Dat lijkt me wat hoog, ik weet dat veel schaatsbladen gehard worden tot 62-64, hoger heb ik ze nog niet gezien. In principe kun je staal harden tot extreme waarden maar dan worden ze wel brozer en kunnen er gemakkelijk stukken afbreken, voor keukenmessen is dat een probleem dus worden de messen net iets onder het maximum (voor die staalsoort) afgehard. Voor schaatsen is het een iets minder groot probleem dus kun je inderdaad iets hoger gaan maar 68-70 HRC lijkt me sterk.quote:Op zondag 3 februari 2013 23:41 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Zo hard is dat eigenlijk niet. In de schaatswereld worden messen gebruikt met een hardheid tot 68-70 HRC. 60 HRC wordt voor instapmodellen gebruikt.
Ik zweer ook gewoon bij mijn Herder koolstofstaal schilmesje, en ik heb een heel mooi damast stalen Laguiole steakmes.. ik ben gewoon aanhanger van goed materiaal!quote:Op zondag 3 februari 2013 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En aangezien jij je voor dit topic aanmelde lijk je mij je winkelnering zitten te pushen.
Vergeleken met? Zo duur zijn de globals toch niet?quote:Op donderdag 7 februari 2013 08:47 schreef Henkie_Jan het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat "sterrenchefs" allemaal Japanse messen gebruiken, ik raad het ze alleen aan. Ik durf te wedden dan als ze eenmaal een vergelijking gedaan hebben dat ze dan allemaal om gaan. Het lijkt me meer een kwestie van "wat de boer niet kent"....
En onder "Typisch producten voor mensen met meer geld dan verstand" schaar ik altijd de Global messen. Zo van "het is Japans en duur dus het zal wel goed zijn"...als je naar de feiten kijkt hebben Global messen een slechte prijs/kwaliteit verhouding
Wat een onzinquote:Op donderdag 7 februari 2013 08:47 schreef Henkie_Jan het volgende:
[..]
En onder "Typisch producten voor mensen met meer geld dan verstand" schaar ik altijd de Global messen. Zo van "het is Japans en duur dus het zal wel goed zijn"...als je naar de feiten kijkt hebben Global messen een slechte prijs/kwaliteit verhouding
Meer wat voor slagers en uitbeners, niet voor een (hobby)kokquote:
Ah, sorry, kende alleen hun slagersmessen. Die zijn igg uitstekend en zeer geliefd bij slagers en slachthuiswerkersquote:Op donderdag 7 februari 2013 13:48 schreef Intermec het volgende:
Waarom vind je dat?
Ik heb nu een anderhalf jaar het santokumes uit hun anniversary serie, (http://www.victorinox.com(...)sic-125/6.8503.17J09)
En dat ding doet nog steeds uitstekend zn werk, nog steeds super scherp..
zou niet weten waarom die dan niet voor een hobbykok zou kunnen. Ding kost nog geen 30 euro.
of in Aken, zijn een stuk goedkoper dan in NL/BEquote:Op donderdag 7 februari 2013 13:52 schreef Intermec het volgende:
maar in roermond hebben ze toch regelmatig wat mooie messen in de shop liggen, in dusseldorf een hele wand vol
In de Berger Strasse in Düsseldorf zit een mooie winkelquote:Op donderdag 7 februari 2013 13:52 schreef Intermec het volgende:
maar in roermond hebben ze toch regelmatig wat mooie messen in de shop liggen, in dusseldorf een hele wand vol
En daar om de hoek zit A Tavola, een geweldig italiaans restaurant waar ik met mijn vrienden vaak at, een stukje terug ürige, mijn stamkroegquote:Op donderdag 7 februari 2013 21:37 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
In de Berger Strasse in Düsseldorf zit een mooie winkel
in roermond bedoel ik de outlet he ;-)quote:Op donderdag 7 februari 2013 21:33 schreef THEFXR het volgende:
[..]
