abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_111119891
Bedankt voor jullie ervaringen, ik heb er heel veel aan. Simmu, jij hebt t ook gewoon afgewacht en laten gebeuren of ben je naar de huisarts geweest?
pi_111120068
bij de miskraam/curretage heb ik gewoon afgewacht, bij de eerste bevalling stond ik 2 weken na de bevalling bij de huisarts wegens blijvende pijn down-under terwijl de vlos riep dat dat gewoon was (niet dus, inwendige en uitwendige ontsteking) en de 3de keer heb ik weer gewoon afgewacht ;)

ik begreep dat 1 a 2 weken flink bloeden normaal is en mag, dan moet je rekenen op ongeveer 1 kraamverband per 3 a 4 uur. als dat meer is, of langer duurt, gewoon direct aan de bel trekken!

staat tegenover dat ik hieraan niet genoeg meer heb nu ik bijna 40 ben en richting overgang ga :X
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_111141107
Zag net iets langskomen over 'bijna-moederdag' voor aanstaande moeders. Ouch... Dat was ik anders nu ook geweest :'(
  vrijdag 4 mei 2012 @ 20:39:14 #229
177580 maffemuts
Maf en mutsig
pi_111143774
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 19:41 schreef Fieder het volgende:
Zag net iets langskomen over 'bijna-moederdag' voor aanstaande moeders. Ouch... Dat was ik anders nu ook geweest :'(
Ondanks dat het niet goed gegaan is, heeft je engeltje hoe jong/pril dan ook je toch veranderd in een moeder ;) kortom laat je toch verwennen en ga iets doen samen met je partner :*
Ik weet nog hoe moeilijk ik moederdag vond na het verliezen van Joshua, en ondanks dat sommigen het raar vonden, heb ik er nog steeds een goed gevoel bij achteraf.
Gewoon n stuiterballetje
http://youtu.be/JI-o25K6B-E
pi_111144554
Maffemuts :* O+ bedankt
vind t zo fijn dat we hier begrepen worden
pi_111148016
Kursor, wat een verhaal. Ik heb er niet eens worden voor, hoe erg moet het dan voor jullie zijn? Op zich natuurlijk fijn dat het geen mola is maar deze onzekerheid.. Ik hoop snel op duidelijkheid voor jullie en wat rust in je hoofd, echt waar :*

Oh ja Fieder, daar had ik nog niet aan gedacht. Ik ontwijk moederdag sowieso altijd al een beetje maar nu je het zegt.. Ik vind het mooi zoals je zegt Maffemuts, vanaf de positieve test voelde ik me een beetje moeder en hoewel het niet goed ging voel ik me wel echt een moeder, een moeder van een kindje dat het helaas niet kon redden maar die ongetwijfeld de mooiste zou zijn en die voor altijd in mijn hart zit.
E.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 23:22:15 #232
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_111153403
In dat opzicht... ben ik het helemaal met jullie eens...
Wij zijn de mama's van engeltjes... wat jammer genoeg geen bengeltjes hebben mogen worden.
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
pi_111218676
Even een vraagje, hoeveel weken na de miskraam werden jullie ongesteld?
Ik ben bijna 7 weken verder en nog steeds niet ongesteld. Nu zei de gyn dat het lang kon duren maar wat rondlezend vond ik toch dat de meeste het na 6 weken wel zijn geworden.
Ik heb wel regelmatig hele lage buikkrampen maar er zet niets door, ben nog geen druppel bloed verloren. Zo langzaam begin ik toch wat ongerust te worden :(
E.
pi_111220023
Bijna 5 weken nu, en ook nog steeds niets. Vanmiddag wel wat buikpijn gehad, maar geen bloed.

Geen tweede streepje, Sparkling? ;)
pi_111220400
Sparkling, mij is verteld 6 tot 8 weken. Zoals je mss weet werd ik na 4 weken al beetje ongesteld. Maar ik ben altijd heel regelmatig geweest. Nu is de boel nog wel van slag, jammer.

