FOK!forum / Culinesse à gogo / Aardappels bakken in combi magnetronoven Pelgrim
TheClown1dinsdag 17 april 2012 @ 10:29
Goedemorgen,

Een paar weken geleden heb ik een leuk huisje gekocht en daar zat een prachtige keuken in, helaas wel met een kleine combi over (Pelgrim MAG690). Ik ben voorheen een gewoon fornuis gewend. Een conventie-oven om precies te zijn. Daar kom ik prima mee overweg.

Deze combi heeft vele opties maar helaas ben ik niet veel wijzer geworden door de handleiding. Ik ben er al achter hoe ik heerlijke appeltaarten kan bakken maar gewoonweg aardappels bakken lukt me niet.

Ik heb de volgende opties:

- Microgolven
- Hete Lucht
- Gril
- Hete Lucht + Microgolven
- Grill + Microgolven
- TurboGrill

Ik heb de aardappels geschild en voorbereid in een overschaal. Ik heb de functie Hete Lucht gekozen en op 190 graden gezet, zoals de handleiding aangeeft. De timer op 20 minuten gezet, zoals de handleiding aangeeft maar helaas. Het resultaat is dramatisch. Iemand zei dat ik de temp op 220 moet zetten. Ook dat zorgde er niet voor dat de aardappels lekker gebakken worden.

Heeft er iemand verstand van deze combi dingen en wat de beste manier is om gewoon aardappels te bakken. Alvast bedankt.
BasEnAaddinsdag 17 april 2012 @ 10:33
20 minuten is te kort om redelijk krokante aardappeltjes te bakken in de oven.
Mano_dinsdag 17 april 2012 @ 10:34
In een pan?
BasEnAaddinsdag 17 april 2012 @ 10:34
Meestal olie ik een ovenplaat in, die zet ik in een voorverwarmde oven 180/190 graden hete lucht voor 5 minuten. Daarna aardappelschijfjes er op, zeker 30 minuten, regelmatig even omscheppen.
Lienekiendinsdag 17 april 2012 @ 10:36
De tijd is gewoon te kort. Verder moet het prima kunnen op de heteluchtfunctie. Als je het te lang vindt duren, kun je de aardappels ook kort voorkoken en dan in de oven bakken.
Jordy-Bdinsdag 17 april 2012 @ 10:37
ik zet de heteluchtoven op 250 voor gebakken aardappels. Met zulke hoge temperatuur en voldoende olie in de braadslee, krijg je mooie bruining en een krokant korstje met lekker zachte, wollige vulling. Als je dergelijke temperaturen niet kan halen, zou ik er toch de voorkeur aan geven om de aardappeltjes in een koekenpan met ruim olie te bakken.

En gebruik voorgekookte, bloemige aardappels. Het voorkoken kan prima in de magnetron. Bloemige aardappels, omdat juist het laagje losse zetmeelkorrels een krokant laagje vormt. Waxige aardappels krijg je met de beste wil van de wereld niet krokant.
RobinOokdinsdag 17 april 2012 @ 10:45
Ik hussel flinke aardappelparten met olie en zout en bak ze 50 minuten op 200C in een ouderwetse, niet-hete-luchtoven. Kleur van het korstje hangt af van de aardappel die je gebruikt.

Voorbereiding: partjes 10 minuten in lauwwarm water met schep zout en scheut azijn. Daarna goed afdrogen met schone theedoek. Husselen met olie en zout.