Verleden week ook pizza gemaakt, kon geen pizza steen vinden dus een terracotta schaal gebruikt met een opstaand randje.
Deeg gemaakt volgend masterchef australie alleen inplaats van melk water gebruikt (foutje)
Vulling 1 was lamsgehakt (zelf gedraaid), uien,cheddar en tomatensaus (zelf gemaakt) vulling 2 was tomatensaus, ham, salami en cheddar,
Pizza op een bord wat bestoven was met bloem en griesmeel, dan moet het zo van het bord afrollen, wat het dus niet deed (geen pizzasteker dus dit leek een goed idee).
Barbeque opgestookt tot 250 graden. pizza van het bord proberen te krijgen, bakpapier op de pizza gelegd, pizza omgekeerd en op een houten bestoven plank proberen te krijgen, met houten plank weer richting barbeque, pizza in de schaal proberen te krijgen, wat lukte maar pizza was ovaal geworden inplaats van rond en helft vulling lag naast de pizza.
Deksel dicht na 5 min. deksel open, pizza bodem verbrand
tweede pizza op de plank nu nog meer bloem en griesmeel erop, in de schaal gekregen, was redelijk rond en vulling was er niet naast gegaan, deksel dicht na 4 min. open gedaan, pizza was goed
Nieuwe poging als ik twee pizzastenen heb gekocht en mischien een pizza steker.
Wat gebruiken jullie om de pizza op de steen te krijgen ?