Jij vertelde dat jouw cyclus altijd lang is geweest dus zou me niet al te druk maken. Maar snap dat je erop zit te wachten!! Zeker omdat je wel krampen voelt. Naar de gyn een optie? Mss kunnen ze met een echo zien of je slijmvlies al is opgebouwd ofzo, ik verzin maar wat? Altijd dat stomme wachten!! :*
pi_111221783
Afgelopen week werd mij verteld dat je cyclus weer op gang komt als je hCG al een heel eind is gedaald (onder de 500). In theorie kom je dan bij een regelmatige cyclus uit op een week of 5-6.

Ik heb m'n uitslag van het bloedonderzoek binnen en de waarde was echt al heel goed gedaald. Ondanks dat (en het feit dat er bij de poli-afspraak was gezegd dat alles goed was) moet ik toch komende donderdag weer prikken. Ik weet alleen helemaal niet waarom; dat kon degene aan de telefoon me niet vertellen. Ik heb zelf ook nog wat zitten googlen en wat op pubmed gezocht over de pathologie-uitslag. Voor mij is het helemaal nog niet overtuigend dat er niets aan de hand is. De pathologie-uitslag die ik nu heb is volgens de mola-registratie moeilijk te onderscheiden van een partiële mola en daarom is beoordeling door een patholoog die dit soort weefsels regelmatig ziet (bij de registratie dus) gewenst. Ook de hoge hCG-waarde zit me dwars; daar is geen goede verklaring voor. Ik ga dus revisie van het weefsel bij de registratie aanvragen bij het ziekenhuis. In de tussentijd heb ik liever dat ik nog gevolgd wordt. Liever onnodig prikken dan dat er iets gemist wordt. Ik vind het lastig dat er niet veel te vinden is en dat ik er net niet genoeg van weet (misschien maar eens op m'n werk gaan informeren bij iemand die hier verstand van heeft).
pi_111244594
Kursor, echt rot dat ze je zo laten twijfelen. Goed dat je je er niet bij neerlegt en blijft doorvragen. Zo'n arts kan wel heel zeker zeggen dat t niks is, maar fouten worden vaak genoeg gemaakt blijkt maar weer in dit topic. Vervelend idd dat je er niks over kunt vinden zelf.
Jij werkt in een lab toch? Dat is dan nu een voordeel!
Ik blijf voor je duimen dat t allemaal mee blijkt te vallen en je over n paar weken dit kunt afsluiten.

Hier geen nieuws... :{ vage krampen af en toe maar er zet niks door.
pi_111244903
Kursor, ik ben het volledig eens met Fieder. Ik vind het erg rot voor jou dat je zo in onzekerheid zit en ik kan me je angst heel goed voorstellen. :*

Een tweede streepje, dat denk ik niet nee. Ik heb ergens vorige week getest en toen was hij negatief en ik heb ook niet echt het idee dat het wel eens raak kan zijn. Ik denk dat ik volgende week het ziekenhuis ga bellen als er dan nog geen menstruatie of eisprong is geweest. Dan zit ik op 8 weken, dat lijkt me wel lang genoeg. Ik durf ook niet zo goed te bellen, ben bang dat ze me een zeikerd vinden :')
Ik had trouwens al heel snel geen positieve test meer, volgens mij 1,5 week na het verlies van het vruchtje was er helemaal niets meer te zien, daar kan het dus ook niet aan liggen.
Ik ben inderdaad bekend met een langere cyclus maar zo lang heb ik hem nog niet eerder gehad. En misschien is het niets maar ik wil gewoon verder en dat schiet zo helemaal niet op!

