Lijkt me wel toch dat je naar de geschiedenis van het verloop van het bedrijf kijktquote:Op maandag 14 mei 2012 23:36 schreef monkyyy het volgende:
Ja heel leuk wat de koers elke dag doet, maar is het bedrijf solide? Of kijken we daar niet naar?
Heel veel mensen hebben last van het niet kunnen verkopen met verlies.. en je krijgt het er ook niet uit. BIj mezelf ook niet, ik wacht gewoon net zo lang tot er weer positief resultaat is.quote:Op maandag 14 mei 2012 23:13 schreef Apollon het volgende:
Enkele typische beginnersfouten zijn om bij een klein winstje al te verkopen/veel transacties te doen, teveel naar de aankoopprijs te kijken (geen verlies nemen) of telkens bij te kopen bij een steeds verder dalende koers.Dit soort fouten kosten veel geld, en zorgen ervoor dat je te lang blijft vasthouden aan een mogelijk steeds grotere positie in een niet zo sterk aandeel (dan kunnen de verliezen behoorlijk op gaan lopen). De enige koers die telt, is de koers van het aandeel nu.
je kan voor jezelf een limit instellen dat ie automatisch koopt/verkooptquote:Op dinsdag 15 mei 2012 12:40 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Heel veel mensen hebben last van het niet kunnen verkopen met verlies.. en je krijgt het er ook niet uit. BIj mezelf ook niet, ik wacht gewoon net zo lang tot er weer positief resultaat is.
En ja, er zijn soms betere manieren om dat op te lossen maar goed.
Bijkopen als de koers minder staat vind ik niet eens zo gek, als je het geld toch niet meteen nodig hebt...
Beide kunnen enorm schadelijk zijn; voor dat eerste hoef je alleen maar te kijken naar financiële waarden voor en na de crisis. TomTom is ook een mooi voorbeeld van een aandeel waar je niet met zo'n houding in had willen zitten vanaf de historische high. Als het toekomstperspectief voor een bedrijf verandert, dan geldt dit ook voor de waarde van het aandeel. Historische (aankoop)prijzen hebben dan geen enkele betekenis. Nu zijn dit extreme voorbeelden, maar in principe geldt dit dus ook altijd.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 12:40 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Heel veel mensen hebben last van het niet kunnen verkopen met verlies.. en je krijgt het er ook niet uit. BIj mezelf ook niet, ik wacht gewoon net zo lang tot er weer positief resultaat is.
En ja, er zijn soms betere manieren om dat op te lossen maar goed.
Bijkopen als de koers minder staat vind ik niet eens zo gek, als je het geld toch niet meteen nodig hebt...
Klopt, echter komt het bij veel mensen voor, zit gewoon in je en is er niet uit te krijgen.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 15:38 schreef Physics het volgende:
Het is echt een hele slechte eigenschap om te zeggen "ik verkoop niet met verlies". Idealiter zou je namelijk continue elk van je posities uitgebreid analyseren om de verwachtingen over een oneindig kleine periode in te schatten. Aangezien dat praktisch niet mogelijk is koop/verkoop je op basis van de verwachte stijging of daling, NIET op hoeveel winst of verlies je hebt gemaakt. Dalingen en/of stijgingen in aandelenprijzen en de daarmee geassocieerde winst of verlies (dus niet de causatieve factoren!) zijn sunk costs.
het is mij anders ook gelukt om het eruit te krijgen, maar ik heb ook een lijstje met zelf opgestelde regels langs mijn scherm hangenquote:Op dinsdag 15 mei 2012 16:25 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Klopt, echter komt het bij veel mensen voor, zit gewoon in je en is er niet uit te krijgen.
Heb je al bepaald bij welke koersdaling van DSM je de moed opgeeft ?quote:Op maandag 14 mei 2012 15:02 schreef Taciho het volgende:
Bij binck heb je de optie om geavanceerde orders uit te voeren.
Ik heb me ingelezen en weet wat alles inhoud.
Maar vinden jullie dat het iets toevoegt en is het handig ( het is gratis bij binck).
Dat is onzin, discipline kun je leren. Op de beurs is het ook gewoon een must, de tijd van cowboy-traders is wel voorbij. Op de beursvloer zie je ook alleen maar hoger opgeleide traders in vergelijking met jaren terug. Wie zijn emoties niet onder controle kan houden, houdt het op de lange termijn niet uit.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 16:25 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Klopt, echter komt het bij veel mensen voor, zit gewoon in je en is er niet uit te krijgen.
Waarom zijn er dan nog wel gebeurtenissen waar mensen extreem overreageren op een bepaalde gebeurtenis (JP morgan chase) terwijl als je rëeel nadacht het helemaal niet zo erg was.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 20:11 schreef Apollon het volgende:
[..]
Dat is onzin, discipline kun je leren. Op de beurs is het ook gewoon een must, de tijd van cowboy-traders is wel voorbij. Op de beursvloer zie je ook alleen maar hoger opgeleide traders in vergelijking met jaren terug. Wie zijn emoties niet onder controle kan houden, houdt het op de lange termijn niet uit.
Die verwijzing naar JP Morgan Chase was van het handelverlies van 2 miljard dollar terwijl de bank tegen de 2 triljoen (2000 miljard) dollar aan assets heeft (volgens Forbes), maar toch schoot het fonds in de min (13% over 2 dagen?), wat ze nog meer verlies op leverde. Het is trouwens nu een goed moment om in te stappen bij JP omdat andere handelaren dit nu ook inzienquote:Op dinsdag 15 mei 2012 21:35 schreef Apollon het volgende:
Ik snap de verwijzing naar JP Morgan Chase niet? Dankzij het resultaat van die bank wordt het weer eens een stuk waarschijnlijker dat nieuwe regels voor het bankwezen van kracht worden, wat op zich weer funest kan zijn voor de potentiële winstgevendheid van de gehele sector. Als dit in de koers terecht komt, dan kun je een flinke neerwaarste beweging verwachten.
Ik zeg trouwens niet dat emotie geen rol speelt op de beurs, anders bestond er niet zoiets als "sentiment." Je kunt alleen niet constant als een kip zonder kop maar wat aandelen kopen in de hoop er beter van te wordenWie veel transacties doet, winnaars verkoopt en posities in verliezers vasthoudt of juist vergroot is gedoemd te falen (het zijn niet voor niets verliezers)
Het kan dus lonen om jezelf (vooraf) wat limieten op te leggen, en jezelf daar ook altijd aan te houden; oefening baart kunst
Meen je dit bovenste nou echt?quote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:00 schreef Taciho het volgende:
[..]
Die verwijzing naar JP Morgan Chase was van het handelverlies van 2 miljard dollar terwijl de bank tegen de 2 triljoen (2000 miljard) dollar aan assets heeft (volgens Forbes), maar toch schoot het fonds in de min (13% over 2 dagen?), wat ze nog meer verlies op leverde. Het is trouwens nu een goed moment om in te stappen bij JP omdat andere handelaren dit nu ook inzien.
Maar ja, ik ben nu eigenlijk al te laat met verkopen van mijn aandelen(naar mijn mening),zit nu tegen een min van 80 euro. Want dat is toch bijna 5%. En hoe het er nu naar uitziet kan ik misschien toch stock dividend krijgen (gezien de koers nu). Maar alle fondsen zitten nu in de min dus kan beter bij DSM blijven. Of ik moet nu verkopen en weer instappen op laagste punt ongeveer. Maar dat kan ook nog wel een tijdje duren....
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat is niet echt relevant voor banken he.. De ROA voor JPM ligt recent tussen 0,68% en 1,06%. Het Tier 1 kern kapitaal ratio is in ieder geval met 0,2% gezakt naar 8,2% van 8,4%, dus dit heeft wel zichtbaar impact.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 22:00 schreef Taciho het volgende:
[..]
Die verwijzing naar JP Morgan Chase was van het handelverlies van 2 miljard dollar terwijl de bank tegen de 2 triljoen (2000 miljard) dollar aan assets heeft (volgens Forbes)
Als je weet wat het laagste punt wordt, dan zou ik dat zeker doenquote:Of ik moet nu verkopen en weer instappen op laagste punt ongeveer. Maar dat kan ook nog wel een tijdje duren....
Het is bewezen (excuses, geen bron voor handenquote:Op dinsdag 15 mei 2012 20:11 schreef Apollon het volgende:
[..]
Dat is onzin, discipline kun je leren. Op de beurs is het ook gewoon een must, de tijd van cowboy-traders is wel voorbij. Op de beursvloer zie je ook alleen maar hoger opgeleide traders in vergelijking met jaren terug. Wie zijn emoties niet onder controle kan houden, houdt het op de lange termijn niet uit.
Home bias, overconfidence, wishful thinking, momentum. Ja, de markt staat bol van dit soort (aangetoonde) psychologische fenomenen. Sterker nog, Harry Markowitz, grondlegger van de MPT, gaf uiteindelijk toe aan wat nu bekend staat als "regret theory." Ik denk dat het vooral belangrijk is om hiervan bewust te zijn, zodat je zelf een manier kunt vinden om hier goed mee om te gaan binnen de grenzen van wat je mentaal aan kunt. Wellicht is dat laatste niet geheel efficiënt, maar je kunt fouten maken en je kunt onnodige fouten makenquote:Op donderdag 17 mei 2012 17:31 schreef ikjijallebei het volgende:
[..]
Het is bewezen (excuses, geen bron voor handen) dat veel mensen, als er bijv 10% winst wordt gemaakt in periode X, wel verkopen, maar als men in diezelfde periode echter 10% verlies zou maken, men niet zou verkopen maar aanhouden en wachten op herstel.
Verder kan je met je emoties ook spelen, als je ze neit onder controle kan houden kan je bij jezelf nagaan; heb ik wel de juiste fondsen? Als je meteen paniekert als het 1 dag kut gaat op een wisselvallende beurs is het misschien beter om obligaties oid (risicomijdend) aan te schaffen zodat je niet wakker ligt van het gebeuren. Of je dan wel de juiste persoon bent om te beleggen is natuurlijk vraag 2
Ja tot 42.50 en dan begin ik weer winst te makenquote:Op dinsdag 22 mei 2012 15:28 schreef Kirov het volgende:
2 procent vandaag erbij, nog 6,5% stijging erbij en je hebt winst \o/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |