FOK!forum / Culinesse à gogo / Vlaaideeg invriezen?
Mederiacvmvrijdag 23 maart 2012 @ 21:54
Ik heb zojuist een mooie hoeveelheid deeg gemaakt om een aantal vlaaien te bakken. Hierbin al rekening gehouden met het feit dat je voor meerdere vlaaien ineens minder deeg hoeft te maken dan als je ze los maakt.
Helaas toch nog een grote hoeveelheid over (en al een vlaai extra gebakken).

Mijn vraag: kan ik het overgebleven deel deeg invriezen en een volgende keer gebruiken of werkt dat niet bij vlaaideeg?
Lienekienvrijdag 23 maart 2012 @ 22:15
Deeg is over het algemeen wel goed in te vriezen. Bij twijfel zou ik het gewoon proberen.
Pietverdrietzaterdag 24 maart 2012 @ 08:15
Ik zou een extra Vla bakken en die in punten snijden, goed verpakken en die invriezen, altijd een paar stukken verse Vla in huis