Mijn neef heeft de foto van de 20 weken echo online geplaatst, auw.. ;(
E.
pi_111249060
Oh Sparkling :* :* Pijnlijk... rot voor je... Maar hoop houden he?? Jouw (onze) tijd komt nog wel!!
Ook al had je m liever nu gehad

Ik denk dat je na 8 weken best eens kunt bellen hoor. Je hebt best 'goede' gegevens. Hcg snel gedaald, ovutesten negatief...
En als ze zeggen dat dat best wel kan voorkomen zeg je dat je het fijn zou vinden als je toch op gesprek zou mogen komen. Dat het niet goed voelt.
Niet geschoten, altijd mis. :P
pi_111263285
Vandaag weer flink bezig geweest met werkontwijkend gedrag...een halve ochtend geprobeerd het ziekenhuis te pakken te krijgen. M'n dilemma voorgelegd aan de verpleegkundige en die zou het aan de arts doorgeven. Twee uur later werd ik teruggebeld: het weefsel gaat op mijn verzoek naar Nijmegen waar ze gespecialiseerd zijn in mola's. Dat wordt nog zo'n twee/drie weken wachten op de uitslag. Daarnaast willen ze hCG in bloed blijven meten tot ik twee keer een 0 heb. (is niet volgens de richtlijn bij een mola, maar beter dan niets; als er iets aan de hand blijkt dan kan er wel wat gedaan worden en kan het serum alsnog naar Nijmegen.)

Ook nog een patholoog op m'n werk gesproken en die had het erover dat niet alle bepalingen om tot complete differentiatie te komen overal worden gedaan. Echt maar een paar labs doen dat. Hij vond het zeker niet raar dat ik nog twijfelde aan de conclusie, maar wel jammer dat het weefsel naar Nijmegen gaat ;). Dan is het zeker wel makkelijk dat ik zo dicht bij het vuur zit. Ik dacht eigenlijk dat het me tot op heden in de weg zat...iets met beroepsdeformatie...

Aan verwerken van wat er allemaal is gebeurd kom ik nog helemaal niet toe. Het idee dat we een kindje zouden krijgen is heel ver weg en als het naar boven komt, dan kan ik zo weinig met het nare gevoel.

Fieder, Sparkling en Shandaly ik hoop dat jullie snel duidelijkheid krijgen over jullie cyclus. Zijn jullie eigenlijk al op nacontrole geweest na de curettage?
pi_111265312
Goed zeg Kursor! Nu heb je iig zelf het gevoel dat je er alles aan gedaan hebt. Jammer dat het zo lang duurt...
Heel rot dat je het voorlopig waarschijnlijk nog geen plekje kunt gaan geven met al die onzekerheid :*

Ik moet over 2 weken op nacontrole. (moest eigenlijk vorige week maar kon niet door de meivakantie... zijn alle gyn's op vakantie dan? :? )
Er is mij bij het maken van de afspraak meteen gezegd dat er geen echo gemaakt gaat worden, alleen een gesprek. Maar dat ga ik toch proberen... Heb iig een lijstje met data en bloed/ kramp/ bruinverlies gemaakt.
Hoop dat ik er wat mee ga opschieten, maar heb er een hard hoofd in.
pi_111266919
Wat goed dat je zelf actie hebt ondernomen Kursor! Ik ben benieuwd wat er uit komt, hoop dat er snel duidelijkheid is en je wel toe kan komen aan het verwerken hiervan :*

Ik hoef in principe niet meer op nacontrole te komen. Ik heb een week na de miskraam een echo gehad waarop nog wat weefsel te zien was maar dat was goed genoeg om me te ontslaan.

Fieder, ik zou het ook gewoon proberen! Ik vind het best raar dat je geen echo meer krijgt ter controle.
E.
pi_111270196
Nacontrole? Wat is dat? ;)
Het enige dat ik nog krijg is een telefonisch consult. Volgende week dinsdag gaat de gyn mij bellen (tenminste, dat is de planning, ik moet het nog zien) Ook lekker handig, tussen 12 en 13, tijdens lunchtijd op m'n werk.
En ik heb dus geen echo gehad sinds de curettage...

Ik hoop dat ik ongesteld ben voor die tijd...
pi_111279273
Een echo hoeft toch op zich niet na een curettage, want dan is alles al schoon? Ik begreep dat het vooral was voor het weefselonderzoek en het op gang komen van je cyclus en misschien bespreken hoe het met je gaat. Telefonisch is dan wel jammer.

