abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_112259350
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2012 12:40 schreef debaas1992 het volgende:

[..]

Hoeveel mg krijg je per dag?
Ik slik nu 60 mg al 2 maanden per dag, daarvoor 30 mg per dag.
pi_112259661
Ik zit ook zo op mn 3e maand, en bij mij slaat het sinds 2 weken heel redelijk aan, dit is bij iedereen anders, wat bij mij helpt is dat ik helemaal niks gebruik qua zalfjes smeerseltjes enzovoort. Verder ook proberen helemaal niet aan de puisten zitten, ik deed dit op het begin wel, en daar kwamen toen elke keer weer opnieuw ontstekingen, probeer geduld ermee te hebben, en de rit uit te zitten.

Welk merk gebruik je trouwens dan?. Ik gebruik zelf isotretinoïne actavis.
pi_112259785
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 12:51 schreef debaas1992 het volgende:
Ik zit ook zo op mn 3e maand, en bij mij slaat het sinds 2 weken heel redelijk aan, dit is bij iedereen anders, wat bij mij helpt is dat ik helemaal niks gebruik qua zalfjes smeerseltjes enzovoort. Verder ook proberen helemaal niet aan de puisten zitten, ik deed dit op het begin wel, en daar kwamen toen elke keer weer opnieuw ontstekingen, probeer geduld ermee te hebben, en de rit uit te zitten.

Welk merk gebruik je trouwens dan?. Ik gebruik zelf isotretinoïne actavis.
Ik heb die ook. Inderdaad hopen op langzaam verbetering en inderdaad niet aanzitten, wat ik soms wel onbewust doe :( ik gebruik verder alleen een hydraterende aftershave van l'oreal tegen uitdroging..
pi_112265235
nou nou ik heb pinkpop overleefd
het was wel super verschrikkelijk warm en de zon scheen zo fel op mn huid dat het gewoon irriteerde
ik heb van s ochtends tot s avonds een hoedje gedragen en me heel vaak ingesmeerd dus ik ben niet verbrand. Dat is best wel een wonder omdat ik van mezelf ook al heel snel verbrand met mn lichte huid, dus ik ben heel blij
Ik zou het niemand aanraden om zo lang buiten te zijn in fel zonlicht, bij mij voelde het namelijk wel alsof ik verbrandde, maar ik het was dus niet zo, maar dikke irritatie dus.
pi_112265454
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2012 12:55 schreef ml002 het volgende:

[..]

Ik heb die ook. Inderdaad hopen op langzaam verbetering en inderdaad niet aanzitten, wat ik soms wel onbewust doe :( ik gebruik verder alleen een hydraterende aftershave van l'oreal tegen uitdroging..
de aftershave van l'oreal kan ook wel is de boosdoener zijn. Rommel in de meest gevallen. Zeker als je het in je gezicht smeert.
pi_112266194
wat voor hydraterend super goed is effaclar H ik zeg zeker gebruiken! mijn uitbraak is inmiddels weer voorbij.. wat wondjes zijn er overgebleven.. baal toch wel dat k nog steeds uitbraken heb maar moet 8 juni ofo weer terug naar dermatoloog wil dan tog wel hogere dosis.
Ik gebruik wel vaak calendula of sudocreme voor rode vlekken en wondjes van de puistjes
pi_112266281
voor wondjes van puistjes gebruikTE ik fucidin. werkte top.
rode vlekjes gebruik ik sudocreme maar heb niet echt het idee dat het werkt.
dus kijk wel even of ik daar mee door ga.

Ohja ik smeer alleen effaclar H na het douchen in het gezicht. thats al i do.
pi_112268907
Weet iemand waar je middeltjes als fucidin en effaclar H kan kopen? Ben op dit moment niet thuis maar misschien kan ik het dan meteen kopen op weg naar huis.
pi_112270303
fucidin kreeg ik via de huisarts/dermatoloog.
Effaclar H besteld via het internet aangezien het niet bij ons in de apotheek te koop was.
Weet zo niet hoe dat zit met dat merk.
pi_112271481
Waarschijnlijk ga ik binnenkort maar eens naar de huisarts voor een verwijzing naar de dermatoloog :(
Paar jaar geleden heb ik van de huisarts voor het eerst Roa gehad, maar hij wist eerst niet van de 120mg/kg, later geloofde hij daar niet in. Gevolg was dat ik een paar keer een maand of 3 Roa heb gehad in zeer lichte dosis, wat natuurlijk weinig zin had. hij haalde me eraf zodra mijn acne weg was.....Uiteindelijk heb ik hem toch zover gekregen dat ik een volledige kuur kon doen, die is iets meer dan een half jaar geleden afgerond. En een maand geleden ongeveer begonnen er weer puistjes te verschijnen op mijn voorhoofd :(. Inmiddels zit mijn hele voorhoofd + slapen weer continu vol met acne.. het lijkt nu erger dan het ooit geweest is :'(

Had zo gehoopt er nu echt vanaf te zijn... :{
Maar ja.. mijn broer heeft er op zijn 29e ook nog steeds last van, mijn vader op zijn 50e zelfs nog :X

Grote probleem is dat ik me er echt kapot voor schaam, heb echt tijden gehad dat ik de deur niet uit durfde. Zodra de puistjes weg waren, liep ik weer gewoon zelfverzekerd over straat. Heb nu al zo lang weer met een gaaf gezicht rond gelopen dat ik daar echt niet naar terug wil ;(. Kan me nu ook niet meer veroorloven om binnen te blijven. Hopeloos!
pi_112287334
fucidin helpt dat tegen rode vlekjes? das alleen een antibacteriele zalf dat zorgt dat je geen ontsteking in het wondje krijgt ik heb dat gehad toen ik open wondjes had..
pi_112306511
Niemand heeft gezegd dat fucidin helpt tegen rode vlekjes.
pi_112313146
Voor iedereen die last heeft van z'n lippen, vooral na het praten / eten is dit misschien nog een handig idee. Op het einde van m'n kuur bedacht ik me dat het misschien wel handig was om structureel van die vochtige tissues bij je te hebben. Hiervoor ging ik altijd een wc opzoeken en dan uitgebreid mn lippen boenen met water, maar als ik er daarna aquaphor opdeed werkte het nooit echt goed.
Die tissues hebben bij mij erg goed geholpen in de laatste week (ben nu 4 dagen van de accutane af), wou dat ik er eerder aan was begonnen. Nu kun je heel makkelijk de boel schoonmaken en aquaphor blijft ook goed zitten erna. En je hebt geen water/kraan meer nodig.

@Dolce
Ik denk dat de meesten hier je gevoel wel kennen, jammer genoeg.. Een zoveelste (derde?) kuur is natuurlijk wel erg rot, helemaal op zo'n leeftijd. Hopelijk werkt de roa deze keer wat langer dan een half jaar :{

Rode vlekken heb ik ook last van, maar middeltjes bestellen / uitproberen kan op het moment niet. Na de zomer wel, maar misschien is het tegen die tijd al aardig opgeknapt.

Merk verder dat m'n lippen erg snel herstellen. Nu dus 4 dagen gestopt en gisteren merkte ik al dat ik af en toe aquaphor kon 'vergeten' zonder rampzalige gevolgen. Hopelijk gaat die rooie kop ook snel verbeteren :)
pi_112320717
Lippen gaan bij mij ook erg goed. Nu al 2 dagen niet tot nauwelijks iets hoeven te smeren :
)
  maandag 4 juni 2012 @ 16:27:32 #190
362482 epic_gram
gram van epische proporties
pi_112429627
Vrijdag moet ik naar de dermatoloog; hopelijk voor het laatst want ik heb nu wel mijn 120mg per KG lichaamsgewicht geslikt. :D
pi_112467834
Hier ook even update. Zit nu alweer 3 weken aan de 40mg p/d bij een gewicht van 62kg en het gaat hartstikke goed eigenlijk. 7 weken nu onderweg (ongeveer 1800 binnen, nog minimaal 5640 te gaan.....)

Op de droge lippen na (kan niet zonder purol) en wat jeuk op armen na weinig bijwerkingen. Ja moe, heel moe, maar ik heb het idee dat dat ook wat bijtrekt. Spierpijn is weg, wel wat stram bij snel opstaan.

Niet alles is weg, maar het begint erop te lijken. Soms nog wel nieuwe kleintjes, daar baal ik wel van maar is te overzien.

Dinsdag weer (telefonische) afspraak met HA. Als bloedwaarden goed zijn gaan we door zoals nu, verhogen wil ik niet meer.
pi_112470387
Hier ook goed. Nu 13 dagen van de roa af en niks nieuws erbij gekregen. Ik hoef ook niks meer op mijn lippen te smeren. Ik smeer nog wel effaclar H na het douchen.

Wat betreft moeheid:

Vrijdagavond hele nacht doorgehaald tot half 5. Redelijk op tijd eruit en nog gewerkt van 2 tot 8. Toen weer feest gehad tot 2/3 uur snachts. Weer aardig optijd eruit. Zondag rond 12 uur in bed en rond half 7 eruit voor stage, hele dag stage gelopen en was gisterenavond helemaal niet moe. Dus de moeheid wordt zeker minder:) ik smeer geen sudocreme meer op de rode plekjes. Zijn nu wel erg klein. Ik b en tevreden nu en hoop over een jaar nog een paar microdermabrasie behandelingen te doen:) Moet het natuurlijk wel wegblijven:)
pi_112478853
oh wat goed om te horen dat die vermoeidheid weggaat
ik voel me soms echt een opa, na lang uitgaan en zo
pi_112514013
Ik ben nu z'n 4,5 maand bezig met roa. Ben erg tevreden over het resultaat! Heb geen nieuwe puistjes meer gekregen. Littekens worden ook steeds minder.

Bijwerkingen: Droge lippen (en gezicht/hoofdhuid), eczeem armen en hals, rode huid na douchen, vermoeid...

Kan niet wachten tot ik klaar ben met de kuur!
pi_112516476
hoeveel slik je Lisa? Ik ben nu 2 maanden bezig, vrijdag naar dermatoloog en dan beginnen aan maand 3. Mn huid is stuk opgeknapt deze week minder ontstekingen. Ik heb flink wat littekentjes omdat ik altijd aan mijn huid frummel ik hoop dat dat minder wordt of dati k daar wat aan kan doen.
pi_112534293
De eerste paar weken zag ik echt al verbeteringen in mijn gezicht maar nu sinds 2/3 weken is het weer drama! Ben nu 11 weken bezig dus ook nog niet superlang, dus gewoon geduld houden.
Zit nog wel nog steeds op 20mg, de derma wil het nog niet gaan verhogen..
pi_112536740
Update van mij

Ik ben nu 3 maanden bezig en mn huid heeft al 4 weken geen pukkeltjes meer gehad
zowel gezicht als hals
dus ik ben heel blij
Maar mn huid is nog niet perfect egaal zoals ik het zou willen maar het duurt een half jaar tot een jaar voordat die donkere vlekjes van vorige puistjes wegzijn

bijwerkingen zijn precies hetzelfde als die van Lisa21.
pi_112537968
Dan ook maar een update van mijn kant ;)

Nu ongeveer 7 maand bezig. Huid is superglad, nog een aantal rode vlekken (maar lang niet zo erg als aan het begin!!!) en roodheid bij inspanning en douchen wordt minder. Conclusie: zeer tevreden en ik mag nog fijn 3,5 maand doorgaan, hahaha. ;)
pi_112538916
ben ook aan 20 mg bezig zakpatat.. zon 9 weken nu. Moet zeggen dat ik lang niet zon ontstekingen meer heb als dat ik had. Merk wel dat de littekentjes meer zichtbaar worden.. trok bij jullie dat weg?
pi_112551998
Heb het zelf ook geslikt, echter was ik toen nog maar 13. Daarvoor al paar keer naar de dermatoloog geweest die vanalles gaf maar niets hielp echt goed dus uiteindelijk zei ze dat ik roaccutane kreeg. Is nu al een paar jaar geleden, maar ik weet nog wel dat het snel hielp en dat ik iedere maand bloed moest laten prikken als controle voor mijn lever. Volgens mij hoefde ik slechts een kuur en ook nog een lichte, omdat ik ook nog erg jong was. Bijwerkingen waren vooral hele droge lippen, een wat drogere huid en soms een bloedneus. Later kreeg ik door het sporten last van mijn arm, wat maar niet over ging. Bij de dokter en fysio geweest.. proberen te verhelpen maar echt andere oorzaak dan overbelasting kon niet gesteld worden. Later las ik ergens op internet dat roaccutane ook bijwerkingen kan hebben op gewrichten ofzo.. dus dat verklaarde voor mij een hoop waarom ik er opeens last van kreeg en het nooit echt meer verholpen is.

Toch blij dat ik het toen al gekregen heb anders had ik nu met een gezicht vol littekens gelopen. Raad iedereen verder aan toch de bijwerkingen in de gaten te houden, want echt lekker goedje is het niet. Kan zelfs leiden tot depressies.
Fantasie is belangrijker dan kennis, want kennis is begrensd.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')