belangenorganisatie zegt „verbaasd” te zijn over het besluit en beraadt zich op vervolgstappen. Daarbij wordt een gang naar de nationale ombudsman overwogen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)naar_Defensie__.html
En maar wegmoffelen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 1 juni 2012 @ 18:51:00 #84
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 1 juni 2012 @ 19:03:49 #85
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_112317677
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 18:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

Had je wat anders verwacht dan bij die baantjesschuivers?
Fles whisky op de eerste vrouwelijke CDT-KMar binnen 5 jaar?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 1 juni 2012 @ 19:09:53 #86
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 1 juni 2012 @ 19:16:20 #87
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_112318168
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 19:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

31 Mei 2015, Hillie Beentjes C-Kmar.
Staat. Single malt?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 1 juni 2012 @ 19:27:14 #88
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 1 juni 2012 @ 19:48:10 #89
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_112319485
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 19:27 schreef AchJa het volgende:

[..]

Best... maare ik denk dus ook binnen 5 jaar, eerder zelfs...
Mooi, < 5 jaar voor jou. 5 > 8 voor mij.
Als de boel toch nog te vertrouwen blijkt te zijn splitten we zowel de kosten als de inhoud.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 1 juni 2012 @ 19:49:50 #90
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_112319565
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 19:48 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Mooi, < 5 jaar voor jou. 5 > 8 voor mij.
Als de boel toch nog te vertrouwen blijkt te zijn splitten we zowel de kosten als de inhoud.
Daar moeten we uit kunnen komen. ^O^
  vrijdag 1 juni 2012 @ 20:43:29 #91
211797 Esses
Splendide mendax
pi_112322228
AchJa gaat gelijk krijgen.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  zaterdag 2 juni 2012 @ 12:50:58 #92
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_112341814
quote:
Partijen trekken handen af van reiskostenmaatregel

AMSTERDAM - Een week nadat het definitieve Kunduz-akkoord naar de Tweede Kamer is gestuurd, trekken vier van de vijf partijen hun handen alweer af van de reiskostenmaatregel.

Daarmee lijkt de kans nihil dat de meest omstreden maatregel uit het akkoord vanaf volgend jaar van kracht wordt, schrijft de Volkskrant zaterdag.

De VVD gaat in het conceptverkiezingsprogramma van de partij afstand nemen van de maatregel die de vergoeding voor reiskosten belast.

Dat zeggen bronnen binnen de partij tegen de krant. Volgens hen is er in het najaar genoeg tijd om de begroting aan te passen.

Verlaging

Het CDA kiest in het vrijdag gepresenteerde verkiezingsprogramma in plaats van afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding voor verlaging van het onbelaste deel. GroenLinks-leider Jolande Sap zei donderdag al dat ze de maatregel niet wil laten gelden voor forensen die met de trein reizen.

Iets vergelijkbaars zal staan in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. "Daarin zal de maatregel in ieder geval worden verzacht voor de openbaarvervoergebruiker", zegt de woordvoerder van de partij tegen de krant. Of D66 de onbelaste reiskostenvergoeding afschaft, moet blijken uit het verkiezingsprogramma.

Het extra belasten van mensen met een reiskostenvergoeding levert de schatkist volgens het akkoord ruim 1,3 miljard euro op. De maatregel uit het akkoord van VVD, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en D66 zorgt voor forensen voor een extra koopkrachtverlies van anderhalf procent.

nu.nl
Yeuh!!! *O* *O* *O*

Oh wacht....

quote:
Daar is-ie weer: CDA wil toch kilometerheffing

Na het vallen van het vierde kabinet Balkenende hadden we er niets meer van gehoord, maar de kilometerheffing is weer terug. In het verkiezingsprogramma van het CDA stelt men voor om de heffing in aangepaste vorm toch in te voeren.

Onder de bezielende leiding van Camiel Eurlings probeerde men een aantal jaar geleden de kilometerheffing al in te voeren. Na het vallen van het kabinet verdwenen de plannen, maar blijkbaar zijn ze het bij het CDA niet vergeten. De partij stelt voor de kilometerheffing in aangepaste vorm in te voeren, als tegenwicht voor het afschaffen van de reiskostenvergoeding. Die worden volgens de plannen met elkaar verdisconteerd. Dat staat in het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma van de partij, Iedereen. Volgens het CDA is het eerlijker als de vervuiler betaalt. Dat betekent dat de belasting op het bezit van een auto verlaagd wordt.

Overigens is het verkiezingsprogramma nog niet definitief. Op 29 en 30 juni wordt er een partijcongres gehouden, daar hebben leden de kans om zich uit te spreken over het voorgestelde programma.

Autoweek
-O- -O- :|W
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 2 juni 2012 @ 12:51:57 #93
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_112341847
*O* ^O^
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 2 juni 2012 @ 12:53:19 #94
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 2 juni 2012 @ 12:54:10 #95
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_112341927
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2012 12:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Zie mijn edit...

Hoe kon ik zo naief zijn... :')
Oh fuck. -O-
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 2 juni 2012 @ 12:56:36 #96
211797 Esses
Splendide mendax
pi_112341995
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 20:43 schreef Esses het volgende:
AchJa gaat gelijk krijgen.
Toelichting: Leijtens kwam volgens mij uit 58, houd in dat hij nu 54 is. 3 jaar is het FLO ;)
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 3 juni 2012 @ 08:13:19 #97
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_112372849
Nieuwe partij SOPN wil luchtmacht inzetten tegen chemtrails

De gevestigde partijen hebben er bij de verkiezingen op 12 september weer een concurrent bij: de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN). Morgen begint de partij met haar campagnetour.

De SOPN heeft deze week haar verkiezingsprogramma gepubliceerd en is druk bezig met de voorbereidingen van een campagnetour door Nederland, zo meldt de website Niburu. De SOPN-camper wordt vandaag in Soest klaargemaakt voor gebruik. Lijsttrekker Johan Oldenkamp gaat bij de camper in gesprek nadat hij 'de wijzigingen in het partijprogramma heeft toegelicht'.

Het programma geeft inzicht in de de belangrijkste thema's van de SOPN, zoals 'openheid'. De overheid biedt momenteel te weinig openheid van zaken, aldus de SOPN. 'De SOPN streeft ernaar om alle feiten omtrent bijvoorbeeld verborgen gezondheidsrisico's, baanbrekende innovaties en ongeïdentificeerde vliegende objecten volledig in de openheid te brengen.'

Chemtrails
De partij stelt een aantal 'ingrijpende beleidswijzigingen' voor, zoals de invoering van een basisinkomen voor iedere Nederlander, gratis internet en openbaar vervoer en nationalisering van de banken. En chemtrails sproeiende vliegtuigen zullen door de luchtmacht worden tegengehouden.

Ten aanzien van de staatsfinanciën heeft SOPN een heldere lijn: de staatsschuld moet zo snel mogelijk worden weggewerkt. Alle subsidies worden afgeschaft; de overheid betaalt alleen voor basisvoorzieningen. Nederland trekt zich terug uit de EU en andere internationale verbanden.

Misdadige ambtenaren
Andere bijzondere voorstellen zijn de herziening van alle gevangeniszaken, opheffen van de pensioenfondsen en het afschaffen van het eigendomsrecht: Nederland moet worden beschouwd als 'eigendom van Moeder Aarde'. Ook zullen misdadige ambtenaren, zoals die van de Rijksvoorlichtingsdienst, publiekelijk worden berecht. Ook journalisten en wetenschappers moeten voorkomen om te kijken of ze hebben meegewerkt aan 'misdaden tegen de Nederlandse bevolking' door bijvoorbeeld doelbewuste misleiding.

Morgen vertrekt het SOPN-campagneteam naar de vijf meest noordelijke kiesdistricten. De eerste halte is Zwolle. De tour eindigt op 17 juni in Haarlem. Daarna gaat het campagneteam 'voor de volledigheid' naar het kiesdistrict Caraïbisch Nederland, oftewel Bonaire.

Bron: http://www.volkskrant.nl/(...)gen-chemtrails.dhtml
:')
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_112376757
Mijn stem hebben ze.
  zondag 3 juni 2012 @ 12:32:37 #99
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_112376886
De hagedismensen zullen dit niet over hun kant laten gaan, ik voorspel een dramatisch ongeval met de camper.
  zondag 3 juni 2012 @ 14:41:39 #100
214323 hoogvlieger
Vivat Rex!
pi_112381521
Vergeleken met dat zijn de SP mensen nog wereldverbeteraars.
Blood Sugar Sex Magik
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')