Sparkling: zou het beetje weefsel dat nog te zien was op de echo vanzelf weg moeten gaan? Heb je daar iets van gemerkt? Zou het kunnen dat het er toch nog zit? Ik dacht dat in een niet-schone baarmoeder geen nieuwe zwangerschap zou kunnen ontstaan? (Of dat dan ook wat zegt over het niet op gang komen van je cyclus weet ik niet. Misschien zit ik er wel helemaal naast. Je zou hier naar kunnen informeren bij het ziekenhuis.)
pi_111304088
Ik dacht dat er zelfs na een curretage nog restweefsel achter kon blijven maar dat weet ik niet zeker. Ik heb er nooit eentje gehad tenslotte.

Kursor, er werd vanuit gegaan dat dat weefsel vanzelf weg zou gaan maar daar heb ik niets van gemerkt. Dat kan natuurlijk bij de bloedingen na de miskraam zijn meegekomen. Ik heb vandaag zwangerschapstesten gekocht en die wil ik deze week even doen. Ik verwacht er niets van maar dat zal de eerste vraag zijn van het ziekenhuis denk ik. Ik ben er nogal klaar mee ondertussen!
E.
pi_111327343
Ja klopt Sparkling, er kan na curettage nog restweefsel achterblijven. Meestal blijf je dan hevig bloeden na de ingreep, heb ik begrepen. Ook blijft je hcg dan soms hoog. Dus zal bij jou wel goed zitten?Jij had al snel een witte test. Maar ben geen arts he :P

Een echo is idd niet nodig, maar zou mij wel geruststellen. Of t slijmvlies alweer dik genoeg is bijv. Kleine moeite voor iemands gemoedsrust lijkt mij zo... Duurt misschien een minuutje. Of ben ik te veeleisend :@

Ik heb zelf nu het idee dat ik deze week ongesteld was maar zonder bloed, omdat dat vorige week al gekomen is. Precies dezelfde krampen, hoofdpijn... Kan dat?? Of is er altijd wat bloed aanwezig :?
pi_111327563
Ik had het ook niet over mezelf hoor Fieder, het was een reactie op Kursor omdat die dacht dat het altijd schoon was na een curretage. Ik heb geen curretage gehad. Ik heb even terug gekeken en had op 2 april een witte test, de miskraam was op 21 maart. Ik denk dat het bij mij ook niet ligt aan het niet schoon zijn eigenlijk, weet alleen niet waar dan wel aan.

Ik zou gewoon naar een echo vragen volgende week, nee heb je en ja kun je krijgen toch?
Wel een vreemd verhaal van je menstruatie hoor! Het zou toch logisch zijn als er altijd bloed bij komt kijken maar ja. Ik weet er ook weer veel te weinig af ;)

Ik had vanochtend willen testen maar ik heb mijn tas mét de testen bij mijn zus laten staan. Andere dag dus maar!
E.
pi_111328229
Weet ik Sparkling, maar omdat je tegen Kursor zei dat je het niet zeker wist bevestigde ik het nog even. :) Met meteen bevestiging dat dat bij jou niet t geval zal zijn.

Ik ga zeker om een echo vragen. Heb hier een hele lijst met vragen liggen :P die gyn zal wel denken. Ik ben gewoon zo'n stresskip, heb echt geruststelling nodig. (hyperhypochonder zoals iemand zo mooi zei gister)

Balen dat je je testen niet bij je hebt! Jij zou volgende week bellen voor een afspraak als je dan nog niks had he? Hoop dat je snel duidelijkheid hebt. Zo kun je nog niet echt vooruit kijken. :*
pi_111344815
Ah zo, verkeerd begrepen dan. Ik hoop dat ze volgende week een beetje meewerken Fieder.

Ik heb net getest, superwit natuurlijk. Ik had het al verwacht maar blijf toch hopen. Heb meteen een ovulatietest gedaan en die was ook negatief. Ik ben inderdaad van plan volgende week te bellen. Of misschien ook morgen al wel, kan in ieder geval overleggen toch?
E.
pi_111345014
Ja, je hebt echt goede info. Snel witte test, geen ovulatie gehad nog, geen menstruatie... Als je morgen belt kan je mss volgende week terecht? Anders ben je zo weer 2 weken verder.
Hoop dat ze je serieus gaan nemen!!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')