of in Aken, zijn een stuk goedkoper dan in NL/BE
haha, dat is een goede, die docu over messen was wel leuk, weet niet meer hoe die heet, maar herder messen worden vanuit de fabriek vlijmscherp afgeleverd en de rest niet.quote:Op zondag 10 februari 2013 01:24 schreef tim2308 het volgende:
Heeft er iemand wel eens een een kook-/messenwinkel binnen gelopen met een snijplank en zak tomaten en komkommers om de messen uit te proberen?
http://www.uitzendinggemi(...)De_Wilde_Keuken.htmlquote:Op zondag 10 februari 2013 02:28 schreef THEFXR het volgende:
[..]
haha, dat is een goede, die docu over messen was wel leuk, weet niet meer hoe die heet, maar herder messen worden vanuit de fabriek vlijmscherp afgeleverd en de rest niet.
Interessant! Ik voel me wel een beetje bekocht Verklaarde ook waarom de messen in mijn keuken ineens minder scherp bleken dan tijdens de snijworkshop. Weet iemand een goede messenslijper in omgeving Amsterdam?quote:Op zondag 10 februari 2013 03:16 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
http://www.uitzendinggemi(...)De_Wilde_Keuken.html
Blijft een van zijn mooist/leuke uitzendingen.quote:Op zondag 10 februari 2013 03:16 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
http://www.uitzendinggemi(...)De_Wilde_Keuken.html
Zelf breng ik ze hier naar de winkel waar ik hem gekocht heb. Waar die hem heen sturen weet ik niet.quote:Op zondag 10 februari 2013 10:10 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Interessant! Ik voel me wel een beetje bekocht Verklaarde ook waarom de messen in mijn keuken ineens minder scherp bleken dan tijdens de snijworkshop. Weet iemand een goede messenslijper in omgeving Amsterdam?
Bij mij in de kookwinkel sturen ze de messen inderdaad af en toe naar een slijper, maar dat is net geweest. Zal wel weer even duren voordat ze dat weer doen. Ach, het snijdt nog. Ben alleen erg benieuwd hoe het wordt als ze echt (echt!) scherp zijnquote:Op zondag 10 februari 2013 11:07 schreef fotostarter het volgende:
Zelf breng ik mijn
[..]
Zelf breng ik ze hier naar de winkel waar ik hem gekocht heb. Waar die hem heen sturen weet ik niet.
Wanneer ik merk dat die niet zo scherp meer is, en heb hem echt nodig haal ik hem door onderstaande. Dat werkt eigenlijk best wel goed
[ afbeelding ]
Ik kan me niet voorstellen dat zoiets nut heeft, of überhaupt goed is voor je mesquote:Op zondag 10 februari 2013 11:07 schreef fotostarter het volgende:
Zelf breng ik mijn
[..]
Zelf breng ik ze hier naar de winkel waar ik hem gekocht heb. Waar die hem heen sturen weet ik niet.
Wanneer ik merk dat die niet zo scherp meer is, en heb hem echt nodig haal ik hem door onderstaande. Dat werkt eigenlijk best wel goed
[ afbeelding ]
Heb ik laatst ook gedaan, hier doen ze het gewoon elke week. Kreeg mijn mes vlijmscherp terugquote:Op zondag 10 februari 2013 11:19 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Bij mij in de kookwinkel sturen ze de messen inderdaad af en toe naar een slijper, maar dat is net geweest. Zal wel weer even duren voordat ze dat weer doen. Ach, het snijdt nog. Ben alleen erg benieuwd hoe het wordt als ze echt (echt!) scherp zijn
http://www.hollandseslijpservice.nl/quote:Op zondag 10 februari 2013 10:10 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Interessant! Ik voel me wel een beetje bekocht Verklaarde ook waarom de messen in mijn keuken ineens minder scherp bleken dan tijdens de snijworkshop. Weet iemand een goede messenslijper in omgeving Amsterdam?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |